Δεν γαυγίζει....μουρμουράει...

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Καλησπέρα σε όλους, διαβάζω πολύ καιρό το συγκεκριμένο φορουμ και μου έχει λύσει αρκετές απορίες.

Χρειάζομαι πλέον τη γνώμη σας σχετικά με το δικό μου σκύλο.

Το ιστορικό του είναι το εξής.

Ράτσα; Πολλές μαζί… 25κιλά με φάτσα και χαρακτήρα λαμπραντόρ συνδυασμένο με κυνηγόσκυλο. Αν και πολλές φορές νομίζω ότι τελικά είναι γάτα. (είχα πολλά σκυλιά στο παρελθόν ποτέ κανένα δεν ήθελε τόσα χάδια)

Προέλευση: Από τραγικό καταφύγιο όπου τους 3-4 πρώτους μήνες της ζωής του τους πέρασε μέσα σε περίφραξη 3 επι 4 μαζί με άλλα 6-7 σκυλιά χωρίς σκέπαστρο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χαρακτήρας; Το καλύτερο σκυλί που είχα ποτέ. Άψογος στη βόλτα με λουρί. Υπακούει στα βασικά (κάτω, μείνε, άστο, δίπλα, μη μιλάς, στο κρεβάτι σου), δεν κυνηγάει γάτες, απίστευτα υπομονετικός και φιλικός με τα παιδιά, απόλυτα κοινωνικός με ανθρώπους και σκυλιά, έμαθε την τουαλέτα πολύ γρήγορα (αν και ήταν δύσκολο γιατί στην περίφραξη δεν υπήρχε ξεχωριστός χώρος φαγητού, τουαλέτας και ύπνου οπότε ήξερε πως όπου κοιμάμαι τρώω και λερώνω.)

Το παράξενο και «πρόβλημά» μου? Έκανα πάρα πολλούς μήνες να ακούσω τη φωνή του. Πραγματικά νόμιζα ότι είχε πρόβλημα. Δεν γαυγίζει ποτέ. Ότι και αν περάσει από το μπαλκόνι μας. Ακόμη και όταν τον πήγα για 15 μέρες σε σπίτι με αυλή και 2 άλλα σκυλιά που γαυγίζουν ότι κι αν περάσει από δίπλα αυτός τίποτα. Ούτε όταν παίζει με άλλα σκυλιά.

Όταν θέλει να τραβήξει την προσοχή μου μουρμουράει...

Άρχισε το γαύγισμα (μουρμουρητό και ένα γαβ) σε ηλικία περίπου 12 μηνών για να με προειδοποιήσει όταν ένοιωθε απειλή( πχ στο κάμπιγκ που κάναμε όταν κάποιος περνούσε από τη σκηνή μας.).

Τώρα έχει 2-3 μέρες που γαυγίζει (1-2 γαβ) όταν ακούει θόρυβο έξω από το διαμέρισμα ενώ πριν δεν το έκανε.

Θέλω να γίνει φύλακας αλλά όχι να ξεφύγει και να αρχίσει τα τρελά γαυγίσματα που κάνουν άλλα σκυλιά.

Πώς να του δείξω ότι «οκ πήρα το μήνυμα που θέλεις να μου δώσεις αλλά όλα είναι υπο έλεγχο». Ξέρει την εντολή μη μιλάς αλλά φοβάμαι μήπως τον αποθαρρύνω και σταματήσει να με προειδοποιεί.

Αυτό που κάνω είναι να τον φωνάζω κοντά μου να του λέω «εντάξει» και μετά «στο κρεβάτι σου» γιατί πάντα το κάνει όταν κοιμάται. Αν είναι ξύπνιος και ακούσει θόρυβο απλά μπαίνει σε στάση εγρήγορσης και περιμένει τον εχθρό….

Συγνώμη αν κούρασα περιμένω τη γνώμη σας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Να χαίρεσαι τον σκύλο σου, έχει όλες τις χάρες του κόσμου και αποδυκνείεται για μια άλλη φορά τι θησαυροί κρύβονται στα καταφύγια! :)
Αφού μουρμουρογαύγιζει μόνο μια φορά δεν νομίζω ότι πάει να το γυρίσει σε πρόβλημα, αυτό που θα κάνεις όμως είναι να του λες όλα οκευ χωρίς χάδια και τέτοια, με σταθερή φωνή, αφού κατά προτίμηση έχεις ελέγξει τον λόγο που γαυγίζει.
Πόσο είναι τώρα; Mήπως περνάει καμιά περίοδο φόβου από τις τελευταίες και εκδηλώνει κάποιες φοβίες το γαύγισμα του;

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Mια χαρα ειναι ο σκυλος σου!

Κ η δικη μας δεν γαυγιζει εκτος κ αν ειμαστε καπου κ θελει να φυγουμε κ επισης μουρμουριζει αν ακουσει καποιον στις σκαλες γιατι ξερει οτι δεν επιτρεπεται να φωναζουμε μεσα στο σπιτι.

Αν ομως λειπουμε ολοι κ μας καταλαβει οτι γυριζουμε τοτε ναι ξεσηκωνει τον κοσμο μεχρι να μπουμε σπιτι κ πιστεψε με δεν το θελεις κατι τετοιο :)

Nα σε ρωτησω ομως..
Αν επιχειρησει καποιο αλλο να κυριαρχησει πανω του (βαζοντας το ποδι στο κεφαλι του δικου σου ας πουμε) τοτε τι κανει?
Δεν τον διορθωνει?

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Ι.Kyveli όταν λες να ελέγξω; Να σηκωθώ δηλαδή και να πάω στην πόρτα?

Annouko Αν άλλο σκυλί βάλει το πόδι του επάνω του ή θα κάνει το ίδιο για λίγο παίζοντας και αν δει ότι δεν αλλάζει θα φύγει να παίξει με άλλο σκύλο. Επίσης του έχουν επιτεθεί δύο φορές. Τη μία ένα σκυλάκι 10 κιλά και την δεύτερη, που ήταν και η χειρότερη γιατί τον έπιασε απο την ράχη και τον πέταξε ψηλά ένας σκύλος γύρω στα 50 κιλά (δεν αναφέρω ράτσα γιατί το θεωρώ άδικο να γενικεύουμε). Τι έκανε? γύρισε να με κοιτάξει σαν να με ρωτάει τι να κάνει και μετά έτρεξε δίπλα μου. Τι έκανε την επόμενη φορά που συναντήσαμε τα ίδια σκυλιά? έτρεξε να παίξει μαζί τους.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Eιναι καλο που δεν τους "θυμωσε" γιατι σημαινει οτι κ δεν το θυμαται οποτε δεν το ενοχλει.
Ισως ισχυουν αυτα που λεει η και ισως παλι,
να του επιτρεπεις να γαυγιζει ή να του μαθεις να το κανει εστω παιζοντας αρκετα δυνατα μεσα στο σπιτι. Προτεινω το σπιτι γιατι δε νομιζω να παλευες μαζι του εξω στο παρκο :)
Ν'ανεβασεις λιγο την αυτοπεποιθηση του..

Εσυ μονο μπορεις να καταλαβεις τι θα δουλεψει πανω του.

roud

Member
17 Αυγούστου 2012
24
0
έλα ντε.....εγώ θα χαιρόμουν πολύ να ήταν και ο δικός μου έτσι! Πιθανότατα να είναι μαθημένος έτσι (όχι και με πολύ ωραίο τρόπο φαντάζομαι) από κουτάβι. Γι αυτό ίσως να είναι διστακτικός να γαβγίσει...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άσε τον σκύλο σου έτσι!

Δεν είναι σκύλος για να γαβγίσει γιατί πολύ απλά δεν τον 'χει!Ούτε είναι σκύλος για φύλακας έστω και στο ελάχιστο!

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
αν είναι κάτι ανησυχητικό θα στο δείξει πιστεύω
κι ο δικός μου που είναι μαμούχαλος 1-2 φορές που όντος υπήρξε "κίνδυνος" ήταν διαφορετικός.
πιο ενεργός πιο δυναμικός ακόμα και το γάβγισμα ήταν διαφορετικό

μπράβο για την επιλογή σου πάντως και βάλε μια φώτο του παιδιού!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Αν είχες εμπειρία με σκύλο που γαβγίζει θα ήξερες πόσο τυχερός είσαι με αυτόν που έχεις τώρα.

Να το χαίρεσαι το διαμάντι που σου έλαχε!!!!

(φωτογραφίες το συντομότερο στο λαό)

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Νομίζω οτι με παρεξηγήσατε... Χαίρομαι απίστευτα που δεν γαυγίζει!!! Απλά τώρα που έχει ξεκινήσει να με προειδοποιεί για τους κινδύνους που νοιώθει δεν θέλω να κάνω κάτι που θα τον κομπλάρει και θα το σταματήσει π.χ. μα τον μαλώσω που γαυγίζει. Αλλά ούτε και να τον αφήσω να μετατραπεί σε φωνακλά.

Σήμερα μάθαμε και κάτι άλλο....

Μου χτυπάνε το κουδούνι πιτσιρίκια για τα κάλαντα. Αυτός όποτε χτυπάει κουδούνι ξέρει οτι πρέπει να πάει στο κρεβάτι του και να περιμένει. Όλα καλά! Ανοίγω βλέπουν τα πιτσιρίκια το σκύλο θέλουν να τον χαϊδέψουν και τον φωνάζω. Όλα τέλεια...

Μόλις όμως αρχίζουν να χτυπάνε τα τρίγωνά τους γίνεται χαμός απο εκεί που δεν το περιμένω. Σηκώνει τις τρίχες του αυχένα και αρχίζει ένα γαύγισμα που το είχα ξανακούσει μόνο ένα βράδυ που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μας ένας τύπος στο βουνό.

Ούτε για τα λεφτά δεν έμειναν τα πιτσιρίκια.

πώς έπρεπε να αντιδράσω εγώ????

Ένοιωσε απειλή και προσπάθησε να με προστατέψει αλλά επιτρέπεται να γαυγίζει σε πιτσιρίκια που πριν λίγο τον χαιδεύανε?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul