Δεν με ακούει πια...

enastria

Member
12 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
Θεσσαλονίκη
Η Νατούρα πάντα με άκουγε όταν είμασταν έξω (την βγάζω βόλτα στην Άνω Πόλη χωρίς λουρί). Τελευταία την είχα μάθει και ερχόταν με ένα σφύριγμα και μου άρεσε πολύ αυτή η επικοινωνία. Μετά τον πρώτο οίστρο της (νομίζω ότι σωστά το συνδέω) φαίνεται να μην την ενδιαφέρει καθόλου όταν τη φωνάζω, όχι μόνο όταν τσιμπήσει φαγητό στο δρόμο, αλλά και όταν απλά μυρίζει. Μου σπάει τα νεύρα και αισθάνομαι χαζή να φωνάζω ένα σκυλί που δεν με ακούει. Ασε πια που πάει και χώνεται στην ταβέρνα... Τελευταία άρχισα να τη βγάζω με λουρί, αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελα. Προτιμώ την προηγούμενη κατάσταση...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λογικό κι επόμενο... θέλει δουλειά για να έρχεται το σκυλί ΚΑΘΕ φορά που το φωνάζουμε.
Το κουτάβι ενηλικιώνεται και αρχίζει να δοκιμάζει που την παίρνει και που όχι.
Με το να την έχεις χωρίς λουρί και να φωνάζεις και αυτή να σε αγνοεί απλά την έμαθες ότι υπάρχει και άλλη επιλογή πιο ενδιαφέρουσα από το να έρθει...να σε αγνοήσει και να κάνει αυτό που έκανε.

Δεν θα μπω στο κόπο να σου πω ότι είναι παράνομο να βγάζεις το σκύλο σου βόλτα χωρίς λουρί...
θα σου πω ότι απορρώ πως δεν φοβάσαι όλους τους κινδύνους που περιμένουν στη γωνία το σκύλο σου...
Από τριών μηνών εκπαίδευα την πρώη μου μικρή και την μία που δεν άκουσε μου την πάτησε αυτοκίνητο..... 15 μηνών μόλις.

Δεν φοβάσαι μήπως αυτό που τσίμπησε στο δρόμο είναι φόλα, η ποντικοφάρμακο ή απλά κάτι που μπορεί να της κάνει κακό?
Δεν φοβάσαι τα αυτοκίνητα?
Δε φοβάσαι άλλα σκυλιά??
Δε φοβάσαι μήπως σου την κλέψουν ή απλά χαθεί???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να τον βγάζεις με το λουρί και όταν φτάσετε στον προορισμό σας (πχ. βουνό, πάρκο, πλατεία) το αφήνεις λυτό. Με την προυποθεση να έχει καλή εκπαίδευση. Αυτό τώρα που κάνεις, να το αμολάς και να φωνάζεις και να σε αγνοεί σε πάει πίσω στο θέμα υπακοής. Αν ξέρεις ότι ο σκύλος ΔΕΝ θα έρθει (έχεις κρίνει ότι έχει πολλά ερεθίσματα γύρω του και θα σε αγνοήσει) δεν του το ζητάς γιατί χάνεις αξία. Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένη να το διορθώσεις.

enastria

Member
12 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
Θεσσαλονίκη
Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δοκίμασα να της βάζω το λουρί όταν δεν με ακούει και κάνα μπισκοτάκι όταν τη φωνάζω και έρχεται. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί... Με λίγη επιμονή πια κατάφερα να μην πλησιάζει και τους κάδους των σκουπιδιών...
Οχι, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να περπατάμε στην Άνω Πόλη σε στενά που δεν έχουν κίνηση.
Θα το σκεφτώ πάντως...

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
γνώμη μου είναι να μην την βγάζεις χωρίς λουράκι.φτάσε στον προορισμό σου και λύστην αν κι εκει δεν είναι επικίνδυνα!εμείς έτσι κάνουμε.έχουμε ένα τεράστιο ''παρκο'' κόντα στο σπίτι κι εκεί την αφήνω ελεύθερη.έχει γήπεδα πάπιες λοφάκια και γενικά τεράστια έκταση!το ελικοδρόμιο αν το έχετε ακουστά στο βόλο.και την πηγαίνω και από την μεριά που έχει καφετέριες γύρω γύρω ώστε να μην μου βγει στο δρόμο σίγουρα.κάθε φορά παίρνω μαζί μου λιχουδιές και με το που έρχεται στο ''ελα'' τησ δίνω.έτσι μαθαίνει πως θα ανταμείβεται κάθε φορά που έρχεται στη σκυλομαμά της.επίσης με το που δω ότι έρχεται σκυλί γατί ποδήλατο η και κάποιος που τρέχει την φωνάζω κάθεται και όταν πέρασει αν είναι ήσυχη πάλι τροφούλα η χάδι.μην την αφήνεις να απομακρύνεται πολύ.και ειδικά σε δρόμο που οκ έστω ενα μηχανάκι ή αυτοκίνητο δεν μπορεί θα περάσει.ούτε στα στενά γύρω από το σπίτι μου δεν το βγάζω χωρις λουρί

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Οχι, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να περπατάμε στην Άνω Πόλη σε στενά που δεν έχουν κίνηση.
Θα το σκεφτώ πάντως...
Παντα ομως μπορει να συναντησετε στο δρομο ενα παιδακι ή μια μαμα μ'ενα παιδακι κ το σκυλακι σου πιστευεις οτι θα'πρεπε να'ναι χωρις οδηγο?!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παντα ομως μπορει να συναντησετε στο δρομο ενα παιδακι ή μια μαμα μ'ενα παιδακι κ το σκυλακι σου πιστευεις οτι θα'πρεπε να'ναι χωρις οδηγο?!
Ακριβώς..Γιάτι κάποιοι γνωστοί μου που το πίστευαν αυτό, 3 χρόνια μετά πληρώνουν ακόμη τον παιδοψυχολόγο του παιδιού που το σκυλάκι τους έριξε από το ποδήλατο απλά για να παίξει..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97