Γρυλίζει στην αδερφή μου...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ερχομαι ακομα μια φορα να ζητησω τη γνωμη σας για ενα θεμα που μας απασχολει. Οπως εχω γραψει παρα πολλες φορες ο Diego δεν ειναι καθολου επιθετικος, ουτε με ανθρωπους, ουτε με ζωα. Να υπενθυμισω οτι δεν το εχω εκπαιδευσει και παρ οτι ειναι πολυ ζωηρος και παιχνιδιαρης ειναι αρκετα υπακουος.
Τον μπαμπα μου τον υπακουει παντα με την πρωτη, εμενα, τη μαμα μου και τον αδερφο μου ισως λιγο λιγοτερο (μαλλον κανει περισσοτερα παιχνιδια, παρα να μην ειναι υπακουος).
Το πρόβλημα είναι με την μικρή μου αδερφή (13 χρονων). Δεν την υπολογιζει καθολου, της χαλαει τα πραγματα, και να του πει μια εντολη ειναι λες και δεν την ακουσε, και το χειροτερο, οταν της βουταει καποιο πραγμα και παει να το παρει πισω της γρυλιζει!:confused: Αυτο δεν το κανει ποτε και σε κανεναν, ακομα και σε ξένους, δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει στη μικρη. Δεν ειναι κ λιγες οι φορες που την εχει δαγκωσει. Οχι να την πονεσει, ή να της βγάλει αίμα, αλλα πιο πολυ προσπαθωντας να της επιβληθει. Την αγαπαει πολυ, παιζει μαζι της, της κανει χαρες και παιχνιδια οπως σε ολους μας αλλα εχουμε αυτο το προβλημα.
Τι μπορει να φταιει?? Την ζηλευει που ειναι η μικρη μας? Την βλεπει σαν το κατωτατο μελος της "αγελης" μας? Αν ναι πως μπορω να το αλλαξω αυτο? Υπαρχει περιπτωση αν συνεχισει ετσι να της επιτεθει πιο σοβαρα καμια φορα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ξέρει ότι είναι ιεραρχικά σε κατώτερη θέση από εσάς τους 4 και επειδή η μικρή σου αδερφή όπως είναι φυσικό δεν μπορεί αν του επιβληθεί λόγω ηλικίας, λόγω σωματότυπου κτλ, την τεστάρει!
Ο αρχηγός ποιος είναι στην οικογένεια και τι κάνει όταν συμβαίνει αυτό?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τον μπαμπα μου θεωρει αρχηγο και τον μαλωνει αν δει πως της γρυλιζει ή την δαγκώνει. Οπότε οταν είναι μπροστά ο μπαμπας, δεν την πειράζει καθόλου. Όταν όμως δεν είναι αρχίζει τα ίδια. Ακόμα κ γω να τον μαλώσω, δεν μ δίνει σημασία στο συγκεκριμένο θέμα... :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καιρός να αρχίσει ο μπαμπάς σου να ανεβάζει σε ιεραρχία την αδερφή σου...εν παρουσία του και σιγά σιγά εν απουσία του...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Με ποιο τροπο θα το κανει αυτο; Να του επιβληθει ο καθενας μονος του, ειναι σχετικα ευκολο. Αλλα πως θα ανεβασει ο μπαμπας μου σε ιεραρχεια τη μικρη;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.123
Μπορεί να του βάζει η μικρή το φαγητό του και να του το δίνει, κατόπιν εντολής της και μόνο αφού υπακούσει.
Για λίγο καιρό, ας παίζει περισσότερο μαζί του. Ας ασχοληθεί περισσότερο μαζί του. Με την φροντίδα του. Με το χτένισμά του, ας πούμε.
Τώρα που θα κλείσουν τα σχολεία, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Ας δοκιμάσει εντολές βασικής υπακοής, με επιβράβευση αφού υπακούσει.
Να τον βγάζει βόλτα κρατώντας το λουρί του. Μαζί με τον μπαμπά, αν η σωματική της διάπλαση, δεν επιτρέπει να του επιβληθεί.
Εξάλλου, όλα τα παραπάνω, τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να του πάρει τον αέρα, μόνο παρουσία του μπαμπά.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχει καταλάβει πως ιεραρχικά βρίσκονται στην ''ίδια κατηγορία'' κι αν είναι μάρτυρας (που θα είναι εφ' όσον ζείτε στο ίδιο σπίτι) διορθώσεων του πατέρα σας προς τη μικρότερη αδερφή με παρεμφερές ύφος είναι μια λογική κατάσταση. Επίσης, αν ασχολείται λιγότερο απ' όλους μαζί του, δεν επιδιώκει να την ''κερδίσει'' μαζί της αλλά είναι μάλλον η πιο προσφιλής για να παίζει μαζί της ακόμη κι αν η ίδια δε θέλει και να την ανταγωνίζεται.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Έχει καταλάβει πως ιεραρχικά βρίσκονται στην ''ίδια κατηγορία'' κι αν είναι μάρτυρας (που θα είναι εφ' όσον ζείτε στο ίδιο σπίτι) διορθώσεων του πατέρα σας προς τη μικρότερη αδερφή με παρεμφερές ύφος είναι μια λογική κατάσταση. Επίσης, αν ασχολείται λιγότερο απ' όλους μαζί του, δεν επιδιώκει να την ''κερδίσει'' μαζί της αλλά είναι μάλλον η πιο προσφιλής για να παίζει μαζί της ακόμη κι αν η ίδια δε θέλει και να την ανταγωνίζεται.
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει και ειναι πολυ σωστο. Με τον ιδιο τονο που μπορει να μαλωνει τον Diego για την συμπεριφορα του, ετσι μαλωνει και την αδερφη μου για κατι. Κατι που δεν γινεται με εμας τους υπολοιπους που ειμαστε ενηλικες πλεον.. Οποτε στο μυαλο του Diego βρισκονται στην ιδια κατηγορια ιεραρχικα, ισως και σε κατωτερη η μικρη απο τη στιγμη που ο σκυλος μπορει να της "επιβληθει" με αγριαδες, δαγκωματιες κλπ. Καταλαβα σωστα??
Οποτε μια καλη λυση ειναι αυτο που προτεινε η mareco για αρχη και βλεπουμε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97