Δεν αντέχω άλλο... το κατούρημα του είναι πλέον απειλή!!!

tg-george

New Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Εδώ και ένα χρόνο, και κάτι, αποκτήσαμε ένα αρσενικό Jack rasel τον "mailo".

Μεχρι και πριν κάτι μήνες είχαμε καταφέρει να τον μάθουμε να τα κάνει έξω... είτε στη βεράντα ή στη βόλτα. Γενικά ο σκύλος είναι πανέξυπνος και έυκολα μαθαίνει κάτι.

Ολη μέρα είμαστε μαζί γιατί τον έχω μαζί μου στο γραφείο και έχει τη δυνατότητα για πολλές συχνές μικρές βόλτες μόνος του ή μαζί μου και επίσης βλέπει διαρκώς κόσμο.
Σημειώστε ότι σχεδόν έχει γίνει η ουρά μου και δεν ξεκολάει από πίσω μου, όπως επίσης όταν τον αφήνουμε μόνο και γυρνάμε κάνει σαν τρελός σε σημείο που νομίζω ότι θα πάθει έφραγμα.

Ομως εδώ και κάτι μήνες όταν μένει μόνος κατουράει ΟΛΟ το σπίτι, και προφανός το κάνει από εκδίκηση.

Εχω κάνει τα πάντα και ο mailo όσο εγώ αντιδρώ τόσο αυτός συνεχίζει.

Το πράγμα εκτός από την ανελέητη βρώμα έχει γίνει και επικύνδινο γιατί έχουμε πάθει κατα καιρούς μολύνσης.

Για εκπαιδευτή παρόλο που το είχαμε προγραμματίσει, λόγο οικονομικών δεν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα και ο χρόνος περνάει.....

Το σκύλο τον αγαπώ και είμαι παθιασμένος μαζί του και ίσως να τον έχω κακομάθει αλλά τι να κάνω είναι η αδυναμία μου...;)

Σας παρακαλώ όποιος έχει γνώσει για το θέμα ας μας βοηθήσει

ή κάποιος εκπαιδευτής που να μπορεί να κάνει πραγματικά ευκολίες...

Ευχαριστώ ...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ο σκυλος λερωνει ολο το σπιτι γιατι απλα ειναι τοοοοσο κολλημενος πανω σου,που στρεσαρεται υπερβολικα οταν λειπεις.Δε σε εκδικειται,απλα εκφραζεται ετσι το αγχος του αποχωρισμου του.Αλλα σκυλια τρωνε τα επιπλα.Ειναι τρομερα ανασφαλης και του φαινεται αβασταχτο οταν λειπεις.

Πρεπει να κανεις οτι μπορεις για να ισσοροπησει το σκυλι σου.Ψαξε στο φορουμ θεμα"στρες αποχωρισμου" ή "αγχος αποχωρισμου" και θα βρεις πολλες συμβουλες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
O skylakos έχει δίκιο Τα σκυλιά δεν εκδικούνται Μπες λίγο στη θέση του Του άλλαξες τοπρόγραμμά του και τις συνήθειες του, του στερείς τη παρουσία σου και όλα αυτά απότη μία μέρα στην άλλη
Εχει στρεσσαριστεί και πρέπει να τον κάνεις να αισθανθεί ασφάλεια και όχι την εγκατάλειψη που αισθάνεται τώρα και για να συνηθήσει τη καινούργια κατάσταση πρέπει να του τη συστήσεις σταδιακά

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα σκυλιά δεν εκδικούνται σε καμία περίπτωση...τέλος.

τα σκυλιά είναι ζώα της συνήθειας-γουστάρουν ρουτίνα και όταν αλλάζει η ρουτίνα τους φαίνεται πολύ τρομερό

βέβαια δεν σου πρότεινα καμία λύση,ακόμα,αλλά τουλάχιστον-και πίστεψέ το-σου διέλυσα τα σύννεφα(όπως και οι προλαλλήσαντες)

πές μου όμως πρώτα
τον παίρνεις στην δουλειά μαζί λές-πότε τον αφήνεις μόνο στο σπίτι?
πώς αντιδράς σε αυτό που κάνει?έχεις υπόψη σου ότι είναι πολύ δύσκολο για τον σκύλο να καταλάβει για ποιό πράγμα τον μαλώνεις όταν έχουν περάσει ώρες απο αυτό?

πόσες ώρες λείπειις?
όταν γυρνάς τι είναι το πρώτο που κάνεις?

tg-george

New Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
2
0
Καταλαβαίνω ότι δεν "εκδικήτε" αλλά δηλώνει ότι σπάει η ρουτίνα του. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

Ναι μεν είναι τις περισσότερες ώρες είναι μαζί μου στη δουλειά αλλά κάποιο μέρα μπορεί να πάω για καφέ και να μην πάρω το σκύλο μαζί μου.

Και τι πάει να πει σταδιακά;
να τον αφήνω περισσότερη ώρα στο σπίτι μόνο του ή το αντίθετο;
Να τον μαλώνω όταν το κάνει ή να δείχνω αδιάφορς

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και τι πάει να πει σταδιακά;
Σταδιακα παει να πει- αργα και σταθερα!
Πρωτα θα του ξεκοψεις το οτι " ειναι η ουρα σου". Αυτο που κανει ο σκυλος σου, ισως δεν ειναι ενδειξη απεραντης αγαπης- αλλα ελεγχος.
Δηλ. δεν σε εμπιστευεται και σε ελεγχει σε οτι κανεις!!
Και οταν χανει αυτον τον ελεγχο, τον πιανει ανγχος και κατουραει παντου!

Πρωτα θα του μαθεις, οτι δεν χρειαζεται να σε ακολουθησει παντου. Οταν εισαι σπιτι, δοστου μια θεση δικια του, στην οποιοα τον στελνεις και απαιτεις, να μενει εκει.
Αργοτερα θα βρεις και απο το δωματιο- εχοντας στειλει τον σκυλο σε αυτην την θεση.
Οταν δει, οτι μπορεις μερικα πραγματα να τα κανεις και μονος σου- θα ηρεμησει εκει στην θεση του- και ετσι μπορεις να φυγεις και σιγα σιγα απο το σπιτι- ολο και πιο πολυ ωρα! Αυτο παει να πει σταδιακα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97