Δαγκώνουμε...

bella

Member
7 Φεβρουαρίου 2011
18
0
37
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
καλημεραααααα..:) εχουμ λοιπον το θεματακι του δαγκωματος.. ο αντρας την εμαθε και τωρα δεν σταματαει.. δαγκωνει ποδια χερια οταν παιζουμε με μονο σκοπο βεβαια το παιχνιδι και οχι δυνατα.. αλλα και παλι ερχεται να την παιξει η ανιψια μου κ μετα απο τα καθιερωμενα γλυψηματα... αρχιζουν τα δοντακια.... γιατι? το κοβω? αν ναι πως? την θελω για φυλακα αλλα μηπως κανω λαθος βηματα? ολοι μου λενε οτι θα την κανω μαλθακη.. τι προτεινετε να κανω λοιπον?:confused:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλή σου μέρααααα!!

Τι ηλικία έχει βασικά το σκυλί σου;Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ και αντιμετωπίζω για να είμαι ειλικρινείς αλλα σταδιακά το μειώνουμε!
Κοίταξε κάθε φορά που η δικιά μου πήγαινε να με δαγκώσει και πάει,φώναζα ένα "εεεεπ" κάπως δυνατά και αδιαφορούσα για λίγα λεπτά,δεν της έδινα την παραμικρή σημασία,έτσι μέρα με την μέρα μειώθηκε δραστικά το δάγκωμα απο μέρους της!
Βέβαια δεν μπορώ να αφήσω και ασχολίαστο το εξής που ανέφερες πιο πάνω!Είπες πως θέλεις έναν σκύλο "φύλακα" ετσι δεν είναι,θελεις δηλαδή να έχεις ένα σκύλο που να επιτίθεται όταν χρειαστεί;Αυτό το γεγονός δεν μπορείς να το συνδυάσεις με τα δαγκώματα που κάνει παίζοντας,τα οποία κατά την γνώμη μου πρέπει να περιορίζονται αισθητά στο σκύλο!
Για τα δόντια υπάρχουν άφθονα παιχνίδια στα καταστήματα που θα την απασχολούν :) απο το να δαγκώνει εσάς,προτίμησε εκείνα!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μίλα από τώρα με εκπαιδευτή. Όχι γιατί είναι δύσκολο να της κόψεις το δάγκωμα μόνη σου, αλλά γιατί εφόσον θέλεις να κάνει και φύλαξη πρέπει να σε καθοδηγήσει εκείνος για το πώς να τη μεγαλώσεις. Πρώτον γιατί ένα σκυλί που θα κάνει φύλαξη πρέπει πρώτα από όλα να είναι ισορροπημένο και να τα πηγαίνει καλά στα βασικά πριν προχωρήσει. Και δεύτερον γιατί ίσως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις διαφορετικά από ότι αν ήταν σκύλος που προορίζεται μόνο για pet.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
καταρχην κανε αυτο που σου λεει η xotikouli.
Δευτερον προσπαθησε να ενημερωθεις λιγο περισσοτερο σχετικα με το τι ειναι φυλακας.
Σε καμμια περιπτωση ενας σκυλος που εχει εκπαιδευτει για φυλακας δεν ειναι ενας σκυλος σε ημιαγρια κατασταση που δαγκωνει την οικογενεια του πανω στο παιχνιδι! Τι παει να πει θα την κανεις μαλθακη? Θα πρεπει πρωτα απ'ολα να εχει σωστη συμπεριφορα και μετα να εκπαιδευτει στην φυλαξη αν και εφοσον μπορεις ΕΣΥ να ανταποκριθεις σε κατι τετοιο και αν και εφοσον το σκυλι "το εχει"

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ενας σκυλος φυλακας πρεπει να ειναι φυλακας για την οικογενεια του. Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει μαλθακη επειδη σιγα σιγα θα της δειξετε οτι δεν θελετε να σας δαγκωνει. Αν θελετε ''σοβαρη'' φυλαξη, δηλαδη το σκυλι να επιτεθει και να δαγκωσει τον ξενο που θα μπει μεσα, αυτο θα πρεπει να γινει με την καταλληλη εκπαιδευση απο εμπειρο ατομο.

bella

Member
7 Φεβρουαρίου 2011
18
0
37
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
παιδια σας ευχαριστω καταρχην για την αμεση βοηθεια κ καταδευτετρον για τις τοσο χρησιμες συμβουλες... 1) ουτε καν σκεφτηκα να μιλησω με εκπαιδευτη ενω εξ αρχης σκοπευα να την παω.... χαζομαρα μου... 2) δεν δαγκωνει τοσο αγρια κ εννοειται πως δε θελω να γινει η κοπελα μου ενα αγριο σκυλι που δαγκωνει ανεξελεγκτα.. 3) μου λενε οτι θα την κανω μαλθακη επειδη ειναι ολη αλλα ΟΛΗ την ωρα στην αγγαλια μου ισχυει? 4) ειναι δυο μηνων κ κατι ημερων.. 5) απο παιχνιδια αλλο τιποτα αλλα σαν την παντοφλα μου δεν ειναι κανενα χαχαχαχαχαχ 6)προσπαθω να ενημερωνομαι ναι κ αυτο το forum με εχει βοηθησει πολυ διοτι ημουν τελειως ασχετη.. το μονο που ηξερα ειναι οτι παντα αγαπουσα ολα τα σκυλια- ζωα κ τωρα πηρα δικο μου κ φυσικα απαιτηται υπευθηνοτητα!! 6) η αληθεια ειναι οτι πιστευω πως μπορω να ανταποκρηθω σ αυτα που απαιτουνται για ενα σκυλι φυλακα αλλα αυτο θα το επιβαιβεωσει η οχι ο εκπαιδευτης.. 7) τα βηματα μου ειναι αγγαλιες, φιλια, φαι, υπνος-μαζι.. (τον θελω μεν για φυλακα αλλα οσο ειμαι σπιτι το σκυλι θα ειναι μεσα μαζι μου μονο οταν λειπω θα ειναι στην αυλη και αυτο διοτι ειναι τεραστια κ θα μπορει να τρεχει,να εκτονωνεται..)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Mωρο ειναι ακομα, εννοειται οτι και αγκαλια θα το παιρνει και θα παιζετε και ολα τα υπολοιπα. Με εσενα θα ειναι τρυφερη, δεν σημαινει οτι θα κανει τα ιδια με τους παντες. Εκτος και αν της το μαθεις εσυ...
Τα δαγκωματα ειναι μεσα στο προγραμμα τους πρωτους μηνες.

bella

Member
7 Φεβρουαρίου 2011
18
0
37
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
σ ευχαριστω ice μα δεν με ενοχλουν τοσο, οσο ανησυχω για την εξελιξη τους (μην τυχων καποια στιγμη δαγκωσει πιο δυνατα οταν θα ειναι μεγαλη κ δυσκολευτουμε πιο πολυ να της το κοψουμε,,) τωρα δαγκωνει τα παντα.. απο την ιδια της ουρα - ποδια.. μεχρι το πανακριβο τραπεζακι του σαλονιου.. (κ οχι δεν λυπαμαι ουτε αυτη που θα τ ακουσει, ουτε το τραπεζακι αλλα τ αυτακια μου για το τι θα ακουσω εγω απο ολους τους αλλους- αντρα μου.) θελουν πολυ υπομονη ολα.. αλλα την εχω.. μαζι με απεριοριστα χαδια...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δώσε βάση στο εξής

όοοοοοολα τα κουταβάκια παίζουν με τα αδερφάκια τους δαγκώματα. de facto αυτό
τι άλλο να παίξει άλλωστε ένα ζώο που απο την φύση του βασίζεται στο στόμα του για να τραφεί και να αμυνθεί.....

όταν δαγκώνουν εμάς όμως το λέμε ανεπιθύμητη συμπεριφορά-κυρίως γιατί αν πάρουν τέτοια συνήθεια ώς κουτάβια (που τα δόντια τους και τα σαγόνια τους είναι σχετικά αδύναμα) θα την έχουν και ώς ενήλικα που τα δόντια τους και τα σαγόνια τους ΔΕΝ είναι σχετικά αδύνατα

επίσης υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ δέρματος σκύλου και δέρματος ανθρώπου-δύο σκυλιά μπορεί να δαγκωθούν πολύ έντονα χωρίς καμία αμυχή
δεν ισχύει όμως το ίδιο με την ανθρώπινη επιδερμίδα και ιδίως την παιδική

οπότε δεν αφήνουμε το σκυλί να μας δαγκώνει καθόλου και ποτέ
και αυτό το κάνουμε με διάφορες μεθόδους που δεν θα σου πώ γιατί μιάς και θές να κάνεις εκπαιδευση φύλαξης ΠΡΕΠΕΙ να πάς απο τώρα και να τα βρείς με τον εκπαιδευτή σου (τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει με όσους ασχολούνται με φύλαξη-καθότι εγώ είμαι καναπεδοσκυλάς:lol:

να έχεις υπόψη σου όμως ότι όπως και στα δίποδα μωράκια η αλλαγή δοντιών προκαλεί τάση για μάσημα οπότε είθισται να έχεις στο κουταβάκι διαθέσιμα μασουλητήρια εμπορίου ή πλευράκι μοσχαριού ωμό ακόμα καλύτερα

ο εκτροφέας σου τι λέει?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θα αποθαρρυνεις συνεχεια τα δαγκωματα σε εσας της οικογενειας με διαφορους τροπους. Σιγα σιγα θα τα κοψει αλλα χρειαζεται λιγο υπομονη. Και εμενα με δαγκωνει καμια φορα πανω στην τρελα του για παιχνιδι, αλλα ηδη παρατηρω οτι μειωνεται αυτο και ειναι 3 μηνων(μωρο).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
βασικά κάτι λένε οι "περι των στίβων φερόμενοι" περί αποφυγής διόρθωσης και αποθάρρυνσης δαγκώματος
γιαυτό είπα πήγαινε στον εκπαιδευτή και τι λέει ο εκτροφέας......

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν νομιζω οτι εδω εχουμε να κανουμε με ατομο που θα κανει στιβο και ιπο και πως τα λενε τα υπολοιπα...:maria:

bella

Member
7 Φεβρουαρίου 2011
18
0
37
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
καλημερα.. την πηρα 50 ημερων.. κ οσο αναφορα τον στιβο.. ο ice εχει πεσει μεσα.. το θεμα μου ειναι οτι ψαχνω εκπαιδευτη... εδω ηρακελιο ενας ειναι ακουστος αλλα οταν του μιλησα δεν... κ οταν πηγα κ απο εκει.. ακομα χειροτερα.. οι εγκαταστασεις τελειες... αλλα μου μιλουσε πολυ αποτομα.. δεν ξερω.. θελω να βρω εναν γρηγορα αλλα δεν θελω να κανω κ λαθος.. δεν την πηρα απο εκτροφεα.. (ο ιδιος λεει πως δεν ειναι..) απλα εχει κ την μαμα κ τον μπαμπα.. (ακυρο αλλα μολις σηκωθηκε ο αντρας μου ηρθε να με φιλησει κ μολις το ειδε η κυρια ηρθε κ μπηκε στην μεση για φιλι... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα) απο χτες παιδια κανω οτι ειπαμε κ σημερα το εχει ηδη μειωσει πολυ....!! καλα δεν εχω σκυλο εγω την εξυπναδα μεταμορφομενη εχω... δεν χρειαστηκε καν να φωναξω η να μαλωσω.. μολις δαγκωνε σταματουσα κ εχει ηδη πιασει!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ηράκλειο - Χανιά πόση ώρα είναι ? Δεν κοιτάς και προς τα εκεί για εκπαιδευτή ?;) Δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι άλλο.....για εκπαιδευτή.:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161