Γεύματα / Ημέρα

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Καλημέρα σε όλους , έχω τον Rigo , ένα μεγαλόσωμο ημίαιμο 16 μηνών, μετρώντας τις αναλογίες του χθες έχει 63cm ακρώμιο και είναι 34kg . Του δίνουμε από την σειρά της N&D τον κωδικό με το αρνί και το ρόδι . Γνωρίζω την καθημερινή ποσότητα που πρέπει να παίρνει απλά επειδή δεν έχει όρεξη λόγο θερμοκρασιών του κάνω ένα γεύμα το βράδυ κατά τις 9-9.15 . Ήταν πάντα προβληματικός με την ξηρά τροφή μιας και δεν την έτρωγε όταν του την βάζαμε σχεδόν ποτέ . Τις τελευταίες μέρες που του δίνω βράδυ την τροφή δεν συνεχίζεται αυτό το πρόβλημα .Ρωτώντας λοιπόν τον κτηνίατρο μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δίνετε στο σκύλο όλη η ποσότητα σε ένα γεύμα . Θα ήθελα μια δεύτερη , τρίτη ή ακόμα και μια εκατοστή γνώμη :)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
γενικα τα περισοτερα εχουν καποιο θεμα με τη ζεστη και την ξηρα τροφη εκτος απο τα λαιμαργα !! ,,,, ολα ομως αν δωσεις μπριτζολα θα την εξαφανισουν οτι ωρα και να ειναι και οτι ζεστη και να κανει.... εφοσων αν του μοιρασεις τη τροφη στα δυο μια πρωινη δροσερη ωρα και μια απογευματινη δροσερη,,,,σου κανει νουμερα τοτε καλυτερα να του τη δινεις μια και καλη το βραδυ σε μια δοση οπου θα τρωει και με ορεξη,,,,,,, μολις πεσου τα κρυα δοκιμασε να ξαναπας σε δυο γευματα,,,

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Συμφωνώ με τον ferozasea! Δεν υπάρχει θέμα να τρώει ένα γεύμα το βράδυ, έχω συζητήσει το θέμα με κτηνίατρο που εμπιστεύομαι σχετικά με την Cookie (το σκυλί των γονιών μου). Απλά, αν μοιράζεις σε 2 γεύματα είναι πιο ήπια η πέψη - την Cookie, για παράδειγμα, την ταϊζουν έτσι γιατί όταν έτρωγε μια φορά την ημέρα το βράδυ, το έκανε αρκετά λαίμαργα αφενός και αφετέρου είχαν προσέξει ότι την ημέρα, κατά το μεσημέρι, έβγαζε κάποιες κάποιες φορές γαστρικά υγρά. Τώρα που ζεσταίνεται, δεν τρώει και εκείνη με τίποτε το πρωί, και ας τη το βάζουν 6-630πμ με τη δροσούλα!, οπότε το γυρίσανε στο μια φορά την ημέρα το βράδυ, δίνοντας κάποια μπισκοτάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μην είναι άδειο το στομάχι της και φαίνεται να πηγαίνει καλά. Πάντως, σε αντίθεση με την Αναστασία η οποία είναι μεν τσιλιβιθρόνι αλλά τόσο λαίμαργη που και εμένα ψιλοκομμένη να με σερβίρανε μετά το κυρίως γεύμα θα με έτρωγε ευχαρίστως (!), και η Cookie είναι μιζεράμπλ με την ξηρά και δε γουστάρει με ΤΙΠΟΤΕ, ενώ όλα τα μεζεδάκια μια χαρά τα καταβροχθίζει!

Πάντως, και

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Είχα διαβάσει κάπου ότι για μεγαλόσωμες φυλές που χρειάζονται αρκετή ποσότητα ξηράς τροφής καλό θα ήταν να γίνονται 2 γεύματα για να αποφευχθεί η συστροφή στομάχου . Τέλος , μέσα στη μέρα θα φάει κάποιες λιχουδιές [ ελάχιστες ] κάνοντας κάποιες ασκήσεις υπακοής για συντήρηση μιας και ο σκύλαρος είναι έντονος χαρακτήρας . Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog