Δαγκώνει τις πατούσες του!

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σας!

Δεν είμαι σίγουρη αν το θέμα πρέπει να μπεί σ' αυτή την ενότητα ή στην ενότητα της Υγείας... Αν κάνω λάθος, παρακαλώ τον admin να το μεταφέρει...

Τις τελευταίες μέρες, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον Ρομέο μου....

Γλύφει με μανία τις πατούσες του και στη συνέχεια τις δαγκώνει με τα μπροστινά του δόντια, με αποτέλεσμα να γδέρνει την επιφάνεια και να κουτσαίνει.

Όταν τον παίρνω χαμπάρι ότι το κάνει τον μαλώνω και σταματάει. Χτες τα ξημερώματα, ξύπνησα από τον χαρακτηριστικό ήχο τακ-τακ που κάνουν τα μπροστινά του δόντια όταν μασάει την πατούσα του. Έλεγξα το πόδι του και όντως είχε γδάρει με τα δοντάκια του την επιφάνεια και φυσικά κουτσαίνει πάλι.
Το έχει κάνει άλλη μια φορά στο παρελθόν και ο κτηνίατρος μου έδωσε Prezolon (κορτιζονούχο) για να κλείσει η πληγή.

Καταλαβαίνω ότι η πράξη του δείχνει ανία, αλλά πως μπορώ να το αντιμετωπίσω για να σταματήσει να το κάνει?? Είναι αδύνατον να μένω ξύπνια επιτηρώντας τον για να τον μαλώσω!!

Από την άλλη, το θηριάκι μου δεν μένει καθόλου μόνο του... Λείπω βέβαια εγώ στη δουλειά 9-5 κάθε μέρα, είναι όμως παρέα με την μητέρα μου η οποία ασχολείται μαζί του αρκετά όλη μέρα, αφού αυτός είναι η συντροφιά της!

Οι βόλτες του ήταν από την αρχή 2 φορές την ημέρα, μια μισάωρη το πρωί στις 8 και γύρω στη 1,5-2 ώρες το βράδυ στις 8. Εννοείται ότι στο ενδιάμεσο ασχολούμαι και παίζω μαζί του! (δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς.... είναι ακαταμάχητος!!!)
Τα Σ/Κ φυσικά περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο μαζί και κάνουμε μεγάλες βόλτες πρωί-βράδυ.

Καμιά ιδέα?? Κάθε υπόδειξη-συμβουλή δεκτή!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ειλικρινά Denis δεν πήγε το μυαλό μου σε πάθηση!χαχα...νόμιζα και εγώ οτι είναι κάποιο είδος ανίας!Μάλιστα...

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Denis σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχει εξέταση που πρέπει να ζητήσω από τον κτηνίατρο να κάνουμε για να το διαπιστώσουμε?

Ξέρεις πως αντιμετωπίζεται αυτή η δερματίτιδα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα ρωτήσω κάτι?
Εχεις παρατηρήσει να το κάνει μονο στα άκρα..η καμια φορα το κάνει και αλλου?

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
@kango1
Όχι, δεν το κάνει σε άλλα σημεία.. Στα δυο πίσω πόδια του μόνο (ένα τη φορά)

@foivos
Όχι, δεν έχουμε κάνει καλλιέργεια.. Φαντάζομαι πως και ο κτηνίατρος το απέδωσε στην ανία όπως κι εγώ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φαντάζομαι πως και ο κτηνίατρος το απέδωσε στην ανία όπως κι εγώ...
Το γλείψιμο είναι ανία..το δάγκωμα είναι ενόχληση..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Καταλαβαίνω ότι η πράξη του δείχνει ανία, αλλά πως μπορώ να το αντιμετωπίσω για να σταματήσει να το κάνει?? Είναι αδύνατον να μένω ξύπνια επιτηρώντας τον για να τον μαλώσω!!

Από την άλλη, το θηριάκι μου δεν μένει καθόλου μόνο του... Λείπω βέβαια εγώ στη δουλειά 9-5 κάθε μέρα, είναι όμως παρέα με την μητέρα μου η οποία ασχολείται μαζί του αρκετά όλη μέρα, αφού αυτός είναι η συντροφιά της!
:confused: :confused:

Εχει ανία ή δεν έχει? Θεωρώ ότι δεν έχει. Για περαιτέρω ρωτάς τον κτηνίατρο.

Δερματίτιδες πολλές φορές είναι ψυχοσωματικές κορτιζόνη χρησιμοποιείται κατά κόρον αλλά έχει προσωρινά αποτελέσματα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πανε παρε ενα μπουκαλακι Tee Tree(3-5 ευρω)μικρο και βαλε του μερικες σταγονες,1ον δεν θα το γλυφει(βασικο)και 2ον ταυτοχρονα το θεραπευει.
Η αν εισαι κοντα σε θαλασσα,μερικα λουτρα και βολτα στην αμμο.

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Μένω κοντά σε θάλασσα.... αλλά δεν νομίζω ότι μια βουτιά στον ΘΕΡΜΑΪΚΟ θα του έκανε καλό... :p:p

Omarock, τον ταϊζω PROPLAN, είναι η μόνη που μας ταίριαξε και την τρώει. Έκανα αλλαγή όμως στη γεύση... Του έδινα σολωμό και το άλλαξα σε lamp with rice.

Θα δοκιμάσω το tea tree...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε άλλο κτηνίατρο πήγες να πάρεις μια δεύτερη γνώμη;:confused:

An το Tee Tree που αναφέρει ο Omarock είναι το Tea Tree Οil πρέπει να γνωρίζεις πως χορηγείται...

Είναι αρκετά ισχυρό αντισηπτικό κι αντιμυκητιασικό, αλλά στον άνθρωπο τουλάχιστον, πρέπει να είναι διαλυμένο...

Αδιάλυτο, πολύ συχνά ανάλογα με την δόση, αλλά και διαλυμένο, εμφανίζει είτε τοπικες, είτε συστηματικες ανεπιθύμητες παρενέργειες...

Επίσης η κατάποσή του μπορεί να προκαλέσει περενέργειες από το ΚΝΣ....(τις έχω δει σε ηλιθιο άνθρωπο...:mad:)

Το ότι μια ουσία είναι φυσικό αιθέριο έλαιο δεν την καθιστά ακίνδυνη!Πρέπει να γνωρίζουμε πως να εκμεταλλευόμαστε τα θετικά της χωρίς να κινδυνεύουμε από τα αρνητικά της!

Ακόμη κι αν δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα αλλά η θεραπευτική τυο δράση δεν έχει αποτέλεσμα στην περίπτωσή σου, κι απλά έχει δυσάρεστη γεύση κι εμποδίζει τον σκύλο να δαγκώνει τα πόδια του, τότε μόνο καλύπτεις το σύμπτωμα, εσύ είσαι βέβαια ευτυχισμένη γιατί δεν βλέπεις τον σκύλο να υποφέρει, αλλά εκείνος υποφέρει...

Γιατί το πρόβλημά του δεν είναι που πληγώνει τις πατούσες του, αλλά η απίστευτη ενόχληση, ίσως φαγούρα, και γι αυτό τρώει τις πατούσες του!

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
foivo σαφώς και θα πάρω 2η γνώμη σήμερα το απόγευμα, γιατί εφ' όσον επαναλήφθηκε το πρόβλημα, πρέπει να δοθεί λύση. Θα μάθω τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Απλά ήθελα τις συμβουλές σας και την εμπειρία σας γιατί δεν μου έχει ξανατύχει και δεν γνωρίζω τίποτα για τα δερματικά.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δοκίμασε στοματικό διάλυμα listerine, βρεφικό λάδι, και νερό σε ίσα μέρη τοπικά, η καλύτερη συνταγή με άμεσα αποτελέσματα. :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ειναι ακίνδυνο, φτιάξε την συνταγή βάλτη σε μπουκάλι που μπορείς να ψεκάσεις, τρίψε μετά τον ψεκασμό για να εισχωρήσει στους πόρους του δέρματος, κάντο οποτε βλέπεις να επιμένει να ασχολείται.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αφου και το listerin εχει μεσα tee tree,ασε που το εχω δοκιμασει σε πανω απο 20 σκυλια ακομη και κουταβια,μπορεις αραιωμενο να το χρησημοποιησεις σαν στοματικο διαλυμα,αλλα μερικες σταγονες οχι αραιωμενου στο προβλημα δεν υπαρχει καμμια παρενεργεια,απλα γιατι δεν το γλειφη καθολου,Foibos μονο οι γατες εχουν προβλημα τα σκυλια τιποτα,και θεραπευει,μπορεις αν εισαι εκτος να το βαλεις σε οποιαδηποτε πληγη σαν αντισηπτικο μεχρι να πας σε γιατρο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, εν γνώση μου τουλάχιστον...
To ζήτημα είναι ότι θεωρητικά στον άνθρωπο σε διάλυμα πάνω απο 5%, αν θυμάμαι καλά, αυξάνονται κατακόρυφα οι ανεπιθύμητες ενέργειες!
Γι αυτό λέω οτι μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα σκυλιά και θέλει προσοχή!

Δεν διαφωνώ για τις αντισηπτικές του ιδιότητες!
Το έγραψα κι εγώ άλλωστε!
Αν όμως η αιτιολογία της φαγούρας είναι αλλεργική ας πούμε δεν ξέρω αν θα έχει θεραπευτική δράση, οπότε τότε απλά θα καλύψει το σύμπτωμα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul