Δεν μας 'αφήνει' να φάμε..

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Καλησπέρα!Η μικρή είναι περίπου 3 μηνών και όταν έρθει η ώρα του φαγητού...γίνεται της μουρλής :p
Όταν μυρίσει φαγητό θέλει οπωσδήποτε να το φάει, ακόμα και αν έχει φάει πριν 5 λεπτά..
Ανεβαίνει στο τραπέζι, χωρίς επιθετική συμπεριφορά ή κάτι, απλά θέλει να πλησιάσει το φαγητό και κάνει τα πάντα γιαυτό..
Έτσι, φροντίζω να την βγάζω έξω όταν τρώω γιατί δεν γίνεται αλλιώς..Τι μου προτείνετε;Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα; :) Μπορώ με κάποιο τρόπο να την κάνω να καταλάβει και να μην ενοχλεί; Την μαλώνω αλλά μου φαίνεται οτι δεν το καταλαβαίνει..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ανεβαίνει στο τραπέζι, χωρίς επιθετική συμπεριφορά ή κάτι, απλά θέλει να πλησιάσει το φαγητό και κάνει τα πάντα γιαυτό..
Η διάθεση του σκύλου να πλησιάσει τροφή που δεν είναι δικό του μπορεί να θεωρηθεί ως κυριαρχική συμπεριφορά. Όπως λες "κάνει τα πάντα γιαυτό", μου δείχνει μια συμπεριφορά που πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις και να μη το λαμβάνεις ως χαριτωμένο ή αθώο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αρχικά να ταϊζεις το σκυλί αφου φας εσύ πρώτα,πρώτα τρώνε τα υψηλότερα κυριαρχικά μέλη της αγέλης και έπειτα τα μικρότερα,και η δικιά μου κάποτε χονώταν στο πιάτο και την έδιωχνα,απο κάποια στιγμή και μετά άρχισα να της δίνω μια μπουκίτσα,την τελευταία του πιάτου,όταν τελείωνα και έτσι έμαθε να κάνει υπομονή ,εννοείται οτι δε δίνεις στο σκυλί ό,τι κι ό,τι ,δίνεις πχ κοτόπουλο βρασμένο ανάλατο,μπορείς να το βάλεις στο πιάτο σου και να το δώσεις στο τέλος,το κάνεις μερικές φορές και το μαθαίνει,είναι σαν το "κατσε" το κανει με λιχουδιά και μετά χωρίς και μια λιχουδιά μια στο τόσο για να μην ξεχνιόμαστε
καλή τύχη

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
βασικά αυτό το πρόβλημα το έχουν οι περισσότεροι. και εγώ επίσης. ο δικός μου τρελαίνετε όταν τρώω περιμένει να του δώσω κάτι.
δεν το κάνουν γιατί πεινάνε. αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην την κοιτάς καθόλου όταν τρως και να μην της μιλάς αδιαφορία. θα καταλάβει με τον καιρό ότι δεν κερδίζει τίποτα και θα το σταματήσει. επίσης καλό θα είναι για να μάθει την θέση της στο σπίτι να τρώει πάντα μετά από εσένα και ποτέ μαζί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
ΚiaraD της έχετε δώσει ποτέ ενώ τρώτε; Γιατί έχω μια συμμορία σπίτι από έναν λαίμαργο και έναν κλέφτη και δεν έχουν τολμήσει ποτέ να πηδήξουν στο τραπέζι την ώρα που τρώμε γιατί δεν έχουν πάρει ποτέ μεζεδάκι. Νομίζω την εκπαιδεύσατε λίγο για αυτή τη συμπεριφορά και θα σας πάρει περισσότερο χρόνο τώρα για να εκπαιδευτεί σωστά .

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Νομίζω η καλύτερη λύση (για μένα τουλάχιστον) είναι η εκπαίδευση συμπεριφορών κατα την διάρκεια του φαγητού. Αν καταφέρναμε να μεταδώσουμε κάποιες ενέργειες που θέλουμε στον σκύλο δεν θα είχαμε προβλήματα κατα την ώρα του φαγητού μας. Απο το να του έχουμε έντολή για το πότε να φάει, να μη εστιάζει στο φαγητό αλλα σε μας, το να μη θεωρεί το φαγητό δεδομένο, έως το να μη τρώει κάτι το οποίο να μη είναι στο μπωλ/χώρο του. Είναι όλες ασκήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν κάποιον ο οποίος έχει πρόβλημα με το σκυλί του κατα την διάρκεια του φαγητού. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι προσπαθούμε να διορθώσουμε το τελικό αποτέλεσμα (ανεβένει στο τραπέζι). Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι γενικά στην ιδέα του σκύλου για το φαγητό. Και γιαυτό δεν φτάει το ζώο αλλά εμείς που το "κακομάθαμε" και παρεξήγησε ο σκύλος με το δίκαιο του.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
δεν έχει να κάνει μόνο με συμπεριφορές και "εκπαίδευση" κατα την διάρκεια του φαγητού...

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Καλημέρα. Πρέπει να έχεις συμπεριφορά τύπου το φαγητό είναι δικό μου και δεν το πλησιάζεις. Σήκω από το τραπέζι και χρησιμοποίησε το σώμα σου για να κάνεις το σκυλί να πάει προς τα πίσω μακριά από το φαγητό σου. Για να μάθω στον άντρα μου να το κάνει, είναι το πρώτο του σκυλί η Λούση, τον έβαζα να λέει και την φράση " είναι δικό μου". Το να κλείνεις κάπου το σκυλί δεν είναι λύση, γιατί δεν μαθαίνει έτσι.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Κατάλαβα..Σας ευχαριστώ πολύ!
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα;
Το να του δίνω λίγο ψωμί πχ χωρίς να το βάζω στο μπολάκι του (όχι όταν τρώω εγώ, κάποια στιγμη στη διάρκεια της μέρας) είναι λάθος;
Και επίσης, όταν το ταϊζω το βγάζω στον κήπο,ώστε να κάνει και την ανάγκη του μετά κτλ.. Είναι καλύτερα να το τάιζα μέσα στο σπίτι ή δεν έχει σημασία;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γιατί έχει σημασία αν φάω εγώ πρώτος ή ο σκύλος? :D
Τα δικά μου πάντα τρώνε πριν απο μένα, παρόλο αυτό αν ρίξω κεφτεδάκι απο το τραπέζι όσο και να θέλουν δεν το πλησιάζουν.
Ούτε είναι αποτέλεσμα πειθαρχίας γιατί το κάνουν απο συμφέρον και συνήθειας.
Ούτε απο καλούς τρόπου το κάνουν γιατί ο σκύλος έχει τους δικούς του τρόπους που δεν μπορούμε να της συσχετίσουμε με της δικές μας. Θέλω να πω ότι είναι λάθος να κρίνουμε κάποιες ενέργειες του σκύλου ως "καλό-κακο" επειδί δεν είναι ανθρώπινα αποδεκτές.

Στο τέλος αυτό που μένει και μπορεί να δικαιολογήσει αυτούς τους "καλούς τρόπους" είναι η εκπαίδευση, μια γέρυφα συναλλαγής μεταξύ του σκύλου και του ανθρώπου. Μια συνεργασία που όταν ο ζυγός γέρνει προς την μια πλευρά η σχέση αποκτά προβλήματα. Σαν νοήμων άνθρωποι εμείς έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε στον σκύλο την γλώσσα επικοινωνίας που θα ορίσουμε εως κοινή. Μια δίκαιη γλώσσα η οποία αν την διδάξουμε σωστά ο σκύλος θα γουστάρει να την ακούσει.

ps. Ακόμα νιώθω "περίεργα" απο το ποτό χθες οπότε μη δίνεται και πολύ σημασία στα γραφόμενα μου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97