Για ακόμη μια φορά τα φώτα σας !!!

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Πριν ένα χρόνο σχεδόν απόκτησα( με λάθος τρόπο ) ένα γιορκι θηλυκό ευτυχώς σταθηκαμε πολύ τυχεροί και είναι γερό και δυνατό φτου φτου λίγο πεισματάρικο αλλά εντάξει την βγάζουμε καθαρή . το θέμα μου είναι τώρα ότι μετά από απόπειρα να μας ανοίξουν το σπίτι ενώ ήμασταν μέσα σκεφτόμαστε να πάρουμε και άλλο σκυλί και σε αυτό το σημείο θέλω τα φώτα σας . σκέφτομαι για σναουτσερ γιγα έχω διαβάσει ότι είναι μια ράτσα που κάνει για φύλακας και μην ξεχνάμε και το κόλλημα μου για τις τρίχες ξέρω ξέρω θα τακουσω πάλι αλλά τι να κάνω κόλλημα είναι αυτό πείτε μου λίγο τη γνώμη σας θα μπορέσουν να συνυπάρξουν τα δυο σκυλιά ? πρέπει να πάω σε θηλυκό η αρσενικό ? η βλέπετε την μικρή να γίνετε πρωινό ? αν μπορείτε να με βοηθήσετε και σε άλλες πληροφορίες για αυτή τη ράτσα γιατί δεν βρίσκω και πολλά

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το θέμα δεν είναι τόσο αν μπορεί να συνυπάρξει με το γιόρκι σου, αλλά αν μπορείς να ανταπεξέλθεις εσύ στις ανάγκες του.
Δεν είναι ένα σκυλί εύκολο ή που μπορείς να κουμαντάρεις χωρίς εκπαίδευση, δουλειά και επιμονή.
Αν το θέλεις μόνο επειδή φοβάσαι μην σου ανοίξουν το σπίτι και όχι επειδή σου αρέσει ο χαρακτήρας του σκύλου και θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς μαζί του, θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι καν...

Εξάλλου και το γιόρκι μια χαρά συναγερμός είναι συνήθως.
(Είχα παλιά και ο ταχυδρόμος μας ζητούσε να μαζέψουμε το σκυλί για να περάσει την εξώπορτα έτσι όπως την άκουγε να γαβγίζει - είχε και μπάσα φωνή :D )

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν θέλετε απλά ένα σύστημα φύλαξης, ένας συναγερμός θα είναι καλύτερη λύση γιατί από την στιγμή που θα τον εγκαταστήσετε θα λειτουργεί!

Αν θέλετε να είναι ένας σκύλος που γαυγίζει και σας ενημερώνει ότι κάτι τρέχει το γιόρκι ίσως είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς!

Αν θέλετε τον σκύλο ως φύλακα, να έχετε στο μυαλό σας ότι θα αρχίσει να δρα αποτρεπτικά σε αρκετούς μήνες ίσως και πάνω από χρόνο!Κι επιπλέον είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να τον εκπαιδεύσεται πέρα από την ΒΥ που είναι απαραίτητη και για φύλαξη!

Aν τώρα θέλετε έναν δεύτερο σκύλο που ταυτόχρονα να ανήκει σε κάποια φυλή που θεωρούνται φύλακες υπάρχουν πολλές φυλές που μπορείτε να επιλεξετε!

Η αλήθεια είναι ότι τα σνάουτσερ θεωρούνται δύσκολη φυλή κι απαιτούν έναν έμπειρο ιδιοκτήτη!
Σχετικα με την συνύπαρξη των 2 σκυλιών, αν φροντίσετε εσείς για την σωστή κοινωνικοποιηση κι εκπαιδευσή τους τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα!

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω κι εγω με τον Φοιβο αλλά να παρατηρησω οτι αλλιως ακουγεται το προειδοποιητικο γαυγισμα ενος μεγαλοσωμου σκυλου κι ας μην ειναι εκπαιδευμενος στην φυλαξη.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Με ενα αρσενικο δεν θα εχεις προβλημα,εκτος φυσικα απο τις ημερες που η μικρη θα εχει τις μερες τις,εκει δεν θα μπορεις να κοιμηθης.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν θα μπορεις να κοιμηθεις....αστα....το εχω προσφατο κ δεν εχω κ θυληκια πουθενα εδω γυρο που να μπορει να την μυριζει συνεχεια....

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
συναγερμό ευτυχώς έχουμε και αυτό ήταν που μας γλίτωσε. ότι τα γιορκι κάνουν φασαρία αν ακουσουνε κάτι πιστέψετε με το ξέρω από πρώτο χέρι εκείνο το βράδυ πάντως η Δανάη (γιορκι) δεν ακούστηκε τώρα ίσως λόγω του συναγερμού δεν ξέρω η τρόμαξε γιατί μπορεί να κάνει από τη μια σαματά αλλά από την άλλη μιλάμε για πολύ χ... το θέμα μου είναι να μην μπει καν ο άλλος στη σκέψη να μπει στο σπίτι μου γιατί πιστέψετε με να κοιμάσαι και ξαφνικά να καταλαβαίνεις ότι κάποιος είναι μέσα είναι ότι χειρότερο ακόμη δεν μπορούμε να κοιμηθούμε με το παραμικρό πεταγόμαστε . Για αυτά τα σκυλιά το είχα διαβάσει ότι είναι δύσκολη ράτσα αλλά από την άλλη ότι είναι καλοί φύλακες πάντως μου έκανε εντύπωση ότι ο εκτροφείς που βρήκα μου είπε ότι δεν θα αντιμετωπίσω μεγάλο πρόβλημα τώρα τι να πω ήθελε απλά να πουλήσει ? γιαυτο ήθελα να πάρω και άλλες γνώμες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα σνάουτσερ γίγας δεν είναι και από τα πιο εύκολα σκυλιά στον κόσμο...πίστεψέ μας.
Μοιάζουν πάρα πολύ στον χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία με τα ντόμπερμαν...είναι πολύ κυριαρχικά σκυλιά...και χρειάζονται πολύ έμπειρο ιδιοκτήτη.
Άσε, που ο Φοίβος έχει δίκιο...για να φτάσει ένας σκύλος να κάνει και την ελάχιστη ερασιτεχνική φύλαξη θα περιμένετε ένα χρόνο το λιγότερο...

bianca122

Active Member
15 Απριλίου 2010
36
0
βολος
Εγω πηρα ενα γερμανικο οχι για τη σκεψη φυλακας απλα γιατι μου αρεσει πολυ αυτη η φυλη . Πιστευω ομως οτι καθε σκυλι ειναι απο μονος του φυλακας ανεξαρτητος το μεγεθος του. Επισης πιστευω οτι για να πεις οτι εχεις φυλακας πρεπει να κοιματε μεσα αλλιως υπαρχει κυνδυνος .
Εγω εχω 2 αρσενικα και δεν υπαρχει προβλημα κανενα μεταξυ τους

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ειναι περιπου οπως το λες.εξαρταται το τι φυλακα θες.αναλυεται σε αλλο θεμα βεβαια αυτο,ας μην το πιασουμε τωρα.κατα τα αλλα,εχεις δικαιο.φυλακας μονο μεσα.

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
τελικά αν το αποφασίσω θα πάω σε θηλυκό γιατί εκτός από τη Δανάη έχει και το δίπλα σπίτι θηλυκό είπαμε να πάρουμε σκυλί για να κοιμόμαστε τα βράδια και όχι το αντίθετο γιατί από ότι λέτε με 2 θηλυκά γύρω του θα τα παίξει ο φουκαράς . σας παρακαλώ αν έχει κάποιος την εμπειρία τι εννοούμε δύσκολο σκυλί δύσκολο στην εκπαίδευση του στην περιποίηση του μπορεί να γίνει επικυνδηνο αν δεν το μεγαλώσουμε σωστά τι ακριβώς .ευχαριστώ .πρόβλημα στο να είναι μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει
τουλάχιστον για εμάς δεν ξέρω για την Δανάη .

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δύο σκυλιά ίδιου φύλου πάντα υπάρχει περίπτωση να αρπαχτούν, τώρα στην περίπτωσή σου που η διαφορά μεγέθους είναι τεράστια, δεν ξέρω αν θα είναι καλό(δηλαδή η μεγαλόσωμη δεν θα ασχοληθεί με την μικρή και η μικρή δεν θα προκαλέσει την μεγαλόσωμη) ή θα έχετε δράματα...
Πιστεύω όμως, αν φροντίσετε να γνωριστούν και να δεθούν από όταν θα είναι κουτάβι η δεύτερη τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά!

Σχετικά με τις δύσκολες φυλές....
Η δυσκολία αυτή έγκειται στην εκπαίδευση και κυρίως στην ιεραρχία μέσα στην αγέλη και σαφώς, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο κυριαρχικό σκύλο αν τα πράγματα δεν γίνουν σωστά μπορεί να μιλάμε για έναν εν δυνάμει επικίνδυνο σκύλο τόσο για τους ξένους, όσο και για τους ιδιοκτήτες του!

bianca122

Active Member
15 Απριλίου 2010
36
0
βολος
Bianca,τι ηλικια εχουν τα δυο αρσενικα σου?μηπως μεγαλωσαν μαζι?
Οχι δε μεγαλωσαν μαζι ο ποιμενικος ειναι 9 μηνων και ο αλλος 10 χρονων αλλα δεν μαλωνουν βεβαια Ο Φοιβος (ο ποιμενικος ) εχει πολυ καλο χαρακτηρα και ο Μαρκος γενικα χαιρετε την παρουσια του και παιζει μαζι του ειναι σαν να ξαναβρηκε τα νιατα του

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Lia, το Σνάουτσερ είναι λάθος επιλογή.
Εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολος σκύλος (θέλει πάρα πολύ άσκηση και εκπαίδευση και πολλές ώρες καλλωπισμού για να μην μαδάει) είναι πάρα πολύ άγαρμπος σκύλος όσο νεαρός (μέχρι 2-3 ετών). Θα σου σπάσει το Γιόρκι κατά λάθος -το φύλο δεν θα προλάβει να παίξει ρόλο.

Τώρα που το σκέφτομαι οι περισσότερες φυλές φύλαξης είναι άγαρμπες μεγαλώνοντας (έστω για Γιόρκι). Κάποιες βέβαια λιγότερο από Σνάουτσερ (Βέλγικοι Ποιμενικοί, Ρόττι) αλλά πάλι επικίνδυνες για πολλούς μήνες.

Ο συναγερμός ήταν και παραμένει η καλύτερη λύση για την οικογένειά σου.
Αν επιμένετε να πάρετε σκύλο φύλακα, προτιμήστε μεγαλύτερο σε ηλικία κι εκπαιδευμένο ήδη σε καθήκοντα προστασίας. Έτσι, ΚΑΙ το Γιόρκι δεν θα κινδυνεύει, ΚΑΙ θα ξέρετε με απόλυτη βεβαιότητα πως είναι φύλακας.

lia

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2009
40
0
Lia, το Σνάουτσερ είναι λάθος επιλογή.
Εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολος σκύλος (θέλει πάρα πολύ άσκηση και εκπαίδευση και πολλές ώρες καλλωπισμού για να μην μαδάει) είναι πάρα πολύ άγαρμπος σκύλος όσο νεαρός (μέχρι 2-3 ετών). Θα σου σπάσει το Γιόρκι κατά λάθος -το φύλο δεν θα προλάβει να παίξει ρόλο.

Τώρα που το σκέφτομαι οι περισσότερες φυλές φύλαξης είναι άγαρμπες μεγαλώνοντας (έστω για Γιόρκι). Κάποιες βέβαια λιγότερο από Σνάουτσερ (Βέλγικοι Ποιμενικοί, Ρόττι) αλλά πάλι επικίνδυνες για πολλούς μήνες.

Ο συναγερμός ήταν και παραμένει η καλύτερη λύση για την οικογένειά σου.
Αν επιμένετε να πάρετε σκύλο φύλακα, προτιμήστε μεγαλύτερο σε ηλικία κι εκπαιδευμένο ήδη σε καθήκοντα προστασίας. Έτσι, ΚΑΙ το Γιόρκι δεν θα κινδυνεύει, ΚΑΙ θα ξέρετε με απόλυτη βεβαιότητα πως είναι φύλακας.
Να σου πω την αλήθεια περίμενα πως και πώς να μου απαντήσεις γιατί εκτός του ότι είχες τέτοια ράτσα ήσουν και το πρώτο άτομο που μου είχες αναφέρει το συγκεκριμένο σκυλί την πρώτη φορά που έψαχνα για σκυλί ,φυσικά τότε το μόνο μου θέμα ήταν να μην μαδάει είχα αρχίσει να ψάχνω αλλά δεν πρόλαβα γιατί τσουπ πετάχτηκε ο σύζυγος με το γιορκι ένα βραδάκι .η αλήθεια είναι ότι στεναχωριέμαι τώρα αλλά τι άλλο να μου πείτε πια απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο εκτροφεας που μου είπε ότι δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα . τότε μου είχες αναφέρει και τα μπομπ μήπως αυτά είναι πιο κοντά στις δυνάμεις μου η μπα . μην ξεχνάμε ότι είμαι παθολογικός εχθρός τις τρίχας .

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν είσαι παθολογικός εχθρός τις τρίχας να πάρεις Κανίς (το μεγάλο είναι καλός φύλακας κι εκπαιδεύεται και στην προστασία).
Οι άλλες φυλές που συζητάμε μαδάνε (λίγο αλλά μαδάνε) ενώ το κανίς όχι.

Το Κανίς έχει και πιο "ώριμο" ταμπεραμέντο από τα περισσότερα μεγαλόσωμα σκυλιά και θα πρέπει να το προσέχεις με το Γιόρκι μόνο τους πρώτους 6-7 μήνες (ίσως και λιγότερο αν το δουλεύεις καλά το θέμα).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...η μεγαλόσωμη δεν θα ασχοληθεί με την μικρή και η μικρή δεν θα προκαλέσει την μεγαλόσωμη...
Με τις δικες μου συμβαινει αυτο ακριβως που ειπε ο Φοιβος συν του οτι η μεγαλοσωμη προστατευει την μικροσωμη.

Ωστοσο προχθες στο κτημα παραλιγο να γινει αυτο που λεει η Στελλα:
Θα σου σπάσει το Γιόρκι κατά λάθος -το φύλο δεν θα προλάβει να παίξει ρόλο.
Ξαφνικα η Ηρα ορμηξε στην πορτα επειδη περασε καποιος σκυλος απο εξω και περασε πανω απο την Ζηνα η οποια μυριζε μεσα σε κατι χορτα.
Την ειδε τελευταια στιγμη και πηδηξε απο πανω της αλλά προλαβε και την χτυπησε. Η Ζηνα εβαλε τα κλαματα τρομαγμενη. Θα μπορουσε να την εχει τσακισει.

Το γεγονος με απασχολησε πολυ γιατι η Ηρα πεταγεται ετσι πολυ συχνα και μαζι συχνα πεταγεται και η Ζηνα. Αρκετες φορες παραλιγο να μπερδευτουν μεταξυ τους.

Μια χαρα περνανε μαζι στο κτημα αλλά καποια στιγμη οπως πανε η Ζηνα θα γινει χαλκομανία.