Γιατί καθαρόαιμο και οχι κοπρίτη;

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
36
Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Γιώργος. Είμαι 31 ετών απο Αθήνα. Έχω μια βαθιά αγάπη για τα σκυλιά και ιδιέταιρα στους Γερμανικούς Ποιμενικούς αλλά και γενικότερα σε ότι έχει 4 ποδια, ουρά και κάνει γαβ γαβ :p Δεν είμαι ο παθιασμένος άνθρωπος που θα αφιερώσει όλη του την μέρα σε ένα καταφύγιο και όλη του την ζωή στα αδέσποτα αλλά, 1-2 φορές τον μήνα θα πάρω το κορμί μου να βγώ με την φιλοζωική να βγάλλω τα σκυλιά βόλτα. Ετσι γιατί απο το να κοιμάμαι την Κυριακή το πρωί, το να βγάλλω ένα αδέσποτο βόλτα και να το πάρω μια αγκαλιά, είναι ποιο δημιουργικό! Επίσεις με φέρνει ποιό κοντά στην ιδέα του αν είμαι ικανός να ανταπεξέλθω με σκύλο στο σπίτι. Ο σκύλος δεν είναι μόνο αγάπη και χάδια. Ειναι και δέσμευση. Εχεις ένα 3χρονο που θα μείνει για πάντα 3χρονο και φυσικά μπορεί να μην είμαι ικανός για σκύλο ανεξάρτητα με το πόσο το θέλω!

Τώρα γιατί σας τα λέω αυτά. Γιατί μέσα στο μυαλό μου υπάρχει ένα δίλλημα και νομίζω πως είστε οι πλέον κατάλληλοι να το συζητήσω μαζί σας. Δεν δουλέυω. Ζώ με γυναίκα που λατρέυει τα σκυλιά. Εχω άπλετο χρόνο. Μπορώ να αφιερώσω ποιοτικό χρόνο στον σκύλο μου. Δεν έχω οικονομικό πρόβλημα. Απο τον σκύλο μου ζητάω να είναι φίλος, να έχει μια εσωτερική ενσυναίσθηση του οτι πρέπει να προστατέψει το αφεντικό, το σπίτι και την οικογένεια. Τον θέλω φύλακα αλλά όχι τέρας. Τον θέλω υπάκουο. Να του λέω κάτσε και να ξέρω πως και μετά απο 2 ώρες να γυρίσω δεν θα κουνήσει ρούπι. Δεν τον θέλω τρομερά χαδιάρη αλλά ούτε αδιάφορο. Θέλω να έχω μια επικοινωνία με τον σκύλο μου οπού εγώ είμαι εκεί για αυτόν και εκείνος για μένα με σεβασμό και απο τις 2 πλευρές. Δεν είμαι ο τρομερά αθλητικός τύπος χωρίς να σημαίνει οτι δεν μπορώ να βγώ με τον σκύλο έξω για 2 ώρες να τον εκπαιδέυσω ή να τρέξουμε και να παίξουμε.

Το κόλλημα μου λοιπόν είναι το εξής. Εκτώς απο το θέμα αρρώστιες, γιατί για να τα βρώ αυτά σε ένα σκύλο πρέπει να πληρώσω, να ψάξω εκτροφέα, να έχει ο σκύλος pedigree και να μην πάρω έναν κοπριτάκο απο μια φιλοζωική? Αν είναι μικρό και με κατάλληλη εκπαίδευση γιατί να μην μπρορώ να πλάσω τον χαρακτήρα του σκύλου μου αλλα θα πρέπει να αγοράσω έναν; Ο σκύλος είναι πάνω απο όλα φίλος και σύντροφος και ενώ ξέρω πως όλα όσα ζητάω, υπάρχουν σε σκύλο ράτσας, η ιδέα να πληρώσω για να έχω έναν φίλο μου φαίνεται τόσο λάθος! Απο την άλλη αν πάρω ένα αδεσποτάκι, σίγουρα μόνο κακό δεν κάνω αλλά δεν μου λέει κανείς οτι θα κατακτήσει κάποια πράγματα στη ζωή του ακόμα και μετά απο πολύ εκπαίδευση! Εσείς τι με συμβουλέυετε; Ράτσα ή αδεσποτάκι;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Γιώργο, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως ένας σκύλος θα είναι ακριβώς όπως εσύ θέλεις.
Ειδικά σε θέματα χαρακτήρα και ενστίκτων που παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες.
Ισως χρειάζεται να βάλεις κι εσύ λίγο νερό στο κρασί σου και να δεις λίγο διαφορετικά το όλο θέμα.

Μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς και ειλικρινά μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που αναφέρεσαι σε έναν σκύλο λέγοντας " δεν μου λέει κανείς οτι θα κατακτήσει κάποια πράγματα στη ζωή του ακόμα και μετά απο πολύ εκπαίδευση "

Τί ακριβώς θα ήθελες να "κατακτήσει";;;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
..., η ιδέα να πληρώσω για να έχω έναν φίλο μου φαίνεται τόσο λάθος!
και πολυ καλα κανεις.
ασχετα αν στην προσωπικη μας ζωη κατι παρομοιο κανουμε και με τους ανθρωπους.

ομως..., αγοραζοντας εναν καθαροαιμο σκυλο δεν αγοραζεις ενα φιλο. στην ουσια δεν αγοραζεις καν το σκυλο.
αυτο που αγοραζεις και ειναι εμπορευσιμο (και πολυ σωστα ειναι) ειναι η δουλεια του εκτροφεα του, η δουλεια των εκτροφεων πριν απο αυτον, οι γνωσεις του εκτροφεα του και των εκτροφεων του πριν απ' αυτον, ο κοπος που εκανε για να φερει το σκυλο αυτο υγιη στον κοσμο, τα εξοδα που εκανε για να εχεις εσυ καποια στιγμη το σκυλο αυτο στα χερια σου. κι ισως κι αλλα πολλα.
εσυ εισαι αυτος που θα κρινει αν ολα αυτα απο τον συγκεκριμενο εκτροφεα, αξιζει να πληρωθουν.

τον φιλο θα τον δημιουργησεις εσυ. και θα σου αξιζει και ο σκυλος και ο φιλος αν τα καταφερεις.

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
36
Επειδη ζηταω κατι πολυ συγκεκριμενο και επειδη ειδικα στο αδεσποτο δεν ξερεις τι θα σου τυχει, γιαυτο το συζηταω αλλωστε! Φύλαξη του χώρου και της οικογένειας. Οχι να τον κάνω τέρας και να δαγκώνει όποιον βρεί, ούτε να τον βγάζω με αλυσίδα βόλτα!

Να είναι επιφυλακτικός αλλά οχι επιθετικός με άτομα που δεν γνωρίζει. Να έχει όμως ένα στοιχειώδες ένστικτο οτι φιλαράκι αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και αυτό το αφεντικό μου. Βλέπεις είμαι ήρεμος αλλά αν κάνεις πως απειλείς το αφεντικό μου ορμάω. Να είναι παντα σε εγρηγορση και υπάκουος. Να μπορώ να τον βγάλλω βόλτα χωρίς λουρί και να είναι διπλα μου στο πόδι μου και να μην φοβάμαι οτι θα ορμήξει σε άλλο σκυλο η γατα η ανθρωπο εκτως αν αυτος μου βγαλλει μαχαιρι να με σφαξει. Οταν του δίνω βασικές εντολές, κατσε, μεινε, να ακουει.

Ολα τα αλλα που ζηταω απο το σκυλο μου, πρεπει εγω να τα κερδισω απο αυτον με πολυ χρονο μαζι του. Το να χτισω μια εμπιστοσυνη για να εχω εναν συντροφο και φιλο εκτως απο φυλακα ειναι κατι που δεν μπορω να το απαιτησω απο τον σκυλο μου. Ο σεβασμος κερδιζεται μερα με την μερα. Κανενας δεν θα μπορει να ξερει τον σκυλο μου καλυτερα απο εμενα αλλα ουτε εγω δεν θα μπορω να τον ξερω αν δεν περναω χρονο μαζι του!

Προσοχη. Δεν απαιτω ο σκυλος μου να ειναι ρομποτ και να εκτελει βηματα 1-2-3. Οπως ειπες ειναι εμβιο ον. Αλλα προσπαθω να βρω τις ισορροπιες σε ολο αυτο και δεν ξερω ποσο καλη βαση ειναι να παρω ενα κουταβι που βρηκα στο δρομο και που δεν εχω την παραμικρη ιδεα απο που κραταει η σκουφια του! Ελπιζω να καταλαβαινεις πως το εννοω χωρις να το λεω υποτιμιτικα!

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
47
Θρακομακεδόνες
Πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει απάντηση στο "δίλημμα" που θέτεις! Το πιο σημαντικό και βασικό για μένα ως μελλοντικός ιδιοκτήτης , σκυλομπαμπάς (όπως θες όρισε το), ενός σκύλου, μικτής, ή καθαρόαιμης ράτσας είναι να βεβαιωθείς ότι η υιοθεσία ή η αγορά θα αφορά σκυλάκι που θα ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου.
Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα κολλήματα και τα "ψώνια" (με την καλή έννοια) το καθενός.
Στα μεν καθαρόαιμα με την προϋπόθεση ότι η αγορά έχει γίνει με την σωστή διαδρομή και την σωστή προέλευση (άπειρες αναρτήσεις για να ενημερωθείς αν δεν το έχεις ήδη κάνει), εξασφαλίζεις την εξωτερική εμφάνιση (μέγεθος, εμφάνιση κλπ), κάποια βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της φυλής (εδώ κολλάει το ψώνιο :p). Για τα θέματα υγείας ποτέ δεν είσαι σίγουρος, δεν παύει όμως να έχεις ίσως περισσότερες "εγγυήσεις" σχετικά με τα κληρονομικά προβλήματα της φυλής που θα επιλέξεις (όσο είναι δυνατό αυτό βέβαια).
Στα δε κοπριτάκια όπως είπες κι εσύ, παίζεις περισσότερο joker σε ότι αφορά τελικό μέγεθος και εμφάνιση (εκτός αν υιοθετήσεις ενήλικα σκύλο) και φυσικά εννοείται πως δεν μπορείς να μαντέψεις τι ένστικτα θα σου παρουσιάσει (το σχολιάζω επειδή ανέφερες κάτι σχετικά με φύλαξη). Όμως το αίσθημα που έχεις γνωρίζοντας ότι το έσωσες είναι απίστευτο..

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Αφου εισαι φαν των γ.π. , ενος σωστος γονιδιακα γ.π. μπορει να γινει ο "τελειος"-ισορροπημενος σκυλος που περιγραφεις. Βεβαια και οποιοδηποτε ημιαιμο σκυλι μπορει να καλυψει ανετα τις αναγκες που εχεις, απλα θα πρέπει να σου κατσει, εκτος αν ψαξεις για καποιο ενηλικο που εχει ηδη διαμορφωμενο χαρακτηρα. Το σιγουρο ειναι οτι για γ.π. θα πρέπει να υπολογισεις και 1000€ πες για την αγορα του από εκτροφεα και μαλλον περισσοτερο χρονο για ψαξιμο (να βρεις εναν εκτροφεα που θα σε κερδισει, που θα ειναι διπλα σου ανα πασα στιγμη, να ελεγξεις εξετασεις υγειας,συμπεριφορα,συνθηκες διαβιωσης κ.α.) απο οτι για να βρεις ενα "ετοιμο" ημιαιμο που να σου κανει.
Να μπορώ να τον βγάλλω βόλτα χωρίς λουρί και να είναι διπλα μου στο πόδι μου και να μην φοβάμαι οτι θα ορμήξει σε άλλο σκυλο η γατα η ανθρωπο εκτως αν αυτος μου βγαλλει μαχαιρι να με σφαξει.
Αυτο θελει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εκπαιδευση επαγγελματικου επιπεδου, κατι που συμφωνα με αυτα που ειπες, δεν ειναι αυτο που θελεις να κανεις με τον σκυλο σου. Κρατα οτι οση βασικη εκπαιδευση και να του κανεις, βολτα χωρις λουρι, εκτος απο παρανομια, ειναι και ακρως επικινδυνη, γιατι το ζωο δεν παυει να ειναι ζωο και δεν ξερεις πως μπορει να αντιδρασει σε καθε περιπτωση.
Καθε επιλογη εχει τα υπερ και τα κατα της, εσυ τα βαζεις στην προσωπικη σου ζυγαρια και αποφασιζεις.

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
36
Δεν ήξερα πως ο σκύλος έξω χωρίς λουρί είναι παράνομο. Λογικό μου φαίνεται βέβαια. Επίσεις ξέρω πως έχει γίνει χιλιάδες φορές αυτή η ερώτηση εδώ στο forum και έχω βρεί πάρα πολλά links αλλά τα ποιό πολλά δεν λειτουργούν! Οπότε μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε 2-3 έγκυρα εκτροφεία εδώ στην Αθήνα απο άτομα που θεωρείται οτι εκτρέφουν Γ.Π με σύνεση και σεβασμό στην φυλή και στην δουλειά τους;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.342
8.082
Νομίζω για εισαγωγή θα ηταν χρήσιμο να διαβάσεις αυτο το πρόσφατο θέμα
Τα φώτα σας για απόκτηση γερμανικού ποιμενικού

Ισως και τα παρακατω
Πώς-διαλέγω-εκτροφέα
Αναζητηση-εμπιστο-εκτροφειο-Γερμανικων
Γερμανικός-ποιμενικός-και-γραμμές-αίματος

γενικα σε αυτο το υποφορουμ
Ομάδα 1 (F.C.I.) θα βρεις αρκετες πληροφορίες για τα γερμανακια

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Αυτό με τις 2 ώρες στο κάτσε και να μην κουνάει ρούπι.. φαντάζομαι το είπες ως στοιχείο υπερβολής για να εξηγήσεις οτι το θες πολύ υπάκουο. Γιατί στην πραγματικότητα δε νομίζω να υπάρχει πουθενά στον κόσμο τέτοιος σκύλος.

Σχετικά με το ερώτημα του θέματος... καθαρόαιμο ή ημίαιμο ήμουν ακριβώς στο ίδιο δίλημμα πριν 1,5 χρόνο. Ήθελα όλα όσα θες και συ. Επέλεξα το ημίαιμο και τελικά έχει ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα με αυτό που έψαχνα στο καθαρόαιμο. Άρα είμαι τυχερός?
Ναι είμαι τυχερός γιατί το σκυλί είχε μια βάση πάνω κάτω με αυτά που ήθελα να έχει.
Απο την άλλη ασχολήθηκα πολύ μαζί της (ήταν κ ενήλικη). Όσο πιο πολύ μπορούσα, με σοβαρού επιπέδου καθοδηγητές. Έτσι κατάφερα να την ¨στήσω¨ όπως πάνω-κάτω ήθελα και φυσικά η δουλειά συνεχίζεται εφόρου ζωής όπως σε όλα τα σκυλάκια. Εν κατακλείδι, ακόμα και αυτό που δεν λάμπει απο την αρχή, με την κατάλληλη ¨επεξεργασία¨ θα λάμψει στο τέλος.

torres2008

Member
10 Μαρτίου 2019
11
9
Απο την στιγμή που διαθέτεις χρόνο είσαι ένας πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος!
Στο ερώτημα σου,δεν διαλέγουμε σκύλο να ξέρεις ο σκύλος επιλέγει πάντα εμάς,όταν δείς κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ το σκυλί θα σε επιλέξει και θα πείς ''αυτό είναι για μένα''.
Οτι και να πάρεις,ημίαιμο ή καθαρόαιμο το παν είναι ο χρόνος που θα αφιερώσεις στον σκύλο,κάνε ντου λοιπόν και θα δείς οτι η ποιότητα της ζωής σου θα αναβαθμιστεί.

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
36
Το λέω απλά σαν παράδειγμα οτι τον θέλω υπάκουο. Αχχχ εδώ είναι που την έχω πατήσει νομίζω και γιαυτό έχω το δίλλημα. Πάντα ήθελα έναν Γ.Π αλλά την έχω πατήσει με μια σκυλίτσα απο την φιλοζωική. Είναι 8 μηνών, την βρήκαν πρόσφατα, δεν της έχουν ούτε όνομα ακόμα και την πρώτη της βόλτα την πήγα εγώ. Είναι σκυλίτσα που πάει σαν εκρεμμές (λόγω ηλικίας) με απίστευτη ενεργητικότητα που εξοντώνει και border collie και μάτσαρα μαζί της απο την πρώτη στιγμή! 3 βδομάδες δεν την έχω δεί αλλά μου λείπει! Και η φάση είναι πως ενώ την πλησίασαν πολλοί και δεν καθόταν ήρεμη με κανέναν, έχω 1 φώτο που τα λέει όλα! Τι να κάνω ρε παιδιά;

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
36
Την τελευταία φορά που πήγα για να την δώ δεν την είχαν φέρει γιατί είχε περίοδο και πόναγε. Και επίσεις είναι και άλλο ένα ζευγάρι που την θέλει :( Θέλω να πάω αυτή την Κυριακή ειδικά για αυτήν!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
εφόσον διαθέτεις και χρόνο αλλά και χρήμα, γιατί δεν παίρνεις και το γπ που ήθελες πάντα και την κούκλα που σου έκανε κλικ.:)

(αυτό με τον πόνο περιόδου δεν ισχύει, προφανώς η σκύλα ήταν σε οίστρο και καλά κάνανε και δεν την φέρανε )

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να προχωρήσει παρακαλώ το συντομότερο, η υιοθεσία της μαυρούλας.
Χρειαζόμαστε νέο αίμα στο agility και έχετε όλα τα προσόντα (y)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog