Γκριφόν και επιθετικότητα

tzivanna

New Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1
0
42
καλησπέρα! καινούργιο μέλος στην παρέα σας!

θα ήθελα να συζητήσουμε ένα θέμα! ελπίζω να μην "ενοχλώ" σ'αυτή τη συζήτηση.. :)

so.. πριν 1,5 μήνα περίπου..ένα αδέσποτο με "διάλεξε"! μένω κοντά σε βουνό κ εκεί παρατηρούμε συχνά το φαινόμενο εγκατάλειψης σκύλων!
τα αφήνουν στην κορυφή του βουνού για να χάσουν τον δρόμο τους..η για να τα φάνε τα άγρια σκυλιά! πράγμα που γίνεται πολύ συχνά!
anyway..ήρθε λοιπόν η bonie :) μπήκε μέσα στο σπίτι με το έτσι θέλω κ δεν ξανάφυγε ποτέ! είναι ένα griffon όπως βλέπετε κ στη φωτογραφία...όταν ήρθε ήταν σαν λιοντάρι απο το τρίχωμα....καταδαγκωμένη κ πληγωμένη απο τα άλλα σκυλιά που δεν την ήθελαν στις αγέλες τους κ απίστευτα τρομαγμένη κ ανήσυχη..όπως άλλωστε ήταν φυσικό! την πήγα στον γιατρό,κάναμε τα εμβόλια..με πολύ μεγάλο κόπο, όπως καταλαβαίνετε...είχε αγριέψει απίστευτα! χρειάστηκε νάρκωση φυσικά!
όλα μέχρι τώρα κυλούσαν πολύ ωραία..είχε ηρεμήσει..κοιμόταν τα βράδια..κ έδειχνε την αγάπη της μόνο σε μένα. ΄πάντα είχα σκυλία απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου..! την περασμένη βδομάδα...έγινε κάτι το οποίο με φόβισε κάπως...! προσπαθούσα καιρο τώρα να την κάνω να μην τα "κάνει" στο μπαλκόνι. μετα το πολύ μπλα μπλα λοιπόν...νευρίασα μια μέρα κ έκανα μία κίνηση που ξέρω ότι δεν ήταν σωστη για αδέσποτο. βέβαια μη φανταστείτε ότι την έβλαψα! πολύ απλά της πήρα το κεφάλι..για να μυρίσει τι έκανε! το αποτέλεσμα...??? είμαι ακόμα με δεμένο χέρι. δεν μπορώ να το κουνήσω καλά, πονάει απίστευτα...+ τα φαρμακα τους αντιτετανικούς κ μπλα μπλα μπλα! βέβαια δεν την χτύπησα και ο΄θτε πρόκειτε να το κάνω ποτέ...γιατί απλά την ένιωσα κ κατάλαβα οτι το μετάνιωσε..αφού 3 μέρες μετά..δεν βγήκε απο το σπίτι της..ούτε ενεργήθηκε...! επίσης να προσθέσω..ότι την ώρα που με δάγκωσε..τα έκανε κυριολεκτικά επάνω της...πράγμα..που μου δείνει να καταλαβω,οτι κάποιος στο παρελθόν της είχε φερθεί άσχημα. απο τότε..έχει αρχίσει να με ακούει περισσότερο κ να μην φοβάται τόσο πολύ τον κόσμο κ τα υπόλοιπα σκυλιά.έχει σταματήσει να τα κάνει στο μπαλκόνι...αλλα χθες τα ξαναέκανε 3 φορες!
το θέμα είναι,οτί δεν θέλω να φτάσω σε σημέιο να την φοβάμαι..γιατί τότε θα χάσουμε και τους ρόλους μας! όμως, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν στιγμές..που βγάζει δόντια...καταλαβαίνει τι κάνει όμως κ ηρεμεί! δεν είμαι απαιτητική! ξέρω οτι δεν φταιει το ζωντανο..και ότι ήδη έχει κάνει πρόοδο σε τοσο λιγο καιρο...αλλά..φοβάμαι μην ξανασυμβεί! φοβάμαι για το χέρι μου δλδ..! χαχαχα

ευχαριστώ πολύ που με "διαβάσατε" κ ελπίζω σε κάποια απάντηση που θα με βοηθήσει!

να 'στε όλοι καλα!! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να προσεχεις!Θελει προσαρμογη!

Ναι προφανως εχει αναπτυξει τετοιες αμυνες που μπορει να γινει επικινδυνη!

Προσπαθησε να της φερεσαι ηρεμα,μην την ζοριζεις!Απεκτησε την εμπειστοσυνη της αρχικα και μετα προχωρα στα αλλα!

Αλλα και παλι ζωο που εχει υποστει κακο ειτε απο προηγουμενο ιδιοκτητη ειτε απο τις μερες που εμεινε στο δρομο ειναι αμφιβολο σε ολες τις συμπεριφορες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
tzivanna καλώς ήρθες :)

Αν θέλεις, να σου πω έτσι στα γρήγορα, την θέση μου για τα ενήλικα και ίσως κακοποιημένα, πρώην αδέσποτα...
Από την ώρα που θα αποφασίσεις να τα βάλεις στο σπίτι σου, θέλουν τεράστια υπομονή. Περισσότερη από οποιοδήποτε κουτάβι. Νοιώθουν μεγάλη ανασφάλεια και ποικίλλουν οι τρόποι που το εκδηλώνουν αυτό. Στην δική σου περίπτωση, φάνηκε πως η καλύτερη άμυνα της bonie ήταν η επίθεση. Από την μια κακό, από την άλλη όμως, ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να έχει περάσει αυτό το σκυλάκι. Οπότε, ας μην το κατακρίνουμε ακόμη. Θα σου έλεγα, να της δώσεις όσο περισσότερο χώρο και χρόνο μπορείς και αντέχεις, για να προσαρμοστεί. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται πολύς 1,5 μήνας, εμένα ας πούμε μου έχει πάρει περίπου 1,5 χρόνο, να ξεφοβηθούμε κάποια αστεία πράγματα. Σου λερώνει στην βεράντα ας πούμε γιατί; Βγαίνετε βόλτες; Αρκετές ώστε να μην έχει την ανάγκη; Τι ηλικία έχει; Μήπως είναι μικρή και δεν μπορεί να κρατηθεί; Μιλάμε για τσίσα ή κακά; Η και τα δύο; Μήπως για κάποιον ιατρικό λόγο, έχει πχ ακράτεια; Εχετε κάνει εξετάσεις; Γενικά πάντως προσπάθησε να μην την μαλλώνεις. Δεν συζητώ καν την χρήση βίας. Να έχεις ήρεμους και σταθερούς τρόπους απέναντί της. Να μάθει σιγά-σιγά, να σου έχει εμπιστοσύνη. Προσπάθησε να σέβεσαι το ταλαίπωρο παρελθόν της. Είναι εύκολο να το πετύχεις, αρκεί να θυμάσαι πάντα, τα χάλια στα οποία την πρωτοβρήκες. Μάλλον θα έχεις ήδη διαπιστώσει, πόσο μεγάλη ανταμοιβή είναι, όταν ένα τέτοιο σκυλάκι, σου δείχνει την χαρά και την αγάπη του :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
συμφωνώ με τα παιδιά + ότι αυτό που έκανες ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος!!
σκοπός σου σε αυτές τς περιπτώσεις είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του σκύλου όσο καιρό και να πάρει,
αυτό σε πήγε αρκετά βήματα πίσω!

να μην τον επαναλάβεις!και να μην ξεχνάς να είσαι σαφής και σταθερή σε αυτά που ζητάς!
και πάνω από όλα υπομονή.