Δίλημμα με golden retriever

29 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα golden 7 χρόνων, την Ήρα. Έχω ένα πρόλημα. Είμαι φοιτητής στην Αθηνα και την έχω αφήσει στους γονείς μου στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι γονείς μου όμως δουλεύουν και δεν έχουν αρκετό χρόνο για να φροντίσουν 2 σκυλιά. (έχουμε και άλλο ένα γκολντεν). Αποφάσισα λοιπόν να πάρω την Ήρα στην Αθήνα σε διαμέρισμα 80 τ.μ. Θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Γενικά από όσο διάβασα στο φορουμ αυτή η φυλή προσαρμόζεται εύκολα σε νέο περιβάλλον. Σίγουρα 2-3 φορές την ημέρα θα βγαίνει βόλτα και γενικά θα την παίρνω μαζί μου όπου μπορώ. Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που την αφησα στους δικούς μου και το έχω σκεφτεί καλά. Τώρα εδώ την αφήνουν ελέυθερη μια φορά την εβδομάδα και ζει μαζί με την κόρη της σε περιφραγμένο χώρο έξω στον κήπο (μικρότερο από 50 τ.μ.) τι να κάνω; θα είναι λάθος να την πάρω μαζί μου; μήπως πάθει κατάθλιψη;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε θα παθει καταθλιψη αν την παρεις, ισα ισα που θα της αρεσει που θα χει περισσοτερο ανθρωπινη παρεα! αυτο που σκεφτομαι ομως, ειναι η αλλη πως θα το παρει που μενουν μαζι..εκεινη ναι, ειναι πιθανο να νιωσει ασχημα. Εγω θα την αφηνα για να μην ειναι κι η αλλη σκυλιτσα μονη της..εκτος αν μπορεις να τις παρεις κ τις 2?

29 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Αθήνα
Η μικρή το μόνο που ζηλεύει είναι η βόλτα! Δηλαδή αν πάρω την Ήρα και αφήσω την μικρή κλαίει. Όσο περνάει ο καιρός το ξεπερνάει αυτό και έχει φτάσει σε σημείο να μην την νοιάζει τόσο. Αν πάρω την Ήρα στον κτηνίατρο για παράδειγμα η μικρή ούτε καν που την νοιάζει. Έχει συνηθίσει πλέον. Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι η καθαριότητα. Επειδή την έχω στον κήπο και τώρα το χειμώνα που παίζει στα νερά και τις λάσπες είναι βρώμικη. Σε κτηνίατρο μπορουν να την περιποιηθούν; πόσο στοιχίζει αυτή η δουλειά; Δεν θα ήθελα να λερώσω το μπάνιο μας μιας και είμαστε μεγάλη οικογένεια.

29 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Αθήνα
Την μικρή δεν μπορώ να την πάρω δυστυχώς γιατί δεν την αποχωρίζεται ο μικρός μου αδερφός και επίσης επειδή μένω με την αδερφή μου έχει και αυτή ένα μικρό σκυλάκι οπότε θα γίνεται χαμός μέσα στο διαμέρισμα. Αν και από όσα εχω διαβάσει δεν επιτρέπονται πάνω από 2 σκυλια σε διαμέρισμα.

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Εχω ενα γκολντεν 7 χρονων και ζει μαζι μου στο διαμερισμα μαζι με ενα βελγικο λυκο. Ειναι μια χαρα και δεν εχει προβλημα. Εκτος απο τις καθημερινες του βολτες, θελει και μια δυο φορες την εβδομαδα να παμε σε μια αλανα για να τρεξει και να εκτονωθει, αλλα κατα τα αλλα ειναι ηρεμος.
Ο καλλωπισμος τωρα για τα γκολντεν, στοιχιζει περιπου 60 ευρω καθως ειναι μεγαλοσωμα και δεν τον κανουν παντου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aναλόγως τι θέλεις..
Αν θες επί της ευκαιρίας να κάνεις και ένα γενικό "ρεκτιφιε" :)p) καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον groomer.

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Οι κτηνιατροι συνηθως κανουν κουρεματα. Για μπανιο εχει ειδικα πετ σοπ και μαγαζια καλωπισμου. Απλα πρεπει να ρωτησεις αν δεχονται μεγαλα σκυλια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οι groomers σίγουρα δέχονται όλα τα σκυλιά.
Σε ποια πόλη ενδιαφέρεσαι?

Έχουμε και στο φόρουμ μέλος που είναι γκρούμερ :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Το furminator, δεν πρέπει να είναι το υπ'αριθμ.1 εργαλείο χτενίσματος.
Πρέπει να χρησιμοποιείς κατά βάση άλλες, κατάλληλες για το τρίχωμά τους βούρτσες και όχι συνεχώς το furminator, γιατί μπορεί να κάνεις και ζημιά.

Και theodoreroulis κάτι άλλο...υπάρχει λόγος που γέννησε η σκύλα σου;
Θέλω να πω...είναι εκτροφική με pedigree και κριθείσα με τους ενδεδειγμένους τρόπους, ως άξια αναπαραγωγής;
Τα υπόλοιπα κουτάβια τι απέγιναν;

29 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Αθήνα
Ζευγαρωσε με το λαμπραντορ ενος φίλου μου και τα σκυλακια τα χαρισα σε γνωστους που ηξερα οτι θα τα αγαπανε. Δεν ασχοληθηκα ποτε επαγγελματικα με τετοια ζητηματα κ ουτε με ενδιαφερει. Κ την σκυλα μου την χαρισαν πριν χρονια οταν ηταν κουταβι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ελπίζω στο εξής, να προσέχετε τα σκυλιά σας, να μην ζευγαρώνουν.