Δαγκώνει επίμονα

ΜΠΕΜΠΑ

Member
26 Ιανουαρίου 2012
23
0
Καλημέρα, Η μπέμπα σε δέκα μέρες κλείνει τους 6 μήνες... Εδώ και τρεις μέρες δεν θέλει βόλτες, μόνο παιχνίδι και πλέον μας δαγκώνει (εμένα και τη σύζυγο) ανελέητα (τα χέρια έχουν γεμίσει μελανιές)... Δεν δαγκώννει κανέναν άλλο ούτε επιτίθεται, γαυγίζει στους ξένους, γάτες, κλπ κλπ και δαγκώνει εμάς... Τί να κάνουμε??? και το θέμα της βόλτας????

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Μια κούκλα είναι η Μπέμπα! Να την χαίρεσαι!
Όπως έχουμε πει πολλές φορές δεν αφήνουμε το κουτάβι να μας δαγκώνει. Φεύγουμε από κοντά του, δεν παίζουμε άλλο, γυρνάμε την πλάτη, φωνάζουμε και αν δεν πιάσουν όλα αυτά το απομακρύνουμε σε άλλο δωμάτιο. Βέβαια επειδή αλλάζουν δόντια πρέπει να δαγκώνουν κάτι, γι αυτό τους δίνουμε ανάλογα παιχνίδια - μασουλητίρια.
Όσο αφορά την βόλτα να επιμένετε, ένα τόσο μεγάλο σκυλί έχει ανάγκη εκτόνωσης για να είναι ισορροπημένο.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Μου μοιάζει ως αρχή κυριαρχίας όλο αυτο!Κανονικα τις βόλτες στο προγραμμα σας,όταν σας δαγκωνει σταματατε το παιχνίδι και λέτε μη,αν δε ποιασει ριξτε λιγο πιπέρι στα χέρια σας ώστε να συνδιασει το χέρι με κάτι δυσάρεστο ως γεύση!

Sent from my iPhone using Tapatalk

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δηλαδή τα δικά μου που μου έχουν ριμάξει τα χέρια το κάνουν απο κυριαρχία?
Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα απο ότι θέλουμε να πιστεύουμε.

Όταν λες γαυγίζει σε ξένους και γάτες και μετά δαγκώνει εννοείς ότι την ίδια στιγμή που γαυγίζει για την γάτα γυρνά και σας δαγκώνει? Αυτό μου φαίνεται ως υπερβολικός ενθουσιασμός σε σημείο που δεν ξέρει πως να αντιδράσει.

Για το πρόβλημα σου μπορείς να του το κόψεις οριστικά ή να του μάθεις πότε επιτρέπετε να παίξει αυτό το παιχνίδι.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Καλημέρα. κι εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα. το σκυλί αν και μόλις 3 μηνών δαγκώνει πάρα πολύ στα χέρια κι στα ρούχα. ειδικά αν φοράω κάτι με κορδόνι και δεν ξέρω τι να κάνω. Και μη να του πω και να φωνάξω την επόμενη φορά που θα ξανάρθει κοντά μου θα αρχίσει να δαγκώνει πάλι. Θα δοκιμάσω αυτό με το πιπέρι αλλά φοβάμαι μην πάθει και τίποτα. Όσο για τα δόντια του έχουμε πάρει τόσα παιχνίδια μαλακά, με τα οποία ασχολείται επίσης αλλά το δάγκωμα σε μένα δάγκωμα.

ΜΠΕΜΠΑ

Member
26 Ιανουαρίου 2012
23
0
Δηλαδή τα δικά μου που μου έχουν ριμάξει τα χέρια το κάνουν απο κυριαρχία?
Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα απο ότι θέλουμε να πιστεύουμε.

Όταν λες γαυγίζει σε ξένους και γάτες και μετά δαγκώνει εννοείς ότι την ίδια στιγμή που γαυγίζει για την γάτα γυρνά και σας δαγκώνει? Αυτό μου φαίνεται ως υπερβολικός ενθουσιασμός σε σημείο που δεν ξέρει πως να αντιδράσει.

Για το πρόβλημα σου μπορείς να του το κόψεις οριστικά ή να του μάθεις πότε επιτρέπετε να παίξει αυτό το παιχνίδι.
Όχι είναι ανεξάρτητο το ένα από το άλλο, δαγκώνει ακόμα και όταν καθόμαστε στον κανεπέ οι δυο μας, τα παιχνίδια για τα δόντια της δεν την πολυσυγκινούν...

Καλημέρα. κι εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα. το σκυλί αν και μόλις 3 μηνών δαγκώνει πάρα πολύ στα χέρια κι στα ρούχα. ειδικά αν φοράω κάτι με κορδόνι και δεν ξέρω τι να κάνω. Και μη να του πω και να φωνάξω την επόμενη φορά που θα ξανάρθει κοντά μου θα αρχίσει να δαγκώνει πάλι. Θα δοκιμάσω αυτό με το πιπέρι αλλά φοβάμαι μην πάθει και τίποτα. Όσο για τα δόντια του έχουμε πάρει τόσα παιχνίδια μαλακά, με τα οποία ασχολείται επίσης αλλά το δάγκωμα σε μένα δάγκωμα.
Θα δοκιμάσω και εγώ πιπέρι να δω...

εκπαίδευση πότε μπορούμε να ξεκινήσουμε?

Να προτιμήσουμε στο σπίτι εκπαίδευση???

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Την ώρα που σε δαγκώνει όταν κάθεστε στο καναπέ την πιάνεις από το κολάρο και την πας στο άλλο δωμάτιο, αυτό θα γίνει ξανά και ξανά μέχρι να συνδυάσει το δάγκωμα με την απομόνωση. Πιπέρι στο σκυλί??
Η εκπαίδευση ξεκινάει με το που θα έρθει το σκυλί στο σπίτι και γίνεται καθημερινά. Δεν τρώει αν δεν εκτελέσει το κάτσε κτλ, διάβασε υπάρχουν πολλά ανάλογα θέματα στο φόρουμ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσωπικά εφαρμόζω ένα άλλο σύστημα και τα κουτάβια μου κόβουν το δάγκωμα με τη μία. Όταν με δαγκώνουν , τους δαγκώνω και εγώ. Πολύ απλό. Συνήθως τους δαγκώνω στο χείλος που πονάει κιόλας. Τους ΄δαγκώνω ελαφριά μέχρι να κάνουν το πρώτο "αου" και τους αφήνω μετά. Μόλις ξανά δαγκώσουν δαγκώνω πίσω και εγώ. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς....και δεν κάνω πλάκα καθόλου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97