Δεν ξέρω τι να κάνω με το κουταβάκι μου

matina9895

New Member
5 Μαρτίου 2011
2
0
Καλησπέρα! Είμαι νέο μέλος και χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια. Πήρα ένα αδέσποτο κουταβάκι 2 μηνών περίπου και την πρώτη εβδομάδα μου συνέστησε ο κτηνίατρος να το έχω μέσα στο σπίτι. Τώρα έχει περάσει μια βδομάδα και επιχείρησα να το βγάλω στον κήπο που του έχω ετοιμάσει σπιτάκι. Αυτό όμως αγνοεί το σπιτάκι και κάθεται έξω απο την πόρτα μου και κλαίει. Τι να κάνω; Να το αφήνω έξω τη μέρα και να το βάζω να κοιμάται μέσα το βράδυ που έχει κρύο;

matina9895

New Member
5 Μαρτίου 2011
2
0
δε με ενοχλεί στο σπίτι αλλά ο κτηνίατρος μου είπε οτι θα γίνει πολύ μεγάλο και το κατάλληλο περιβάλλον είναι η αυλή κι εφόσον έχω αυλή 2 στρεμματα αποφάσισα να μείνει έξω.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Νομίζω το σκυλάκι είναι πολύ μωρό ακόμα και δεν γίνεται να ζει έξω. Πως θα το μάθεις θα σε μάθει και θα εκπαιδευσετε ο ένας τον άλλον αν δεν ζήτε μαζι?
Ακόμα κι αν αποφασίσεις να το αφήνεις έξω από το σπίτι όταν λείπεις, αυτό είναι κάτι που θα σκεφτείς όταν θα έχει μεγαλώσει. Τώρα είναι ΜΩΡΟ!
Όταν είσαι εκέι όμως το πιο σωστό και πιο καλό είναι να το έχεις μαζί σου μέσα στο σπίτι. Ανεξατρήτως ηλικίας και μεγέθους.
Λογικό είναι να κλαίει έξω. Τα μωράκια δεν μπορούμε να τα αφήνουμε μόνα τους, κλαίνε :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ δεν κατάλαβα ακόμα γιατί πρέπει το σκυλί να ζει έξω.:confused: Για συντροφιά δεν το πήρες? Βάλτο μέσα.:) Αποκλείεται ο κτηνίατρος να σου είπε ότι ο σκύλος πρέπει οπωσδήποτε να ζει έξω, εκτός βέβαια αν είναι κτηνίατρος για τα μπάζα. Μήπως σου είπε ότι μπορεί να ζει έξω όταν τον ρώτησες ενδεχομένως αν μπορείς να τον βγάλεις έξω διότι δεν τον θέλεις μέσα?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Είναι προφανές ότι το σκυλάκι κλαίει γιατί θέλει να είναι στο σπίτι μαζί σου. Είναι μωρό, και δεν μπορεί να μείνει έξω - πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι. Είναι κουτάβι και έχει μεγάλη ανάγκη από την φροντίδα σου. Εφόσον το αγαπάς και το μάζεψες από τον δρόμο (παρεπιπτόντως συγχαρητήρια για την κίνηση σου αυτή), τότε σίγουρα θα χαρείς πολύ την συμβίωση μαζί του. Αυτό που θα έκανα εγώ είναι όταν μεγαλώσει να του δώσω ελεύθερη πρόσβαση στον κήπο και το σπίτι. Εν ολίγοις, το σκυλί να μένει στο σπίτι, αλλά να παίζει ελεύθερο στον κήπο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Οπωσδήποτε να κοιμάται μέσα το βράδυ - διάβασε τα σχετικά με τους κινδύνους από αρρώστιες που μεταδίδουν τα έντομα στο φόρουμ. Όταν έχει την αυλή για να παίζει, θα είναι παναγίτσα στο σπίτι. :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να μην το αφηνεις εξω το σκυλακι. Ειναι πολυ μωρο. Αλλα και οταν μεγαλωσει μπορεις να του εχεις το σπιτακι του στον κηπο για να αραζει τις ωρες που θα ειναι εξω αλλα η βαση του πρεπει να ειναι εντος του σπιτιου. Απο το σουρουπο και μετα μεσα οπωσδηποτε. Α...καλως ηρθες.:)

Last edited: