Δάγκωμα

Ir@

New Member
21 Απριλίου 2012
2
0
Καλησπέρα σας,

Έχω μια σκυλίτσα 1,5 χρονών περίπου, όχι συγκεκριμένη ράτσα (ήταν αδέσποτο την είχαν παρατήσει ημερών και τη μαζέψαμε)

Από μικρή δάγκωνε σαν κλασικό κουτάβι αλλά με πολύ κόπο της το είχαμε "κόψει".

Το τελευταίο καιρό στις βόλτες της προσπάθησε να αρπάξει χέρι περαστικού ή κάποιου που προσπάθησε να τη χαϊδέψει ,ενώ δεν είχε πάρει άδεια από εμένα.Την έχω παρατηρήσει ότι δεν νοιώθει άνετα στη βόλτα όταν βλέπει μικρά παιδιά,νομίζω ότι αν για κάποιο λόγο μου φύγει απο το λουρί θα τα δαγκώσει σίγουρα.Και έχει αρχίσει ξανα να με δαγκώνει στο παιχνίδι, κυρίως στα πόδια ή όταν της γυρνάω την πλάτη με δαγκώνει από πίσω.Σήμερα τη μάλωνα γιατί με δάγκωσε στο παιχνίδι και επειδή σήκωσα εφημερίδα να κάνω θόρυβο για να φοβηθεί και να με ακούσει γρύλισε και γύρισε να με δαγκώσει.

Από ότι έχω καταλάβει πρέπει να τη κοινωνικοποιήσω πιο πολύ γιατί δεν τα πάει καλά και με τα σκυλιά που συναντάμε στις βόλτες (αδέσποτα ή μη) γαβγίζει σαν παλαβή.Συνήθιζα να τη βγάζω βόλτα ώρες που δεν είχε πολύ κόσμο στους δρόμους,ούτε σκυλιά και αυτό νομίζω χειροτέρεψε τα πράγματα.Το τελευταίο καιρό προσπαθώ να την περνάω από πλατείες για να βλέπει κόσμο.

Προσπαθώ να ενημερώνομαι και να κάνω πράξη αυτά που διαβάζω.Είδα ότι υπάρχουν και άλλοι με παρόμοια προβλήματα συμπεριφοράς και διάβασα τις αντίστοιχες συμβουλές.Δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα για εκπαιδευτή και θα ήθελα να το παλέψω για να αποφύγω κάποιο άσχημο περιστατικό.

Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ μαζί της. Καταρχήν μη ξανά χρησιμοποιήσεις ποτέ εφημερίδα για να τη μαλώσεις. Είναι το χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Αν είναι λιχούδω γενικά θα είναι λίγο πιο έυκολο. Όταν τη βγάζεις βόλτα και συνατήσετε άλλο σκύλο, παιδί η άνθρωπο, πρέπει να τη βάζεις σε θέση καθιστή δίπλα σου, ήρεμα, χωρίς στρες , η φωνές από τη πλευρά σου. Κράτησε την καθιστή μέχρι να περάσει το άλλο σκυλί η ο άνθρωπος και μόλις περάσει της λές μπραβο της δίνεις τη λιχουδιά και συνεχίζετε τη βόλτα κανονικά. Πολλές επαναλήψεις. Δεύτερον βρες κάποιους γνωστούς και συναντηθείτε στο δρόμο. Πές τους να τη πλησιάσουν χωρίς να την κοιτάνε στα μάτια ενώ την έχεις καθιστή και της μιλάς ήρεμα και βάλτους να της δώσουν μια λιχουδιά με το χέρι ΠΑΝΤΑ χαμηλότερα από το κεφάλι. Στις αρχές πάντα να την έχεις στο νού σου για να τη διορθώσεις μόλις καταλάβεις ότι αρχ΄ζιε και δείχνει σημάδια στρες επειδή πλησιάζει κάποιος η άλλο σκυλί. Τα παιδιά είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί για τα σκυλιά είναι περίεργα πράγματα που δεν είναι ούτε άνθρωποι (λόγω ύψους) , ούτε σκυλιά τα οποία τρέχουν , φωνάζουν και κάνουν άγαρμπες κινήσεις. Πρέπει να τη φέρεις σε επαφή με κάποια παιδιά γνωστών σου που είναι πιο ήσυχα και να της δώσουν πάντα τη λιχουδιά.

Ir@

New Member
21 Απριλίου 2012
2
0
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας..

Δυστυχώς την έχω τεστάρει με τα μπισκοτάκια της στη βόλτα και δεν δίνει σημασία.Ενώ στο σπίτι είναι η αγαπημένη της λιχουδιά, σε μία φάση έντασης στη βόλτα δεν δίνει σημασία εκείνη την ώρα και έχει τύχη να το φάει μόλις ηρεμήσει.

Μάλλον θα πρέπει να την τεστάρω και σε άλλες λιχουδιές?

Την έχω τεστάρει με σκυλιά φίλων, στην αρχή είναι επιθετική έχει κάνει κινήσεις να τα δαγκώσει αλλά αν αρχίσω μετά απο ώρα να τα χαϊδεύω εγώ τότε έρχεται κοντά και μετά από πολύ ώρα τους αφήνει να την μυρίσουν.

Στις βόλτες,για ασφάλεια πιο πολύ, αφήνω να περάσει το ξένο σκυλί και μετά ξεκινάμε εμείς αλλά δεν μπορούσα μέχρι τώρα να την κρατήσω ήρεμη όση ώρα περιμέναμε.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τελευταίο.Θα πρέπει να περάσω το στάδιο που μου αναφέρατε να την κρατάω ήρεμη και καθιστή μέχρι να περάσουν?και μετά απο μόνη της θα αρχίσει να αφήνει τα άλλα σκυλιά να την πλησιάζουν?δεν χρειάζεται να τα αφήνει να την πλησιάσουν?Μετά από το γεγονός ότι θα της αποσπώ την προσοχή και θα την κρατάω ήρεμη θα φτάσει σε σημείο απλά να τα αγνοεί?

Είναι σκυλί αυλής, θεωρώ ότι με τα παιδιά έχει θέμα, γιατί τα παιδιά της γειτονιάς τρέχουν και φωνάζουν έξω από την αυλή και έχω παρατηρήσει τα έχει άχτι.Το ίδιο θέμα είχαμε και με τα ποδήλατα αλλά το ξεπέρασε πιο γρήγορα και τώρα απλά τα αγνοεί,βέβαια δεν τολμώ να την αφήσω πολύ κοντά, την έχω πάντα από την αντίθετη μεριά και της λέω όχι προτού καν σηκωθεί το τρίχωμα, το ίδιο και με ανθρώπους που τρέχουν.Ευτυχώς σε αυτά έχουμε πρόοδο.

Όπως σας προανέφερα την έβγαζα βόλτα ώρες που δεν είχε κόσμο στους δρόμους και δεν είχε τύχει να συναντήσουμε σκυλιά ή παιδιά.Μόνο με το σκύλο ενός φίλου είναι πολύ καλή και χαδιάρα όποτε τον βλέπει, γιατί την έχουμε φέρει σε επαφή μαζί του από πολύ μικρή.(ο συγκεκριμένος σκύλος είναι περίπου 2 χρονών)

Την επιθετικότητα προς εμένα και προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας την έχει ξεκινήσει 2-3 μήνες τώρα (δάγκωμα στο παιχνίδι και ανυπακοή).Επίθεση προς εμένα ήταν η πρώτη εχθές και για αυτό σοκαρίστηκα. Την επιθετικότητα στη βόλτα (Προς ξένους παιδιά και σκυλιά) το έχω παρατήσει από πολύ μικρή και γιαυτό προσπαθώ εδώ και καιρό να την βγάζω βόλτα και να έρχεται σε επαφή με κόσμο (έχουμε κάνει ελάχιστα βήματα όπως σας είπα καταφέραμε να είναι ήρεμη προς τα ποδήλατα και ανθρώπους που τρέχουν)

Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας εκ των προτέρων.

Και συγχαρητήρια για το forum σας έχει πολύ ενημερωτικά και βοηθητικά θέματα.

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Συγνωμη αλλα ουτε μπισκοτακια ουτε λιχουδιτσες ουτε και τιποτα αλλο μπορει να βοηθησει πλην ενος καλου εκπαιδευτη....χρειαζεσαι και εσυ και ο σκυλος αμεσα βοηθεια ...και μεχρι να πας μην δοκιμασεις τιποτα...και ιδικα μαλωμα

και επειδη ξεκαθαρισες οτι δεν υπαρχουν χρηματα (μα απορω πως το λες αυτο την σημερινη εποχη...αφου λεφτα υπαρχουν)προσπαθησε να μιλησεις με καποιον εκπαιδευτη που ξερει καποιος φιλος σου ωστε να σε φερει σε επαφη και να σου δωσει τουλαχιστον καποιες οδηγιες.

Συγνωμη αν σε στεναχωρω αλλα υπαρχει προβλημα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97