Γυψοσανίδα για σκυλοσπιτο

philiptheg

New Member
1 Οκτωβρίου 2009
2
0
Καλημέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το forum.Εχω διαβάσει κανα δυο θέματα που έχετε μιλήσει για την κατασκευή σκυλόσπιτου και αναρωτιέμαι ποιά η γνώμη σας για την γυψοσανίδα. Σκέφτομαι να φτίαξω στην μικρή μου το δεύτερο της σπίτι και η γυψοσανίδα μου φαίνεται σαν πιο μόνιμη και πιο στεγανή λύση, τουλάχιστον για την περίπτωση μας. Επιπλέον η γυψοσανίδα είναι και πολύ πιο οικονομική απο το ξύλο. Είναι όμως ασφαλής;

Φίλιππος

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες Φίλιππε.
Οι γυψοσανιδες εξωτερικου χωρου κανουν. Ακομα καλυτερα το κοντρα πλακέ θαλάσσης. Εγω θα προτιμουσα σανιδια αλλά μετα πρεπει να καλυψεις τα κενα αναμεσα τους με καποιον τροπο.

Φανταζομαι διάβασες το θεμα με την κατασκευη σπιτιου για Ροτ:

Σκυλόσπιτο ή καλύτερα..ροτβαιλερόσπιτο

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω αν κρατάει το κρύο κι αν μονώνει, αλλά η γυψοσανίδα μπορεί να συγκρατήσει τον σκύλο που μασαει, ξύνει κι όλα τα αντίστοιχα ή θα καταρεύσει σε χρόνο dt;

Γιατί κάτι γυψοσανίδες που έχω δει, δεν ξέρω αν ηταν καλες ποιότικά, ήταν τελείως ψεύτικες...εσπάγαν για πλάκα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γυψοσανιδα?Νοοοο...

Νομιζω οτι θα φυγει αμασητη δυστυχως!:D

Η γυψοσανιδα μπορει να χρησιμοποιηθει, και σαν μονωτικο μονο αν αναμεσα στα δυο φυλλα των γυψοσανιδων βαλουμε υαλοβαμβακα!

Να πας να παρεις αυτο που σου ειπε ο Αρη(harryf3)!Κοντρα πλακε θαλασσης!Ειναι το πιο ανθεκτικο απο ολες τις τετοιους ειδους κατασκευες!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παιδια, νομιζω ότι εχετε κατά νου την συνηθισμενη γυψοσανιδα εσωτερικου χωρου για χωρισματα δωματιων, γραφειων κλπ.

Υπάρχει και ανθυγρή γυψοσανίδα που μπαινει σε μπανια, επενδυσεις εξωτερικων τοιχων κλπ.
Φυσικα εξακολουθει να είναι ευθραστη και ψαθυρή, γι αυτό το κοντρα πλακε θαλασσης είναι πολύ καλυτερο. Κι αυτό όμως σκαει με τον καιρο και θελει φροντιδα και ειδικη βαφή.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδια, νομιζω ότι εχετε κατά νου την συνηθισμενη γυψοσανιδα εσωτερικου χωρου για χωρισματα δωματιων, γραφειων κλπ.

Υπάρχει και ανθυγρή γυψοσανίδα που μπαινει σε μπανια, επενδυσεις εξωτερικων τοιχων κλπ.
Φυσικα εξακολουθει να είναι ευθραστη και ψαθυρή, γι αυτό το κοντρα πλακε θαλασσης είναι πολύ καλυτερο. Κι αυτό όμως σκαει με τον καιρο και θελει φροντιδα και ειδικη βαφή.
Μιλησε ο μηχανικος!:D

Παντως βρε παιδια οτι εχει να κανει με ξυλο δεν νομιζω να κραταει και πολυ!Δεν ξερω ειναι και η συντηρηση...δεν μου φαινεται σοι κατασκευη σκυλοσπιτου μα ξυλο...

(Αρη Πολιτικος Δομικων Εργων εδω:p)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν το ξύλο είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης...δεν έχει αντοχή..?.
Για μένα τα καλύτερα είναι τσιμέντο...μονωτικά ενδιάμεσα...κεραμμύδι από πάνω...λάστιχο κάτω, (όπως αυτό που βάζουν στους σταύλους)...
Και οπωσδήποτε Aircondition ψύξη-θέρμανση!!!!!:D:D:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι πάντως πρώτη επιλογή στις Κυκλάδες, που η υγρασία και η αλμύρα τρώει τα πάντα...

Αλλάξαμε το καλοκαίρι τα πατζούρια στο σπίτι της γιαγιάς μου και τα έμαθα...:p

Πάντως το βάψιμο, αν σου έξηγήσει κάποιος τι και πως πρέπει να κάνεις και τι υλικά να χρησιμοποιήσεις, κι έχεις βέβαια κι όρεξη για δουλειά, δεν είναι τίποτα!;)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παρε τσιμεντολιθους ριξε κατω ενα φελιζολ 5 ποντους,τσιμενταρισετο,χτισε τους τσιμεντολιθους γυρω γυρω φελιζολ σουβα,απο επανω φελιζολ και πλακα 10 ποντους,εξοδα αναλογα με το μεγεθος αν το κανεις μονος ουτε 100 ευρω ειναι για παντα και ειναι ζεστο,και στεγνο.
Ενα παλετο τσιμεντολιθοι,65 ευρω εγω για 1μΧ1μΧ1μ δεν χρειαστηκα ουτε μισο.
Τσιμεντο σακι 50κιλα 7ευρω,θελεις 2-3.
Φελιζολ 2-3 πλακες το μπλε 10-15 ευρω.
Αμμο και χαλικι περιπου 20ευρω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πρέπει όμως να ξέρεις πως θα καλουπώσεις ή να σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει, για να ρίξεις την πλακίτσα για να μην έρθει κάτω με την μια...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι αν χτισεις τους τσιμεντολιθους που ειναι ευκολο,βαζεις επανω το φελιζολ και γυρω γυρω σανιδια 10 ποντων,και ριχνεις το μπετον,το φελιζολ(το μπλε) πανω στους τσιμεντολιθους κραταει το βαρος δεν χρειαζεσαι απο κατω καλουπι.

philiptheg

New Member
1 Οκτωβρίου 2009
2
0
Καλησπερα παιδια!
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
Η αληθεια ειναι οτι η γυψοσανιδα δεν μου γεμιζε το ματι απλα ηθελα να παρω γνωμες και απο αλλους.
Τωρα η Λιζα εχει ενα σπιτι απο κοντρα πλακε θαλασσης το οποιο με αφησε πληρως ικανοποιημενο. Ευτυχως το σπιτι της μικρης ειναι κατω απο στεγαστρο και ετσι δεν ειναι αμεσα εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες.Ουτε καν βροη δεν το πιανει.
Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι πολυ σοβαρα να της κανω ενα χτιστο σπιτι. Χωρο εχω οποτε μπορω να το εκμεταλευτω.Μιας και τα καταφερνω με τα χτισιματα δεν θα μου ειναι προβλημα να της το φτιαξω.
omarock θα μπορουσεσ να περιγρψεις πιο αναλυτικα το πως εφτιαξες εσυ το σπιτι;
Καμοια προταση για χτιστο σπιτι απο καποιον αλλο;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν εχεις απο κατω χωμα,τοτε βαζεις φελιζολ κατω και ριχνεις πανω του μπετον,γυρω γυρω βαζεις σανιδια σε οποιο υψος θελεις(5-10 ποντους),κατι σαν καλουπι,οταν στεγνωσει χτιζεις επανω του τους τσιμεντολιθους,αφηνεις μια τρυπα για πορτα,καλα ειναι να ειναι δεξια η αριστερα,οχι στην μεση,ετσι οταν φυσαει η κανει κρυο εχει το σκυλι μια μερια ολοκληρη να κοιμηθη,και κανεις την τρυπα σε 20-30 ποντους ψηλα ετσι ωστε να κοιματε πισω απο τους τσιμεντολιθους και οχι σε μια ευθεια με εξω(δεν το πιανει ο καιρος),μετα βαζεις στα γυρω τοιχωματα παλι φελιζολ και μετα σουβα για να μην το τρωει ο σκυλος,οταν τα τελειωσεις αυτα βαζεις επανω φελιζολ,ετσι ωστε να καθονται 10 ποντοι πανω στον τοιχο(το μπετον θα αγκαλιασει το φελιζολ θα ειναι συριζα με τον τοιχο),και βαζεις απο την εξω μερια του τοιχου γυρω γυρω σανιδια 5-10 ποντους υψος ριχνεις μπετον αν θελεις ενα κοματι πλεγμα,και εχεις το τελειο σπιτι,αν θελεις το πατωμα το κανεις λιγο κατηφορικο προς τα πισω και αφηνεις μια τρυπα για να φευγουν τα νερα οταν το πλενεις,φυσικα να μπορεις να την κλεινης με κατι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν κανεις το βημα και χτισεις το σπιτακι το πατωμα μεσα να το κανεις με κλιση για να φευγουν τα νερα οταν ειναι να το καθαρισεις!Επισης την σκεπη του σπιτιου να την κανεις ανοιγομενη με γερους μεντεσεδες για να μπορεις και παλι να την ανοιγεις και να το πλενεις απο μεσα!

Δεν νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα δυσκολο!Αρκει να λαβεις υποψιν σου μερικα tips ωστε να σου κανουν την ζωη πιο ευκολη μετα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog