Δαγκωμα κουταβιου! Ειναι φυσιολογικο?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Παιδια για σας. Εχω ενα θεμα. Καποιες φορες η Ηβη ειναι "επιθετικη". Οταν την μαλωνω καμια φορα παει να μου δαγκωσει το χερι, αν και αυτο μετα απο πολλα ΜΗ το εχει ελαττωσει. Επισης σημερα παιζαμε και εγω της ανοιγα το στομα και της ελεγα "αστο" ωστε να μαθει την εντολη μεσω παιχνιδιου και σε καποια φαση με δαγκωσε (και ειναι μονο 2 μηνων και κατι :eek: ). Φυσικα κι εγω εφυγα και την αφησα μονη της αλλα απο το "σοκ" μου ξεχασα να τις πω και "ΜΗ". Μετα βεβαια καταλαβα ποσο λαθος ηταν η μεθοδος μου και οταν ξαναπηγα μετα για να παιξουμε ειχα μαζι μου λιχουδιες και της ελεγα "αστο" και της εδειχνα μετα τη λιχουδια ωστε να δει οτι αν αφησει αυτο που εχει στο στομα θα ανταλλαχτει με κατι εξισου καλο και νοστιμο. Το θεμα μου ομως ειναι οτι με δαγκωσε και αυτο με απογοητευσε πολυ συν το οτι αν κανει τωρα αυτα που ειναι 2 μηνων και κατι τι θα κανει οταν μεγαλωσει? Γενικα απο την συμπεριφορα της δειχνει οτι ειναι ενα δυναμικο σκυλι και πρεπει να της κοψω τον αερα οσο ειναι νωρις. Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι δεν με βλεπει σαν τον αρχηγο της αγελης. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι κανω λαθος και οτι αυτη την στιγμη δεν μας περισσευουν για εκπαιδευτη. Παντως και αυστηρη ειμαι οταν πρεπει και δικαια... Θα με βοηθησετε?

Last edited:

ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα! Και εγώ είχα και έχω τώρα πλέον πολύ λιγο, το ίδιο πρόβλημα... νομίζω οτι σαν συμπεριφορά δεν είναι κάτι σοβαρό,νομίζω οτι απλά έπαιζε, αλλά πρέπει να του το κόψεις γιατί εδώ παίζεται θέμα κυριαρχίας!!! :D εμένα με βοηθήσανε πολύ αυτα τα κοκαλάκια που είναι για να μασάνε.. και την ώρα του περνάει, και τα δοντάκια που του φαγουρίζονται βοηθάει! ;) κάθε φορα που σε δαγκώνει καθώς παίζετε, σταματα το παιχνίδι κάνοντας κάποιον ήχο, για να δείξεις οτι πόνεσες..!! θα το πάρει χαμπάρι σύντομα! επίσης όταν δαγκώνει κατι που δεν θες να δαγκώσει, δώστης το κοκαλακι της! :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το δάγκωμα μη το λαμβάνεις υποχρεωτικά ως επιθετικό. Πιθανόν λόγο ηλικίας να το κάνει αυτό απο ενθουσιασμό. Μπορεί όμως μελλοντικά αυτή η συμπεριφορά να του ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και να φέρει ανισορροποία στην σχέση σας. Τα δικά μου είναι κάποιας ηλικίας, δεν τα λές κουτάβια. Αν δεις τα χέρια μου θα καταλάβεις. Με δαγκώνουν, τους δαγκώνω και τα σχετικά. Η διαφορά είναι ότι το δάγκωμα ξεκινά-τελειώνει όταν το θέλω εγώ.

Τώρα αν θες να το κόψεις πρέπει να είσαι σωστή στης αντιδράσεις σου. Το τι είναι σωστό εξαρτάται απο το τι κάνει "κλικ" το σκύλο σου. Σε μερικά αρκεί απλά να κοκκαλώσεις και θα σταματήσουν, σε άλλα ένα μικρό χτύπημα στο κάτω σαγόνι τα ξυπνά, σε άλλα μια ανακατεύθυνση με φαγητό/παιχνίδι. Είναι δύσκολο να σου δώσει κάποιος μια διαδικασία να ακολουθήσεις γιατί δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας!! Το θεμα ειναι οτι το εκανε για να "επιτεθει". Δηλαδη φανηκε οτι εκεινη την στιγμη δεν το εκανε για αστειο, οπως και οταν την μαλωνω και θελω να της παρω κατι απο το στομα που πρεπει, πρεπειι να της το ανοιξω και εκει δαγκωνει. Μια απορια που εχω: το σβερκωμα ειναι καλο η κακο? Επειδη τους το κανει και η μαμα τους σκεφτηκα οποτε με δαγκωνει να την πιανω απο εκει και να της λεω "ΜΗ". Εσεις τι μου προτεινετε?

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Εμένα και τα 2 μου σκυλιά δάγκωναν σαν κουτάβια πολύ. Θεωρώ ότι είναι από τα δόντια.
εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το εξής (σε μας έπιανε):
αν σε δαγκώσει πάλι βγάλε μια δυνατούτσικη κραυγή πόνου,κοιταξε τη παραπονεμένη,πες ένα μη και φύγε και αστην μόνη της.Αν έρθει κοντά σου βάλτης το χέρι που σε δάγκωσε μπροστά στη μούρη της και πες της ''κοίτα τι μου έκανες!!'' και φύγε πάλι

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
ilektra_akis από ότι είπες είναι 2μιση μηνών περίπου η Ήβη και λογικά την έχεις μικρό χρονικό διάστημα σπίτι σου.
Πιστεύω ότι είναι ίσως λίγο νωρίς να σε βλέπει ως "αρχηγό της αγέλης", όχι γιατί δεν είσαι ικανή να είσαι, απλά επειδή είναι πολύ κουτάβι ακόμα και αυτή η σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης παίρνει κάμποσο χρονικό διάστημα.
Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι επιθετικό το σκυλί σου.
Όταν την μαλώνεις και βλέπεις ότι γίνεται επιθετική, μέχρι ένα σημείο είναι λογικό! Θεωρώ ότι η στάση του σώματος της, σου δίνει ναι μεν σημάδια ότι αν συνεχίσεις το "μάλωμα" θα σου βγάλει εκνευρισμό και θα σου γαβγίσει κτλ! Γενικότερα έχω καταλάβει επειδή έχω έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με το δικό μου κουτάβι, το πότε θα χάσουμε τα όρια της "ηρεμίας" και θα μου αρχίσει τους τσαμπουκάδες, γι αυτό αποφεύγω να την πρεσάρω ή να την πιέζω τόσο! Την μαλώνω ναι μεν, εως ένα σημείο και αν δεν καταλαβαίνει, απλά την σηκώνω και την πάω σε ένα σημείο στο σαλόνι που είναι κάτι σαν το σημείο τιμωρίας και την έχω στο κάτσε-μείνε! (πιάνει τις περισσότερες φορές).

Δώσε της λίγο χρόνο και προσπάθησε να την διορθώνεις και να την μαλώνεις έχοντας σταθερά στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι είναι κουταβάκι που διανύει και την φάση των πρώτων φόβων του. Πολλά από αυτά τα "επιθετικά" που λες, μπορεί να είναι απλά πρεσάρισμα και να εκδηλώνει έτσι τον φόβο του εκείνη την στιγμή. Πάνω από όλα όμως, χαμήλωσε τις απαιτήσεις που έχεις, στο κατά πόσο είναι σε θέση ηλικιακά να αποκωδικοποιήσει όλες αυτές τις εντολές και όλα αυτά τα ΜΗ που του λες! :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Σε ευχαριστω πολυ για την λεπτομερη απαντηση σου. Οντως, ειναι λογικο να μην με βλεπει ακομα ως "αρχηγο της αγελης". Την εχω μαζι μου μονο 15 μερες (απο 2 μηνων) και μαλλον ακομα προσπαθει να με τεσταρει και να δει τα ορια μου. Μακαρι αν εκανε κατι να μπορουσα να την εχω στο κατσε-μεινε αλλα δεν τα εχει μαθει ακομα. Βασικα εχει μαθει το κατσε αλλα οχι σε τελειο βαθμο γιατι ειναι μικρουλα ακομα. Το μεινε θελω να της το μαθω αλλα προσπαθω να βρω τον καταλληλο τροπο για να της το μαθω. Το "κλικερ" που ειναι για θετικη εκπαιδευση ειναι καλο? Εσυ μονη σου εχεις εκπαιδευσει τις κουκλες σου? Το "ΜΗ" σιγα σιγα το ακουει αλλα δεν περιμενω και πολλα απο εκεινη ακομα αν και ξερω οτι ειναι πανεξυπνη αλλα ακομα δεν συγκεντρωνεται πολυ ευκολα. Παντως η απαντηση σου με βοηθησε να καταλαβω καποια πραγματα, γιατι καποιες φορες μπορει να ξερεις κατι αλλα να το συνειδητοποιεις οταν στο λεει καποιος αλλος με τον καταλληλο τροπο. Γιατι μεσα μου ουτε εγω πιστευα οτι η μικρουλα μου ειναι επιθετικη. Συν οτι οσο παει αρχιζει και με ακουει πχ στο "Ηβη ελα" και γενικα με υπολογιζει. Σε ευχαριστω και παλι :D

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Να ξέρεις ότι θα συνεχίσει να σε τεστάρει και να διεκδικεί το κάτι παραπάνω συνέχεια! Αν σε βρει χαλαρή την "πάτησες" :p
Παγίωσε μέσα σου τα Do & τα Dont's ΣΟΥ και μείνε σταθερή σε αυτά τώρα που είναι 2μιση, μεθαύριο που θα είναι 8μιση και όταν θα είναι 2μιση ετών με το καλό κτλ ;) Όσο είναι μωρό θα κάνει συνέχεια τον "κινέζο" και θα προσπαθεί να κάνει τα δικά του.. πιο μεγάλο από ότι έχω δει, το κάνουν αλλά όχι τόσο συχνά σαν διαδικασία... το να τεστάρουν τόσο έντονα.

Είναι λογικό να μην μπορείς να μάθεις ακόμα σε τέλειο βαθμό κάποιες εντολές. Κ το κάτσε ουσιαστικά θα δεις πώς οταν πάτε με το καλό βόλτα δεν το έχει μάθει :p Απλά ξέρουν ότι ακολουθεί λιχουδιά και παίρνουν την στάση αυτή χαχα!!! :) Δεν έχω δοκιμάσει κλίκερ αλλά έχω ακούσει και διαβάσει καλά πράγματα. Δεν μπορώ να πω ότι τις έχω "εκπαιδεύσει". Απλά έχουμε φτιάξει έναν κώδικα επικοινωνίας!
Η Angie σπίτι δεν κάνει ζημιές, σέβεται τα όρια που της βάζουμε και ακούει. Δείχνει οτι ανταποκρίνεται σε ότι θέλουμε. Έξω είναι λίγο ότι να ναι μέχρι να αρχίσει να κουράζεται, που θυμάται ότι υπάρχω και εγώ! χαχα! Κοινώς έχουμε πολύ δουλειά ακόμα! ;)
Το μωρό... οκ 1 βδομάδα το έχω, ευτυχώς βλέπει την Angie που είναι πολύ κυρία σπίτι και αντιγράφει αρκετά. Ουσιαστικά είναι λες κ είναι η "ουρά" της ... Δείχνει ότι ακούει το "Κάτσε" το "Μη" το "Κάτω" "Ελα" κτλ ... αλλά μέσα μου είμαι σιγουρη ότι απλά βλέπει την άλλη το τι κάνει :p

Σε ευχαριστώ! Δεν ξέρω αν η απάντηση μου είναι απάντηση "ειδικού" και δεν στην είπα έτσι, απλά σου περιέγραψα την εμπειρία μου μέσα απο τα 2 μωρά μου τους τελευταίους 3 μήνες! Θέλει υπομονή και επιμονή. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις είναι η σωστή κοινωνικοποίηση της. Κάντο σωστά και είμαι σίγουρη ότι σε μερικούς μήνες θα γελάς στην ιδέα και μόνο ότι την θεωρούσες "επιθετική" :D
(και εγώ τα ίδια πίστευα για την δικιά μου και τελικά τώρα λέω στον εαυτό μου το πόσο άδικη ήμουν μαζί της :p)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δεν ειπα οτι μου τα λες σαν "ειδικος" αλλα και μονο απο την εμπειρια σου (εστω 3 μηνες) εμενα μου αρκει γιατι αλλο 3 μηνες αλλο 15 μερες. Αντε να παει βολτα να βγαζει εκει την ενεργεια της :D Παντως απο θεμα κοινωνικοποιησης δεν εχω θεμα γιατι ειναι πολυ κοινωνικη με αλλους ανθρωπους, ακομα και με ατομα που δεν εχει ξαναδει. Με τα ζωα απο την αλλη ειμαι λιγο επιφυλακτικη. Αν και εχει βρεθει με 2 σκυλια αλλα ηταν ετσι κι ετσι. Βασικα οταν με εβλεπε να χαιδευω το αλλο σκυλι του αγριευε. Ειναι και ζηλιαρα τρομαρα της η μικρη μου :p Νταξει πιστευω οταν ξεκινησει τις βολτες θα φτιαξει η σχεση της με τα σκυλια γιατι δεν ειναι πολυ αρνητικη απεναντι τους. Παντως κι εμας στο αλλο σκυλι που εχουμε (του θειου μου ειναι βασικα αλλα το εχει στην αυλη), την αντιγραφει η Ηβη και οτι κανει η Σπιθα το κανει κι εκεινη, οπως η μικρη σου με την Angie :D Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν οτι οταν ειχε ερθει μια φιλη μας σπιτι και η Σπιθα την..καβαλισε (στο ποδι) μετα ηρθε και μου το εκανε η Ηβη... εκει φυσικα της εβαλα μια φωνη και της ειπα "Αυτο δεν θα το ξανακανεις" με αυστηροτητα και δεν το εχει ξανακανει απο τοτε. Παντως ειμαι σταθερη στα Do και στα Don't μου απο τοτε που καταλαβα οτι ενας "αρχηγος" ειναι σταθερος και δικαιος.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Στο θέμα κοινωνικοποίησης με άλλα σκυλιά αναφερόμουν!!! :) Να διαλέξεις προσεχτικά τα πρώτα σκυλιά που θα την φέρεις σε επαφή για να παίξει. Να έχουν υπομονή (Ραλλού όλε) γιατί όσο να ναι θα κάνει τα δικά του σαν κουτάβι!
Ναι όταν ξεκινήσετε τις βόλτες απλά θα δεις το σκυλί σου σπίτι να μεταμορφώνεται ! Για εμένα έπαιξε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο αυτό στο πως έφτιαξε η σχέση μου μαζί της! ;) Αν μια μέρα δεν την πάω στο πάρκο και δεν προλάβουμε την μεγάλη βόλτα της, ουσιαστικά την εκτόνωση της για καμία ώρα, μου βγάζει διάφορα σπίτι νευράκια, "υπερκινητικότητες" κτλ! Βέβαια τώρα που έχω 2...... όλη μέρα εκτονώνονται ! αχαχα! ;)
Γενικότερα όταν την διορθώνεις ή μαλώνεις μην λες πολλά πολλά! Περιορίσου στο ΜΗ για να το εμπεδώσει γρήγορα ;) (Και αν αναφέρεις συχνά το όνομα της πχ ΜΗ Ήβη, καλύτερα να αφήσεις το όνομα απ' έξω για να μην το συνδυάσει με "μάλωμα" )
Τώρα που είναι μωρά πρέπει να ασχοληθούμε πολύ, γιατί ότι "φτιάξουμε" τώρα, θα "λουστούμε" στο μέλλον ! Οπότε σταθερότητα και υπομονή! (αχ τι τραβάμε! χαχα)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οταν την μαλωνω δεν λεω το ονομα της για τον λογο που ανεφερες. Θελω να εχει μονο καλες εμπειριες οταν ακουει το Ηβη οπως και οτι ποτε δεν της λεω "ελα" οταν θελω να την μαλωσω για να ξερει οτι οταν ακουει το "ελα" και ερχεται θα ακολουθει κατι καλο πχ. λιχουδια, χαδι κλπ :p Αχ τι τραβαμε δεν λες τιποτα. Ειδικα εσυ που εχεις και 2 αν και απο την αλλη ειναι το θετικο οτι εκτονωνονται οπως προ ειπες και οτι η μικρη σου αντιγραφει την μεγαλη :D Αντε να μεγαλωσει λιγο γιατι ειναι πολυ μικρη ακομα και ειναι δυσκολα. Καθε μερα καθαριζουμε το δωματιο και τριβω τα χαλια γιατι καθε πρωι ξυπναμε με μια ωραια μυρωδια.... :p

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Εντάξει από το θέμα αυτό που λες... καθαρίσματος... ειλικρινά δεν ξέρω ποια ώρα την ημέρα ακριβώς δεν καθαρίζω... αν ποτέ χάσω την δουλειά μου σίγουρα θα ανοίξω συνεργείο καθαρισμού! χαχα! :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97