ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

christinad

Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
7
0
Γειά χαρά είμαι καινούργια στο forum, όχι όμως καινούργια μαμά!! Κατ'αρχήν έχω δύο υπέροχες κορούλες 13 και 9 ετών:p, και μια τρίτη σκυλοκορούλα την Λουίζα:p, η οποία είναι ένα υπέροχο 2χρονο μαλτεζάκι. Σκεφτόμαστε με τον άντρα μου να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας προσθέτοντας ένα ακόμα σκυλομωράκι. 'Ολη μας η οικογένεια λατρεύει τα ζώα, περιποιούμαστε και ταίζουμε αρκετά αδέσποτα της γειτονιάς, και φυσικά την Λουίζα μας την έχουμε σαν τρίτο μας παιδί. Πριν ένα μήνα την στειρώσαμε, οπότε δεν έχουμε θέμα ως προς το φύλο του νέου μας σκυλομωρού!

Οι προβληματισμοί μου είναι δύο, και θα ήθελα την βοήθειά σας:

1) Μένουμε σε διαμέρισμα 120 τ.μ. με μπαλκόνια σε περιοχή της Αθήνας με αρκετό πράσινο και πάρκα, αλλά θέλουμε τα σκυλιά μας να είναι πάντα μαζί μας μέσα στο διαμέρισμα και να κοιμούνται μαζί με όλη την οικογένεια, και όχι σε μπαλκόνια, ταράτσα κλπ. Οι κόρες μας θέλουν πολύ ένα μεγάλο σκυλί τύπου Labrador ή Γερμανικού Ποιμενικού (μην φανταστείτε ότι είμαστε κολλημένοι με ράτσες, κανένα θέμα). Πιστεύετε ότι ένα μεγαλόσωμο σκυλί θα τα καταφέρει μέσα στο διαμέρισμα; Εννοείται ότι θα έχει και τις βόλτες του και τα όλα του, αλλά και πάλι είναι αρκετό;

2) Πως θα τα πάει ένα μεγαλόσωμο σκυλί με το Λουιζάκι; Είναι βέβαια πολύ καλή, καθόλου άγρια, μες την τρελλή χαρά με όλα τα τετράποδα...

3) Οι ώρες που θα είναι μόνα τους είναι περίπου 5 μετά γυρνάει η κόρη μου από το σχολέιο. Η Λουίζα μένει μόνη της αυτές τις 5 ώρες, και ξέρει ότι όποιος μπει πρώτος στο σπίτι (η μεγάλη μου κόρη ή ο άντρας μου) θα βγει βολτίτσα.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τα σχόλιά σας, διότι δεν θέλω να πάρω βιαστικές αποφάσεις και να καταλήξω με μια δυστυχισμένη οικογένεια...:(

Χριστίνα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς όρισες :) Αν δεν σε ενδιαφέρει η φυλή, μπορείς να σκεφτείς να υιοθετήσετε ένα ενήλικο αδέσποτο, απ' αυτά που φροντίζετε. Φαντάζομαι θα ξέρετε λίγο-πολύ το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του καθενός, (ειδικά αν γνωρίζονται με το μαλτεζάκι σας από τις βόλτες) και θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή.
Θέλετε απαραιτήτως κουτάβι? Υπάρχουν πολλά προς υιοθεσία, ρίξε μια ματιά στην ενότητα της προσφοράς.

"Τύπου λαμπραντόρ/γερμ. ποιμενικού" τι εννοείς? Σε μέγεθος μόνο? Γιατί μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικά σκυλιά. Σε κάθε περίπτωση, για μένα, εφ'όσον ένα σκυλί έχει τις βόλτες, το παιχνίδι και την κοινωνικοποίηση που χρειάζεται, ζει μια χαρά μέσα στο διαμέρισμα.

Μεγαλόσωμες φυλές βολικές είναι τα λαμπραντόρ, τα γκόλντεν, τα μπόξερ, ακόμα και τα νιούφι, οι μεγάλοι δανοί κ.ο.κ. Ένα Τζακ Ράσελ π.χ, παρά το μέγεθός του είναι πολύ απαιτητικό... Ειδικά τα μπόξερ, λέγεται, και το έχω δει και με τα μάτια μου, είναι πολύ προσεκτικά με τα παιδιά και τρελαίνονται γι' αυτά.

Το θέμα είναι, εφ'όσον έχετε άλλο ένα σκυλάκι να κοινωνικοποιηθούν ομαλά μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να γίνει, ίσως, με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή που θα έρχεται στο σπίτι σας.

Τέλος, σε περίπτωση που επιλέξετε καθαρόαιμο μην το αγοράσετε από Pet Shop ή κάποιον "ιδιώτη" που έχει γεννήσει το σκυλί του (back yard breeder δηλαδή). Απευθυνθείτε σε κάποιον καλό εκτροφέα της φυλής που θα βρείτε μέσω του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος.