Γιαούρτι στην Ξηρά

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.001
423
53
Β.Α Αττική
Εδώ και μερικές μέρες η Δάφνη (10+ μηνών) δεν τρώει το πρώτο της πρωινό γεύμα με όρεξη και πολλές είναι οι φορές που το αφήνει τελείως. Να σημειώσω ότι το γεγονός συνέπεσε με τον πρώτο της οίστρο, αν έχει κάποια σχέση αυτό.
Της δίνω δύο γεύματα την μέρα και το δεύτερο (γύρω στις 19:00) το τρώει σαν τρελή.
Ξεκίνησα και εγώ λοιπόν πριν τρεις μέρες να προσθέτω δυο κουταλιές γιαούρτι στο πρωινό και το εξαφανίζει σε χρόνο dt!
Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγές στα κόπρανά της.
α) Μπορώ να συνεχίσω με την προσθήκη του γιαουρτιού στο γεύμα χωρίς φόβο για επιπτώσεις στο πεπτικό ή οπουδήποτε αλλού;
β) Να σταματήσω αμέσως και να αλλάξω τροφή;
γ) Ή να καθιερώσω ένα μόνο βραδινό γεύμα.

Υ.Γ Τρώει την Acana Wild Prairie εδώ και τέσσερις μήνες περίπου και το πρωινό... σερβίρεται :) μετά τις πρωινές αθλοπαιδίες συνήθως.

Last edited:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω δε θα βαζα τιποτα! Κακο δε της κανει, απλα ετσι συνηθιζει και κακομαθαινει!! Το χουμε ξαναπει, αμα κανουν τα δυσκολα, αφηστε τα νηστικα να δειτε για ποτε θα φανε. Αν δε φανε κακο του κεφαλιου τους! Ποτε δεν εχω "παρακαλεσει" σκυλο να φαει... Ακομα κι αδεσποτα που μου καναν κολπα με ξηρα τροφη 1 2 3, στο τελος την εφαγαν.

Αφηνε το πιατο 15' το πολυ, κι οσο φαει ;)

Κρατα μαρκα και δυο φορες ταισμα, οπως ειναι. Απλα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μειωσεις λιγο το απογευματινο, μηπως πειναει περισσοτερο το πρωι. Και φυσικα οχι λιχουδιες κλπ ενδιαμεσα

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Παντως κι εμενα η δικια μου μετα τον πρωτο οιστρο εκανε την δυσκολη, ειδικα στο πρωτο γευμα. Μετα της εβαζα μαζι κονσερβα, μετα τις εβαζα λιγο ρυζι με κιμα, μετα παλι σκετες (τις ετρωγε) και τωρα παλι κροκετες με ρυζι και κιμα επειδη νιωθω οτι ειναι το καλυτερο, οχι επειδη δεν ειναι καλες οι κροκετες που της περνω, το αντιθετο απλα νιωθω οτι αλλο να εχει και λιγο φρεσκο κρεας μεσα.
Ειμαι της αποψης οτι 2 γευματα ειναι καλυτερα για το πεπτικο συστημα του σκυλου, αλλα ο καθενας αποφασιζει για τον σκυλο του οτι πιστευει αυτος καλυτερα. Επισης ξερω οτι το καλυτερο γιαουρτακι ειναι αυτο στο πηλινο με την πετσουλα (οπως και για εμας, αν και δεν αμρεσει το συγκεκριμενο :p ).

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Επισης ξερω οτι το καλυτερο γιαουρτακι ειναι αυτο στο πηλινο με την πετσουλα (οπως και για εμας, αν και δεν αμρεσει το συγκεκριμενο :p ).
Kαι γω μικρή το σιχαινόμουνα αλλά τώρα του την τρώω την πέτσα πάντα μόλις του ανοίγω καινούριο!

Υ.Γ. Παίρνω πρόβειο γιατί από ότι ξέρω είναι καλύτερο για το σκυλί από το αγελαδινό (από άποψη πέψης).

Πάντως επειδή θέλω να του γυρίσω σε μαγειρευτό, οπότε δίνω κυρίως μαγειρευτό με λίγη ξηρά, κανά δυο φορές που έτυχε να μην έχω μαγειρευτό και δεν ψηνόταν να φάει την ξηρά σκέτη (άλλες φορές την τρώει όταν ξέρει ότι στο επόμενο γεύμα θα έχει κρεατάκι, αλλά άμα μάθει στο μαγειρευτό δύσκολα να φάει πάνω από μια άντε δύο φορές σκέτη ξηρά) κι εγώ του έβαλα λίγο γιαουρτάκι, την καταβρόχθισε και δεν είδα να έπαθε τίποτα που είναι και ευαίσθητος στα γαστρεντερικά του, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ενδείκνυται μακροπρόθεσμα. Βασικά περιμένω κι εγώ να δω τι θα σου πούνε για αυτό.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Οι κτηνίατροι στην Αμερική συνιστούν το γιαούρτι διότι κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα. Πρέπει όμως να του δίνεις άσπρο γιαούρτι χωρίς φρούτα, μέλια και ασπαρτάμες.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Θεωρώ και εγω πως με το γιαούρτι κακό μαθαίνει και μετα οταν το βαρεθεί και αυτο θα σου κάνει πάλι τη δύσκολη!
Και εμένα μου το ειχε κάνει αλλα έφταιγε η τροφη! Το κατάλαβα οταν της ανακατεύα την τροφη με άλλη και ξεδιαλεξε μια μια μπουκιά και τα αλλα τα παράτησε!
Μείωσε λίγο το απογευματινό για να την κανεις να πεινασει..

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.001
423
53
Β.Α Αττική
Δεν νομίζω να φταίει το ότι κακό μαθαίνει επειδή το απόγευμα τρώει σαν τρελή την μερίδα της και μάλιστα χωρίς γιαούρτι, ακόμη και να έχει φάει το πρωινό με το γιαούρτι.
Πιστεύω πως ο οργανισμός της ζητάει σιγά σιγά ένα γεύμα... και καλό.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
To γιαουρτι ειναι το παγωτο των σκυλων.
Εμας το τρωει ολοκληρο παντως χωρις κροκετες κ δεν την εχει πειραξει.
Αν τρωει ετσι τις κροκετες τις δε θα παθει τπτ.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Παρεμπιπτόντως, εγώ έχω απορία για το συνδυασμό. Γιατί για σνακ εμένα έτσι κι αλλιώς τρώει το απόγευμα λίγο γιαουρτάκι. Σε συνδυασμό με τις πρωτείνες και τα λοιπά της ξηράς αναρωτιέμαι μήπως τους κάνει το γαστρεντερικό τούρμπο :rolleyes:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Παρεμπιπτόντως, εγώ έχω απορία για το συνδυασμό. Γιατί για σνακ εμένα έτσι κι αλλιώς τρώει το απόγευμα λίγο γιαουρτάκι. Σε συνδυασμό με τις πρωτείνες και τα λοιπά της ξηράς αναρωτιέμαι μήπως τους κάνει το γαστρεντερικό τούρμπο :rolleyes:
Eμεις γενικοτερα δεν πολυμπερδευουμε τροφες κ καπως ετσι κ η Shiva οποτε εγω τουλαχιστον δεν μπορω να βοηθησω.
Σκετο ομως το τρωει ολοκληρο όποτε της δινω κ ειναι απο τις λιγες φορες που κ κολοτουμπα να της πω να κανει θα το πραξει :)

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν της εχω δώσει ποτε γιαούρτι.. Τα φοβάμαι τα γαλακτοκομικά γιατι δυο φορες που εχει φάει τυρί εχει κάνει εμετο!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν της εχω δώσει ποτε γιαούρτι.. Τα φοβάμαι τα γαλακτοκομικά γιατι δυο φορες που εχει φάει τυρί εχει κάνει εμετο!
Δεν ειναι απαραιτητο καλα κ σωνει να της δωσεις.
Δοκιμασε ενα κουταλακι του γλυκου να δεις πως θα παει αλλα αν φοβασαι δεν εγινε κ τπτ.
Εμεις δινουμε απ'ολα αλλα οχι ολα μαζι δλδ αποφευγουμε το ανακατεμα διαφορων ειδων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Aν δεν δίνετε αρχίστε και το κεφίρ ή ξυνόγαλο. Κάνει πολύ καλό, στους σκύλους μου θεραπεύει και τις διάρροιες όταν δεν έχουν καμία σοβαρή αιτία :p

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το γιαούρτι όπως και το κεφίρ έχει ένα σημαντικό αριθμό προβιοτικών.
Τα προβιοτικά είναι τα φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια που βοηθάνε σε πολλά πράγματα τον οργανισμό.Ορισμένα εκ των οποίων είναι

• Προστατεύσουν από λοιμώξεις
  • Βελτιώνουν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Προωθούν και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος
  • Ανακουφίζουν από την διάρροια που προκαλείται από την χρήση αντιβιοτικών
  • Προωθούν την υγεία του ουροποιητικού συστήματος
  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση λοιμώξεων
  • Μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης
  • Μειώνουν την πιθανότητα ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου

Είμαι βέβαιος επίσης ότι σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις ΔΕΝ κάνει να δώσουμε γιαούρτι,δε θυμάμαι σε ποιές όμως κ γιατί καθόλου.Όταν έχει περίοδο η σκύλα?

Το είχα διαβάσει εδώ αλλά δεν θυμάμαι :lloroso:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω τις δινω απο την αρχη γιαουρτι και προβλημα κανενα,,, μολις βλεπει το κεσεδακι χοροπηδαει σαν παλαβη ==))

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εγω συνεχεια της δινω. Αλλαζει τελειως τη διαθεση για φαγητο. Σιγα το κακομαθημα....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εγω του δινω καθε μερα μιση κουταλια σε καθε γευμα (2 την ημερα) και βαζω μεσα τα χαπια (ζυλαπουρ και σολωμελαιο). Τοσο καιρο δεν τον εχει πειραξει καθολου κι ειναι κι ευαισθητος με τα γαστρεντερικα του. Συνηθως του παιρνω το προβειο αλλα αν εχει τελειωσει εχει τυχει να φαει μερικες ημερες συνεχομενες το αγελαδινο χωρις κανενα προβλημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog