Δεν ξέρω τι να κάνω με το κουτάβι μου!!!!

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Γεια σας
Πριν 1 μήνα απέκτησα ένα ημίαιμο κουτάβι ροτβάιλερ τώρα είναι 2 μηνών. Δεν ακούει κανένα και δεν ξέρει πότε να σταματάει σε οτιδήποτε κάνει. Δαγκώνει συνέχεια οτι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας όσες φορές και να του πω άστο δεν το αφήνει και γριλίζει σε δαγκώνει και δεν ξέρεις αμα θέλει να παίξει ή να σου επιτεθεί. Μένει σε εναν περιφραγμένο χώρο έξω και τον βγαζω περίπου 4 ώρες έξω την ημέρα. συνήθως το πρωί ειναι πιο ηρεμος. εδώ και μία εβδομάδα ακούει τις πιο πολλές φορές στην εντολή ''κάτσε''. Εγώ και η οικογένεια μου δεν ξέρουμε τι να κάνουμε μας κανει την ζωή δύσκολη. Όταν του βάζω το αλυσιδάκι δεν με ακολουθεί αν και έχω προσπαθήσει να τον δελεάζω με τροφή. Σκεφτόμαστε να τον δώσουμε τώρα που είναι νωρίς πριν δεθούμε περισσότερο μαζί του αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευσπρόδεκτος.Γιατί είναι και μεγαλόσωμη ράτσα και φοβόμαστε μην κάνει κακό σε εμάς και σε αγνώστους. Παρακαλώ απαντήστε γρήγορα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Καλως ηρθες.
Η γρηγορη απαντηση... να το δωσετε.
Η αργη... διαβασε ολα τα θεματα στην Εκπαιδευση - Συμπεριφορα και τα αρθρα για το πως μεγαλωνουμε ενα κουταβι.
Επισης, το πηρατε ΠΟΛΥ νωρις το κουταβι και αυτο θα δυσκολεψει τη συνεχεια.

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Το σκυλί το πήραμε τόσο νωρίς διότι θα τα πέταγε ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να τα κρατήσει άλλο
Επίσης είχα προετοιμαστεί με πολλή ώρα διαβάσματος και βλέποντας εκπαιδευτικά βίντεο περί σκυλιών και συμπεριφοράς επειδή δεν ήξερα , αλλά από ότι φαίνεται δεν έχβ κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Η θεωρία απέχει από την πράξη αρκετα.. Το βλέπω από μένα.
Μέχρι τους δύο μήνες που μένει με τη μάνα του το ουτάβι του μαθαίνει όρια κλπ, επίσης και μέσα απο το παιχνίδι με τα αδέρφια του.

Νομίζω πως μέσα από την γλώσσα του σκύλου πρέπει να του επιβληθείτε. Το πως θα το μάθεις καλύτερα απο εκπαιδευτή. Πρόσπάθησε μεσα από διάβασμα/βίντεο τακτικέςαν δεν έχετε οικονομική δυνατότητα. Μελέτησε πιο προσεκτικά. Θέλει αρκετες επαναλήψεις και επιμονή/υπομονή.

Διαφορετικά καλυτερα να το δώσετε.

spyrval

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2013
75
0
Το σκυλί το πήραμε τόσο νωρίς διότι θα τα πέταγε ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να τα κρατήσει άλλο
Επίσης είχα προετοιμαστεί με πολλή ώρα διαβάσματος και βλέποντας εκπαιδευτικά βίντεο περί σκυλιών και συμπεριφοράς επειδή δεν ήξερα , αλλά από ότι φαίνεται δεν έχβ κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα.
Τρομερός ιδιοκτήτης. Έκανε τη γέννα και στο μήνα πάνω θα το'στελνε αδιάβαστο. Δεν έβρισκε να το πουλήσει ε? Για την εκπαίδευση δεν έχω να σου πω κάτι, τώρα τα βλέπω κι εγώ με την 4 μηνών δικιά μου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εάν είναι στο κήπο πολλές ώρες μόνο του θα δυσκολευτείτε να του βάλετε κανόνες. Ένα μωρό που το πήραν από τη μάνα του και κοιμάται μόνο του, εσάς θα σας άρεσε? Εάν εννοείς ότι το βγάζεις 4 ώρες εκτός κήπου είναι πολύ και είναι επικίνδυνο αφού προφανώς δεν έχει κάνει εμβόλια. Υπομονή πολύ, μωρό είναι. Μη φοβάστε να δεθείτε με το σκυλί, γι'αυτό δεν τα αποκτούμε?

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Έχω ένα μεγάλο κτήμα και δεν βγαίνει έξω από το σπίτι και δεν έχει επαφή ακόμα με άλλα σκυλιά για να κολλήσει κάποια αρρώστια απλώς φοβάμαι ότι αν μεγαλώσει και δεν ακούει κανένα δεν θα μπορώ να τον βγάζω πέρα 50 κιλά σκύλο και επιθετικό

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Εάν εννοείς ότι το βγάζεις 4 ώρες εκτός κήπου είναι πολύ και είναι επικίνδυνο αφού προφανώς δεν έχει κάνει εμβόλια. Υπομονή πολύ, μωρό είναι. Μη φοβάστε να δεθείτε με το σκυλί, γι'αυτό δεν τα αποκτούμε?
Φίλε spyrval είναι τέτοια η φυλή που πρέπει να του επιβληθούν για να μη τους καβαλήσει.

spyrval

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2013
75
0
Φίλε spyrval είναι τέτοια η φυλή που πρέπει να του επιβληθούν για να μη τους καβαλήσει.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι χρειάζεται ατελείωτη υπομονή. Το άλλο που χρειάζεται είναι γνώση που πιθανόν στην περίπτωση του φίλου να μην υπάρχει, ίσως κάνω λάθος. Οπότε χρειάζεται κάποιος που ξέρει για να δώσει κατευθύνσεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εσύ τι θες να κάνεις? Να το δώσετε? ή να το παλεψετε και να μεινει μαζι σας?
Ετσι που το περιγράφεις, ειναι σαν να θες ενα νεογέννητο να κατουράει σε λεκάνη τουαλέτας και να σηκώνει και το καπάκι... Πώς ακριβώς θες να ξέρει εντολές όπως το "αστο" οταν ουτε το "κατσε" δεν εχει μάθει? Μην ειμαστε υπερβολικοι και ανυπόμονοι.... Ολοι οσοι εχουμε σκυλια, ριχνουμε καθε μέρα της κουταβισιας αλλά και ενηλικης ζωής τους, εργατοώρες εκπαιδευσης για την συμπεριφορά τους σε καθε περισταση που συναντάμε.
Προσωπικά εχω την εντύπωση οτι μαλλον μετανιώσατε για το κουτάβι και απηυδισατε που δεν τετραγωνισε ακόμα τον κύκλο.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
κουτάβι είναι και κάνεις τις μούρλιες του!απλά πρέπει σιγά να του βάζετε κάποια όρια για να μπαίνει σε μία σειρά και να μάθει πώς δεν μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει.αν βλέπεις ότι δεν μπορείτε απο μόνοι σας γιατί δεν μιλάτε σε κάποιον εκπαιδευτή?

Last edited:

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
κουτάβι είναι και κάνεις τις μούρλιες του!απλά πρέπει σιγά να του βάζετε κάποια όρια για να μπαίνει σε μία σειρά και να μάθει πώς δεν μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει.αν βλέπεις ότι δεν μπορείτε απο μόνοι σας γιατί δεν μιλάτε σε κάποιον εκπαιδευτή?
Όταν το βγάζω και είμαι μαζί του καλύτερα να τον έχω με το λουράκι ή ελεύθερο?

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Θα τον κρατήσω. Τον έχω βάλει στην καρδιά μου αυτό το σκυλάκο μου μοιάζει τόσο πολύ στον χαρακτήρα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα τον κρατήσω. Τον έχω βάλει στην καρδιά μου αυτό το σκυλάκο μου μοιάζει τόσο πολύ στον χαρακτήρα.
Αφου λοιπόν θα τον κρατησεις, να εχεις ΠΑΝΤΑ στο μυαλο σου οτι το σκυλι οπως το μάθεις, θα φερεται. Από εκει και περα, στρώσου και διαβασε για τα πάντα στη συμπεριφορά του... πού θα κατουράει, πώς θα τον κοινωνικοποιήσεις, πώς θα τον κανεις να μην πηδάει πανω σε ανθρωπους κλπ.
Α και επειδη μαλλον τον εχεις σε αυλή, παρε τον μέσα στο σπιτι. Κινδυνεύει από φολες, σκνιπες, τσιμπουρια αλλά το κυριοτερο νιώθει ότι ειναι σε εξορία μακρυα σας, ακόμα και αν ειστε διαρκως ολη μερα μαζι του. Μην το καταδικάζετε το κουτάβι να κοιμάται εξω μόνο του.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
δηλαδή γρυλίζεις δαγκώνεις και επιτίθεσαι?:p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεια σου,

θα έλεγα να κάτσεις και να σκεφτείς σοβαρά αν και γιατί θέλεις σκύλο. Πιθανότατα οι ερωτήσεις σου και ο τρόπος που γράφεις να ωφείλονται στο άγχος σου για το πως θα εξελιχθεί η ζωή σου με έναν σκύλο αλλά αν δυστάζεις σε τέτοιες κουταβίσιες συμπεριφορές οι οποίες είναι και φυσιολογικές μέχρι ένα σημείο, τι θα κάνεις αργότερα που ο σκύλος θα προσπαθήσει να σου επιβληθεί;
Είναι μωρό, μην έχεις και τρελές απαιτήσεις, ένας εκπαιδευτής θα βοηθούσε. Θα τον χρειαστείς και τώρα αλλά και αργότερα θα θέλεις να έχεις κάποιον γνώστη δίπλα σου που να μπορεί να διαβάζει τη συμπεριφορά του σκύλου.

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Αν είχα την οικονομική δυνατότητα βεβαίως και θα πήγαινα σε εκπαιδευτή...