Δεν μπορώ να αποφασίσω τι σκυλί να πάρω...

30 Μαρτίου 2012
6
0
Γεια σας παιδιά!Είμαι νέο μέλος στην ιστοσελίδα σας και θα άθελα να παραθέσω έναν προβληματισμό μου.Είμαι 19 και πάντα ήθελα έναν σκύλο.Τώρα όμως βρίσκομαι στο κατάλληλο σπίτι με αρκετά μεγάλη ταράτσα(μονοκατοικία) και έτσι έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.Σκέφτομαι να πάρω ένα κουτάβι που χαρίζεται ή ακόμα καλύτερα από καταφύγιο μιας και θεωρώ ανήθικη την αγοραπωλησία.Έχω στο μυαλό μου σκυλιά όπως λυκόσκυλα ή λαμπραντόρ δηλαδή μεγαλόσωμα.Επίσης είδα κουταβάκια χάσκι διασταύρωση με λυκόσκυλο και με εντυπωσίασαν.Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν θα ήθελα προτάσεις για το τι να πάρω σύμφωνα με την ευκολία τους στην εκπαίδευση,το αν μπορούν να μείνουν κάποιες ώρες μόνα τους κλπ..

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Καλησπερα Μαρκο και καλωσηρθες..Πρωτα απο ολα χαιρομαι που θα ηθελες να υιοθετησεις ενα σκυλο απο καποιο καταφυγιο,θα δωσεις σπιτι σε εναν σκυλο που τοσο πολυ το εχει αναγκη..Υπαρχουν παρα πολλα καταφυγια σε ολη την Ελλαδα..Πες ομως μερικα πραγματα για σενα..ποσο χρονο μπορεις να ασχολεισαι με τον σκυλο καθημερινα,;μενεις μονος σου.;ειναι ο πρωτος σου σκυλος;;Και κατι ακομα,την ταρατσα γιατι την ανεφερες;;

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Η ταράτσα είναι ωραία όχι για σπίτι/ πάρκινγκ του σκύλου, αλλά για να έχεις λίγο χώρο να παίξεις με το σκυλί λυτό αν δεν υπάρχει περιφραγμένη αυλή.
Όσο για τις ράτσες... χάσκυ δε θα έπαιρνα ποτέ μαδάνε σαν τρελλά και δε μπορείς να τα αφήσεις και πολύ λυτά.
Αυτό με την τρίχα είναι πιο σημαντικό από όσο φαντάζεσαι...
Αν γνωρίζεις αγγλικά κάνε το παρακάτω τεστ για να σου βγάλει μια ενδεικτική ράτσα σκύλου σύμφωνη με τον τρόπο ζωής σου. Πες μας το αποτέλεσμα για να συζητήσουμε όλοι μαζί για το ποιπές άλλες ράτσες μοιάζουν σε αυτή που σου προτείνει. Dog Breed Questionnaire : Dog Breed Selector : Animal Planet

30 Μαρτίου 2012
6
0
Λοιπόν καταρχάς αναφέροντας την ταράτσα εννοώ ότι όταν το σπίτι θα είναι άδειο το σκυλί δεν θα είναι μέσα στο διαμέρισμα αλλά θα έχει κάποιο χώρο.Επίσης μένω με τον αδερφό μου (16 χρονών) και τους γονείς μου.Κατά κύριο λόγο εγώ θα ασχολούμαι με το σκυλί αλλά αν υπάρχει ανάγκη θα με βοηθάει βασικά ο αδερφός μου.Οι ώρες που δεν μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 4-5 κάθε μέρα λόγω της σχολής και ναι θα είναι ο πρώτος μου σκύλος..

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Καλώς όρισες μάρκο!καλό το σκεπτικό σου να κοιτάξεις σε κάποιο καταφύγιο..αλλά αυτό με την ταράτσα??τι θέλεις να το πάρεις και να το βάλεις στην ταράτσα??θα το πηγαίνεις 1-2 βόλτες και μετά πάλι ταράτσα?δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πραγματικά σε όσες ταράτσες πήγε σκύλος δέν ξανακατέβηκε απο εκεί..σύν τις βρομιές....δυστηχώς πολύ εύκολα μπορεί να ξεχαστεί ένα σκυλί σε μια ταράτσα..γι αυτό σκέψου το

• Like
Reactions: Angelici

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Μη πάρεις ένα σκυλί για να περνάει τις περισσότερες ώρες στην ταράτσα σου. Αν μη τι άλλο θα έχει τόσα πολλά ερεθίσματα που μπορεί να γαυγίζει με το παραμικρό και κάποιοι γείτονες μπορεί να ενοχληθούν και να έχεις άλλα (έχω τραβήξει παλαιότερα κάτι ντράβαλα τέτοιου τύπου).
Όπως και να'χει ασχέτως μεγέθους το σκυλί θέλει να είναι με την αγέλη του και το αφεντικό του... όπως εσύ θες να είσαι με την οικογένειά σου και όχι ο ένας στη μια γωνία και ο άλλος στην άλλη.
Αν έχει αποφασίσει άλλος ότι ο σκύλος δε θα ζεί μέσα στο σπίτι... μη πάρεις σκυλί ακόμα, είναι κρίμα να το έχετε χώρια!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς όρισες.
Από την εμπειρία μου όταν αρχίσει ο σκύλος και μένει λίγες ώρες στην ταράτσα, σιγά σιγά αυτές οι ώρες αυξάνονται και όταν πια ο σκύλος δεν ειναι πλέον πηγή ενθουσιασμού όπως στην αρχή μένει εκεί..
Άστο Μάρκο, θα πάρεις τον σκύλο όταν θα μπορείς να τον έχεις αποκλειστικά στο σπίτι σου.

• Like
Reactions: Angelici

30 Μαρτίου 2012
6
0
Κοιτάξτε παιδιά έχετε δίκιο που με κράζετε.Κι εγώ αν άκουγα ότι κάποιος άγνωστος θέλει να πάρει ένα σκύλο και μάλιστα έτσι άστοχα να αναφέρει την ταράτσα του το ίδιο θα έλεγα.Όμως εξήγησα και στον φίλο που με ρώτησε γιατί την ανέφερα και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να τον παρκάρω εκεί.Απλά τις ώρες που θα λείπω πιστεύω ότι θα ήταν καλό να βρίσκεται στην ταράτσα προκειμένου να έχει τον χώρο του..

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Αν δηλαδη παρεις ενα σκυλο και τον εχεις μεσα στο σπιτι,δεν το σκεφτεσαι;;Και αν δεν κανω λαθος σε πιλωτες και ταρατσες απαγορευεται δια νομου..Και δεν σε κραζουμε..Τις ωρες που θα λειπεις δηλαδη δεν μπορουν βα τον εχουν οι γονεις σπιτι;;

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Απαγορεύεται σε πιλωτές, μπαλκόνια και ταράσες στις πολυκατοικίες αλλά επιτρέπεται στις αυλες μονοκατοικιών (τελευταία φορά που κοίταξα)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μάρκο μην έχεις την εντύπωση οτι θα φεύγεις και το σκυλί θα σου ξεσκίζει το σπίτι :)
θα κοπιάσεις λίγο στις αρχές αλλά θα του μάθεις πως να συμβιώνει μαζί σου αρμονικά για να είσαι κι εσύ με την οικογένειά σου χαρούμενοι με το σκυλί και εκείνος χαρούμενος ανάμεσά σας.Πριν κάνεις οτιδήποτε να θυμάσαι οτι αυτο το σκυλί θα το έχεις κατα πάσα πιθανότητα όταν πλησιάζεις τα 30,δεν είναι έτσι απλό , καλη τύχη

**edit: German Shorthaired Pointer 96% ,κάποιος όπου να 'ναι θα ρίξει διάβασμα για τη φυλή :D:D (ευχαριστούμε για το τεστ)

Last edited:

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Κοτάχτε να δείτε, ο πατέρας μου κι εγώ αγαπούσαμε πάντα τα σκυλιά... η μητέρα μου όταν ζούσε τα αγαπούσε από μακρυά, δεν τα ήθελε μέσα στο σπίτι. Έτσι είχα κάνει το λάθος να σώσω ένα αδέσποτο και να το βάλω στον κήπο μας.
Κατέβαινα κάθε μέρα και ασχολιόμουν μαζί του αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετό. Είχε φανταστική αγριοφωνάρα με αποτέλεσμα κάποιοι γείτονες να μου φέρουν την αστυνομία 2-3 φορές. Αναγκάστηκα να τον δώσω σε γνωστό γνωστού με δάκρυα στα μάτια... Μη κάνεις το ίδιο λάθος!

30 Μαρτίου 2012
6
0
Όπως και να χει σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.Όντως κάποια σχόλιά σας με προβλημάτισαν άρα μάλλον οφείλω να το σκεφτώ λίγο καλύτερα..

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εμένα μου έβγαλε Airedale που το λατρεύω, αλλά το ότι το πήραμε όλοι κατεβατό δν νομίζω ότι βοηθάει σε τπτ τον Μάρκο... Ενα τεστ που θα σου βγάλει το Μπορζόι και το Κόργκι όπως εμένα, τι μπορεί να κάνει πέρα από την ζημιά στον ανίδεο -δν λέω απαραίτητα εσένα Μάρκοςς- να πει "ναι θέλω αυτή την εξωτική ράτσα" χωρίς να δει παραπέρα???

Οπότε Μάρκο δν είναι τρόπος αυτός. Αν θες καθαρόαιμο, έχεις τρελή έρευνα μπροστά σου. Αν πάλι θελήσεις ημίαιμο - κ πολύ καλά θα κάνεις!- ξεκίνα επισκέψεις σε καταφύγια της περιοχής σου να δεις τί θα σου κάνει κλικ ;)

K σε παρακαλώ... Ξέχνα την οποιαδήποτε έννοια της ταράτσας. Αν ο σκύλος δν μπορεί να μένει μέσα με τους υπολοιπους όταν λείπεις, θα έχεις θέματα με τους δικούς σου που δν θες, ακόμα κ συ να είσαι κει. Θα ασχοληθείς με το κουτάβι σου ώστε να μπορεί να συνυπάρχει με ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ όταν είναι κει οποιοδήποτε μέλος κ να σέβεται το σπίτι του όταν δν είναι ώστε να μένει μέσα να σας περιμένει? Αυτό είναι το βασικότερο ερώτημα ;)