Δάγκωμα κουταβιού

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Παιδιά μπορεί να μου πει κανείς αν θα πρέπει να αποθαρρύνω την μικρή μου (3 μηνών σε λίγες μέρες) από το δάγκωμα στο παιχνίδι? Δεν θέλω να μεγαλώσει και να νομίζει ότι τα δάχτυλα των χεριών μας είναι για...φάγωμα!! Από την άλλη αν είναι φυσιολογικό και μεγαλώνοντας θα το αποβάλλει.. έχει καλώς. Τα δάχτυλά μας έχουν γίνει σουρωτήρι.......

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Για εμενα τα χερακια μας ειναι για χαδακια Δεν πρεπεινα ενθαρυνουμε το κουταβι να δαγκωνη τα χερια μας.Ποτε δεν αφησα ουτε αφηνω
τα κουταβια να μου δαγκωνουν χερια η ποδια γιατι πραγματικα δεν βλεπω το λογο να αφηνω το κουταβι να με ποναει
και να πει απο μεσα του¨¨ τωρα θα δεις τι θα σου κανω γιατι εγω σε κανω οτι θελω αφου εσυ δεν μιλας.
Μα μπορεις να πεις ενα μικρο σκυλακι ειναι .Μικρο μεγαλο ακομα χειροτερα παντα κατα την αποψη μου δεν πρεπει να συμβαινει

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Υ.Γ και εαν εφοσον πονανε τα δοντακια μπορει να πει κανεις κυκλοφορουν χιλιαδες παιχνιδια στην αγορα καταληλα
να εκτονωνουν τα δοντακια των κουταβιων.

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Έχει πάρα πολλά τέτοια παιχνικάκια με τα οποία και ασχολείται! Αυτό δεν την εμποδίζει όμως να δαγκώνει και τα δάχτυλά μας όταν παίζει...

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
δεν ξερω την αποψη αλλον παιδιων απο το φορουμ εγω το δικο μου το κουταβι το πιο μικρο γιατι το αλλο ειναι πιο μεγαλο
ειναι δυο μηνων και εχει εντονη την επιθυμια να το κανει και αυτη την μαλωνω και δεν την αφηνω.
Σημερα ισως να μας αρεσει να γελαμε να λεμε κοιτα τι παιχνιδιαρικο ειναι
Ομως αυριο που τα δοντια θα μεγαλωσουν πιστεψε με δεν θα σου αρεσει καθολου.
Για να μην πω για την κυριαρχια που ανεφερα πιο πανω.Δεν μου αρεσει ετσι οπως με επιασες δαγκωνω,δεν μου αρεσει γιατι μου πηρες το φαι δαγκωνω.δεν μου αρεσει να με χαιδεψεις τωρα θελω την ησυχια μου δαγκωνω.Θελεις να μου πεις απο που το πηρες το κουταβακι?

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Το από που το πήρα ας μη το ξαναπιάσουμε το θέμα γιατί το εξαντλήσαμε χθες σε προηγούμενη συζήτηση (και μη το πάρεις σε παρακαλώ προσωπικά). Γεγονός είναι ότι είναι άριστος χαρακτήρας η μικρούλα μου αλλά δαγκώνει στο παιχνίδι. Απλώς δεν ήξερα αν θα πρέπει να την αποθαρρύνω ή ανί θα το κόψειι μεγαλώνοντας! Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθειά σου :) και οποιεσδήποτε άλλες γνώμες υπάρχουν είναι ευπρόσδεκτες :)))

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθες και να την χαίρεσαι ! Κάνε μία αναζήτηση στο φόρουμ για τις λέξεις "δάγκωμα" και "δαγκώνει". Θα βρείς αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις και σχετικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να βρείς λύση στο πρόβλημα σου. :)

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Το θεμα stamatina δεν ειναι να αναλωθουμε στο γιατι το κουταβι της Γιωτας δαγκωνει ενω το δικο σου οχι ή στις αποψεις σου για το θεμα δαγκωμα κουταβιου.Το ζητουμενο ειναι να βοηθησουμε το νεο μελος.

Γεια σου Giwta.l !

Ποσο μηνων απεκτησες το κουταβι σου;Εχει σημασια για την αντιμετωπιση.
Ενα κουταβι οπως ενα μωρο (αλλα σε πιο μεγαλο βαθμο) εχει την ταση να δαγκωνει ο,τι βρει λογω δοντιων.Γιαυτο οπως προαναφερθηκε υπαρχουν πολλα αντικειμενα στην αγορα ειδικα για τον σκοπο αυτο.Ομως σιγουρα τα κινουμενα χερια μας ειναι πολυ πιο ελκυστικα και μυρωδατα.
Οπουδηποτε και αν σε δαγκωνει τραβηξου και πες μηη!
Καλο θα ηταν (αν δεν το εχεις κανει ηδη) να ξεκινησεις βασικη υπακοη (οχι απαραιτητα απο επαγγελματια, μπορεις και μονη σου).Ετσι το κουταβι σου θα εχει μπει στην διαδικασια να αναγνωριζει και να ξεχωριζει την επιβραβευση απο την "τιμωρια" και αρα το σωστο απο το λαθος (το μηη απο το μπρααβο).
Ετσι γενικα θα διευκολυνεις ειτε την εκμαθηση ειτε την διορθωση καποιας συμπεριφορας (π.χ δαγκωμα).
Το κουταβι σου ισως τωρα μαθαινει το οριο στο δαγκωμα.Αυτο φυσιολογικα το μαθαινει δαγκωνοντας τα αδερφια του και δεχομενο δαγκωματιες απο αυτα.Οταν ενα κουταβι δαγκωσει τα αδερφια του , αυτα μολις πονεσουν "κλαινε" δειχνωντας την "δυσαρεσκια" τους και μαθαινοντας ετσι στο κουταβι που δαγκωσε να ελγχει το δαγκωμα.Αυτο πρεπει να μιμηθεις κι εσυ κανοντας πισω και λεγοντας μηη.
Ισως και ολα αυτα να τα εχει μαθει και απλως να δαγκωνει για να ανακουφισει το στομα του.Αλλα και σε αυτη η περιπτωση εσυ αποθαρρυνε το.
Να ξερεις οτι πιθανοτητες λενε οτι ειναι μια συνηθεια που μεγαλωνοντας θα την ξεχασει.Το να την διρθωσεις μια ωρα αρχιτερα αφενος αποκλειει το ενδεχομενο να μεινει αυτη η συνηθεια-συμπεριφορα και αφετερου ενισχυει την μεταξυ σας σχεση.
Ο,τι αλλο θελεις ρωτησε.

Καλως ηρθες στο forum!

Last edited:

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Γιάννη μου σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την απάντηση! Δυστυχώς με το μπήκα στο φόρουμ διαπίστωσα ότι αν δεν έχεις παρει το κουτάβι σου από εκτροφέα και έχει τύχει να το πάρεςι από ιδιώτη (ανεξάρτητα με τις προδιαγραφές που αυτός πληρούσε...) είσαι στιγματισμένος και θα είσαι τυχερός αν το κουτάβι σου δεν εξελιχθεί σε μεγάλος μπελάς (με ότι αυτό συνεπάγεται). Δυστυχώς δεν ήξερα ότι τα κουτάβια που έχουν πάρει ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι του φόρουμ, έρχονται με προδιαγραφές καλού χαρακτήρα, ταμπεραμέντου και ειδικής ευγένειας και ανατροφής. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που σταμάτησα να ασχολούμε και με το φόρουμ! Με το καλημέρα σας....και από τα μούτρα!!!!!
Όπως και να χει όμως και για να ξανάρθουμε στο θέμα, το κουταβάκι το πήρα δύο μηνών, ήδη καταλαβαίνει πάρα πολλές λεξούλες και τόνους φωνής, όπως το "μη" , "έλα εδώ" κλπ. Χθες που πειραματίστηκα πάρα πολύ με το "μη" όταν με δάγκωνε στο παιχνίδι, είδα ότι πράγματι σταματούσε, αλλά δυστυχώς το ξεχναγε αμέσως και ξαναδάγκωνε, αλλά χωρίς να βάζει όμως πλέον καθόλου δύναμη.
Σημείωση: Έχει πάρα πολλά παιχνιδάκια για δάγκωμα που της αρέσουν ιδιαίτερα, αλλά μάλλον τα χέρια μου πρέπει να είναι λίγο πιο νόστιμα :))

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν.... καταρχήν όπως λέω σε κάθε νέο μέλος όταν μου δίνεται η ευκαιρία είναι ότι δεν γίνεται σε μία δημόσια συζήτηση, που κανένα μέλος δεν έχει να κερδίσει κάτι να παρεξηγούμαστε με ορισμένα πράγμα που μας λένε ή ρωτάνε, χωρίς να έχουμε κατανοήσει το λόγο που μας ρωτάνε...

Το κουτάβι μου δεν είναι εκθεσιακό και από κακό "εκτροφέα", εντούτοις δεν ένιωσα ποτέ ούτε στιγματισμένη ούτε με έπιασε κανένας από τα μούτρα... μπήκα μάλιστα με την ιδέα ότι είχα κάνει καλή επιλογή και έφαγα το χαστούκι μόνη μου (διαβάζοντας) στην πορεία... κανένας ιδιώτης και πολλοί "εκτροφείς" δεν τηρούν προδιαγραφές δυστυχώς.
Δεν είμαστε εδώ να κάνουμε μάθημα σε κανέναν, συζητάμε φιλικά και μαθαίνουμε όλοι, όποιος θέλει ενημερώνεται και επειδή το forum είναι δημόσιο ενημερώνονται πολλοί περισσότεροι από το μέλος που άνοιξε το θέμα... :)

Τώρα ως προς το δάγκωμα: Σημασία το από που το πήρες δεν έχει η μορφολογία ούτε το pedigree. Το μέλος stamatina σε ρώτησε για έναν απλό λόγο για να μάθει υπό πιες συνθήκες μεγάλωσε και πόσο καιρό έμεινε με την τοκετομάδα.
Το δάγκωμα στο παιχνίδι διορθώνεται από τη μάνα και από τα αδέλφια τα οποία είτε επιπλήτουν το κουτάβι (μάνα) είτε δείχνουν απλά ότι πονάνε με την ανάλογη κραυγή πόνου (αδέλφια).

Το κουτάβι με το στόμα του κάνει πολλά περισσότερα από το να τρώει και να γαυγίζει, τουτέστιν εκφράζεται... μπορεί να σε "πιάσει" χαδιάρικα, μπορεί να παίξει "πιάνοντάς" σε...
Κατά τη γνώμη μου θεωρώ σωστό να μάθει το κουτάβι να ελέγχει την έκφρασή του με αυτό τον τρόπο και να καταλάβει από που και μετά το στόμα του μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Τα Yorkshire είναι ιδιαίτερη φυλή όσον αφορά το πείσμα και τον θέμα μαλώνω... δεν πιάνει πάντα το μάλωμα. Πρέπει να του "θίξεις λιγο το φιλότιμο" (με συγχωρείτε για την ανθρώπιη έκφραση).
Αρχικά λοιπόν και πριν το μη θα δοκιμάσεις την κλασσική κραυγή πόνου. Το ξέρει καλά από τα αδέλφια του. Δυνατ'ό ΑΑΑΑΑΑΑΟΥ, μαζεύεις το χέρι σου προς το μέρος σου και αμέσως εγκαταλείπες το χώρο και το παιχνίδι μαζί του για λίγο.
Με αυτό τον τρόπο το κουτάβι:
1) Κατανοεί καταρχήν με ένα γνώριμο τρόπο ότι σε πόνεσε
2) Στερείται λόγο του δαγκώματος το παιχνίδι
3) Στερείται για τον ίδιο λόγο εσένα.....

Και πίστεψέ με δε θέλει κανένα από τα τρία. Με πολύ λίγες επαναλήψεις το μικρό σου θα πιάσει το νόημα.

Είναι πολλάπου πρέπει να μάθει ένα κουτάβι στο σπίτι και όσο μπορούμε να αποφεύγουμε να είμαστε με ένα μη στο στόμα τόσο το καλύτερο.

Στην πορεία το μαθαίνεις που μπορεί να χρησιμοποιεί το στόμα του και που όχι.
π.χ. εγώ παίζω πλέον άνετα μαζί της μαι μπορεί να με "πιάνει" με το στόμα της, αλλά αυτό απαγορεύεται ρητά όταν παίζει με ένα παιδί για παράδειγμα. Με το καιρό και αν ασχοληθείς μπορείς να το πετύχεις.
Αν πάλι δε θες της το κόβεις τελείως με τον ίδιο τρόπο.

Last edited:

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Η αποψη μου περι αποκτησης καθαροαιμου κουταβιου θα δεσμευσει πολλες σελιδες απο το θεμα σου, ασε που θα ειναι εκτος αυτου.
Οσο καλη ή κακη ειναι η αντιμετωπιση των μελων εγω την δεχομαι και σαν ενα μικρο μαθημα ζωης..Απο τον καλο θα μαθεις ενδιαφεροντα πραγματα για το σκυλι σου αλλα και απο τον κακο θα μαθεις πως να ξεχωριζεις τους απαισιους. Και αυτο ειναι μονον θετικο.
Αλλα να ξερεις οτι το forum δεν αποτελειται απο 10-15 ατομα αλλα απο χιλιαδες.Και δεν σκεφτονται ή αντιμετοπιζουν τα πραγματα με τον ιδιο τροπο.Τελος το off topic.

Χθες που πειραματίστηκα πάρα πολύ με το "μη" όταν με δάγκωνε στο παιχνίδι, είδα ότι πράγματι σταματούσε, αλλά δυστυχώς το ξεχναγε αμέσως και ξαναδάγκωνε
Στην εκπαιδευση-διορθωση δυο πραγματα να κανεις: υπομονη και επαναληψεις.

Και γενικα να ακολουθεις σταθερο προγραμμα το κουταβι σου θα το λατρεψει αυτο.

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Λοιπόν.... καταρχήν όπως λέω σε κάθε νέο μέλος όταν μου δίνεται η ευκαιρία είναι ότι δεν γίνεται σε μία δημόσια συζήτηση, που κανένα μέλος δεν έχει να κερδίσει κάτι να παρεξηγούμαστε με ορισμένα πράγμα που μας λένε ή ρωτάνε, χωρίς να έχουμε κατανοήσει το λόγο που μας ρωτάνε...

Το κουτάβι μου δεν είναι εκθεσιακό και από κακό "εκτροφέα", εντούτοις δεν ένιωσα ποτέ ούτε στιγματισμένη ούτε με έπιασε κανένας από τα μούτρα... μπήκα μάλιστα με την ιδέα ότι είχα κάνει καλή επιλογή και έφαγα το χαστούκι μόνη μου (διαβάζοντας) στην πορεία... κανένας ιδιώτης και πολλοί "εκτροφείς" δεν τηρούν προδιαγραφές δυστυχώς.
Δεν είμαστε εδώ να κάνουμε μάθημα σε κανέναν, συζητάμε φιλικά και μαθαίνουμε όλοι, όποιος θέλει ενημερώνεται και επειδή το forum είναι δημόσιο ενημερώνονται πολλοί περισσότεροι από το μέλος που άνοιξε το θέμα... :)

Προς Θεού δεν αναφερόμουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ σε σένα!! Ίσα ίσα που με βοήθησαν πάρα πολύ αυτά που μου έγραψες, καθώς και κάποια αλλα πράγματα που έχεις γράψει κατά καιρούς. Δεν μπορώ όμως να μην αντιδράσω όταν εξηγώ σε κάποια άτομα πως θεωρώ το κουταβάκι μου ότι έχει άριστο μεχρι στιγμής τουλάχιστον χαρακτήρα, και αυτά να επιμένουν αν έχω δει την γιαγιά, τον παππού και τους προπαπούδες.... 'Ημαρτον.... Έχω φτάσει μέχρι και γιαγιά όπως ήδη προανέφερα, αλλά κι έτσι να μην ήταν, θεωρώ ότι καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι για τίποτα. Καλά όλα αυτά που έχω μάθει από όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν και δεν διαφωνώ πουθενά. Ο τρόπος όμως ορισμένων δεν μπορώ να πω ότι δεν με αποθάρρυνε....
Χρυσουλα μου σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά :)

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Προς Θεού δεν αναφερόμουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ σε σένα!! Ίσα ίσα που με βοήθησαν πάρα πολύ αυτά που μου έγραψες, καθώς και κάποια αλλα πράγματα που έχεις γράψει κατά καιρούς. Δεν μπορώ όμως να μην αντιδράσω όταν εξηγώ σε κάποια άτομα πως θεωρώ το κουταβάκι μου ότι έχει άριστο μεχρι στιγμής τουλάχιστον χαρακτήρα, και αυτά να επιμένουν αν έχω δει την γιαγιά, τον παππού και τους προπαπούδες.... 'Ημαρτον.... Έχω φτάσει μέχρι και γιαγιά όπως ήδη προανέφερα, αλλά κι έτσι να μην ήταν, θεωρώ ότι καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι για τίποτα. Καλά όλα αυτά που έχω μάθει από όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν και δεν διαφωνώ πουθενά. Ο τρόπος όμως ορισμένων δεν μπορώ να πω ότι δεν με αποθάρρυνε....
Χρυσουλα μου σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν παρεξηγιέμαι (τόσο εύκολα τουλάχιστον!! :D) ούτε ότι μίλαγες για μένα, μην αγχώνεσαι!!

Μην αποθαρρύνεσαι... ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος και πολλές φορές πίσω από ένα απότομα επιφανειακά κείμενο κρύβεται ενδιαφέρον πρωτα από όλα για το κουτάβι και ίσως κάποια φιλική συμβουλή.

Για να καταλάβεις το ύφος του forum ΚΑΝΕΙΣ εδώ μέσα δεν χωρίζει τα κουτάβια σε εκθεσιακά και μη, ράτσας ή "μπάσταρδα"... όλοι αγαπάμε το θέμα "σκύλος" από όπου και αν το πιάσεις...
Μην σκεφτείς ότι κατηγορεί κάποιος εσένα που δεν ήξερες ή τοκουτάβι σου επειδή δεν θα κατέβει στις εκθέσεις... απλά προσπαθούμε να βάλλουμε ένα λιθαράκι στο πως αντιμετωπίζουν άλλοι το ζήτημα σκύλος σε αυτή τη χώρα! ;) Είμαι σίγουρη ότι το κουτάβι σου είναι καταπληκτικό, όπως και εγώ βλέπω το δικό μου το καλύτερο του κόσμου!!
Και στους περισσότερους από εδώ μέσα έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να λένε τα αυτονόητα με αποτέλεσμα να καταντάμε κουραστικοί και να πάμε κατευθείαν στο "ψητό".

Το forum έχει να προσφέρει πολλά σε όποιον κάτσει να ασχοληθεί!

Τώρα στο θέμα μας... το δάγκωμα είναι πολύ φυσιολογική συμπεριφορά που θα την περιορίσεις ή κόψεις ανάλογα με τις ανάγκες της κοινής σας συμβίωσης.
Εμένα πριν από μερικές βδομάδες έπαιρνε το δάχτυλό μου το πρωί, το πήγαινε στα πίσω της δόντια και με παρότρυνε να της κάνω "μασαζάκι" εκεί γιατί πονούσε... αυτό δεν θα ήθελα να το έχω χάσει με τίποτα όμως.
Αν πάλι αισθάνεσαι ότι θες να μην έχει πολλά πολλά με το χέρι σου ακολούθησε αυτό που σου είπα και εγώ και ο giannis (με φειδώ τα μη όμως, θα σου χρειαστούν με την κουταβίνα σου αργότερα) και "χώνε" της στο στόμα ένα μασουλιτήρι όταν καταλαβαίνεις ότι απλά θέλει κάτι να μασήσει είτε λόγω δοντιών είτε γιατίι θέλει απλά να εκτονωθεί...

Θα συμφωνήσω εν μέρει επίσης με τη Β.Υ. με το giannni ως προς το ότι η ασκησούλες θα βοηθήσουν να δεθείτε και να καταλαβαίνεστε καλύτερα, θα αναπτύξετε έναν κώδικα επικοινωνίας. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι ότι θεωρώ κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι σε αυτή την ηλικία δεν πρέπει να διορθώνουμε ακόμη στη Β.Υ., απλά να δημιουργούμε κλίμα επιτυχίας για το κουτάβι, σχέση αμοιβαίας κατανόησης και απλά να αγνοούμε τα τυχόν λάθη π.χ. στο κάτσε... ;)

Καλά κουράγια !!! :D

Last edited:

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
καλησπέρα!!ειχα κ εγω την ιδια απορεια πριν λιγο καιρο αλλα οσο περναει ο καιρος το ξεπερναμε..ο κουταβος μου μας δαγκωνε συνεχεια. Αρχισαμε να λεμε ''μηηηη'' οταν μας δαγκωνε..να σταματαμε το παιχνιδι κ νατον αφηνουμε να παιξει μονος του μ'ενα δικο του παιχνιδι. Περιοσήσαμε καπως το παιχνιδι μαζι του κρατωντας την μια ακρη κ αυτος να τραβαει την αλλη..αλλα ενθαρρυναμε να του πεταμε τα παιχνιδια κ να μας τα φερνει κ να του δινουμε μια λιχουδια για να τα αφηνει απ'τα δοντια του. Μαθαινουμε βεβαια σιγα-σιγα κ την βασικη υπακοη κ αρχιζει να μας ακουει ολο κ περισσοτερο. Δεν θα αλλαξει απο μερα σε μερα αλλα σιγα-σιγα..