Γιουέστυ δαγκώνει Μινι Σνάουτσερ

mar8ahou

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
55
0
Παιδιά τάχω δει όλα...χθες έφερα το νέο μέλος στο σπίτι.. ένα γιούεστι 7 μηνών θυληκό...έχω ήδη ένα μινι σνάουτσερ ίδιας ηλικίας και φύλου...
χθές ήθελαν λίγο χρόνο να γνωριστούν και μετά όλα καλά μόνο που πολλές φορές το σνάουτσερ καθόταν σε μια γωνιά με το κεφάλι κάτω να βλέπει το πάτωμα και να μην αντιδράει στα παιχνίδια του γιούεστι...
τα άφησα να κοιμηθούν μαζί και εγώ στο δίπλα δωμάτιο (δεν ακούστηκε κιχ ούτε αγριαδες ούτε κλάμα τίποτα)
το πρωί πάω να τα ταίσω και βρίσκω το σνάουτσερ μέσα στα αίματα στο κεφάλι...πάω κτηνίατρο...τραύμα στο αυτί κατα πάσα πιθανότητα δάγκωμα...
τώρα είμαι δουλειά και έχω το σνάουτσερ μαζί μου..την άλλη την άφησα σπίτι!!!
Τί θα κάνω?????????

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μάλλον ήθελαν παραπάνω από λίγο χρόνο για να γνωριστούν και βιάστηκες. Βέβαια δεν είδες κανένα ανησυχητικό σημάδι, αλλά τελικά κακώς τα άφησες να κοιμηθούν μαζί πρώτο βράδυ. Καλό είναι να είσαι μπροστά και να ελέγχεις όταν είναι σε επαφή. Πιθανόν να ήταν απλά ένα ξεκαθάρισμα θέσεως που δε θα επαναληφθεί. Πιθανόν να ήταν αρκετά στρεσσαρισμένο το γουέστι, πρώτη του μέσα σε καινούριο περιβάλλον. Σίγουρα και το σνάουτσερ σου θα στρεσσαρίστηκε αποκτώντας ξαφνικά πιθανό "αντίπαλο". Δώσε τους χρόνο κι επέβλεπε. Βάζε το ένα από τα δύο σε κλουβάκι για να μυρίζονται και να συνηθίσει το ένα το άλλο. Δένε τα στον ίδιο χώρο και τάϊζέ τα ώστε να κάνουν θετική σύνδεση μεταξύ τους. Δηλαδή όταν βλέπει το ένα το άλλο θα τρώνε.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
συμφωνω με noela,θα πρεπει να βαλεις το καινουργιο σκυλακι σε κλουβακι τις ωρες που δεν θα μπορεις να τα επιβλεπεις.
λογικα ηταν οντως αναγνωριστικη δαγκωνια βεβαια με εντυπωσιαζει το γεγονος οτι δεν ακουσες κλαμα με τετοιο τραυμα...επισης με εντυπωσιαζει που ο "νεοσυλεκτος"
προσπαθει να επιβληθει στον "παλιο"!προσπαθησε να δωσεις εσυ την κυριαρχια στο σναουζερακι,χαιδευοντας το πρωτο ταιζοντας το πρωτο κτλ....:)

mar8ahou

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
55
0
Αυτό κάνω για να δώσω στο σναουτσεράκι λίγο θάρρος αλλά απτην άλλη φοβάμαι μην αντιδράσει άσχημα το άλλο...τεσπα θα δοκιμάσω αυτό με το κλουβάκι και με το φαγητό και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλύτερα...
δεν μου έδωσαν κανένα σημάδι..καθόντουσαν στον ίδιο χώρο και το μόνο που έκανε το γιούεστι είναι να ξεσηκώνει το σναουτσεράκι από εκεί που είχε βολευτει και να το μυρίζει...μετά το σνάουτσερακι έβγαινε έξω και καθόταν μόνο του

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πάρε τα δύο σκυλιά και πήγαινε μία βόλτα (και 2 και 3) σε χώρο που μπορεί να είναι ελεύθερα και ασφαλή αλλά άγνωστο για το δικό σου. Προφανώς το Schnauzer έχει μεγάλο πρόβλημα κοινωνικοποίησης, σε αντίθεση με το Westie. Διαφωνώ με τα crate και τον περιορισμό του ενός εναλλάξ, είναι πολύ καλός τρόπος να κάνεις έναν σκύλο να θέλει να φάει τον άλλον, αν κάνεις λάθη (και με το φαγητό σαν ανταμοιβή κάπου μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι προβλέπω πολλά λάθη) και μου θυμίζει ζευγαρώστρα για καναρίνια (όποιος έχει κάποια επαφή με το αντικείμενο θα καταλάβει τί λέω) ... τα σκυλάκια είναι θηλυκά 7 μηνών και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις μεγάλο πρόβλημα - ήδη εξεπλάγειν με το πρόβλημα που προέκυψε ... κακώς τα άφησες μόνα τους το βράδυ μπορεί να γίνει οτιδήποτε τις πρώτες μέρες όπως και έγινε ... μία βόλτα 2ωρη το πιθανότερο είναι να λύσει το πρόβλημα,τα σκυλιά ελεύθερα και ΑΠΛΑ βόλτα ούτε θα καλείς κανένα,ούτε μπαλάκια ούτε τίποτα ... μόνο θα κάνεις αισθητή την παρουσία σου με ένα μηηηηηηη μακρόσυρτο όταν διακρίνεις ένταση ... όταν γυρίσεις στο σπίτι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα ..

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Το πρώτο σου λάθος ήταν ότι τα έφερες σε επαφή μέσα στον "χώρο" του σνάουζερ θα έπρεπε ή πρώτη επαφή να γίνει σε ουδέτερο χώρο. Συμφωνώ με τον ντένις βγάζε τα βόλτα και τα δύο μαζί άφησέ τα να παίζουν επειδή το σνάουζερ τώρα θα φοβάται μπορεί να γίνει πιο επιθετικό ή πιο φοβικό... πάρε θέση! Μην αφήσεις το γουέστι να του επιβληθεί τα σκυλιά και τα δύο πρέπει να καταλάβουν ότι εσύ κάνεις κουμάντο, εσύ είσαι ο αρχηγός. Αν το γουέστι γίνει ενοχλητικό δηλαδή πιέζει πολύ το σνάουζερ για παιχνίδι να επέμβεις και να το σταματήσεις τότε μπορείς ακόμα και να το περιορίσεις μέσα στο κλουβί μέχρι να ηρεμήσει για 15 λεπτά και μετά το αφήνεις έξω. Παίξε και με τα δύο μαζί μέσα στο σπίτι με ότι παιχνίδι τους αρέσει και φυσικά κάνε και αυτό που είπε ο ντένις αν μπορείς να τα αφήσεις ελεύθερα σε ανοιχτό χώρο να τρέξουν και να γνωρίσουν το ένα το άλλο θα λύσεις πολλά προβλήματα.

Περιμένουμε νέα.