Γιατι το κανει?

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Γεια σε ολους σας:)
εχω μερικες αποριες και 8α ηθελα την γνωμη σας!
Το κουταβακι μου 6 μηνων ζει μαζι μου στο σπιτι,οταν ακουει βηματα εξω απο την πορτα η αλλους θορυβους παει εκει και αρχιζει να γαυγιζει?προστατευει το χωρο του να φανταστω?γενικα ειναι απιστευτα φιλικο με τους ανθρωπους!

Και κατι αλλο.οταν καμια φορα θελω να τον πειραξω σηκωνομαι αποτομα απο εκει που ειμαι και λεω ας πουμε :ποιος ειναι εδω κτλπ και εχω μια παρα πολυ ανησυχη συμπεριφορα(παω περα δοθε κοιταω αριστερα δεξια κτλπ) τοτε αυτος γινεται εξισου ανησυχος τρεχει απο δω και απο κει και μου δαγκωνει το παντελονι ενω γρυλιζει λιγο!επιθετικη συμπεριφορα δεν βγαζει σε εμενα αυτο πιστευω αλλα γιατι το κανει αυτο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Γιατί το έχει βρει παιχνίδι, γιατί μπορεί να έχει έμφυτο ένστικτο φύλαξης, γιατί μπορεί να ανησυχεί και να φοβάται...
Οσο εσύ του το ενισχύεις κιόλας, τόσο πιο έντονα θα το εκδηλώνει. Και όταν σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να μπει άνθρωπος στο σπίτι σου, ή δεν θα σταματάει να γαβγίζει όλη μέρα και όλη νύχτα, με όποιον θόρυβο ακούσει, μην απορήσεις και βάζεις θέματα του τύπου "βοήθεια, τι να κάνω;". Να θυμηθείς ότι εσύ του το ενέπνευσες αυτό. Στο δια ταύτα, σταμάτα άμεσα να τον πριζώνεις και κούλαρέ τον, αντί να κάθεσαι να αναρωτιέσαι.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αυτο ειναι κατι που νομιζω πολλοι το κανουν..αγχωνουν και στρεσαρουν χωρις λογο το σκυλι τους με αυτο το περιφημο"ποιος ειναι"..η παιζουν μαζι τους πολυ εντονα σε σημειο να γρυλιζουν η να πιανουν μπατζακια.........και μετα τα μαλωνουν κιολας..

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Να θυμηθείς ότι εσύ του το ενέπνευσες αυτό. Στο δια ταύτα, σταμάτα άμεσα να τον πριζώνεις και κούλαρέ τον, αντί να κάθεσαι να αναρωτιέσαι.
Εμένα ο δικός μου, όταν ήταν πιο μικρός, δηλαδή, μέχρι και 5,6 μηνών, άχνα δεν είχε βγάλει!
κι ήταν πράγματι ωραία!
Αλλά εμείς οι ηλίθιοι θέλαμε να τον ακούσουμε! πού να ξέραμε!
Οπότε, του λέγαμε τα σχετικά... τι είναι Ορφέα μου, ποιος είναι κλπ κλπ (ευτυχώς όχι στην πόρτα του σπιτιού, μόνο όταν κοιτάζαμε τη "θέα" από το μπαλκόνι).

Κάποια στιγμή άρχισε,
κάποια στιγμή δεν σταμάταγε
και τώρα που είναι 9 και κάτι μηνών, του μαθαίνω να μη βγαίνει στο μπαλκόνι, άμα δεν του πω "πήγαινε",
όταν είναι στο μπαλκόνι και φωνάζει, τρέχω να του αποσπάσω την προσοχή και να του δείξω ότι δεν πρέπει να φωνάζει όλη την ώρα κλπ κλπ
και μου έχει πάρει δύο μήνες να διορθώνω τα λάθη μου κι ακόμα προσπαθώ!
με θετικά αποτελέσματα (πολύ ευτυχώς), εκτός αν δει γάτα! :(

Οπότε ναι! σαφώς! από προσωπική παρά λίγο εμπειρία, ναι! για τα αυτιά σου τώρα και αργότερα, για τη ψυχική σου ηρεμία και όχι μόνο, ναι! ναι! σταμάτα του το! ;)

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
αυτο ειναι κατι που νομιζω πολλοι το κανουν..αγχωνουν και στρεσαρουν χωρις λογο το σκυλι τους με αυτο το περιφημο"ποιος ειναι"..η παιζουν μαζι τους πολυ εντονα σε σημειο να γρυλιζουν η να πιανουν μπατζακια.........και μετα τα μαλωνουν κιολας..
Ακριβως ετσι. Αυτα του τυπου "ποιος ειναι", "φατον', "που ειναι η γατα" ειναι απαραδεκτα. Κοροιδευεις και ταυτοχρονα μπερδευεις στο σκυλο!!!!
Οσο για το γαυγισμα αν ακουσει ασανσερ ή βηματα στο διαδρομο, λογικο ειιναι να γαυγισει το σκυλακι, με το περασμα του χρονου θα απευαισθητοποιηθει απο αυτους τους ηχους και θα το σταματησει.Εμενα ο δικος τους 2 πρωτους μηνες, ακουγε το ασανσερ γαυγιζε, ακουγε φωνες ή βηματα στον ιδιο οροφο με μας γαυγιζε, περναγε παπακι πηγαινε στο μπαλκονι και γαυγιζε ο,τι ωρα και να ηταν, στην πορεια το ξεπερασε μονος του.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Μπραβο σε μερικους που μπορουν και βγαζουν συμπαρασματα τοοοοσοοο ευκολα!!!
ποτε δεν ειπα οτι ενισχυω τετοιου ειδους συμπεριφορες αυτο που ανεφερα το εχω κανει ΛΙΓΕΣ φορες(πιο πολυ γιατι προσπα8ω να κλβω ποσο εγω επηρεαζω τον σκυλο μου,κ για να σας προλαβω δεν πειραματιζομαι απλα τον δοκιμαζω)!εχω κανει τα παντα για την σωστη κοινωνικοποιηση του σκυλου και το εχω πετυχει!!!
ποτε επισης δεν ειπα οτι οταν γαβγιζει ακουγοντας θορυβους των ενισχυω,αντιθετα τον επαναφερω στην ταξη.
ηταν λα8ος μου που ανοιξα το 8εμα γιατι μερικοι κλβνουν αυτο που 8ελουν να κτλβουν!!!
κ πολλες φορες εχω διαπιστωσει επιθετικη συμπεριφορα καποιον,κυριως σε νεα μελη.ετσι απλα αποθαρρυνουν τον κοσμο να κανει ερωτησεις!!
Γνωμη μου αν κανω λα8ος πραγματικα συγνωμη!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Γεια σε ολους σας:)
εχω μερικες αποριες και 8α ηθελα την γνωμη σας!
Εγώ λοιπόν, την γνώμη μου σου παρέθεσα, σύμφωνα με αυτά που εγώ κατάλαβα και κάνοντας και ένα βήμα παραπέρα στις υποθέσεις μου, γιατί έτσι έκρινα ότι έπρεπε να κάνω. Αν σου άρεσε καλώς. Αν δεν σου άρεσε πάλι καλώς. Δηλαδή τι πρέπει, να απολογηθώ που σου απάντησα; Αν αποθαρύνθηκες από το να κάνεις περαιτέρω ερωτήσεις, εσύ μάλλον θα χάσεις. Δεν εννοώ βέβαια από τις δικές μου απαντήσεις... Για να μην πιάσω και αυτό το θέμα με τις γνωστές καραμέλλες...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
οταν του λες ποιος ειναι κλπ τον ενθαρυνεις και μετα δαγκωνει και το παντελονι σου ειδικα το τελευταιο ΑΜΕΣΑ κοψιμο

αθελα σου ενισχυεις την επιθετικη συμπεριφορα

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Ελπιζω να μην παρεξηγηθηκες απο τη δικη μου απαντηση, αν εχει γινει κατι τετοιο σου ζηταω συγγνωμη.Δεν αναφερομουν σε σενα προσωπικα,απλα οπως ειπε και ο/η mathousaliχ ειναι πολλοι αυτοι που το κανουν ειτε απο απλη αγνοια ειτε απο καθαρη βλακεια!
Για την ιστορια κ εμενα το ιδιο εκανε ο φιλος μου στην αρχη( οταν χτυπουσε καποιος το κουδουνι και ο Μπλανκι αρχισε να γαυγιζει του ελεγε "ποιος ειναι????φατον, φατον!!!") και φυσικα μετα απο καυγαδες καταφερα να τον πεισω να το σταματησει γιατι οπως ελεγε ηταν πολυ αστειο.......

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ελεος.................
φτανει....δεν μπορει καποιος να πει μια κουβεντα κατευθειαν αρχιζουν τα οργανα...ΦΤΑΝΕΙ.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Η γνωμη μερικων βγαινει χωρις να ξερουν πως εχει πρωτα το 8εμα!!Αυτη ειναι η αληθεια!
Κ δεν ειναι πρωτη φορα αυτο!Το λεω και το εννοω πως εχω παρατηρησει επιθετικες συμπεριφορες απο μερικους σε νεα μελη!νομιζω οτι μπορουν να δωσουν μια συμβουλη χωρις να ειναι επι8ειτκοι!
Δεν το λεω βεβαια για ολους αυτο!
Φαναζομαι πως ξερουν αυτοι!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Παιδιά εμένα θα κλείσει τα 4 χρόνια της τον Ιούλιο και ακομα σημερα(αν και παλιότερα δε το είχε αυτό το συνήθιο,ίσως γιατί είμασταν σε αλλο σπίτι)όταν ακούει πόρτα να ανοίγει ή να κλείνει ή θορύβους ή άγνωστες φωνές όπου και αν είναι μέσα στο σπίτι αρχίζει και φωνάζει μέχρι να έρθει να μας δει ή μέχρι να της πούμε 'Εγώ είμαι' -για να καταλάβει τη φωνή-

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Αγαπητή lastbreath,
είμαστε πάνω κάτω γραμμένες στο φόρουμ τον ίδιο καιρό, προφανώς παρακολουθούσες κι εσύ το φόρουμ, όπως κι εγώ ίσως, πριν γραφτείς.

Θέλω να πω το εξής! Είναι πολλά μέλη εδώ μέσα καιρό και μιλάνε και ανταλάσσουν απόψεις και κάνουν μία επικοδομητική κουβέντα.
Γράφουμε εδώ για να μοιραστούμε εμπειρίες και γνώσεις, όπως άμα βλεπόμασταν από κοντά, ίσως πιο δύσκολα όμως γιατί ο προφορικός λόγος και η γλώσσα του σώματος βοηθούν πάντα περισσότερο. Καλό θα ήταν λοιπόν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων (!) να είμαστε όλοι πιο περιγραφικοί όταν αναλύουμε μία κατάσταση που οι άλλοι δεν ζουν και κρίνουν από τα λεγόμενα σου κι άρα από τα συμφραζόμενα!

Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να σε θίξω, όπως κανέναν δε θέλω να θίξω. Σου ανεφέρω μία προσωπική λανθασμένη εμπειρία μου από το δικό μου σκύλο, που είναι αποτέλεσμα της απειρίας μου! Ήλπιζα να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς μπορεί ένας "μέσος" σκύλος να αντιδράσει στα δικά σου τέτοιου είδους ερεθίσματα!

Θα ήθελες λοιπόν, να γράψεις ένα μεγαλύτερο ποστ, περιγράφοντάς μας αυτό που βιώνεις, με σκοπό να είναι πιο βοηθητικές οι απαντήσεις μας;
Μη θίγεσαι! όλοι προσπαθούμε να βοηθούσουμε κι είναι ωραίο, να βλέπεις να ανταποκρίνεται κάποιος στο πρόβλημα σου!

φιλικά πάντα,
μαριτίνα

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Αγαπητή lastbreath,
είμαστε πάνω κάτω γραμμένες στο φόρουμ τον ίδιο καιρό, προφανώς παρακολουθούσες κι εσύ το φόρουμ, όπως κι εγώ ίσως, πριν γραφτείς.

Θέλω να πω το εξής! Είναι πολλά μέλη εδώ μέσα καιρό και μιλάνε και ανταλάσσουν απόψεις και κάνουν μία επικοδομητική κουβέντα.
Γράφουμε εδώ για να μοιραστούμε εμπειρίες και γνώσεις, όπως άμα βλεπόμασταν από κοντά, ίσως πιο δύσκολα όμως γιατί ο προφορικός λόγος και η γλώσσα του σώματος βοηθούν πάντα περισσότερο. Καλό θα ήταν λοιπόν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων (!) να είμαστε όλοι πιο περιγραφικοί όταν αναλύουμε μία κατάσταση που οι άλλοι δεν ζουν και κρίνουν από τα λεγόμενα σου κι άρα από τα συμφραζόμενα!

Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να σε θίξω, όπως κανέναν δε θέλω να θίξω. Σου ανεφέρω μία προσωπική λανθασμένη εμπειρία μου από το δικό μου σκύλο, που είναι αποτέλεσμα της απειρίας μου! Ήλπιζα να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς μπορεί ένας "μέσος" σκύλος να αντιδράσει στα δικά σου τέτοιου είδους ερεθίσματα!

Θα ήθελες λοιπόν, να γράψεις ένα μεγαλύτερο ποστ, περιγράφοντάς μας αυτό που βιώνεις, με σκοπό να είναι πιο βοηθητικές οι απαντήσεις μας;
Μη θίγεσαι! όλοι προσπαθούμε να βοηθούσουμε κι είναι ωραίο, να βλέπεις να ανταποκρίνεται κάποιος στο πρόβλημα σου!

φιλικά πάντα,
μαριτίνα
ενταξει απλα ο μονος λογος που γραφει ο κα8ενας εδω ειναι για να μα8ει τι κανει λα8ος και να μην το επαναλαβει,δηλαδη απο ενδιαφερον για το συντροφο του(σκυλο του).
δεν διαφωνω οτι ολοι θελουν να βοηθησουν αλλα μερικοι δεν το κανουν με τον πλεον καταλληλο τροπο.δεν εχω προσωπικα με κανεναν αλλα οταν 8εωρω κατι αδικο πρεπει να μιλησω!!
ειμαι ευγνωμων σε παρα πολλους εδω μεσα γιατι αθελα τους μου εμα8αν πολλα πραγματα για να κανω την ζωη του σκυλου μου κ μετα την δικη μου λιγο καλυτερη...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97