Δαγκωμα χεριων ποδιων -χαλιων κ αλλων αντικειμενων

22 Ιανουαρίου 2013
3
0
χανια κρητης
Καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο φορουμ κ θα ηθελα να ρωτησω για να μου λυθουν καποιες αποριες οσο αφορα το δαγκωμα οπως ειπα κ στο τιτλο χεριων ποδιων κ.τ.λ. εχω ενα κουταβι γερμανικου ποιμενικου την λενε μπελλα εχει κατασπαραξει τα παντα συνεχως δαγκωνει ειναι σημερα 51 ημερων οφειλετε στο οτι ειναι ακομα μικρη κ προσπαθει να μαθει πραγματα?πως μπορω να το αντιμετωπισω ωστε να μαθει να μη το κανει αυτο.ευχαριστω εκ των προτερων.:D ..

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
καταρχάς δεν έπρεπε να paris την μικρή πριν "απογαλακτοπιθι" πλήρως από την μάνα του η καλύτερη ηλικία για να φυγή το κουτάβι από την μάνα είναι από 2 μηνών και 1 βδομάδα..

τώρα όσον αφορά τα δαγκώματα είναι λογικό γιατί τώρα βγάζει δοντάκια και την ενοχλούνε και γιαυτο δαγκώνει τα πάντα επίσης όταν δαγκώνει εσένα το κάνει από κυριαρχία για να δείξει πως αυτό θα είναι πάνω από εσένα αυτό του το κόβεις με τιμωρία του λες ΜΗ και το βάζεις τιμωρία σε ένα δωμάτιο μονο του για το πολύ 5 λεπτά.... βεβαια υπάρχουν περίπτωσις σαν την δικια μου που δεν χαμπαριάζουν με τίποτα και απλά θα λες συνεχεια ΜΗ μέχρις τους 3.5 μήνες...

τώρα όσον αφορά τα πράματα όπως χαλια - καρέκλες - καναπέδες όταν δεις πως δαγκώνει γενικότερα κάτι που δεν θες μαλοσετινα και δόστης το παιχνίδι τις

μέχρι και τους 6 μήνες το μονο που σου εύχομαι είναι υπομονή και επιμονη

edit: εννοείτε πως το σκυλί δεν βγαίνει βόλτα δεν κάνει μπάνιο και δεν πίνει γαλα αφού ολοκλήρωση όλα του τα εμβόλια

22 Ιανουαρίου 2013
3
0
χανια κρητης
Καλημερα σε ολους.. σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα.πιστευω να μην ειναι τοσο σημαντικο το οτι την πηρα απο την μανα της στις 42 μερες..ευχαριστω κ παλι κ κατι αλλο καμια συμβουλη για το θεμα της τουαλετας....

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
βασικά ναι είναι σημαντικό που το πήρες από την μάνα του τόσο νωρίς μέχρι και να πάει 2 μηνών και κάτι μαθαίνει από την μάνα σωστούς τρόπους που εσύ δύσκολα θα του μάθεις

όσον αφορά την τουαλέτα υπάρχουνε ειδικές πανες που πουλάνε τα petshop ειδικές για σκύλους η καλύτερη λύση είναι να το περιορίσεις με ένα παρκάκι και να βάλεις μέσα την πάνα.. επίσης όταν το βλέπεις και μυρίζει συνεχεια κάτω και κάνει γύρους από τον εαυτό του είναι έτοιμο για να κάνει την ανάγκη του. οποτε το παίρνεις και το πας στην πάνα... αν όμως το πιάσεις να κάνει την ανάγκη του κάπου αλλου και όχι στην πάνα του λες ΜΗ και το πας κατευθείαν στην πάνα..

με αυτόν τον τρόπο θα μάθει την πάνα σιγά σιγά αλλα μέχρι τότε θέλει υπομονή και επιμονη

edit: ποτε δεν μαλώνεις και δεν χτυπάς το σκύλο για κάτι που έκανε και το είδες εσύ αφού έχει κάνει την ζημια - ανάγκη του. ο λόγος είναι πως δεν καταλαβαίνει το σκυλί τον λόγο που το μαλώνεις... μονο αν το πιάσεις εκείνη την στιγμή το μαλώνεις

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
επίσης όσο και αδυναμία και όσο και να αγαπάς το κουταβάκι σου ΠΟΤΕ δεν το βάζεις πάνω στον καναπέ και στο κρεβάτι... πρέπει από τώρα που είναι κουταβάκι να μάθει ποιος είναι ο αρχηγός τις αγέλης ( ΕΣΥ δηλαδή ) και πια είναι η θέση του μέσα στο σπίτι..... που αυτό σημαίνει όχι καναπέ - όχι κρεβάτι - όχι παιχνίδια οποτε γουστάρει αυτό... αλλα όταν το ζήτησης εσύ.... αν ψάξεις μέσα στο forum θα βρείς pόλα άρθρα σχετικά με τα κουτάβια.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Δεν ξέρω amstaff για τον περιορισμό που λες. Εγώ αν και όλα τα άλλα του παιχνίδια τα έχω μαζεμένα, έναν κόμπο του είχα πάντα εύκαιρο να δαγκώνει και σταμάτησε πολύ γρήγορα να δαγκώνει έπιπλα και άλλα πράγματα γιατί είχε αυτό να απασχολεί τα δόντια του.

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
κοίταξε να δεις εμενα από κουτάβι ήταν πολύ ατίθαση τώρα έχει στρώσει λίγο δεν κάνει ότι γουστάρει πλέον εκτος αν τις το επιτρέψω εγώ...

τώρα όσον αφορά τα παιχνίδια εγώ τις είχα πάρει 1 κόμπο 1 μπαλάκι και 2 κουκλάκια που τα παράταγε συνήθως στην γωνια τος κλούβας τις...

από την στιγμή όμως που δάγκωνε κάτι οπου δεν ήθελα όπως καναπές καρέκλες τραπέζια κλπ τις έδινα το παιχνίδι τις και την έπαιρνα από το σημείο όπου δάγκωνε.... και έτσι έμαθε με λίγο δυσκολία γιατί ήταν πολύ πεισματάρα...

τώρα όσο "γιαυτο" που ανέφερα πιο πάνω τα παιχνίδια θα τα έχεις συνεχεια έξω για να παίζει απλά να μην μάθει το κουτάβι σου πως οποτε γουστάρει αυτό θα έχει χάδια και παιχνίδια γιατί όταν μεγαλώσει θα του μιλάς και θα σε γραφή όταν θα παίζει με κάποιον φίλο σου

ILia

Well-Known Member
31 Οκτωβρίου 2013
119
3
ΑΘΗΝΑ
επίσης όσο και αδυναμία και όσο και να αγαπάς το κουταβάκι σου ΠΟΤΕ δεν το βάζεις πάνω στον καναπέ και στο κρεβάτι... πρέπει από τώρα που είναι κουταβάκι να μάθει ποιος είναι ο αρχηγός τις αγέλης ( ΕΣΥ δηλαδή ) και πια είναι η θέση του μέσα στο σπίτι..... που αυτό σημαίνει όχι καναπέ - όχι κρεβάτι - όχι παιχνίδια οποτε γουστάρει αυτό... αλλα όταν το ζήτησης εσύ.... αν ψάξεις μέσα στο forum θα βρείς pόλα άρθρα σχετικά με τα κουτάβια.
Πολύ καλο αρθρο.. Βοηθησε πολυ! Προσωπικα με σωσατε... Απο την ημερα που το διαβασα και αρχισα να τα εφαρμοζω η ζωη μας μεσα στο σπιτι αλλα και οι βολτες μας ειναι πιο ηρεμες!Ευχαριστουμε τους παλαιους για τις συμβουλες..

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
σε καταλαβαινω απολυτα φιλε μου..τα παιχνιδια του δηλ να του τα παιρνω κ να του τα δινω οποτε θελω εγω η να του τα εχω συνεχεια να τα παιζει.?:)
οταν παιζετε του δινεις τα παιχνιδια οταν τελειωνετε το παιχνιδι τα μαζευεις ετσι ωστε να λαχταρα την επομενη ωρα του παιχνιδιου. ομως το καλυτερο ειναι να παιζεις μαζι του πολυ γιατι αυτο εινααι πολυ διδακτικο για το σκυλακι σου

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Δεν ξέρω amstaff για τον περιορισμό που λες. Εγώ αν και όλα τα άλλα του παιχνίδια τα έχω μαζεμένα, έναν κόμπο του είχα πάντα εύκαιρο να δαγκώνει και σταμάτησε πολύ γρήγορα να δαγκώνει έπιπλα και άλλα πράγματα γιατί είχε αυτό να απασχολεί τα δόντια του.
ισχυει

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
τώρα όσον αφορά τα δαγκώματα είναι λογικό γιατί τώρα βγάζει δοντάκια και την ενοχλούνε και γιαυτο δαγκώνει τα πάντα επίσης όταν δαγκώνει εσένα το κάνει από κυριαρχία για να δείξει πως αυτό θα είναι πάνω από εσένα αυτό του το κόβεις με τιμωρία του λες ΜΗ και το βάζεις τιμωρία σε ένα δωμάτιο μονο του για το πολύ 5 λεπτά.... βεβαια υπάρχουν περίπτωσις σαν την δικια μου που δεν χαμπαριάζουν με τίποτα και απλά θα λες συνεχεια ΜΗ μέχρις τους 3.5 μήνες...
Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τιμωρίες, μόνο συνέπειες. Αν θες να μαθει αργα και να το μπερδεψεις και να το εκνευρίσεις, τιμώρησέ το. Αν θες να καταλάβει και να θέλει να κάνει αυτό που θες εσύ, απλώς διόρθωσέ το. Είναι πολύ μωρό, και το οτι εφυγε απο τη μαμα του τόσο νωρίς είναι εγκληματικό, η πρόωρη απομάκρυνση απο την τοκετοομάδα ευθύνεται για πάρα πολλές προβληματικές συμπεριφορές όταν ενηλικιωθεί. Η γνωμη μου είναι να το γυρίσεις πίσω στη μαμά του μέχρι να πάει 2 μηνών και, έστω κι αργά. Έστω και για 10-20 μέρες. Να τη χαίρεσαι όμως! Και να την προσέχεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn