Το αν αγαπάει κάποιος τον σκύλο του ή όχι, δεν έχει σχέση με το αν ο σκύλος αυτός δαγκώσει κάποιον περαστικό.
Ο σκύλος ήταν προφανώς κυριαρχικός από κουτάβι, και τα αφεντικά του άσχετοι, ανέχτηκαν την συμπεριφορά του, και πιθανόν άθελα τους την επιβράβευσαν... Η μη εκπαίδευση του σκύλου τουλάχιστον στην βασική υπακοή, ιδίως εαν μιλάμε για κυριαρχικό σκύλο, ασχέτως μεγέθους σκύλου, δημιουργεί έναν δυνητικά επικίνδυνο σκύλο.
Από δική μου παρατήρηση, είμαι πεπεισμένος ότι όταν εγώ ξαφνικά αγχωνόμουνα, στενοχωριόμουνα από κάτι, ή θύμωνα, ο σκύλος μου που φαινομενικά ήταν ήρεμος, επιρρεαζότανε... Έτσι ο πρώτος "ξένος" που θα ήταν τριγύρω, καθίστατο ύποπτος σαν φταίχτης της ξαφνικής αρνητικής μου διάθεσης, που ο σκύλος την αντιλαμβανότανε στην στιγμή.
Εαν σε έναν άσχετο, δόσεις ένα Καλάζνικωφ να παίζει, κάποιον θα πυροβολήσει κατά λάθος, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο ενδεχόμενο, δεν είναι "στα καλά καθούμενα"...
Από την άλλη, πάντα υπάρχει κάποια αιτία που ένας σκύλος "ξαφνικά" επιτίθεται... Πρέπει όμως να αναλυθούν τα γεγονότα, να παρατηρήσουμε στιγμή προς στιγμή τι έγινε λάθος και ο σκύλος αντέδρασε, να ξέρουμε κάποια στοιχεία της ζωής του.
Το λάθος επίσης μπορεί να βρίσκεται σε άλλο σημείο:
Στο πάρκο που πήγαινα τον σκύλο μου, ένας παππούς είχε ένα ημίαιμο βέλγικο, και κουβαλούσε μαζί του μεζέδες, και όταν ο σκύλος του ήταν ανυπάκουος, ή έκανε επιθετικές ενέργεις προς άλλα σκυλιά (έδειξε δόντια και γαύγιζε στα παιδιά μου, δάγκωνε συνέχεια την Λάρα την ώρα που αυτή έπαιζε με άλλα σκυλιά κλπ), και ο παππούς, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του σκύλου του από το συμβαν, το φώναζε και του έδινε μεζέδες!!!
Μάλλιασε η γλώσσα μου να του λέω του παππού ότι με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει στην ουσία την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του σκύλου του...
Τελικά, μετά από αρκετό διάστημα, τον έβρισα, τσακωθήκαμε άσχημα και όταν ήταν αυτός στο πάρκο, εγώ πήγαινα αλλού, και αυτός το ίδιο, όταν προλάβαινα πρώτος να είμαι στον χώρο.
Τελικά, ο τύπος μια μέρα εξαφανίστηκε, ο σκύλος του "στα καλά καθούμενα" δάγκωσε κάποιο περαστικό παιδάκι!!!
Εμένα πάντως, τα δικά μου τα παιδιά γλυτώσανε από τον σκύλο του παππού, διότι είχα εντοπίσει από νωρίς το κακό που ερχότανε...
Σε ένα θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα έγραψες:
Δικαίως πληρώνουν!!! :wink: