Δεν θέλει το περιλαίμιο

sakiss

Member
3 Απριλίου 2012
24
0
καθε φορα που παω να του βαλω ή να του βγαλω το κολαρο απο το λαιμο του γινετε μαχη. Πεφτει κατω, κυλιετε, προσπαθει να με κρατισει το χερι με τα ποδια του. Αυτο γινετε επισης και οταν του βαζω την αλυσιδα για να παμε βολτα αλλα εκει δεν αντιστεκετε τοσο πολυ . Προσπαθησα να τον ξεγελασω με την τροφη αλλα παλι τα ιδια .
Καμια συμβουλη

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Να μη δίνεις σημασία στην αντίδρασή του και να μη του το βγάζεις. Άστο κάποιες ώρες πάνω του κι εκτός βόλτας ώστε να το συνηθίσει..

sakiss

Member
3 Απριλίου 2012
24
0
για το λουρι εενταξι αλλα το κολαρο που το φοραει συνεχεια ?? του τοο βγαζω οταν τον κανω μπανιο μονο και γινετε χαμος

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, πχ. να υπάρχει κάποια πληγή εκεί κοντά που ίσως τον ενοχλεί τότε θα ηρεμήσει.

Τι ηλικία έχει ο σκύλος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
7 μηνών έπρεπε να το έχει μάθει το κολλάρο του.
Βάλτου το σωστά, όχι πολύ σφιχτά, αλλά ούτε και να του βγαίνει και άστο πάνω του.
Μην το βάζεις/βγάζεις και τον στρεσσάρεις.
Και μόλις τον πιάσει πανικός, προσπάθησε να του αποσπάσεις την προσοχή, με λιχουδιά, με παιχνίδι, με οτιδήποτε μπορέσει να τον ξεκολλήσει.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Θα του βαλεις ενα ωραιο περιλαιμιο απο ιμαντα, που να ταιριαζει στο χρωμα της γουνας του :D, με παχος γυρω στα δυο δαχτυλα και δεν θα το ξαναβγαλεις για πολυ πολυ καιρο. Δεν παθαινει τιποτα με τα νερα και πλενεται πανευκολα. Ασε τα βαλε βγαλε.

sakiss

Member
3 Απριλίου 2012
24
0
το κολαρο του το φοραω απο τα 3 μηνων ειναι στο χρωμα αποτ ο δερμα του και ειναι αρκετα χαλαρο (δεν μπορει να το βγαλει απο το κεφαλι ομως) . οταν του το βγαζω βαζω προσπαθω να ου δινω λιχουδιες αλλα αυτος τι αγνοει ..μαλον το εχει δει σαν παιχνιδι :p .

manosblue

New Member
6 Μαϊου 2012
3
0
Αθήνα
Εγώ είμαι της άποψης να του το αφήσεις πάνω του για πολλές ώρες. Να μην του το βγάζεις. Μόνο έτσι θα το συνηθίσει.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Νόμιζα ότι θα διαβάσω κάτι του στυλ: Θέλω να του βάλω περιλαίμιο και δε μ'αφήνει.

Απλά βάλτο και άστο πάνω του. Το βγάζεις μόνο όταν το κάνεις μπάνιο (στο μήνα κι άμα). Δεν είναι για πολλά βάλε βγάλε. Θα γίνει ένα με το σώμα του, δε θα του δίνει καν σημασία.

Σχετικά με την αλυσίδα... Να τη βάζεις μόνο πριν βγείτε από το σπίτι. Θα συνδέσει την αλυσίδα με τη βόλτα και θα κάθεται μετά χαράς να του τη βάλεις. Και εννοείται δεν τον αφήνεις μόνο του εκτός σπιτιού.

ΕΔΙΤ: Κάτι ακόμα. Το χτενίζεις; Εμένα όταν το βάζω πάνω στο τραπέζι να το χτενίσω τα παίζει από το ύψος και ηρεμεί τελείως. Πολύ καλή στιγμή για να βάλεις-βγάλεις κολάρο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αν εξαιρεσουμε το βαλε-βγαλε, οταν περασει αυτη η φαση και το φοραει πλεον στο λαιμο του, ειναι φυσιολογικη η συμπεριφορα του?

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Αν εξαιρεσουμε το βαλε-βγαλε, οταν περασει αυτη η φαση και το φοραει πλεον στο λαιμο του, ειναι φυσιολογικη η συμπεριφορα του?
Να θέλει να παίξει με το κολάρο; Νομίζω είναι... Εξαρτάται και σε ποια φάση θα το πετύχεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97