Γκρίνια μετά τη βόλτα;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ξεκινήσαμε αισίως από χθες να βγαίνουμε τις βόλτες μας!

Ευτυχώς όλα καλά μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε την τρέλα που τον πιάνει για 2-3 λεπτά με το που βγαίνει από την οικοδομή και δεν ξέρει που να πρωτοπάει!

Η βόλτα μας είναι πολύ χαλαρή γενικά, περπατάμε παρεούλα στο παρκάκι, συνηθίζουμε το λουρί, μυρίζουμε, αμα λάχει κάνουμε και την ανάγκη μας, συνολικά μία με μιάμιση ωρίτσα έξω και μετά πάλι σπίτι.

Αυτό που με ανησυχεί οτι με το που μπει μέσα στο σπίτι και πιει έναν κουβά νερό, αρχίζει τη γκρίνια. Δεν δείχνει να πονάει ή να τον ενοχλεί κάτι, τσέκαρα και οτι περπατάει κανονικά για να είμαι σίγουρος οτι είναι οκ τα πόδια, ακούει ο,τι εντολές του δίνω για να δω αν ανταποκρίνεται καλά, αλλά η γκρίνια,γκρίνια!

Πάει-έρχεται, με κοιτάζει και ψευτοκλαίει... Ξαπλώνει και γκρινιάζει..

Είναι απλά επειδή τέλειωσε η βόλτα και θέλει κι άλλο ή να το ψάξω παραπάνω?

Επίσης, μήπως μιαμιση ώρα, έστω και πολύ χαλαρά, είναι πολλή για την ηλικία του (σχεδόν 4 μηνών)?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
1,5 ωρα ειναι πολυ και ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι. Ξεκινησα απο αυτο γιατι ειναι και το πιο σημαντικο.

Για την γκρινια μετα τη βολτα τωρα, ειναι λιγο σπανιο αυτο που λες. Κανονικα μετα απο τοση εκτονωση θα επρεπε να ειναι πολυ κουλ. Μην του δινεις σημασια παντως οταν γκρινιαζει χαϊδευοντας τον και μιλωντας του γλυκα...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ευχαριστώ ICE!

Εχω πάντα υπόψιν μου τη ζέστη, αλλά ετυχε να έχει αρκετή δροσιά εδώ, είδικά σήμερα ήταν σαν φθινόπωρο. Κι εγώ κατόπιν εορτής σκέφτηκα οτι ίσως 1,5 ώρα να έιναι τελικά πολλή για αρχή. Απλά παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό μου να τον κρατήσω έξω να βολτάρει μετά από 3,5 μήνες στο σπίτι.

Θα το παρακολουθήσω πάντως αυτό με τη γκρίνια του (πιο πολύ σαν παράπονο μου φαίνεται), αν και μάλλον νάζια μας κάνει, τί να πω? Δεν μπορεί τη μια στιγμή να είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και ξαφνικά μόλις μπαίνει μέσα να παραπονιέται... Ένας από τους λόγους που έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να πονάει κάπου είναι και αυτός, έξω είναι μια χαρά, μέσα τον πιάνει γκρίνια. Μήπως επειδή μπορεί να κουράστηκε?

Και μιας που αναφέρθηκε τώρα, πόση ώρα είναι καλό να διαρκεί η βόλτα σ'αυτήν την ηλικία? Σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς εννοείται. Χαλαρό περπάτημα και ρίχνουμε και καμια ξάπλα άμα λάχει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχαχα 2 χρόνων έχει πάει και το που ερχόμαστε από την βόλτα έχει πέσει τεζα αλλά μόλις τον φωνάξω να φάει και μετά τον πιάνει η βλακεία του,πάει παίρνει τα παπούτσια μου τα σουλατσάρει έρχεται ανάμεσα από τα πόδια και γκρινιάζει και τρίβεται για χάδια,μου γαβγίζει να του βάλω και άλλο νερό κτλ αλλά όταν του πω να τσακιστεί και να πάει να ξαπλώσει με μια φωνή ταρακουνιέται η γκλάβα του και τραβάει να ψόφησει και να κοιμηθεί!Μ'αρέσει αυτή η γκρίνια εμένα αλλά όταν θέλω να το κόψω απλά τον κοιτάζω άγρια και τελειώνει εκεί το πράγμα!

Με λίγα λόγια θα το έχεις αναλόγως με το που είναι οι ανοχές σου!

Όσον αφορά τις βόλτες εχω να σου πω ότι καλύτερα συχνές βόλτες από λίγη ώρα η καθεμιά πάρα πολύ ώρα και λίγες βόλτες!Οι συχνές βόλτες από λίγη ώρα βοηθούν στον μικρό να μάθει που να ουρεί και να αφοδέυει!Σε καταλαβαίνω γιατί έκατσες τόση ώρα έξω και εγώ έτσι έκανα!
Τα παιδιά θέλουν να σου πουν όχι πολύ άσκηση στον μικρό!Λίγο κάθε φορά!
Θέλω να πω ου αν είσαι 1 ώρα(που δεν κάνει τόση ώρα να είναι έξω ο σκύλος) αλλά καθεστε σε ένα παγκάκι αυτό ισοδυναμεί με καθόλου βόλτα!Μέσα από θέλω να σου πω ότι δεν έχει σημασία πόση ώρα είσαι έξω αλλά πόση άσκηση δέχεται το σώματάκι του μικρού!Λίγο λίγο και σταδιακά!

Άντε να κανονίζουμε ομαδικές βόλτες σιγά σιγά...

Last edited:

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
αχαχχ η κλασσικη γκρινια του λυκου!!ακριβως τα ιδια εχω και εγω..σε ελευθερη μεταφραση σημαινει τοση ωρα που ειμασταν εξω μια χαρα δεν ητανε?τι ηρθαμε παλι εδω?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αρκετά ανήσυχος μέσα στο σπίτι!

Διάβασε σε παρακαλώ και αυτό το θεματάκι που είχα ανοίξει πριν καιρό μήπως και βοηθηθείς...

Αντιμετώπιζα το ίδιο "πρόβλημα" αλλά η λύση δεν ήρθε από κάπου, μου την έδωσε ο ίδιος μου ο σκύλος...θέλει υπομονή για ακόμα μια φορά...

Έσφιξα το πρόγραμμα του ακόμα πιο πολύ, τον ασκούσα ακόμα πιο πολύ και τον στένευα τα περιθώρια του να κάνει κάτι μέσα στο σπίτι ακόμα και να γκρινιάξει...το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι θέλει χρόνο...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Έχω ήδη καταλάβει οτι πολλά πράγματα στη συμβίωση και στη σχέση μας με το σκύλο θέλουν υπομονή και το χρόνο τους! Κι έχουν ακόμα πολλά να δουν τα μάτια μου, στην αρχή είμαστε ακόμα! :)

Στέλιο διάβασα το θεματάκι που μου δωσες και μπορώ να πω οτι πήρα μια καλή ιδέα του τι να περιμένω, αλλά και πως να το χειριστώ! Ευχαριστώ και πάλι!

Από σήμερα ξεκινήσαμε τις πολλές και μικρές βόλτες και μπορώ να πω οτι πήγε μια χαρά! Τον έβγαλα 4 φορές από ένα τεταρτάκι κάθε φορά, και τις 2 τελευταίες μάλλον έπιασε λίγο το νόημα, έκανε τις ανάγκες του και ήταν και πολύ πιο ήρεμος! (Μόνο που ματωσε το ένα το πατουσάκι μας λιγάκι, αλλά χαμπάρι δεν πήρε αυτός, σε 5 λέπτα είχε σταματήσει και το αίμα, το καθάρισα και όλα καλά.)

Πολύτιμες οι συμβουλές σας, τόσο για τη βόλτα που πραγματικά δεν ήξερα οτι πρέπει να γίνεται μ'αυτόν τον τρόπο τώρα, όσο και για την γκρίνια του που με είχε ανησυχήσει γιατί δεν ήμουν σίγουρος από που προέρχεται. Και κάτι μου είχαν παλιά οτι τα λυκόσκυλα είναι γκρινιάρικα, αλλά δεν είχα δωσει και πολλή βάση! :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολύ κλαψούρισμα αγαπητέ...πολύ...για το οτιδήποτε!

Κλαψουρίζει για ένα δευτερόλεπτο και μετά πάει και την πέφτει και ακούγεται ένα ξεφύσημα και ένα γρρρρρ την στιγμή που ταβλιάζεται...

Είναι ωραίο αλλά κάποιες φορές σου σπάει τα νευράκια...θέλουν το μάστορα τους μωρέ...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Κι εγώ προς το παρόν βγάζω πολύ γέλιο με αυτούς τους παραπονιάρικους αναστεναγμούς του, χαχαχα! Με κοιτάζει και μ'ένα βλέμμα λες κι έχει κι εγώ δεν ξέρω τι βάσανα...αφού τον ρωτάω καμιά φορά "Πάλι σε κυνηγάνε οι τράπεζες,ε?" χαχαχα!

Όσο βλέπει οτι ασχολούμαι μαζί του, πάει έρχεται και γκρινιάζει, μόλις δει οτι τον παρατάω βγάζει έναν τελευταίο αναστεναγμό και συνήθως ησυχάζει μετά από λίγο :)

Όπως το είπες, θέλουν το μάστορα τους!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97