Δεν αγαπάμε και τόσο το crate...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Να πω κι εγώ τον προβληματισμό μου σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία μας με το κλουβί.

Όσον αφορά τα κακά και τα τσίσα, δούλεψε ως αναμενόμενο. Προτιμά να σκάσει παρά να τα αμολύσει στο crate. Επίσης στο σπίτι στο χωριό κάνει την ανάγκη του αποκλειστικά στη βεράντα. Στην Κοζάνη που δεν είχα χρόνο να του μάθω από την αρχή το σπίτι, τα αμολάει και σε γωνίες και σε καναπέδες εκτός της βεράντας. Εγώ θα είμαι στο PC κι αυτό θα λερώνει τον καναπέ, κλασικό πλέον.

Πέρα από αυτό, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μπει μες στο κλουβί από μόνο του αν δεν παίζει φαγητό μέσα. Και παιχνίδια να έχει, τα παίρνει, τα βγάζει έξω και παίζει. Εδώ και 10 μήνες, όταν είναι να πάει για ύπνο είτε τον παίρνω αγκαλιά και τον βάζω μέσα είτε του ρίχνω λίγες λιχουδιές και μπαίνει και κλείνω την πόρτα. Αλλιώς, κοιμάται στο κρεβάτι μου (ακριβώς δίπλα στο κλουβί) ή σε κάποιον καναπέ την ημέρα. Μάλιστα όσες φορές ενέδωσα στα κλαψουρίσματα μες στη νύχτα και του άνοιξα την πόρτα από το κλουβί, ήρθε να κοιμηθεί στο κρεβάτι. Ξεκάθαρα δεν του αρέσει να είναι περιορισμένος.

Ακόμη, έχοντας ενδώσει στα κλάμματά του, τώρα το κάνει σύστημα όταν θέλει να βγει. Τον αγνοώ και μετά από κάνα 10λεπτο σταματάει. Αλλά όταν πάμε για κούρεμα και είμαι και εγώ εκεί, για τη μισή ώρα που χρειάζεται να μείνει μέσα στο κλουβί για να στεγνώσει, δε βάζει γλώσσα μέσα. Μου λέει ο groomer: "Αν δεν ήσουν εδώ τώρα δε θα έβγαζε άχνα. Τώρα εσένα φωνάζει, περιμένει να τον βγάλεις."

Δεν ξέρω, μάλλον έχω κάνει κακή χρήση του crate...

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι μόνο κακή χρήση του crate αλλά και της συμπεριφοράς σου απέναντι του!

Δεν τηρείς ένα πρόγραμμα ΑΥΣΤΗΡΟ και αυτό του έδωσε την δυναντότητα να κάνει ότι θέλει!

Ξεκάθαρα...

Προσπάθησε, μπορείς...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Όλοι έχουμε κάνει κάποια στιγμή κακή χρήση του crate, του λουριού, του μεζέ, της φωνής κλπ. Αυτός δεν είναι λόγος να απογοητευόμαστε, απλά πάμε μερικά βήματα πίσω (ή ακόμα και στην αρχή) και ξαναξεκινάμε σα να μην είχαν γίνει τα επόμενα βήματα. Για εμάς είναι συνήθως πολύ πιο δύσκολο από ότι για τον σκύλο. Αλλά αφού μπορεί εκείνος, μπορούμε κι εμείς :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πρόγραμμα βόλτας-φαγητού-ξεκούρασης...ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ!

Αλλαγή της συμπεριφοράς σου, να μην ενδίδεις σε τίποτα, ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Να είσαι πιο ξεκάθαρη στο τι ζητάς από τον σκύλο σου, είτε όταν του δίνεις εντολή είτε γενικά στην επαφή σου!ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ/Η!

Κράτησε τα λόγια του groomer σου!Σου είπε ότι αν δεν θα ήσουν εσύ εκεί δεν θα έκανε έτσι!
Προκαλείς στον σκύλο σου με την συμπεριφορά σου ένα μόνιμο άγχος!

Το άγχος αυτό προέρχεται γιατί δεν του έχεις καθορίσει το πως θα ζει, δεν του έχεις δείξει τι ζητάς!Ζει συγχυσμένο και έτσι έχει αυτές τις συμπεριφορές!Γίνεται ξεκάθαροι μέσα στην οικογένεια, ορίστε του το πως θα ζει και θα δεις διαφορά!

Το πότε τρώει, το σε ποιο σημείο του επιτρέπεται να ουρεί, το τι συμπεριφορές επιτρέπεις να έχεις είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ πράγματα!

Υ.Γ.: Τα κεφαλαία είναι για να σου το κάνω αισθητό το τι πρέπει να κάνεις!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Και το crate πώς θα αρχίσει να το βλέπει με άλλο μάτι; Ή μια ζωή θα το παίρνω αγκαλιά για να το βάλω μέσα;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν θα δει το crate με άλλο μάτι. Όπως σου είπε και ο Stelios εσένα θα πρέπει να δει με άλλο μάτι και μετά να αρχίσει να συμβιβάζεται με την επιθυμία σου.

Η δικιά μου ποτέ δεν το συμπαθησε πραγματικά. Μάλιστα κάναμε και τραγικά λάθη στην αρχή, που τώρα τα σκέπτομαι και γελάω με την βλακεία μας.

Το καλό ήταν ότι τα είδα νωρίς και δεν πήγα να της τα φορτώσω πιέζοντάς την.

Έμεινε εκτός crate για 2 μήνες περίπου, και όταν εδραιώθηκε η ιεραρχία και ο σεβασμός (του ενός απέναντι στον άλλον), τότε ένα "Bonny νάνι" ήταν αρκετό.

Στην άρχή και με λίγο επιτακτικό τρόπο, στην συνέχεια προστέθηκε το "αγάπη μου".

Πλέον εδώ και κάτι εβδομάδες έχει κερδίσει επάξια το δικαίωμα να κοιμάται εκτός crate.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Τόσο κόπο και τελικά κοιμάται εκτός crate, Τάκη; Μήπως να παρατήσω την ιδέα του crate; Αλλά δεν είναι δυνατόν να κοιμόμαστε κάθε βράδυ "αγκαλιά"...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η Bonny είναι πλέον 15 μηνών. Την περίοδο που έπρεπε κοιμήθηκε στο crate. Τώρα πια βλέποντας τον χαρακτήρα της και τι "παιδί" έχουμε, είναι περιττό.

Και πιθανώς, χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορεί και η παραμονή της στο crate να έχει παίξει ρόλο στον καλό της χαρακτήρα (θα το ματιάσω το κορίτσι μου με όλα αυτά τα καλά λόγια που λέω).

Πάντως το crate παραμένει στο σαλόνι, έτοιμο προς χρήση αν κάτι δεν πάει καλά...

Να συμπληρώσω κάτι. Τώρα που κοιμάται ελεύθερη,δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν οι κανόνες. Στο κρεβάτι μαζί μας, δεν......

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το crate δεν είναι μόνο για τον ύπνο. Πρέπει να το μάθει για δεκάδες άλλους λόγους. Τον groomer...ένα ταξίδι με πλοίο η αυτοκίνητο η αεροπλάνο, αν θέλεις να καθαρίσεις το σπίτι κλπ,κλπ,κλπ. Επίσης, είναι και το γεγονός ότι πρέπει να μάθει να υπακούει σε ορισμένα θέματα χωρίς τσιριμονιές. Τώρα για το κρεβάτι δεν έχω κάτι να πω...Εμένα και οι 3 κοιμούνται αγκαλιά μου...Και αν δεν ακούω ανάσες...δεν κοιμάμαι!! Το θέμα ύπνου είναι προσωπική επιλογή του καθενός μας...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Βρε με το ζόρι τον βάζω όταν θέλω να κάνω δουλειές κλπ. Συνήθως κάθεται, κλαψουρίζει μόνο όταν
- είναι πρωί και πλησιάζει η ώρα να ξυπνήσω να πάμε βόλτα
- έχει χορτάσει ύπνο και θέλει να παίξει (όταν είναι εκτός crate αρχίζει να μου γαυγίζει)
- θέλει να ανέβει στο κρεβάτι τη νύχτα.

9 στις 10 φορές θα τα αγνοήσω και θα τον βγάλω αφού ησυχάσει.

Δεν βλέπω να μαθαίνει ποτέ την εντολή "στο κρεβάτι σου" ή "νάνι" ή δεν ξέρω κι εγώ πως να την πω και επίσης δε βλέπω να μπαίνει ποτέ αν δε θέλει να πιει νερό ή να φάει. Αγκαλιά και μέσα προς το παρόν...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Υπάρχει μια λιχουδιά που να του αρέσει πάρα πολύ?
Θα πάρεις μια τέτοια λιχουδιά θα τον αφήσεις να την μυρίσει και μετά θα πας δίπλα στο crate.
Θα του πεις μέσα και θα του δείξεις το crate.
Αφού μπει μέσα θα του πεις κάτσε και αφού κάτσει θα του δώσεις την λιχουδιά

Εγώ αυτό έκανα και πλέον όταν λέω μέσα πάει μόνος του.

Βέβαια πλέον κάποιες φορές βάζω μέσα καμία λιχουδιά χωρίς να με έχει δει για να την βρει αφού είναι ήδη μέσα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Βρε με το ζόρι τον βάζω όταν θέλω να κάνω δουλειές κλπ. Συνήθως κάθεται, κλαψουρίζει μόνο όταν
- είναι πρωί και πλησιάζει η ώρα να ξυπνήσω να πάμε βόλτα
- έχει χορτάσει ύπνο και θέλει να παίξει (όταν είναι εκτός crate αρχίζει να μου γαυγίζει)
- θέλει να ανέβει στο κρεβάτι τη νύχτα.

9 στις 10 φορές θα τα αγνοήσω και θα τον βγάλω αφού ησυχάσει.

Δεν βλέπω να μαθαίνει ποτέ την εντολή "στο κρεβάτι σου" ή "νάνι" ή δεν ξέρω κι εγώ πως να την πω και επίσης δε βλέπω να μπαίνει ποτέ αν δε θέλει να πιει νερό ή να φάει. Αγκαλιά και μέσα προς το παρόν...
Σε έχει μάθει και έχει μάθει τον τρόπο που λειτουργείς!Όταν θέλει να βγει, τεστάρει αν τον βγάλεις την ώρα που θέλει και αν δεν δεχθείς ησυχάζει για να βγει!

Είναι δύσκολο η αλήθεια είναι από μια κατάσταση να του ζητήσεις μια άλλη, αλλά με τον καιρό και με δουλειά μπορείτε να το καταφέρετε!

Υπάρχει μια λιχουδιά που να του αρέσει πάρα πολύ?
Θα πάρεις μια τέτοια λιχουδιά θα τον αφήσεις να την μυρίσει και μετά θα πας δίπλα στο crate.
Θα του πεις μέσα και θα του δείξεις το crate.
Αφού μπει μέσα θα του πεις κάτσε και αφού κάτσει θα του δώσεις την λιχουδιά

Εγώ αυτό έκανα και πλέον όταν λέω μέσα πάει μόνος του.

Βέβαια πλέον κάποιες φορές βάζω μέσα καμία λιχουδιά χωρίς να με έχει δει για να την βρει αφού είναι ήδη μέσα.
Σωστό για πρώτο βήμα!Με έναν τέτοιο σκύλο όμως που παίρνει αυτό που απαιτεί είναι δύσκολο για μπορεί να τον κάνεις στο τέλος κοιλιόδουλο!
Θέλει λίγο παρότρυνση με λιχουδιά για να συνδυάσει κάτι θετικό και λίγο να εισάγεις την έννοια του σεβασμού και του αρχηγού!Αυτό σε βάθος χρόνου!

Εσύ προφανώς του παρουσίασες από την αρχή αυτήν την κατάσταση!
Εδώ θα πρέπει να του αφαιρέσει την αρνητική κατάσταση που υπάρχει τόσο καιρό και έχει καθιερωθεί και να του εισάγει μια καινούργια θετική κατάσταση ως προς την εισαγωγή του στο crate!
Είναι λίγο δύσκολο!

Σηκώνεται, τρώει τη λιχουδιά και αμέσως βγαίνει έξω... Ποιο το κίνητρο να κάτσει να κοιμηθεί; :/
Στο μυαλουδάκι του έχει συνδυάσει λάθος τo crate!Θέλει δουλειά...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν είναι απαραίτητα τόσο δύσκολο. Λίγα βήματα λείπουν μόνο.

Μην τον παίρνεις σηκωτό για να τον βάλεις μέσα. Στην χειρότερη, οδήγησέ τον από το κολάρο/οδηγό. Έτσι θα φτάσει πιο εύκολα στο να μπαίνει μόνος του. Το μυαλό και το σώμα αποτυπώνουν τις κινήσεις ακόμα και αν στην αρχή τις κάνει γιατί εσύ τον οδήγησες εκεί.

Επιβράβευσε (όχι απαραίτητα με μεζέ κάθε φορά, αλλά και λεκτικά) σταδιακά, για κάθε βήμα στη διαδρομή που κάνει μόνος του προς τα μέσα. Για το ότι πλησιάζει, πατάει μέσα, μπαίνει ολόκληρος μέσα, στέκεται χωρίς να κάνει κίνηση να φύγει και τελικά ξαπλώνει. Θα βοηθήσει αν ξέρει ήδη το μείνε, ώστε μόλις μπει και κάτσει ή ξαπλώσει να του πεις μείνει και να καταλάβει ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η κίνηση προς τα μέσα αλλά και η διάρκεια.

Αν κάνεις μερικές συστηματικές επαναλήψεις, με τη σωστή σειρά, μπορεί να μην πάρει πάνω από 1-2 μέρες να το καταλάβει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97