Δαγκώνει συνέχεια, τι να κάνω?

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και δε βρήκα κάτι εξειδικευμένο σχετικά με αυτό. Η Sandy είναι 2 μηνών. Σε γενικές γραμμές τα πάμε καλά, καθώς έχει μάθει (από μικρή) το ΕΛΑ και ΚΑΤΣΕ και μαθαίνει εύκολα.

Το μόνο που δεν μπορεί να σταματήσει είναι να δαγκώνει. Από τον πρώτο καιρό που την έχω δάγκωνε και τη διόρθωνα με ΜΗ. Αν το ξανάκανε ανέβαζα τον τόνο της φωνής μου και μετά από 2-3 φορές την πήγαινα σπίτι της και την άφηνα εκεί. Πίστευα που επειδή είναι κουτάβι παίζει και θα το κόψει με τα πολλά ΜΗ και τις τιμωρίες.

Τώρα που έχουν αναπτυχθεί τα δόντια της αρκετά έχει αρκετά δυνατό δάγκωμα και πολλές φορές πονάει κ αφήνει κ σημάδι... (έχω γεμίσει, εγώ κ η φίλη μου... χέρια-πόδια...). Συνεχίζω να τη διορθώνω με ΜΗ και να την πηγαίνω στο σπίτι της (εκτός του σπιτιού μου τώρα), αλλά δε δείχνει να μαθαίνει...

Τι μπορώ να κάνω? Είναι ακόμη μικρή σε ηλικία και θα σταματήσει από μόνη της? Ή σε κάνα χρόνο που θα έχει φτάσει τα 50 κιλά θα μου κόψει κάνα κομμάτι ? :)

Μερικές φορές χάνω την υπομονή μου και απελπίζομαι...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εισαι γονυπετής. Μες απαλά αλλά σοβαρα «μη» και πιανεις το κουταβι και το σηκωνεις στο υψος σου. Τα πισω ποδια κρεμονται. Κοιτιέστε στα ματια μεχρι να ηρεμησει. Δεν του φωνάξεις στα μουτρα, δεν το ταραζεις με κουνηματα και τρανταγματα.
Μολις ηρεμησει το αφηνεις κατω. Επαναλαμβανεις οσο χρειαστει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Yπαρχουν παρα πολλα ποστ για το κουταβισιο δαγκωμα που θα σε βοηθησουν... Ειναι κατι που ξεπερνεται πολυ ευκολα.
Εμεις επειδη ειχαμε το ιδιο προβλημα με τον Ντιεγκο καναμε το εξης... μολις μας δαγκωνε βγαζαμε μια κραυγη πονου και μετα του διναμε αμεσως ενα κοκκαλο να δαγκωσει. Με αυτο τον τροπο σταματησε να δαγκωνει χερια, ποδια, επιπλα, μοκετες και ασχολιοταν μονο με τα δικα του πραγματα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εξαρτάται και από το χαρακτήρα του κουταβιού. Στα 2 κουτάβια μου αρκούσε η κραυγή και το μη, στο ξεροκέφαλο κοριτσάκι χρειάστηκε μερικές φορές σβερκομα για να το κόψει. Και από ότι μαθαίνω από τους νέους ιδιοκτήτες δεν το κάνει πλέον.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Εισαι γονυπετής. Μες απαλά αλλά σοβαρα «μη» και πιανεις το κουταβι και το σηκωνεις στο υψος σου. Τα πισω ποδια κρεμονται. Κοιτιέστε στα ματια μεχρι να ηρεμησει. Δεν του φωνάξεις στα μουτρα, δεν το ταραζεις με κουνηματα και τρανταγματα.
Μολις ηρεμησει το αφηνεις κατω. Επαναλαμβανεις οσο χρειαστει.
Αν και όσο την κρατάω στον αέρα θα συνεχίσει να προσπαθεί να δαγκώσει, ακούγεται καλή ιδέα και δεν το έχω δοκιμάσει έτσι όπως το λες. Θα το εφαρμόσω το μεσημέρι και θα ενημερώσω για αποτελέσματα.

Yπαρχουν παρα πολλα ποστ για το κουταβισιο δαγκωμα που θα σε βοηθησουν... Ειναι κατι που ξεπερνεται πολυ ευκολα...
Έψαξα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση και δεν βρήκα κάποιο. Χρησιμοποίησα "δάγκωμα" και "δαγκώνει" και μου έβγαλε πάρα πολλά άσχετα θέματα, ενώ όταν έκανα αναζήτηση στους τίτλους δεν έβγαλε κανένα. Τώρα θα βγάζει αυτό εδώ... :)

Εξαρτάται και από το χαρακτήρα του κουταβιού.
Ω, είναι πολύ, μα ΠΟΛΥ επίμονη. Θα έχω δύσκολα ξεμπερδέματα με τη γλυκιά μου Sandy. Μου θυμίζει Δαίμονα της Τασμανίας ώρες ώρες με τη μανία που δαγκώνει. Μήπως να την ξαναβαφτίσω Tazzy ? :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν την κρατας απο τις μπροστινες μασχαλες, δεν μπορει να κανει τιποτα και γρηγορα ηρεμει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν την κρατας απο τις μπροστινες μασχαλες, δεν μπορει να κανει τιποτα και γρηγορα ηρεμει.
Σε περιπτωσης που το σηκωμα του κουταβιου ειναι απαραιτητο σαν διορθωση... καλυτερα να τη σβερκωνει κατα τη γνωμη μου... αυτο θα εκανε η μαμα της!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω το φοβαμαι το σβερκωμα σε κουταβι. Μην μου μεινει στα χερια! Μπορει και να τρομαξει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω το φοβαμαι το σβερκωμα σε κουταβι. Μην μου μεινει στα χερια! Μπορει και να τρομαξει.
Δεν εχει πιντσερακι!!! Μπουλμαστιφ ειναι!!!!:p

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Σε περιπτωσης που το σηκωμα του κουταβιου ειναι απαραιτητο σαν διορθωση... καλυτερα να τη σβερκωνει κατα τη γνωμη μου... αυτο θα εκανε η μαμα της!
Συμφωνώ! Την μικρή χρειάστηκε μερικές φορές να την σβερκώσω μεχρι να τσιριξει και να γυρίσει ανάσκελα, αλλιώς συνέχιζε μόλις την άφηνα το δάγκωμα

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Κι εμενα δαγκωνε μικρη σαν παιχνιδι και καλα αλλα ειχα φαει καποιες γερες ειδικα οταν ηθελε να μου τραβηξει τη προσοχη. Τι α τι ου φωναζα παλι νομιζε οτι παιζαμε. Το πηρα ζεστα το θεμα και καθε φορα που εκανε να δαγκωσει της εβαζα ενα παιχνιδι στο στομα. Πρωτα διορθωση με 'ΜΗ' και μετα το παιχνιδι. 1,2....52 φορες...καποια στιγμη το σταματησε. Αλλα θελει σταθερα παντα την ιδια κινηση. Μην το βαλεις κατω γιατι συνηθως τα παραταμε γρηγορα γι αυτο δεν βλεπουμε αποτελεσμα.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Ευχαριστώ πολύ για τις παραπομπές. Να σημειώσω όμως ότι γι' αυτό πρέπει οι τίτλοι να είναι σαφείς. Αν και το νόημα των τίτλων είναι σαφές, ο Η/Υ δεν το "πιάνει" στην αναζήτηση. (off topic τέλος :) )

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Μια μεθοδος που αφορα κουταβια ειναι οταν σε δαγκωνει βγαζεις μια στριγγλια και φευγεις μακρια του για κανα λεπτο...
Οτι αντιδραση εχουν τα κουταβια οταν παιζουν μεταξυ τους...Μετα επιστρεφεις σαν να μην τρεχει τπτ και συνεχιζεις ακι οταν το ξανακανει ξανα μανα...
Η αλλη ειναι η απομωνοση για λιγο...οταν δλδ το κανει να την πηγαινεις στο κλουβι της...μετα αππο 5 λεπτα εξω, μολις το ξανακανει ξανα μανα..

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Μια μεθοδος που αφορα κουταβια ειναι οταν σε δαγκωνει βγαζεις μια στριγγλια και φευγεις μακρια του για κανα λεπτο...
Οτι αντιδραση εχουν τα κουταβια οταν παιζουν μεταξυ τους...Μετα επιστρεφεις σαν να μην τρεχει τπτ και συνεχιζεις ακι οταν το ξανακανει ξανα μανα...
Η αλλη ειναι η απομωνοση για λιγο...οταν δλδ το κανει να την πηγαινεις στο κλουβι της...μετα αππο 5 λεπτα εξω, μολις το ξανακανει ξανα μανα..
Ειναι πολλη διαδεδομενη μεθοδος αλλα στον Καρλος δυστυχως δεν επιασε...Αναγκαστηκα λοιπον να τον σβερκωνω και να του λεω ΜΗ οταν με δαγκωνε. Το σβερκωμα το εφαρμωσα 2-3 μερες γιατι το επιασε το νοημα και πλεον σταματαει με σκετο ΜΗ. Παιρνει και την λιχουδιτσα του βεβαια...Την τελευταια εβδομαδα το εχει σχεδον κοψει το δαγκωμα.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Στον δικο μου αρκει η στριγγλια...Δεν το εχει κοψει εντελως αλλα το εχει μειωσει παρααααααα πολυ και ευελπιστω οτι θα κοπει εντελως σιγα σιγα..

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εννοειται οτι ο καθε σκυλος ειναι διαφορετικος και επειδη κατι "δουλευει" με τον δικο μου σκυλο, δεν παει να πει οτι θα γινει το ιδιο και με τον δικο σου. Αφου το εχει μειωσει ειστε σε καλο δρομο. Σιγουρα θα τον πονανε τα δοντακια του οποτε χρειαζεται πολλα παιχνιδακια για να μασαει!
Επισης πολλη καλη δουλεια κανει και λιγο μηλαρακι κρυο κρυο απο το ψυγειο! Χωρις φλουδα και κουκουτσια εννοειται!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97