Δάγκωμα

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Καλησπερα,
η ζιζελ ειναι 7 μηνων κοριτσακι.Ειναι γενικα καλο σκυλακι οπως ολα αλλωστε αλλα εχω ενα θεμα που το ειχε απο πολυ μικρη...
Οταν παω να της φορεσω το ρουχο της ή να της κοψω τα νυχια,μου γρυλιζει λιγο και μου δαγκωνει τα χερια,οχι σκληρα βεβαια. Αλλα θελω να της το κοψω και δεν μπορω,μεχρι και πιπερι εβαλα στα χερια μου αλλα δεν καταλαβε τιποτα...

Επισης τωρα τελευταια οταν εχει κοκκαλακι στο στομα της,και την πλησιασω,μου γρυλιζω ελαφρως ή οταν τρωει και την πλησιασω πολυ κοντα και νομισει οτι παω να της παρω την τροφη...

Μικρη μαλιστα εχωνα το χερι μου μεσα στο μπολ και την ταιζα και ποτε δενε γρυλιζε.Γενικα πρεπει να αναφερω ειναι πολυ πειναλας!

Επειδη δεν εχω τα χρηματα για να παω σε εκπαιδευτη,μηπως καποιος μπορει να με συμβουλεψει?Εχω παρει ηδη 3 βιβλια εκπαιδευσης αλλα σχετικα με αυτα τα θεματα δεν βρηκα κατι σχετικο..Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Δεν είμαι ο πιο σχετικός των ανθρώπων -αλλά είμαι σίγουρη ότι θα το αναπτύξουν οι πιο σχετικοί εκτενώς.

Βασικά είναι θέμα κυριαρχίας. Ένα σκύλο που σε παραδέχεται ως αρχηγό, μπορείς να τον αγγίξεις, χωρίς πρόβλημα και μπορείς να του πάρεις το φαγητό του. (σου το λέω έτσι χονδρικά).

Για τα ρούχα θα σου έλεγα απλά να μην τα χρησιμοποιείς, οι πιθανότητες το σκυλί να κρυώνει είναι ελάχιστες και βασικά φθείρεις το τρίχωμα.

Για τα νύχια, αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι ξεκινάς μόνο με τα χέρια, να κρατάς ένα ένα τα δάχτυλα και επιβραβεύεις όσο περισσότερο σε "ανέχεται". Αρχικά για δευτερόλεπτα, μετά ένα λεπτό κοκ. Όταν νιώσεις σίγουρη ότι το 'χετε, εισάγεις το νυχοκόφτη, πάλι ξεκινώντας από μικρότερα διαστήματα. Αν δεις το σκυλί να εκνευρίζεται, πηγαίνεις ένα βήμα πίσω (πχ, από το ένα λεπτό, στο μισό).

Με το φαγητό, αυτό που έχω διαβάσει επίσης είναι να το δίνεις μπουκιά μπουκιά, μέσα στο μπωλ, μέχρι να δει ότι αυτό το χέρι δίνει και δεν πέρνει. "Κάτσε" - μπουκιά - "Πάρτο", "Κάτσε" - μπουκιά - "Πάρτο" κοκ. Και δίνεις, αλλά και το σκυλί πέρνει όταν θέλεις εσύ.

Δε σου λέω κάτι που έχω δοκιμάσει βέβαια, οπότε τα λέω όλα με κάθε επιφύλαξη, ως προτάσεις. Πάντως κάνε μια αναζήτηση (φόρουμ και ίντερνετ) σχετικά με την αρχηγία στην αγέλη (οικογένεια).

Σημείωση: Δεν ξέρω, 7 μηνών είναι έφηβη; Γιατί αν είναι, είναι πιθανό να αμφισβητεί την αρχηγία σου (όπως οι άνθρωποι έφηβοι με τους γονείς τους ;) ).

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για τα νύχια μπορείς να πας και στον κτηνίατρο να τα κόψει :)

για όλα τα άλλα συμφωνώ με την madicta :)

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
οφ τοπικ: Λάρα μου κυνηγιόμαστε στα πόστ σήμερα μου φαίνεται;;; :D:D:D:D

Ον: Βασικά ανεξάρτητα από το ποιος κόβει τα νύχια, πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορείς να κρατήσεις οποιοδήποτε μέλος του σκύλου σου. Από τα πατουσάκι, ως τη μασέλα. Και για λόγους κυριαρχίας, αλλά και γιατί αύριο - μεθαύριο μπορεί να χρειάζεται να βοηθήσεις σε κάτι το γιατρό, να κρατήσεις για μια ένεση κτλ. Θα νιώσει πολύ καλύτερα αν έχει μάθει ότι όταν την κρατάς εσύ (julia) όλα είναι καλά.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

Βασικά είναι θέμα κυριαρχίας. Ένα σκύλο που σε παραδέχεται ως αρχηγό, μπορείς να τον αγγίξεις, χωρίς πρόβλημα και μπορείς να του πάρεις το φαγητό του. (σου το λέω έτσι χονδρικά).
....
Μεγάλη χαζομάρα...

Αυτό είναι λάθος στο 100% και είναι απλά θέμα χαρακτήρα του κάθε σκύλου και τι εμπειρίες έχει.

Μιας και αναφέρεσαι σε αγελαίο παράδειγμα, ο αρχηγός της αγέλης, θα φάει μεν πρώτος από τη λεία, αλλά μετά δε θα πάει να ενοχλήσει ή να παίξει με το φαγητό των υπολοίπων.

Το να ενοχλούμε το σκύλο μας στο φαγητό του είναι απλά ηλιθιότητα και μπορεί να προκαλέσει φυσιολογική και βίαιη αντίδραση.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κρανις μπορει.αλλα αν τα πραγματα γινουν οπως πρεπει ,αυτο αποκλειεται.αν ο αρχηγος θελει να ξαναφαει απο την λεια σε μια αγελη ,πιστευεις οτι θα του επιτεθει κανεις?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μιας και αναφέρεσαι σε αγελαίο παράδειγμα, ο αρχηγός της αγέλης, θα φάει μεν πρώτος από τη λεία, αλλά μετά δε θα πάει να ενοχλήσει ή να παίξει με το φαγητό των υπολοίπων.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε αγέλες λύκων, αλλά σε αγέλες σκύλων ο αρχηγός καμιά φορά θα πάει και θα ενοχλήσει τα άλλα σκυλιά που τρώνε ή θα κάνει διάφορα τεστ κυριαρχίας (π.χ γρύλισμα πάνω απ' το κεφάλι του σκύλου που τρώει).

Πιστεύω κι εγώ ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να πάρουμε το φαγητό ή να ενοχλήσουμε το σκύλο μας ανά πάσα στιγμή την ώρα που τρώει από ξηρά τροφή μέχρι τον πιο αγαπημένο του μεζέ. Δεν λέω ότι πρέπει να το κάνουμε, αλλά ότι πρέπει να μπορούμε.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Λαυρέντη, ο σκύλος τρώει μέχρι να χορτάσει. Δε γίνεται ούτε μια στο εκατομμύριο να θυμηθεί μετά από 5 λεπτά που τελείωσε το φαγητό του να φάει πάλι.

@ Chloe

Μη λέμε πράγματα. Σε μια αγέλη το φαγητό είναι μια συγκεκριμένη τελετουργία. Ο σκύλος που θα φάει, ήδη από τη διάρκεια του γεύματος, μπαίνει σε καταστολή και σιγά μην κάθεται να ασχολείται με τους άλλους στο φαγητό.

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα!
Συμφώνω με τον madicta, και θα πρέπει να την δουλέψεις να το κόψει! Με το φάι η θα αρχίσεις να την ταίζεις με το χέρι (θέλει υπόμονη αλλά δουλεύει!) η θα έκανα ένα 'πρόγραμμα', πριν το τάισμα, να κάτσει και να σε κοιτάει στα μάτια, και μετά θα ακουμπάει το φάγητό. Αυτό το διαβάσα στα βιβλία του Cesar Millan (οποίος έχει και εκμπομπή στον SKAI καθέ μερά), με βοήθησε και έμενα πολύ με την δικιά μου που είναι και πολύ κυριαχικό σκύλι και μεγαλοσώμο. Και να την μαλώνεις μόλις γρύλιζει, με την λέξη που λες , όταν την μαλώνεις για ότι κάκο κάνει!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
@ Chloe

Μη λέμε πράγματα. Σε μια αγέλη το φαγητό είναι μια συγκεκριμένη τελετουργία. Ο σκύλος που θα φάει, ήδη από τη διάρκεια του γεύματος, μπαίνει σε καταστολή και σιγά μην κάθεται να ασχολείται με τους άλλους στο φαγητό.
Τι εννοείς "μη λέμε πράγματα"? Αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, δεν θα το έλεγα...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε οποιαδηποτε περιπτωση που ο αρχηγος αφησει το φαγητο για καποιον λογο ,οχι γιατι χορτασε,κ βρουν καποια αλλα μελη την ευκαιρια να φανε,πιστευεις οτι οταν γυρησει θα κατσουν κ θα πουλησουν τρελα?συμφωνω πως πρεπει να μπορουμε να παρουμε το φαγητο.εξαλλου ειμαστε τυπος αγελης ,με ορους δικους μας.

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
εμεις κλεισαμε 2 μηνες με μαλτεζ..και ρε παιδια ολο θελει να δαγκωνει..το ματι του ειναι στα χερια μας..βρε τι σκοινακια του δινω τι κατι στικ..το μονο που κανω ειναι να τον αποσπασω την προσοχη.
τωρα το ερωτημα μου ειναι: θελει να δαγκωνει για να μας δειχνει οτι εχει δοντια?? τον πονανε ακομα επειδη ακομα βγαζει? ασε που η αγαπη του για τις παντοφλες δεν υπαρχει !
υπαρχουν λυσεις? ή ειναι θεμα υπομονης?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
εμεις κλεισαμε 2 μηνες με μαλτεζ..και ρε παιδια ολο θελει να δαγκωνει..το ματι του ειναι στα χερια μας..βρε τι σκοινακια του δινω τι κατι στικ..το μονο που κανω ειναι να τον αποσπασω την προσοχη.
τωρα το ερωτημα μου ειναι: θελει να δαγκωνει για να μας δειχνει οτι εχει δοντια?? τον πονανε ακομα επειδη ακομα βγαζει? ασε που η αγαπη του για τις παντοφλες δεν υπαρχει !
υπαρχουν λυσεις? ή ειναι θεμα υπομονης?
Είναι θέμα λεκτικής αποτροπής και υπομονής!

2 μηνών τώρα έβγαλε τα νεογιλά!Κάτσε να τα ρίξει τα νεογιλά και μετά να έρθουν τα μόνιμα, 4-6 μηνών!

Έχεις ακόμα...να κάνει υπομονή και να δουλέψεις την λεκτική αποτροπή!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Υπαρχουν λυσεις αλλα η υπομονη ειναι αναγκαια. Τα δαγκωματα θα τα κοψει οταν ολοκληρωσει την αλλαγη των δοντιων του. Παρολα αυτα, μην τον αφηνεται να σας δαγκωνει, ενα δυνατο μη κ να φευγεις απο κοντα του, ή να βγαζεις μια κραυγη κουταβισια κ παλι να φευγεις.

Οπως κ να εχει θελει υπομονη....

billysss

Member
17 Απριλίου 2011
20
0
thessaloniki
υπομονη υπαρχει!ετσι κι αλλιως δεν εχει καταστρεψει κατι. απλα εμενα δεν με ενοχλει αλλα καποιους αλλους που ψιλοφοβονται το δαγκωματακι φοβουνται..με σκοπο να το μεταφερουν τον φοβο τους. παρολαυτα υπαρχουν και αλλοι που το αποπαιρνουν και δεν τον δινουν σημασια οταν κανει δαγκωματιες. υπομονη λοιπον!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97