Γιατί τα κρατάει;

Tony91

Well-Known Member
9 Μαϊου 2019
95
88
33
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Όπως είχα ξαναγράψει έχω έναν μπόμπιρα εδώ και μια βδομάδα σχεδόν, 9μηνων ημιαιμο. Στην αρχή είχε τρελό φόβο αλλά εντάξει πάμε πάρα πολύ καλά, έμαθε να βγαίνει βόλτα και του αρέσει... Αλλά με πολύ με πααααραπολυ δυσκολία να κατουρησει και να κάνει κακά του. Βασικά πιο εύκολα κάνει κακά του πάρα κατουράει, και όταν κατουράει τα κάνει καθιστός δε σηκώνει πόδι.
Για παράδειγμα, έχει να κατουρισει από χτες το πρωί!
Σήμερα λοιπόν, όλος χαρά το πρωί για βόλτα το μόνο που έκανε ήταν κακά του μετά από κάνα μισάωρο και...
Γυρνοντας τώρα απτή δουλειά, πάμε στο μπαλκόνι να του κάνω κάνα χαδακι και εκεί που ξαπλώνει... Τσουπ... Του έφυγαν όλα και με κοιτούσε με το κλασσικό ενοχικο βλέμμα...
Τι γίνεται ρε παιδιά; να ανησυχώ για κάτι; γιατί είμαι νέος στο άθλημα και δεν ξερω τίποτα
Πείτε καμία γνώμη τι και πως

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Όχι, να μην ανησυχείς...

Αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με το ότι ακόμα δεν νιώθει άνετα, δεν νιώθει ασφαλής και πιθανόν φοβάται.

Μη νομίζεις ότι φταις εσύ. Πολλά σκυλιά έχουν τέτοιο χαρακτήρα ή προδιάθεση για αυτό. Ανάλογα πως το περιβάλλον θα συμβάλλει αυτό επιδεινώνεται ή μειώνεται.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του δίνεις χρόνο... Να του δίνεις χρόνο να προσαρμόζεται στους νέους χώρους και στα νέα πρόσωπα. Να μην τον φορτώνεις με νέες εμπειρίες γιατί πιθανόν δε του είναι ευχάριστες. Να του δίνεις χρόνο να συνηθίζει και να αφομοιώνει.

Έτσι και στην βόλτα... Να βγαίνετε αφού έχει φάει και πιει και να του δίνεις χρόνο να κάνει τις ανάγκες του (και το Νο1 και το Νο2) και να επιβραβεύεις όταν αυτό γίνεται. Να περιμένεις μέχρι να γίνεται για να μπορείς να χτίσεις συνήθεια μέσα από ευχάριστες εμπειρίες. Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό, αλλά δεν υπάρχουν και πολύ γρήγορες λύσεις. Ειδικά με ντροπαλά, δειλά ή φοβικά σκυλιά...

Δεν θα ήταν άσχημο αν είχε ένα μέρος που να του επιτρέπεται να τα κάνει και στο σπίτι. Μια γωνιά στο μπαλκόνι ή στην αυλή ή στην ταράτσα. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα προσπάθησε να τον κάνεις να συνηθίσει ένα σχετικά κοντινό σημείο στο σπίτι (στη γειτονιά). Κάποιο δέντρο ή κάποιο παρκάκι, κάτι... Βολεύει περισσότερο και μπορείς να βγαίνεις σε πιο τακτικά διαστήματα.

Γενικότερα, υπομονή και όχι βιασύνες... Α, και μη σε απασχολεί το πως κατουράει αν αυτό δεν έχει να κάνει με δείγματα πόνου ή δυσκολίας.

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Οπως σου τα είπε ο canis..
Απλα να συμπληρωσω : αφου λες οτι ηδη τα χει κανει εξω αν και με δυσκολια..δοκιμασε παλι αν ειναι εφικτο στα ιδια σημεια ακριβως..πιθανοτατα τα σημεια αυτα δεν ειχαν μυρωδιες απο αλλα σκυλια κτλ..τωρα θα αναγνωριζει και τη δικια του μυρωδια εκει οποτε μπορει να χαλαρωσει..

Να τον χαιρεσαι..:)

• Like
Reactions: Grizzly and Tony91

Tony91

Well-Known Member
9 Μαϊου 2019
95
88
33
Αθήνα
Ευχαριστώ πολύ παιδιά μου έφυγε ένα βάρος κάπως. Ναι έχω μια πάνα στη γωνια του μπαλκονιού που έκανε το νο1 στις αρχές αν και απτό σαββατοκύριακο δε ξαναπήγε γιατί μάλλον ξελαφρωνε εξω καμια φορά.
Ισχύει είναι πολύ άβολα γι αυτόν ακόμα, σπάνια να χει όρεξη κ αυτή μόνο μαζί μου μέσα στο σπίτι, αλλά σιγά σιγά ανοίγεται και έξω... Οπότε φορτώνω υπομονή

• Like
Reactions: paliotspos

Grizzly

Active Member
7 Οκτωβρίου 2019
28
68
40
Καλησπέρα σας! Όπως είχα ξαναγράψει έχω έναν μπόμπιρα εδώ και μια βδομάδα σχεδόν, 9μηνων ημιαιμο. Στην αρχή είχε τρελό φόβο αλλά εντάξει πάμε πάρα πολύ καλά, έμαθε να βγαίνει βόλτα και του αρέσει... Αλλά με πολύ με πααααραπολυ δυσκολία να κατουρησει και να κάνει κακά του. Βασικά πιο εύκολα κάνει κακά του πάρα κατουράει, και όταν κατουράει τα κάνει καθιστός δε σηκώνει πόδι.
Για παράδειγμα, έχει να κατουρισει από χτες το πρωί!
Σήμερα λοιπόν, όλος χαρά το πρωί για βόλτα το μόνο που έκανε ήταν κακά του μετά από κάνα μισάωρο και...
Γυρνοντας τώρα απτή δουλειά, πάμε στο μπαλκόνι να του κάνω κάνα χαδακι και εκεί που ξαπλώνει... Τσουπ... Του έφυγαν όλα και με κοιτούσε με το κλασσικό ενοχικο βλέμμα...
Τι γίνεται ρε παιδιά; να ανησυχώ για κάτι; γιατί είμαι νέος στο άθλημα και δεν ξερω τίποτα
Πείτε καμία γνώμη τι και πως
Καλησπέρα

Πολύ φυσιολογικό μου ακούγεται αυτό που περιγράφεις!

Τα ίδια ακριβώς έκανε κι ο δικός μου όταν τον πρωτοεφερα σπίτι από το καταφύγιο (περίπου 2 χρόνων). Δεν έκανε με τίποτα τσισα έξω τις πρώτες μέρες (εν αντιθέσει με τα κακά). Έκανε φουλ τσισα (όχι μαρκάρισμα) μέσα στο σπίτι με χαμηλωμένη λεκάνη (σαν θηλυκό).

Μένω σε περιοχή που βγαίνουν βόλτα πολλά σκυλιά κι έχει πολλές μυρωδιές. Την πρώτη φορά που τον έβγαλα μείναμε έξω περίπου 2.5 ώρες και δεν έβγαλε σταγόνα. Κυκλοφορούσε επίσης με την ουρά του χαμηλά. Ήταν διστακτικός και φοβόταν με το παραμικρό. Καμία σχέση με την συμπεριφορά του στο καταφύγιο οταν τον είχα γνωρίσει και τον είχα βγάλει βόλτα στη γύρω περιοχή.

Για εμάς, την διαφορά έκανε όταν γνώρισε ένα παιχνιδιάρικο κουτάβι, με το οποίο έπαιξε λίγο. Αμέσως μετά έκανε τσισα. Σαν να χαλαρωσε. Κατόπιν τον πήγαινα στο ίδιο σημείο που είχε κάνει. Όταν το μύριζε αμέσως έκανε. Εννοείται επιβράβευση αμέσως όλο χαρά.

Σιγά σιγά αποκτήσαμε αλλά 2 ακόμα "hot spots" :LOL: και μέρα με την μέρα όλο κι αισθανόταν πιο άνετα. Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θεωρώ πως θα δεις μεγάλη διαφορά!!

Tony91

Well-Known Member
9 Μαϊου 2019
95
88
33
Αθήνα
Καλησπέρα

Πολύ φυσιολογικό μου ακούγεται αυτό που περιγράφεις!

Τα ίδια ακριβώς έκανε κι ο δικός μου όταν τον πρωτοεφερα σπίτι από το καταφύγιο (περίπου 2 χρόνων). Δεν έκανε με τίποτα τσισα έξω τις πρώτες μέρες (εν αντιθέσει με τα κακά). Έκανε φουλ τσισα (όχι μαρκάρισμα) μέσα στο σπίτι με χαμηλωμένη λεκάνη (σαν θηλυκό).

Μένω σε περιοχή που βγαίνουν βόλτα πολλά σκυλιά κι έχει πολλές μυρωδιές. Την πρώτη φορά που τον έβγαλα μείναμε έξω περίπου 2.5 ώρες και δεν έβγαλε σταγόνα. Κυκλοφορούσε επίσης με την ουρά του χαμηλά. Ήταν διστακτικός και φοβόταν με το παραμικρό. Καμία σχέση με την συμπεριφορά του στο καταφύγιο οταν τον είχα γνωρίσει και τον είχα βγάλει βόλτα στη γύρω περιοχή.

Για εμάς, την διαφορά έκανε όταν γνώρισε ένα παιχνιδιάρικο κουτάβι, με το οποίο έπαιξε λίγο. Αμέσως μετά έκανε τσισα. Σαν να χαλαρωσε. Κατόπιν τον πήγαινα στο ίδιο σημείο που είχε κάνει. Όταν το μύριζε αμέσως έκανε. Εννοείται επιβράβευση αμέσως όλο χαρά.

Σιγά σιγά αποκτήσαμε αλλά 2 ακόμα "hot spots" :LOL: και μέρα με την μέρα όλο κι αισθανόταν πιο άνετα. Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θεωρώ πως θα δεις μεγάλη διαφορά!!
Ε σα να βλέπω τον δικό μου!!!! Κ εγώ Σεπολια μένω οπότε καταλαβαίνεις φουλ μυρωδιές... Τα μυρίζει όλα.
Με ξελαφρωσες τώρα με αυτό που μ είπες χαχαχαχ
Γ αυτό και τα τσισα του τα έκανε κάτω απτό πεζοδρόμιο!! Πολλές μυρωδιές σε δέντρα και τοίχους.. Αυτός στο δρόμο μόνο μου τα εκανε

• Like
Reactions: Grizzly

tasioskis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2019
56
57
40
και μενα παιδια , μια απο τα ιδια , βεβαια το δικο μου ειναι μολις 3,5 μηνων. Μετυα τον πρωτο κυκλο εμβολιων που μπορουσα να το κανω μικρες βολτες , ποτε της δεν εκανε την αναγκη της εξω. Βεβαια δεν εδειχνε στις βολτες φοβισμενο, Μετα απο λιγο , αρχισε δειλα να κανει και την αναγκη της εξω , αλλα παλι σταματησε και τα κανει στο σπιτι, στη βολτα , μερικες φορες σταματαει και μου τραβαει το "σχοινι" με το στομα της , ετσι ωστε να με κανει να γυρισουμε πισω στο σπιτι. Δεν με απασχολει διοτι ειναι μικρο ακομα , αυτο που με απασχολει ειναι οτι ειναι μια βρωμιαρα , ειναι ικανη να κατουρισει στο σπιτι , και να ξαπλωσει πανω στα ουρα της . Αυτο πως γινεται δεν μπορω να καταλαβω.