Γιατί παίρνω σκύλο?

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Ανοίγω ένα θέμα που κατα την γνώμη μου είναι μείζον για τους κυνοφυλους και ειδικά για τους προσεχώς...

Τελευταία κατα τις βόλτες το βράδυ βλέπω συνεχώς νέους ιδιοκτήτες με κουτάβια. Επίσης κατα τα ομαδικά μαθήματα κοινωνικοποίησης όλο και πιο πολλοί παρουσιάζονται.

Απο μια μεριά είναι κάτι πολυ ενθαρρυντικό, απο την άλλη όμως σπανίως τους βλέπω μετα την παρέλευση 2-3 μηνών. Μιλώντας με κοινούς γνωστούς και τον εκπαιδευτη, ΔΥΣΤΥΧΏΣ μαθαίνω ότι ότι "δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν, η δεν είχαν χρόνο, η
βαρεθηκαν και τα χαρησαν/παρατησαν/πούλησαν.
Και δεν μιλάμε για σκυλιά ιδιαίτερων απαιτήσεων λόγω μεγέθους η κυριαρχικοτητας η άσκησης...μιλάμε ακόμη και για σκυλιά καθαρά συντροφιάς μικρού μεγέθους.

Τελικά ρε μάγκες γιατί αγοράζουμε σκυλί? για την πλάκα μας?
Για την μαγκιά?
Γιατί είναι μόδα?
Γιατί νομίζουμε ότι θα μας γεμίσει κάποιο κενό?
Γιατί πήρε ο/η κολλητός/η μας?

Τελικά γεμίζει ο κόσμος αδέσποτα...πολλαπλασιαζουμε την δυστυχία όλων, και την δικιά μας και του τετραποδου "φίλου μας".

Εμείς είμαστε 5 άτομα οικογένεια με κήπο και επιχείρηση με 5 στρέμματα και ο αγώνας για να είναι ισορροπημενος και ευτυχισμένος ο Ερμής είναι καθημερινός και δύσκολος. Πως γίνεται να βλέπω μεγαλοσωμες φυλές σε διαμέρισμα? ξέρω ΕΠ που πέθανε 3 ετών απο μελαγχολία μεγαλώνοντας σε κήπο στην επαρχία δεμένος για αυτά τα τρια χρόνια της ζωής του σε αλυσίδα γιατί έκανε επιθέσεις σε κότες...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Miα παρατήρηση. Το οτι κάποια σκυλια ειναι μικρότερα σε ογκο από αλλα, δεν τα κάνει ουτε λιγοτερο κυριαρχικά, ουτε λιγοτερο απαιτητικά σε ασκηση (οι ιδιοκτητες τζακ ρασελ θα σου πουν τι περνάνε), ουτε ειναι αποκλειστικά συντροφιας (ο,τι και να σημαινει αυτό μιας και τα μεγαλοσωμα στην πλειονότητα εχουν την εργασία του φύλακα στο μυαλο του αφεντικου, αλλά στην ουσια κ@λοβαράνε...)
Η μόνη μεγαλύτερη απαιτηση ειναι στο φαι.
Επισης το ότι ειναι μεγαλοσωμα κάποια δεν σημαίνει οτι δεν μπροουν να μεινουν σε διαμερισμα, αν εκτονώνονται καθημερινα σωστα.

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Οκ συμφωνώ λάθος το έθεσα απλά η ουσία της απορίας μου δεν είναι αυτή...

Αυτο που είπες γαι το εάν εκτονωνονται σωστά είναι σίγουρα θέμα αλλα, ρε γαμωτο πόσοι γνωρίζουν εκ των προτέρων τις απαιτήσεις..δεν κατηγορώ κανέναν απλά νομίζω ότι υπάρχει θέμα κρίσης για την επιλογή της φυλής. Τελικά ποια είναι τα κριτήρια μας? Εδώ οι νεοέλληνες αγοραζανε τζιπ και μεναν στο Κολωνάκι θα κάτσουν να σκεφτούν την φυλή και τις απαιτήσεις της κατα την επιλογή του σκύλου?

Έχω τις αμφιβολίες μου..

Miα παρατήρηση. Το οτι κάποια σκυλια ειναι μικρότερα σε ογκο από αλλα, δεν τα κάνει ουτε λιγοτερο κυριαρχικά, ουτε λιγοτερο απαιτητικά σε ασκηση (οι ιδιοκτητες τζακ ρασελ θα σου πουν τι περνάνε), ουτε ειναι αποκλειστικά συντροφιας (ο,τι και να σημαινει αυτό μιας και τα μεγαλοσωμα στην πλειονότητα εχουν την εργασία του φύλακα στο μυαλο του αφεντικου, αλλά στην ουσια κ@λοβαράνε...)
Η μόνη μεγαλύτερη απαιτηση ειναι στο φαι.
Επισης το ότι ειναι μεγαλοσωμα κάποια δεν σημαίνει οτι δεν μπροουν να μεινουν σε διαμερισμα, αν εκτονώνονται καθημερινα σωστα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν θεωρώ οτι ειναι προβλημα μόνο του Νεοέλληνα να μην ψάχνει αλλά να ενθουσιάζεται και να παίρνει ό,τι βρει, οπως το βρει. Ειναι γενικο το κακο και κάποιοι μπορεί να μάθουν στην πορεία της ανάγκες του σκύλου τους και να τις καλύψουν, αλλοι απλά να τον 'ξεφορτωθουν΄ ως απαιτητικό και ζημιαρη (μιας και αφού δεν τον εκτονώνουν θα το κάνει μόνος του).
Και μην εχεις αμφιβολια σε αυτό που σου λέω. Ετσι ελεγα και εγώ παλια βλέποντας τον γπ θείου μου, αλλά το δικό μου "θηρίο" από ενεργεια βαζει κατω πολλά μεγαλοσωμα.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Οκ συμφωνώ λάθος το έθεσα απλά η ουσία της απορίας μου δεν είναι αυτή...

Αυτο που είπες γαι το εάν εκτονωνονται σωστά είναι σίγουρα θέμα αλλα, ρε γαμωτο πόσοι γνωρίζουν εκ των προτέρων τις απαιτήσεις..δεν κατηγορώ κανέναν απλά νομίζω ότι υπάρχει θέμα κρίσης για την επιλογή της φυλής. Τελικά ποια είναι τα κριτήρια μας? Εδώ οι νεοέλληνες αγοραζανε τζιπ και μεναν στο Κολωνάκι θα κάτσουν να σκεφτούν την φυλή και τις απαιτήσεις της κατα την επιλογή του σκύλου?

Έχω τις αμφιβολίες μου..
ποια κριτηρια εννοεις? του νεοελληνα η ενος φυσιολογικου ανθρωπου ? γιατι εχει διαφορα και δεν ειναι ολοι οι ελληνες ελληναραδες και οπως ειπες εσυ νεοελληνες

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
ποια κριτηρια εννοεις? του νεοελληνα η ενος φυσιολογικου ανθρωπου ? γιατι εχει διαφορα και δεν ειναι ολοι οι ελληνες ελληναραδες και οπως ειπες εσυ νεοελληνες
Καλε μου φίλε τουλάχιστον όσοι έστω είναι μέλη εδώ σε αυτο το φορουμ η σε παρόμοια έχουν την διάθεση να ενδιαφερθούν και να ενημερωθούν προτού πράξουν η/και να διορθώσουν αυτά που νόμιζαν σαν σωστά και τελικά δεν είναι... Δεν μιλώ για αυτές τις περιπτώσεις αλλα για εκείνων που απο άγνοια αγοράζουν η υιοθετούν κάποιον σκύλο χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση και διάθεση να μάθουν. Σε εκείνες τις περιπτώσεις σαφώς και μιλώ για τους "νεοέλληνες"..

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Η χρήση ετικέτας σε οποιονδήποτε τίνος γνώρισμα είναι άραγε;
Μένω σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας κι έχω και Ε.Π. και μεγάλο offroad. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει από αυτά τα δύο γεγονότα κάποιος που δε με γνωρίζει;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλε μου φίλε τουλάχιστον όσοι έστω είναι μέλη εδώ σε αυτο το φορουμ η σε παρόμοια έχουν την διάθεση να ενδιαφερθούν και να ενημερωθούν προτού πράξουν η/και να διορθώσουν αυτά που νόμιζαν σαν σωστά και τελικά δεν είναι... Δεν μιλώ για αυτές τις περιπτώσεις αλλα για εκείνων που απο άγνοια αγοράζουν η υιοθετούν κάποιον σκύλο χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση και διάθεση να μάθουν. Σε εκείνες τις περιπτώσεις σαφώς και μιλώ για τους "νεοέλληνες"..
Γιατι? αποκλειεται κάποιος χωρις την πρότερη ενημερωση, να πηρε σκύλο και εκ των υστερων να διαβασε/εμαθε και να φροντισε σωστά το σκύλο του?
Και πώς οριζεται αυτό το "σωστα". Τι ειναι αντικειμενικά σωστο για το σκύλο? Να ειναι σε αυλη στρεμμάτων ελευθερο να εξερευνα αν ειναι μεγαλοσωμο και μέσα στο διαμερισμα αν ειναι μικρόσωμο? Προσωπικά διαφωνω!

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Δεν είναι ετικέτα ...αυτο που παραθεσα είναι γεγονός απο εγκαταληψεις σκύλων...
Γιατί το παίρνετε προσωπικά?

Για να σας προλάβω σας είπα ότι ο ΕΠ φίλου μου πέθανε στην Καρδίτσα σε κτήμα 10 στρέμματα δεμένος σε αλυσίδα. Ο συγκεκριμένος δεν μπήκε στον κόπο να διορθωσει την περίφραξη όταν ο σκύλος επιτέθηκε σε κότες του γείτονα και προτίμησε να αλυσοδεσει τον σκύλο.

Δεν είναι κριτήριο ο χώρος αλλα σίγουρα φίλε μου η έλλειψη χώρου και η έλλειψη διάθεσης για ενασχόληση με τον σκύλο είναι καταστροφή. Προφανώς εσυ είσαι μια φωτεινη εξαίρεση και μπράβο σου. Δεν είσαι όμως ο κανόνας.

Η χρήση ετικέτας σε οποιονδήποτε τίνος γνώρισμα είναι άραγε;
Μένω σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας κι έχω και Ε.Π. και μεγάλο offroad. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει από αυτά τα δύο γεγονότα κάποιος που δε με γνωρίζει;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
δεν νομιζω βρε χερμις οτι το παιρνουν τα παιδια προσωπικα , αλλα ποτε δεν μπορεις να βαζεις σε κατηγοριες τους ανθρωπους γιατι πολλες φορες ειναι αδικο και για μερικους , και εδω στο φορουμ υπαρχουν μελη που πηραν σκυλο απο λαθος πηγες , η σκυλο που ισως δεν ταιριαζε σε αυτους αλλα παρ' ολο αυτα εχουν πλεον ενημερωθει και εχουν μια αρμονικη συμβιωση με τα σκυλια τους και βοηθουν πρωταρηδες σαν εμενα να κανουν σωστοτερες επιλογες . Απλα θελω να σου πω οτι ειναι δυσκολο ναβαζεις σε κατηγοριες τους ανθρωπους και τις περισσοτερες φορες δεν χρειαζεται , και η κατηγορια των ανθρωπων που λες εχει περασει κατα καιρους απο το φορουμ και συνεχιζουν να ερχονται , απλα ποτε δεν μενουν γιατι τα αυτακια τους δεν θελουν να ακουσουν πεντε πραγματα η να παραδεχτουν το λαθος τους

Last edited:

epagneul breton

Active Member
3 Απριλίου 2013
33
0
αλλα για εκείνων που απο άγνοια αγοράζουν η υιοθετούν κάποιον σκύλο χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση και διάθεση να μάθουν
Πάνω σε αυτό, το 90% των ατόμων που γνωρίζω και έχουν σκύλους με αυτόν ακριβως τον τρόπο ξεκίνησαν αλλά στην πορεία έψαξαν και έμαθαν. Οπότε είναι λίγο άκυρη η τοποθέτηση σου με αυτό το σκεπτικό. Φιλικά Μάκης...

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους αλλά όλα είναι σχετικά. Είχα κατά καιρούς διάφορα σκυλιά στην αυλή μου. Με άλλα είχα καθημερινή και πολύωρη ενασχόληση, με κάποια όχι τόσο συχνή. Αυτή τη φορά έχοντας αγαπήσει μια φυλή υιοθέτησα ένα κουτάβι αλλά μέσα στο σπίτι.

Αυτό που ζω με αυτό που ζούσα τότε είναι μέρα με την νύχτα. Οι απαιτήσεις είναι πολλαπλασιες αλλά και οι χαρές. Έχω φίλους και συγγενείς με σκύλους μέσα στο σπίτι. Αλλά αν δεν το ζήσεις δεν ξέρεις τι χρειάζεται.

Το λέω απλά γιατί κάποιοι μπορούν και κάποιοι όχι. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να ξέρεις.. Μιας και βλέπω και εγώ πολύ κόσμο με μικρά μακάρι όλοι όσοι έχουν την πρόθεση να υιοθετήσουν ένα κουτάβι να μπορέσουν να το κρατήσουν και να περνάνε και καλά

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Αν κατάλαβα καλά το θρέντ είναι '' γιατί παίρνω σκύλο'' σε πρώτο πρόσωπο το οποίο παραπέμπει σε αυτοκριτική. Δεν είμαι ειδικός να κρίνω γιατί πήραν οι άλλοι αλλά μπορεί γράφοντας τις απόψεις μας να το διαβάσουν κάποιοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες σκύλων και να το σκεφτούν καλύτερα.
Ας πώ λοιπόν για τον εαυτό μου, μου έλειπε η επαφή με την φύση, σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα δεν έχεις και πολλές επιλογές λίγο τηλεόραση, λίγο κομπιούτερ άντε και κάνα τζονάκι να χαλαρώσεις απο το επαγγελματικό άγχος.
Με το μικρό (δεν μου πάει να το λέω σκύλο) είναι διαφορετικά τα πράγματα, πάς βόλτα και ξεκουράζεσαι, αδειάζει το μυαλό.
Αυτά δεκτή κάθε κριτική και θα ήθελα να διαβάσω και απο άλλους τον λόγο που πήραν.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
απάντησες απο μόνος στην ερώτηση σου...Τελικά ρε μάγκες γιατί αγοράζουμε σκυλί? για την πλάκα μας?
Για την μαγκιά?
Γιατί είναι μόδα?
Γιατί νομίζουμε ότι θα μας γεμίσει κάποιο κενό?
Γιατί πήρε ο/η κολλητός/η μας?

αποτέλεσμα να έχουμε τόσα αδέσποτα η να βλέπουμε τέλος πάντων περνώντας απο αυλές σκυλιά παρατημένα και εδώ φταίει και η αντίληψη το να έχει σκύλο κάποιος.

δυστηχώς το 90% που γνωρίζω δεν ξέρει γιατί έχει σκύλο και έτσι δεν του φέρεται σωστά...

να σου δώσω όμως και την δική μου απάντηση,σίγουρα στην πρόταση θέλω σκύλο βρίσκεται και μία εγωιστική απάντηση απο τον άνθρωπο οπώς να μην νιώθει μόνος,θέλει να συμπληρώσει κάποια κενά κτλπ..με λίγα λόγια θέλει έναν πιστό φίλο που θα περνάνε όμορφα μαζί(έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον και έτσι νομίζω πρέπει να είναι εκτός αν το θέλεις για κάποια εργασία που όμως πρέπει να σέβεσαι και τις ανάγκες του).

έχουμε ένα λαμπραντόρ μέσα στο σπίτι και δεν κατάλαβα την τελευταία σου παράγραφο σχετικά με τον ΕΠ και το διαμέρισμα,απλά να ξέρεις ο σκύλος που μένει μέσα είναι σίγουρα πιο ευτυχισμένος και πρόσεχε όχι στο μπαλκόνι αλλά μέσα και δεν νόμιζω να υπάρχουν άτομα που το έχουν όπως εγω και μην φροντίζουν τις ανάγκες του.βέβαια δεν αποκλείω έναν σκύλο λυτό σε μία αυλή που βγαίνει 3 βόλτες την μέρα να νιώθει άσχημα αλλά πρέπει να ζούν με την αγέλη τους αλλιώς του χαλάς την ψυχολογία.

με λίγα λόγια βλέποντας διάφορες καταστάσεις θα το έλεγα μόδα και δεν είναι για όλους....

Last edited:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
για λαθος λογους οι περισσοτεροι,και επειδη στην ζωη ολα ειναι αλληλενδετα αργοτερα βγαινουν τα κλασσικα προβληματα που δεν οφειλονται σε καμια δυσκολια που ετυχε στο δρομο μας(εξαιρουνται οι σπανιες περιπτωσεις) αλλα οι συνεπειες μια μη συνηδητοποιημενης πραξης!

εγω αντιληφθει πως πολλοι θελουν να λεγονται φιλοζωοι και να το δειχνουν και στους γυρω τους αλλα με πολυ λαθος τροπο,λιγοι θελουν σκυλο και ειναι ετοιμοι να παρουν αλλα και να δωσουν!

ας ξεκινησουμε απο τα βασικα ομως γιατι εδω ελλαδα που ειμαστε θα αργησουμε πολυ να τα καταλαβουμε!

εγω πηρα σκυλο παντως γιατι τα σκυλια μου αρεσαν απο πολυ μικρος,ειχα τρελλα,μου αρεσουν και σαν παρεα και ταιριαζει και στην καθημερινοτητα μου,δουλευω και εξω στην φυση πολλες ωρες ανοιξη και καλοκαιρι...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
φιλτατε τα τζιπ τα πηραμε απο αναγκη ,, αντε να θες να παρκαρεις κεντρο και να εχεις χαμηλο αμαξι με ψηλο πεζοδρομιο ==))

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
φιλτατε τα τζιπ τα πηραμε απο αναγκη ,, αντε να θες να παρκαρεις κεντρο και να εχεις χαμηλο αμαξι με ψηλο πεζοδρομιο ==))
Καλόοοοο:p:p:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn