Δεν μένει με τίποτα μόνος του

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Γεια σας, έχω ένα δαλματίας 2,5 χρονών το οποίο απέκτησα πρόσφτα και προσπαθούμε να μάθουμε τα βασικά.
Το τελευταίο διάστημα (απ'όταν γυρίσαμε αθήνα) έχουμε τεράστιο θέμα όταν τον αφήνουμε μόνο του, ακόμα και το βράδυ για να κοιμηθούμε στο άλλο δωμάτιο. Στην αρχή έσκιζε και μάσαγε ότι μπορούσε να φτάσει, τετράδια, βιβλία, χαρτιά, ακόμα και κάτι κερια.
Έτσι κάποιες φορές που ξέραμε ότι θα λείψουμε πάνω από δύο ώρες τον αφήναμε στην βεράντα (αν και δεν ξέρω κατα πόσο ήταν καλή αντιμετώπιση αυτό).
Τώρα αρχίσαμε καινούρια. Μόλις πάμε το βράδυ στην κρεβατοκάμαρα να κοιμηθούμε (το δικό του κρεβάτι είναι στο σαλόνι) αναποδογυρίζει το πιατάκι με το νερό του και μετά από λίγο αρχίζει να κλαίει επειδή διψάει. Του το ξαναγεμίζω, πίνει λίγο και μόλις πάω μέσα πάλι τα ίδια....:eek: Ιδέες για το τι κάνουμε????

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Άριελ έχω και εγω παρόμοιο πρόβλημα. Ρε παιδια αν την βάλω στο crate δεν θα ξεσηκώσει όλη την γειτονιά; Καλα αυτο κάνει και τώρα αλλα έχω Απελπιστει

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Άριελ έχω και εγω παρόμοιο πρόβλημα. Ρε παιδια αν την βάλω στο crate δεν θα ξεσηκώσει όλη την γειτονιά; Καλα αυτο κάνει και τώρα αλλα έχω Απελπιστει
Υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις ενα σκυλο να εξοικειωθει με το κρειτ κ να το θεωρει χωρο του κ να νιωθει ασφαλεια.. επειδη ειχα κ εγω οταν ηταν κουταβι παρομοια προβληματα του πηρα κ εγω ενα μεγαλο κρειτ να εχει κ λιγο παραπανω χωρο.. μαζι με τον εκπαιδευτη χρειαστηκαμε 3 μαθηματα (ανα 2 μερες κ κυριως τα μαθηματα τα εκανε σε εμενα οχι στον μικρο) κ τωρα καθεται χωρις να κλαιει, κοιμαται, τρωει, πινει εκει μεσα κ ακομα κ αν τον μαλωνω καμια φορα (αν του φωναξω δηλαδη παει κ "κρυβεται" εκει! ενω τοσο καιρο πηγαινε κατω απο το κρεβατι.. καταλαβε οτι ειναι ο χωρος του (δεν με εχει δει ποτε εμενα εκει μεσα) κ νιωθει ασφαλεια ακομα κ οταν λειπω! προσωπικη συμβουλη (μπορει μερικοι να μη συμφωνουν) ΜΗ πιεσεις τον σκυλο να δεχτει το κρειτ κ κανε υπομονη! στο τελος θα σου λυθουν τα χερια!

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
παιδιά και εγώ τις ίδιες απορίες εχω και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ επειδή δεν είναι κουταβι. Για την εκτόνωση δεν ανησυχώ τόσο γιατι γενικα όταν λείπω ή αν δεν του δίνω σημασία πεφτει και κοιμαται (μετά από κανα δίωρο ομως). Επίσης φοβάμαι ότι καποια πραγματα θα συνεχίσει να τα κανει και εκει. Όταν π.χ βαζω ηλεκτρικη σκούπα ή σφουγγαρίζω τον βγάζω στο μπαλκόνι και αρχιζει και αδείαζει το νερο του και μετα κλαιει. Δεν θα κανει το ιδιο και εκει?????

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Οταν τον βγαζεις στο μπαλκονι να σφουγγαρισεις ή μεσα στο κρειτ ΔΕΝ θα εχει νερο για να αναποδογυρισει. Κι αν το αναποδογυριζει και μετα κλαιει να ξερεις οτι 1000% δεν ειναι επειδη αυτοματα διψασε. Δουλεμα χοντρο τρωτε και μαλλον βαριεται του θανατα! Απλοποιησε τετοιες δυσκολιες αφαιροντας τα αντικειμενα που χρησιμοποιει.

Η Αλεξια ειπε το κλειδι της υποθεσης αλλα δεν εδωσες σημασια. Πηρες Δαλματιας και δεν ανησυχεις για την εκτονωση του? Κακιστα! Αυτο ειναι το Α και το Ω αυτης της φυλης! Ξεθεωσε το στη βολτα και στο παιχνιδι εξω για κανενα 2ωρο και φερτον πισω να κοιμηθει στο κρειτ και θα δεις αλλαγη.

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Οταν τον βγαζεις στο μπαλκονι να σφουγγαρισεις ή μεσα στο κρειτ ΔΕΝ θα εχει νερο για να αναποδογυρισει. Κι αν το αναποδογυριζει και μετα κλαιει να ξερεις οτι 1000% δεν ειναι επειδη αυτοματα διψασε. Δουλεμα χοντρο τρωτε και μαλλον βαριεται του θανατα! Απλοποιησε τετοιες δυσκολιες αφαιροντας τα αντικειμενα που χρησιμοποιει.

Η Αλεξια ειπε το κλειδι της υποθεσης αλλα δεν εδωσες σημασια. Πηρες Δαλματιας και δεν ανησυχεις για την εκτονωση του? Κακιστα! Αυτο ειναι το Α και το Ω αυτης της φυλης! Ξεθεωσε το στη βολτα και στο παιχνιδι εξω για κανενα 2ωρο και φερτον πισω να κοιμηθει στο κρειτ και θα δεις αλλαγη.
Για την εκτόνωση του δεν ανησυχώ γιατί ευτυχώς (μέχρι στιγμής τουλάχιστον που δεν έχουμε πολλές βροχές) έχουμε ένα περιφραγμένο πάρκο κοντά στο σπίτι που πάνε και άλλα σκυλιά βολτά και πηγαίνουμε και πρωί και βράδυ για μιάμιση ώρα τη φόρα και μετά όντως πέφτει και κοιμάται. Έτσι και αλλιώς στο σπίτι δεν κάθεται συνήθως στο κρεβάτι του και παίζει ήσυχος. Μέχρι που θα φύγουμε.
Επίσης αν του πάρω crate το βράδυ δεν θα του αφήνω νερό?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Επίσης αν του πάρω crate το βράδυ δεν θα του αφήνω νερό?
Οχι. Για 7-8 ωρες, αν πιο πριν ειχε ολη μερα στη διαθεση του δεν θα παθει τιποτα. Θα φροντιζεις να εχει πιει νερο πριν μπει μεσα κι αφου φαει και μετα δεν εχει καμια αναγκη.