Δανία ξανά

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632

Παρακαλώ δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο του 2014 μ.Χ. και διαδώστε το!!!
01/18/2014
Στην πολιτισμένη Δανία η θάλασσα έχει χρωματιστεί με κόκκινο χρώμα και δεν είναι λόγω των επιπτώσεων της φύσης ή κάποιας αλλαγής του κλίματος.
Είναι αποτέλεσμα της σκληρότητας από ανθρώπους ( πολιτισμένους; ) οι οποίοι σκοτώνουν εκατοντάδες από τα πιο διάσημα και ευφυή δελφίνια τα Calderon .
Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στα Νησιά Φερόες στη Δανία . Σε αυτή τη σφαγή οι κύριοι συμμετέχοντες είναι νέοι έφηβοι .
ΓΙΑΤΙ ;
Απλώς είναι μια γιορτή , για να δείξουν ότι είναι ενήλικες και ώριμοι!
Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή , δε λείπει τίποτα από ένα πάρτι.
Ο καθένας που συμμετέχει με τον δικό του τρόπο σε αυτή την σφαγή...ακόμα και ο ατάραχος θεατής.
Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι τα δελφίνια calderon όπως όλα τα άλλα είδη δελφινιών είναι υπό εξαφάνιση και περνούν δίπλα από τους δολοφόνους τους για να παίξουν.. κάτι σαν επιδίωξη μίας καινούργιας αγνής φιλία.
Δεν πεθαίνουν αμέσως όμως...κόβονται 1, 2 ή 3 φορές με χοντρά άγκιστρα.
Εκείνη τη στιγμή τα δελφίνια παράγουν μια ζοφερή κραυγή , όπως αυτή του νεογέννητου παιδιού.
Παρόλα αυτά συνεχίζεται ο βασανισμός χωρίς καμιά συμπόνια , ενώ αυτό το υπέροχο πλάσμα πεθαίνει σιγά-σιγά μέσα στο αίμα του.
Αλλά ως εδώ!
Θα δημοσιεύουμε αυτό το μήνυμα μέχρι να φτάσει σε κάθε ένωση που υπερασπίζεται τα ζώα και δεν πρέπει να μείνουμε στην ανάγνωση.
Αυτό θα μας κάνει συνεργούς - θεατές!
Παρακαλώ κοινοποιήστε αυτό το μήνυμα.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=fD0ysOrGsDg

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ειναι φρικιαστικό και αποτρόπαιο το θέαμα και οταν το πρωτοδιάβασα θυμωσα και στεναχωρεθηκα . Ψαχνοντας το λιγο εφτασα στον αντίλογο. Το βασικό τους επιχείρημα είναι οτι οχι μονο δε βρίσκονται υπο εξαφάνιση αλλά οτι αφθονουν , καθώς επίσης οτι αποτελει βασικη πηγη εισοδήματος των κατοίκων η αλιεία. Προφανώς αυτο που βλέπουμε δεν εχει καμία σχέση με αλιεία. Η δυσκολία παύσης του φαινομένου οφείλεται, εαν θυμαμαι καλά στο γεγονός ότι στο νησάκι ισχύουν διαφορετικοί νόμοι από οτι στη Δανία. Στη Δανία γίνονται σοβαρές προσπάθειες να σταματήσει αλλα υπαρχει νομική εμπλοκή ή κάτι τέτοιο τελος πάντων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Ειναι φρικιαστικό και αποτρόπαιο το θέαμα και οταν το πρωτοδιάβασα θυμωσα και στεναχωρεθηκα . Ψαχνοντας το λιγο εφτασα στον αντίλογο. Το βασικό τους επιχείρημα είναι οτι οχι μονο δε βρίσκονται υπο εξαφάνιση αλλά οτι αφθονουν , καθώς επίσης οτι αποτελει βασικη πηγη εισοδήματος των κατοίκων η αλιεία. Προφανώς αυτο που βλέπουμε δεν εχει καμία σχέση με αλιεία. Η δυσκολία παύσης του φαινομένου οφείλεται, εαν θυμαμαι καλά στο γεγονός ότι στο νησάκι ισχύουν διαφορετικοί νόμοι από οτι στη Δανία. Στη Δανία γίνονται σοβαρές προσπάθειες να σταματήσει αλλα υπαρχει νομική εμπλοκή ή κάτι τέτοιο τελος πάντων.
Άκουγα προχθές σε μια ραδιοφωνική εκπομπή ότι δεν αποτελεί κάποια τελετή ή όλη σφαγή αλλά τρώνε το κρέας του είδους αυτού και είναι το ίδιο με την σφαφή αρνιών κλπ..
Εγώ δεν πείστηκα βέβαια και εκνευρίστηκα με την προσπάθεια δικαιολόγησης της δολοφονίας αυτής.

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Είναι ευκαιρία να ξεμπροστιαστούν οι λεγόμενοι 'δυτικοί' πολιτισμοί , μέχρι τώρα μιλούσαμε για τους βάρβαρους Κινέζους που τρώνε σκύλους και τους θεωρούσαμε κατώτερους ...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Άλλο και τούτο: Wolf is DISSECTED in front of Danish schoolchildren | Mail Online
Έχουν τρελαθεί τελείως εκει;
το ιδιο πραγμα ειναι με τα κρεοπωλεια.. και εκει γδαρμενα ζωα εχει με αιματα.. ισως δεν εχει την μυρωδια οκ..
σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο σαν θεαμα-αισθητικη για αθωες παιδικες ψυχες..
αλλα μπορει για καποιο παιδι αυτη η διενεργεια νεκροψιας-νεκροτομης,η τεχνικη οπως δειχνει να κραταει ψηλα τα εσωτερικα οργανα και μετα να δει τον διαχωρισμο θωρακικων σπλαχνων απο κοιλιακων,τις διαφορες τομες κτλ κτλ, για καποιο παιδι ισως ειναι κατι το φανταστικο και να θελει να γινει ιατρος-ιατροδικαστης-κτηνιατρος κτλ κτλ.. θελω να πιστευω οτι δεν υποχρεωσαν ολα τα παιδια να ειναι μπροστα..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Άκουγα προχθές σε μια ραδιοφωνική εκπομπή ότι δεν αποτελεί κάποια τελετή ή όλη σφαγή αλλά τρώνε το κρέας του είδους αυτού και είναι το ίδιο με την σφαφή αρνιών κλπ..
Εγώ δεν πείστηκα βέβαια και εκνευρίστηκα με την προσπάθεια δικαιολόγησης της δολοφονίας αυτής.
Είναι αστείο για να μην πω τίποτα πιο βαρύ το επιχείρημα αυτό.
Τα αρνιά και λοιπά οικόσιτα ζώα εκτρέφονται από τον άνθρωπο με σκοπό να τα φάνε. Αν δεν εξυπηρετουσαν αυτόν το σκοπό απλά δεν θα υπήρχαν. Και φυσικά όσο τα έχει ανάγκη ο άνθρωπος θα συνεχίσουν να υπάρχουν και δεν κινδυνεύουν με εξαφάνιση αφού στην ουσία ο άνθρωπος τα ''δημιουργεί''.
Τα δελφίνια και κάθε είδος άγριου ζώου είναι δημιούργημα την φύσης και όχι του ανθρώπου και κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον άνθρωπο.
Όταν εξαφανίζεται η συρρικνώνεται ο αριθμός ενός είδους, έχει τεράστιες επιπτώσεις και σε πολλά άλλα είδη καθώς όλα αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας που σπάει.

το ιδιο πραγμα ειναι με τα κρεοπωλεια.. και εκει γδαρμενα ζωα εχει με αιματα.. ισως δεν εχει την μυρωδια οκ..
σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο σαν θεαμα-αισθητικη για αθωες παιδικες ψυχες..
αλλα μπορει για καποιο παιδι αυτη η διενεργεια νεκροψιας-νεκροτομης,η τεχνικη οπως δειχνει να κραταει ψηλα τα εσωτερικα οργανα και μετα να δει τον διαχωρισμο θωρακικων σπλαχνων απο κοιλιακων,τις διαφορες τομες κτλ κτλ, για καποιο παιδι ισως ειναι κατι το φανταστικο και να θελει να γινει ιατρος-ιατροδικαστης-κτηνιατρος κτλ κτλ.. θελω να πιστευω οτι δεν υποχρεωσαν ολα τα παιδια να ειναι μπροστα..
Θα συμφωνούσα αν στην φωτογραφία έβλεπα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν γνωρίζω αν τα υποχρέωσαν η όχι να είναι μπροστά, αυτό που βλέπω εγώ είναι, πολλά παιδάκια να κλείνουν τα μάτια τους η να κοιτάνε αλλού, αντίθετα με τους γονείς τους που το χαμόγελο τους φτάνει ως τα αυτιά τους.
Σίγουρα πολλά παιδάκια θα έβλεπαν εφιάλτες το βράδυ.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Είναι αστείο για να μην πω τίποτα πιο βαρύ το επιχείρημα αυτό.
Τα αρνιά και λοιπά οικόσιτα ζώα εκτρέφονται από τον άνθρωπο με σκοπό να τα φάνε. Αν δεν εξυπηρετουσαν αυτόν το σκοπό απλά δεν θα υπήρχαν. Και φυσικά όσο τα έχει ανάγκη ο άνθρωπος θα συνεχίσουν να υπάρχουν και δεν κινδυνεύουν με εξαφάνιση αφού στην ουσία ο άνθρωπος τα ''δημιουργεί''.
Τα δελφίνια και κάθε είδος άγριου ζώου είναι δημιούργημα την φύσης και όχι του ανθρώπου και κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον άνθρωπο.
Όταν εξαφανίζεται η συρρικνώνεται ο αριθμός ενός είδους, έχει τεράστιες επιπτώσεις και σε πολλά άλλα είδη καθώς όλα αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας που σπάει.

Θα συμφωνούσα αν στην φωτογραφία έβλεπα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν γνωρίζω αν τα υποχρέωσαν η όχι να είναι μπροστά, αυτό που βλέπω εγώ είναι, πολλά παιδάκια να κλείνουν τα μάτια τους η να κοιτάνε αλλού, αντίθετα με τους γονείς τους που το χαμόγελο τους φτάνει ως τα αυτιά τους.
Σίγουρα πολλά παιδάκια θα έβλεπαν εφιάλτες το βράδυ.
αν τους υποχρεωσαν ειναι τραγικο.. επισης ουτε ενα παιδι σε τετοια ηλικια εχει κριση να μεινει η να φυγει..γενικα δεν συμφωνω,απλα για ενα δυο παιδια που ειχαν ενδιαφερον ειναι καλη ιδεα..
η αισθηση του αληθινου,της μυρωδιας,της τεχνικης,της εμπειριας σε ενα παιδι που θελει να κανει το ιδιο σε επιστημονικο επιπεδο ειναι φανταστικο.. σιγουρα το 99 % ειχε εφιαλτες αν και στα κρεωπολεια μπαινει συνεχεια..το 1% που ηθελε να το δει..εφυγε με τρομερες εντυπωσεις και αλλο κινητρο..πιο αληθινο απο το θεωρητικο.. :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι αν είναι δυο τα παιδάκια που το ευχαριστήθηκαν; Το ένα στο μέλλον το κυνηγήσει μέσω επαγγέλαματος (είτε μέσω κτηνιατρικής, είτε μέσω ιατρικής) και το άλλο σαν σκοτεινό χόμπι; (Σε ζώα ή ανθρώπους;;; )

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
αν τους υποχρεωσαν ειναι τραγικο.. επισης ουτε ενα παιδι σε τετοια ηλικια εχει κριση να μεινει η να φυγει..γενικα δεν συμφωνω,απλα για ενα δυο παιδια που ειχαν ενδιαφερον ειναι καλη ιδεα..
η αισθηση του αληθινου,της μυρωδιας,της τεχνικης,της εμπειριας σε ενα παιδι που θελει να κανει το ιδιο σε επιστημονικο επιπεδο ειναι φανταστικο.. σιγουρα το 99 % ειχε εφιαλτες αν και στα κρεωπολεια μπαινει συνεχεια..το 1% που ηθελε να το δει..εφυγε με τρομερες εντυπωσεις και αλλο κινητρο..πιο αληθινο απο το θεωρητικο.. :)
Για το 1% Ο.Κ. Το άλλο 99% δεν καταλαβαίνω τι φταίει.
Η ένσταση μου είναι για τις συγκεκριμενες ηλικίες. Σαν επιχείρημα χρησιμοποιώ αυτό που έγραψες και έχω υπογραμμίσει.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Για το 1% Ο.Κ. Το άλλο 99% δεν καταλαβαίνω τι φταίει.
Η ένσταση μου είναι για τις συγκεκριμενες ηλικίες. Σαν επιχείρημα χρησιμοποιώ αυτό που έγραψες και έχω υπογραμμίσει.
αλλο εκπαιδευτικο-σχολικο-πανεπιστημιακο συστημα..
ισως εκει δεν τους αρεσει η κονσερβα οτι πει το σχολειο και η εκκλησια κονσερβα και οοολα τα αλλα ειναι δαιμονες κτλ κτλ..
μπορει να πιστευουν πιο πολυ στον ανθρωπο και τις δυνατοτητες αντοχες τους..και σε πνευματικο επιπεδο και σε αλλα..
δεν ξερω δεν εχω παει Δανια..αν και απο οσο γνωριζω ολοι οι Δανοι ειναι ενα μεγαλο ΣΟΙ

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ntouli,

Παρακολουθώντας νεκροψία ανθρώπου θα έλεγα ότι η διαδικασία ήταν “συναισθηματικά αδιάφορη” -βέβαια εγώ δεν ήμουν παιδί και είχα επαγγελματικό, επιστημονικό ενδιαφέρον.

Συνοδεύοντας σε σχετική διαδικασία προπτυχιακούς φοιτητές (νομικής, όχι ιατρικής) κάποιοι (δυο τρεις, από τους περίπου είκοσι) είχαν αντιδράσεις σχεδόν όπως των παιδιών στις φωτογραφίες, απέστρεφαν το βλέμμα κλπ και ο ένας μάλιστα έντονες, είχε χλωμιάσει, είχε σταθεί στην άκρη. Και ήταν είκοσι χρονών μαντράχαλοι -και πήγαν με τη θέληση τους.

Από την άλλη εγώ πριν η Λάρα ξεκινήσει να τρώει ωμά δεν είχα μπει σε κρεοπωλείο (τουλάχιστον όντας ενήλικη) και σίγουρα ποτέ δεν είχα αγγίξει ωμό κρέας. Το σιχαινόμουν και η όλη εικόνα μου είναι αποκρουστική.
Κρέας πάντα έτρωγα αλλά έρχεται έτοιμο μαγειρεμένο στο πιάτο μου.
Και σήμερα ενώ ετοιμάζω το κρέας του σκύλου ("αναγκαίο κακό") όταν μαγειρεύω ποτέ δε κάνω κρέας για 'μένα.

Ψάρι δεν τρώω καθόλου.
Μικρή έτρωγα. Μέχρι που, πρέπει να ήμουν προνήπιο, ήμασταν διακοπές στη Θάσο και πήγαμε να πάρουμε φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τους ψαράδες... Ίσως ήταν η εικόνα πιο έντονη ίσως δεν την είχα "αφομοιώσει" κοινωνικά όπως των κρεοπωλείων. Έκτοτε πάντως δεν έχω ξαναφάει ούτε κονσέρβα.
Από όταν πήρα τον σκύλο όμως "τσιμπάω" καμιά ταμπλέτα με λάδι σολώμου! :rolleyes:

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
αλλο εκπαιδευτικο-σχολικο-πανεπιστημιακο συστημα..
ισως εκει δεν τους αρεσει η κονσερβα οτι πει το σχολειο και η εκκλησια κονσερβα και οοολα τα αλλα ειναι δαιμονες κτλ κτλ..
μπορει να πιστευουν πιο πολυ στον ανθρωπο και τις δυνατοτητες αντοχες τους..και σε πνευματικο επιπεδο και σε αλλα..
δεν ξερω δεν εχω παει Δανια..αν και απο οσο γνωριζω ολοι οι Δανοι ειναι ενα μεγαλο ΣΟΙ
Η άποψη που έγραψα πιο πάνω δεν πηγάζει από αντιλήψεις -κονσέρβες τύπου εκκλησίας, σχολείου, κοινωνίας, κτλ.(μακριά από μένα) Απλά αυτό που λέω είναι τα παιδιά πρέπει να είναι σε ηλικία να κρίνουν - αποφασίζουν μόνα τους και ταπεινή μου άποψη είναι ότι τα παιδιά της φωτογραφίας δεν είναι.
Σίγουρα κάθε λαός έχει διαφορετική αντίληψη και κουλτούρα και τα βλέπει διαφορετικά. Για τους Δανούς συγκεκριμένα δεν γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. (Χάσαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την κουλτούρα τους αφού δεν αφήσαμε έναν μεγάλο πολίτικο ηγέτη να μας κάνει Δανία του νότου. :dohh: black χιούμορ εντελώς αποτυχημένο:cuniaoo:)

Όπως και να'χει(για να επανέλθω και στο θέμα) εικόνες σαν αυτή του πρώτου μηνύματος με κατακόκκινη την θάλασσα νομίζω πως ξεπερνάνε κουλτούρες και αντιλήψεις.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ntouli,

Παρακολουθώντας νεκροψία ανθρώπου θα έλεγα ότι η διαδικασία ήταν “συναισθηματικά αδιάφορη” -βέβαια εγώ δεν ήμουν παιδί και είχα επαγγελματικό, επιστημονικό ενδιαφέρον.

Συνοδεύοντας σε σχετική διαδικασία προπτυχιακούς φοιτητές (νομικής, όχι ιατρικής) κάποιοι (δυο τρεις, από τους περίπου είκοσι) είχαν αντιδράσεις σχεδόν όπως των παιδιών στις φωτογραφίες, απέστρεφαν το βλέμμα κλπ και ο ένας μάλιστα έντονες, είχε χλωμιάσει, είχε σταθεί στην άκρη. Και ήταν είκοσι χρονών μαντράχαλοι -και πήγαν με τη θέληση τους.

Από την άλλη εγώ πριν η Λάρα ξεκινήσει να τρώει ωμά δεν είχα μπει σε κρεοπωλείο (τουλάχιστον όντας ενήλικη) και σίγουρα ποτέ δεν είχα αγγίξει ωμό κρέας. Το σιχαινόμουν και η όλη εικόνα μου είναι αποκρουστική.
Κρέας πάντα έτρωγα αλλά έρχεται έτοιμο μαγειρεμένο στο πιάτο μου.
Και σήμερα ενώ ετοιμάζω το κρέας του σκύλου ("αναγκαίο κακό") όταν μαγειρεύω ποτέ δε κάνω κρέας για 'μένα.

Ψάρι δεν τρώω καθόλου.
Μικρή έτρωγα. Μέχρι που, πρέπει να ήμουν προνήπιο, ήμασταν διακοπές στη Θάσο και πήγαμε να πάρουμε φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τους ψαράδες... Ίσως ήταν η εικόνα πιο έντονη ίσως δεν την είχα "αφομοιώσει" κοινωνικά όπως των κρεοπωλείων. Έκτοτε πάντως δεν έχω ξαναφάει ούτε κονσέρβα.
Από όταν πήρα τον σκύλο όμως "τσιμπάω" καμιά ταμπλέτα με λάδι σολώμου! :rolleyes:
αν πηγαν με την θεληση τους τοτε δεν υπαρχει καποιο θεμα.. ολα ειναι μια ιδεα.. ακομα και ο θανατος δεν ειναι κατι το τρομερο.. η ιδεα ειναι που μας τρομαζει..και διαφοροι αστυνομικοι και αλλοι του εγκληματολογικου δεν εχουν ιδεα απο ιατρικη σαν εκπαιδευση αλλα μια χαρα ειναι σε αυτοψιες με πτωματα η νεκροτομειο..
το ιδιο και ο σκουπιδιαρης.. τις πρωτες μερες επαθε ενα ψιλοσοκ.. ε μετα ολα κουλ.. η αναγκη ειναι το πιο δυνατο πραγμα.. αναγκη για επιβιωση,για γνωση κ.α

τα ψαρια απο ιχθυοτροφειο ειναι οτι χειροτερο μπορεις να φας..και το λαδι ειναι απο τετοια ψαρια..

εγω ειμαι φαν με χυμους απο φρουτα εποχης..γιατι οι αναγκες σε βιταμινες ενζυμα στον συγχρονο τροπο ζωης ειναι πολυ πιο μεγαλες απο το παρελθον..το ιδιο φυσικα και τα φρουτα, εχουν αλλα συστατικα πλεον απο αυτα που ειχαν πριν 100 χρονια ας πουμε..