Δεν κατουραει εξω

angello

Member
9 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Θεσσαλονικη
Καλησπερα και καλως σας βρηκα πριν 1.5 βδ εχω παρει ενα λαμπραντορακι 4.5 μηνων και εχω προβλημα με τ κατουρημα. Οποτε παμε βολτα κανει κακακια αλλα κατουρημα ουτε σταγονα ειναι αρσενικος . Εχω δοκιμασει να παρω εφημεριδα βρεγμενη με τα τσισα του και παλι τπτ. Πριν το παρω ζουσε σε αυλη με τν μαμα τ. Τωρα τα κανει μονο σπιτι και πανω στα χαλια . Εχω ψιλο απελπιστει το μαλλωνω με τν φωνη μ κατα τν διαρκεια π κατουραει στο χαλι του. Ελπιζω να μου πειτε καμια ιδεα να κανω κατι.Δοκιμασα να τ δινω νερο μονο στν βολτα γιατι συνηθως σπιτι μολις πινει νερο κατουραει αλλα και παλι τπτ. Περιμενει να παει σπιτι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.959
Eίναι φυσιολογικό αυτό που κάνει. Πάρα πολλά κουτάβια στο ξεκίνημα της ζωής τους δεν τα κάνουν στις βόλτες. Αυτό με το νερό είναι πολύ κακή ιδέα. Ο σκύλος σου χρειάζεται να έχει διαθέσιμο το νεράκι του όποτε το χρειάζεται. Μόνο την νύχτα αφού φάει, πιεί και έχει κάνει την ανάγκη του μπορείς να μην του έχεις διαθέσιμο νεράκι, εφόσον φυσικά έχει πιεί άφθονο όλη μέρα.
Από κει και πέρα το μάλλωμα δεν είναι ούτε αυτό καλή ιδέα. Κάνε μεγάλες βόλτες , δίνε νεράκι πριν την βόλτα και θα αναγκαστεί να τα κάνει. Μείνε μαζί του έξω όσο χρειαστεί. Όταν τα κάνει θα του κάνεις χαρές και θα το παινέψεις σαν να τετραγώνισε τον κύκλο.
Επιπλέον επειδή είμαι σίγουρη ότι μέσα σε μίαμιση βδομάδα έχεις καταλάβει στο περίπου πότε πρόκειται να τα αμολύσει όπου βρει τον βουτάς εκείνη την ώρα με ηρεμία και τον βγάζεις σε μιά γωνίτσα στην βεράντα, ή στον κήπο σας να τα κάνει εκεί. Ακόμη και στην μέση του κατουρήματος μπορείς να το κάνεις αυτό. Έτσι θα καταλάβει ότι δεν είναι κακό να κατουράει μπροστά σου αλλά πρέπει να γίνεται αυτό στο σωστό μέρος και όχι όπου βρει.
Για την εκμάθηση τουαλέτας το κρέιτ είναι θαυματουργό. Κάνε μιά αναζήτηση στο φόρουμ και θα βρεις πολλά θέματα.

angello

Member
9 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Θεσσαλονικη
το κρειτ δεν νομιζω να ειναι θαυματουργο πιστευω γιατι το εχω περιορισμενο σε ενα χωρο να δω τ θα κανει και στο χαλακι π ξαπλωνει κατουραει, θα δοκιμασω να τν παω εξω τν ωρα π κατουραει αν και βαρυς :p θα τν σηκωσω.Αλλα εξω εχω μεινει και 2 ωρες με ενδιαμεσα να τ δινω νερο και κατουρισε μετα απο λιγο π μπηκε σπιτι τπτ εξω ! ΑΥτο περιμενω μια φορα να κατουρισει εξω να κανω παρτυ να μαθει γιατι ετσι εμαθε και τα κακακια του αλλα τπτ αυτο εκει να με βασανιζει ,απλα για να με κυνηγαει η μανα μ μαλλον τ αρεσει χαχα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.959
το κρειτ δεν νομιζω να ειναι θαυματουργο πιστευω γιατι το εχω περιορισμενο σε ενα χωρο να δω τ θα κανει και στο χαλακι π ξαπλωνει κατουραει, θα δοκιμασω να τν παω εξω τν ωρα π κατουραει αν και βαρυς :p θα τν σηκωσω.Αλλα εξω εχω μεινει και 2 ωρες με ενδιαμεσα να τ δινω νερο και κατουρισε μετα απο λιγο π μπηκε σπιτι τπτ εξω ! ΑΥτο περιμενω μια φορα να κατουρισει εξω να κανω παρτυ να μαθει γιατι ετσι εμαθε και τα κακακια του αλλα τπτ αυτο εκει να με βασανιζει ,απλα για να με κυνηγαει η μανα μ μαλλον τ αρεσει χαχα
Αφού τα κάνει εκεί που κοιμάται σημαίνει ότι ο προηγούμενος που στον έδωσε δεν τον είχε κάπου καθαρά. Από ένστικτο δεν θέλουν να λερώνουν εκεί που κοιμούνται εκτός εάν έχουν μάθει στην βρωμιά. Υπομονή, είναι ένα πρόβλημα που θα πάψει να υπάρχει αρκεί να συνεχίσεις να το παλεύεις χωρισ´ μαλλώματα.

angello

Member
9 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Θεσσαλονικη
Ναι θα τον ειχε βρωμικα,ετσι πιστευω για να κοιμαται πανω εκει π κατουρισε. Σκεφτομαι αν μπορεσω να παω μονοημερη καπου σε δασος μηπως και αναγκαστει να κατουεισει εξω να κανουμε παρτυ χαχα

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Νομίζω για να μάθεις σε ένα κουτάβι να τα κάνει έξω πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες...συνοψίζω αυτα΄που εγώ βρήκα χρήσιμα:

- Έλεγχος της διατροφής>έλεγχος σωματικών λειτουργιών:
πρώτο βήμα για να ελέγξεις τις σωματικές λειτουργίες του σκύλου σου είναι να του βάζεις φαί σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές της ημέρας και στο ενδιάμεσο να μην του δίνεις τίποτα να φάει...το πιατάκι του να το φυλάς σε απρόσιτο γι αυτόν χώρο...
Το να του στερήσεις και το νερό μου φάινεται υπερβολικό, αλλά καθώς δεν είναι καλοκαίρι, μπορείς να του το διαθέτεις μαζί με το φαΐ και μικρές ποσότητες στο ενδιάμεσο ή καθόλου

- Καλλιέργεια της συνήθειας και της προσδοκίας για βόλτα:
εξίσου σημαντικό είναι συγκεκριμένες ώρες της μέρας (για κανά μήνα θα πρέπει να είσαι συνεπής, όσο μπορείς) να τον πας βόλτα αφού φαει το φαγητό του...στην αρχή μόλις τελειώσει το φαΐ, άρπαξέ τον και πήγαινέ τον βόλτα ή στο μέρος που θες να κάνει την ανάγκη του και μην επιστρέψετε προτού κάνει και κακά και τσίσα...εγώ σταδιακά αύξανα λίγο το διάστημα από το πέρας του φαγητού μέχρι τη βόλτα, από κανά 5-10λεπτο...τώρα και αρκετή ώρα να περάσει, δεν υπάρχει πρόβλημα
Αυτό θα σου στοιχίσει πολύ σε χρόνο, αλλά θα πρέπει να το τηρήσεις ευλαβικά...άλλοτε μπορεί να κάνει τσίσα-κακά σε 15 λεπτά, άλλοτε σε 1ωρα...
Αυτό θα πρέπει να το κάνεις πρωί - μεσημέρι - βράδυ

Καλό θα ήταν επίσης να επιβραβεύεις τον σκύλο σου όταν τα κάνει έξω τη στιγμή που τα κάνει και αρκετοί προτείνουν να χρησιμοποιείς και μια προτρεπτική λέξη, πχ "κάνε" ή "κακάκια"

- Διαχωρισμός του επιτρεπτού χώρου και χρόνου:
Με τη παραπάνω άσκηση μαθαίνεις το σκύλο σου να διακρίνει και το χώρο και το χώρο που θα κάνει την ανάγκη του...ταυτόχρονα όμως, αρκετοί προτείνουν τον περιορισμό των κινήσεων του σκύλου μέσα στο σπίτι...
η λογική είναι πως
- ο σκύλος δεν κάνει συνήθως την ανάγκη του στον χώρο που κοιμάται
- το σπίτι αποτελείται από πολλά δωμάτια που ο σκύλος μπορεί να τα "κατηγοριοποιήσει"...στόχος σου είναι να τον αφήνεις σταδιακά σε όλο και περισσότερους χώρους του σπιτού, εφόσον τηρεί τον συμβολικό διαχωρισμό "χώρος ύπνου/παιχνιδιου" VS "χώρος 'εκκένωσης'"
Αφού πάψει να λερώνει σε ένα χώρο/δωμάτιο, άφησέ τον να κυκλοφορεί σε περισσότερους χώρους του σπιτιού σταδιακά
Μερικοί προτέινουν να έχεις τον σκύλο δεμένο με λουρί και να τον κρατάς κοντά σου όσο είσαι στο σπίτι, ώστε αφενός να ελεγχεις τί κάνει - και ταυτόχρονα να ενδυναμώνεις το δεσμό με το σκύλο - και αφετέρου να τον κρατάς σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά όχι μόνο του.

- Επιμελής καθαρισμός του σπιτιού από μυρωδιές:
Αφαίρεσε τα χαλιά από τα πατώματα, έστω και για λίγο...ευκολότερα καθαρίζεται το πάτωμα από ένα χαλί...
Χρησιμοποίησε στην αρχή ξύδι σκέτο πάνω στο σημείο που κατούρησε ο σκύλος ώστε να διαλύσει τις οσμές και τα υπολείμματα υγρών...και σφουγγάρισε με νερό και ξύδι ή με απορρυπαντικό και ξύδι...
Τα περισσότερα σκυλιά τα απωθεί η μυρωδιά του ξυδιού (κάποια ακούω ότι τους αρέσει και το γλύφουν, ελπίζω να μην πέσεις στη περίπτωση) κι έτσι αν έχουν διαλυθεί οι προηγούμενες οσμές, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες το σκύλος να ουρήσει στο ίδιο σημείο/να το κάνει "στέκι"...

Αυτά εφάρμοσα εγώ και απαλλάχθηκα, αλλά είχα το χρόνο να τα εφαρμόσω, όντας άνεργος...για εργαζόμενο και μόνο στο σπίτι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή...
Καλή επιτυχία
.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Πριν κανει τα εμβολια ο δικος μου ειχε μαθει να τα κανει σε πανα.
Οταν εκανε τα εμβολια και μπορουσε να βγαινει και να κατουραει εξω ειχα το ιδιο προβλημα.
Σαν κουταβι κατουριοταν συχνα. Καθισα πανω απο το κεφαλι του και μαζεψα και την πανα φυσικα να δει οτι δεν εχει τετοιο μερος πια για να παει.
Του εδινα νερο και μετα απο λιγο τον εβγαζα εξω. Τιποτα αυτος.
Αυτο γινοταν για κανα 2ωρο. Η κοιλια του ειχε τουβανιασει αλλα αυτος δεν κατουρουσε γιατι δεν ηξερε οτι εκει επιτρεπεται. Και τι κανει ?
Μετα απο 2 ωρες μεσα - εξω και ενω ηταν ξαπλωμενος στο χαλι κατουρουσε πανω του. Ετσι οπως ηταν.
Τον αρπαζω τον βγαζω στα χορτα και τελειωνει το κατουρημα.
Εδωσα κανα τονο λιχουδιες , χαδια , μπραβο κτλπ και απο τοτε με το που εβλεπε χορτα κατουρουσε.
Τους ειναι δυσκολο να καταλαβουν την αλλαγη που εσυ θες να κανεις. Αλλα αν το κανουν μια φορα μετα τελειωσε.

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
και εμένα όταν ήταν 4 μηνών, είχαμε αυτό το πρόβλημα... να φανταστείς την πηγαίναμε βόλτα με τις ώρες αλλά τίποτα! με το που μπαίναμε σπίτι έτρεχε γρήγορα στην πάνα!!!την πρώτη φορά που ''τα κάνε'' έξω, και συγκεκριμένα στη μέση του δρόμου, πανηγυρίζαμε και ήταν και 2 η ώρα το βράδυ! από τότε όποτε περνάμε από εκείνο το σημείο, το θυμόμαστε και γελάμε!
καλή τύχη σου εύχομαι, είναι λίγο δύσκολα στην αρχή η εκμάθηση της τουαλέτας, είναι ακριβώς σαν τα δίχρονα παιδάκια όταν κόβουν την πάνα τους!!!με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται όμως, σε λίγο καιρό θα τα θυμάσαι και συ και θα γελάς!;)

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
και εμένα όταν ήταν 4 μηνών, είχαμε αυτό το πρόβλημα... να φανταστείς την πηγαίναμε βόλτα με τις ώρες αλλά τίποτα! με το που μπαίναμε σπίτι έτρεχε γρήγορα στην πάνα!!!την πρώτη φορά που ''τα κάνε'' έξω, και συγκεκριμένα στη μέση του δρόμου, πανηγυρίζαμε και ήταν και 2 η ώρα το βράδυ! από τότε όποτε περνάμε από εκείνο το σημείο, το θυμόμαστε και γελάμε!
καλή τύχη σου εύχομαι, είναι λίγο δύσκολα στην αρχή η εκμάθηση της τουαλέτας, είναι ακριβώς σαν τα δίχρονα παιδάκια όταν κόβουν την πάνα τους!!!με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται όμως, σε λίγο καιρό θα τα θυμάσαι και συ και θα γελάς!;)
χαχα και εμενα το ιδιο εγινε που λες.την πρωτη φορα ηταν εξω απο τα μικελ(που πλεον μας εχουν κατακλυσει εδω αλλα οφ τοπικ) και τελος παντων ευτυχως που ειχε κλεισει η καφετερια και καθε φορα που περναω απο κει τον θυμαμαι να κατουραει..και σαν κοριτσακι ακομα ήταν μικρουλης:p
εγω παντως επαιρνα μαζι μου την κατουρημενη πανα στο παρκακι με κοιτουσαν ολοι σε φαση τι ειναι αυτη η περιεργη με την κατουρημενη πανα ε και μια μερα εγινε το ΘΑΥΜΑ! οντως ειναι μεχρι να καταλαβει τι θες και μετα ολα οκ.υπομονηηηηηηη

angello

Member
9 Δεκεμβρίου 2013
5
0
Θεσσαλονικη
Ετσι ακριβως ειναι μια φορα να τα κανει εξω θα μαθει , γιατι και κακακια εκανε μεσα και μολις τα εκανε εξω και του εδωσα λιχουδια και χαδια τωρα μονο εκει τα κανει οχι σπιτι. Το κατουριμα ομως εχω κατσει και 2 ωρες εξω ,με συνεχεια να τ δινω νερο δν μπορουσε να περπατησει και τα εκανε μολις μπηκε μεσα , το ξυδι οντως πιανει για λιγο. Ενας αλλος π εχουμε το γλυφη χαχα σε εμενα δν τ γλυφη αλλα κατουραει στα πλακακια διπλα πλεον γτ μαλλν τ μυριζει ξυδι το χαλι του.

Ειμαι σε πολυκατοικια οποτε δυσκολα να τ βγαλω στα χορτα καθως κατουραει.Αν το βγαλω μπαλκονι πιανει? τν ωρα που τα κανει να τ πιασω και να τ βγαλω εξω.