Δάγκωμα λουριού.... στη βόλτα!!

vasok

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
91
0
trikala
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥ?ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΒΟΧΕΡ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΜΕ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΩ ΒΟΛΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑ!ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ ΜΕ ΤΟ "ΜΗ"ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΠΗΔΑΕΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ...ΤΟΝ ΓΥΡΝΑΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙΝ ΑΛΛΙ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΕΡΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΙΝ ΒΟΛΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν σου αγριεύει καλέ...βλέπει το λουράκι του ως παιχνίδι-μασουλιτίρι και προσπαθεό να παίξει...το ό,τι χοροπηδάει πάνω σου απλά σημαίνει έλα να παίξουμε γιατί βλέπει όλα το σκηνικό σα παιχνίδι...πράγμα που μας οδηγεί στο ότι δεν έχει πλήρως καταλάβει και το μη...!
Καταρχήν το κάνουν όλα τα κουτάβια και με το τρόπο που περιγράφεις... Μάθε του την εντολή "άστο" και όταν το κάνει τέλεια με διάφορα πράγματα (φαγητό, παιχνίδια κ.ο.κ.) δοκίμασε και με το λουρί του χωρίς να του το φοράς ακόμη. Μία άλλη λύση είναι για λίγο καιρό μέχρι να το κόψει να του βάλεις αλυσίδα (αν θες ένα μικρό κομάτι μεταξύ κολάρου και λουριού). Η αίσθηση του λουριού είναι ωραία για δάγκωμα ειδικά με τα δοντάκια να τρώνε (μη ξεχνάς ότι αλλάζει δόντια το μικρό) σε αντίθεση με την αλυσίδα την οποία σύντομα θα παρατήσει.
Προτιμώ πάντως το "ασ' το" το οποίο γενικά θα σου φανεί χρήσιμο...!!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλώς όρισες στο forum!
Εν συνεχεία θα σε παρακαλούσαμε να μην έγραφες με κεφαλαία,είναι σα να φωνάζεις καθώς μιλάς!
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με το δικό μου κουτάβι,στην ηλικία των 3-4 μηνών περίπου,όπου μου έτρωγε διαρκώς το λουρί κατά της διάρκεια της βόλτας και όχι μόνο!Τώρα πρόσφατα το σταμάτησε αυτό το "χούι"!
Κοίταξε ποιές είναι οι πιθανές λύσεις: μπορείς προσωρινά να αλλάξεις το λουρί με αλυσίδα,έτσι την επόμενη φορά που θα την δαγκώσει δεν θα του αρέσει και ιδιαίτερα,οπότε σταδιακά θα πάψει να το κάνει!
Μία ακόμη λύση είναι να του το αποτρέψεις όσο πιο νωρίς γίνεται,μήπως δεν εκτονώνεται αρκετά;Πολύ πιθανόν και αυτό!
Εγώ κάθε φορά που δάγκωνε το λουρί της σταματούσα και την μάλωνα,με κοφτό και δυνατό τόνο φωνής!Μία δύο την τρίτη σταμάτησε,θέλει και υπομονή!
Άντε καλή επιτυχία!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Και εμεις τα ιδια , ειναι σχεδον 7 μηνων και ειναι στην κοσμαρα του.
Ε του παιζω 1-2 μπινελικια , με γραφει , ξανα εγω μπινελικια , στο τελος τα καταφερνουμε να γυρισουμε με τον οδηγο ολοκληρο.

Ασχετο , αλλα σημερα βγηκε ο κυριος απο το κτημα και πηγε στο διπλανο που ειχε 2 αλογα.Πηγε να παιξει και τα αλογα πασχιζαν να τον κλωτσησουν.
Αμα τον εβρισκε κλωτσια θα τρεχαμε ασχημα , αλλα τελικα πηγα πηρα το λουρι του , χαρηκε και ηρθε πριν τον σουταρουν τα φιλαρακια του τα αλογα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ένα "μη" έντονο και συνεχίζεις να προχωράς!

Θα το σταματήσει...μικράκι είναι ακόμα!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
To δικο μας Boxer κουβαλουσε στην Βολτα παντα ξυλά, κουκουναρια, μπαλες στο στομα. Μηπος αμα του εδινες να κραταει κατι αλλο εκτος απο το λουρι, θα το σταματησει. Αλλα βεβαια πρεπει να του το προσφερεις σαν κατι πολυυυυυ καλο και ενδιαφερον.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Οι παραπάνω συμβουλές θα πρέπει να σου λύσουν το πρόβλημα. Επίσης να θυμάσαι ότι παίζει - με τίποτε δεν σου επιτίθεται. Ίσως χαίρεται που θα βγείτε βόλτα ! Έχω ακούσει περίπτωση που απλώς το κουταβάκι δεν ήθελε το λουρί, οπότε μέσα στα διάφορα που έκανε (καθόταν κάτω, τραβιόταν, κλπ.) το δάγκωνε κιόλας. Νομίζω όμως ότι με τέτοιες χαρές που κάνει το δικό σου αυτή την περίπτωση θα πρέπει να την αποκλείσουμε ...
Επίσης αυτό που λέει η Χρυσούλα είναι απόλυτα λογικό - ειδικά αν πρόκειται για δερμάτινο λουρί, θα χαίρεται να το μασουλάει ...

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Γεια και από εμένα! Και ο δικός μου έκανε τέτοιου είδους τσαχπινιές όταν ήταν μικρός για να παίξει. Δάγκωνε το λουρί του με μανία αλλά μετά κατά τη διάρκεια της βόλτας το ξεχνούσε και το άφηνε. Από τότε δε που του πήραμε λουρί-αλυσίδα σταμάτησε τελείως να το κάνει γιατί δεν του αρέσει καθόλου να δαγκώνει το μέταλλο!

vasok

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
91
0
trikala
γεια να δουμε θα προσπαθησω με αλυσιδα ...οταν του το βγαζω τρεχει αλλα που κ που παλι πηδαει επανω μασ και δαγκωνει μπουφαν η φορμα οτι πιασει..

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
γεια να δουμε θα προσπαθησω με αλυσιδα ...οταν του το βγαζω τρεχει αλλα που κ που παλι πηδαει επανω μασ και δαγκωνει μπουφαν η φορμα οτι πιασει..
Άρα παίζει, και για τον λόγο αυτό δαγκώνει το λουρί. Μην τον βγάζεις πάντως χωρίς λουρί - καλύτερα να το δαγκώνει και να τον έχεις υπό τον έλεγχο σου μέχρι να πάρετε αλυσίδα. Μην σου χαθεί ή τον πατήσει κανένα αυτοκίνητο ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97