Γερμανικό Ποιμενικό Ημίαιμο

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos
Prota polla geia se olous , eimai kainourios edw

.
Γεια σε όλους, είμαι καινούργιος σε αυτό το φόρουμ.

Λοιπόν , πήρα ένα κουτάβι , 2 μηνών είναι ημιαιμο (από μανά καθαρόαιμο γερμανικό ποιμενικό και πατέρα ελληνικό ποιμενικό).

Διάβασα αρκετά θέματα σχετικά με τα αυτιά μερικών Γ.Π , όσο μάλλον για ημιαιμο Γ.Π και ανησυχώ κάπως.

Είναι 2 μηνών και τα αυτιά του είναι πεσμένα ακόμα γιατί είναι μικρο.

Ερώτηση;
Σε περίπτωση που τα αυτάκια του δεν θα σηκωθούν μέσα σε καπιους μήνες , πια είναι ι καλύτερη χρονική στιγμή να του βάλω νάρθηκα(να παρεμβω γενικά).

Φωτογραφίες:
1ος μήνας.

2ος μήνας(τώρα)

Π.Σ : Αν δω πως θα πάρει τα χαρακτηριστικά από το ελληνικό ποιμενικό τότε δεν θα παρεμβώ στα αυτάκια του.

Attachments

Last edited by a moderator:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Γ.Π Ημιαιμο.

Καλως ηρθες. Κατ' αρχην γραφε με ελληνικουε χαρακτηρες γιατι ετσι επιβαλουν οι κανονες του φορουμ. Γιατι περιμενεις και καλα να σηκωθουν τα αυτια; Τι σου λεει οτι δεν θα παρει απο τον ποιμενικο και δεν θα σηκωσει ποτε αυτια;

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ. Το σκυλακι σου ειναι πολυ ομορφο, να σου ζησει και ελπιζω να εχει υγιεια. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα σηκωσει τα αυτια και απο τις φωτο φαινεται οτι μαλλον πηρε απο τον ελληνικο ποιμενικο και θα μεινουνε ετσι κατω και δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να τα σηκωσεις, ουτως η αλλως τι πειραζει μια χαρα ειναι κι ετσι. Γιατι ζευγαρωσανε τον γερμανικο με το ελληνικο ποιμενικο???

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos
Καλως ηρθες στο φορουμ. Το σκυλακι σου ειναι πολυ ομορφο, να σου ζησει και ελπιζω να εχει υγιεια. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα σηκωσει τα αυτια και απο τις φωτο φαινεται οτι μαλλον πηρε απο τον ελληνικο ποιμενικο και θα μεινουνε ετσι κατω και δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να τα σηκωσεις, ουτως η αλλως τι πειραζει μια χαρα ειναι κι ετσι. Γιατι ζευγαρωσανε τον γερμανικο με το ελληνικο ποιμενικο???
Ευχαριστώ για τα λογία σου . Δεν γνωρίζω γιατί τα ζευγάρωσαν :) .

Π.Σ : Οπιος είναι εντός αττικής και θέλει και αυτός κουτάβι ολόιδιο , αλλά θηλυκό ας μου το πει.

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
434
53
Β.Α Αττική
Πανέμορφα κουτάβια πράγματι!
Ελπίζω να έχουν καλή τύχη όλα τους!
Από την άλλη πάλι για ποιο λόγο προχωράει κάποιος σε ένα τέτοιο ζευγάρωμα δεν μπορώ να καταλάβω.
Έχω και εγώ ένα ημίαιμο από δύο Γ. Π
και δεν έδωσα φράγκο, ελπίζω να μην πλήρωσες και εσύ αλλά ούτε και αυτός που θα πάρει την αδερφή του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Τους γονείς τους έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης;
Εσύ τον γνωρίζεις αυτόν τον άνθρωπο;

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos
Τους γονείς τους εχει ο ιδιος ο ιδιοκτήτης με την κοπέλα του η φίλη του δεν ρώτησα :p .
Το γερμανικό ποιμενικό το είδα με τα ματιά μου , το είχαν στην αυλή, το ελληνικό δεν το είδα γιατί το είχε σπίτι του.

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά , αλλά μου φάνηκε πολύ καλός σαν χαρακτήρας και ήθελε τα σκυλιά να βρουν ένα σπίτι και ανθρώπους που θα τα αγαπήσουν. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Στέργιο άκου πως έχουν τα πράγματα...για να αρχίσεις να μαθαίνεις σιγά-σιγά...

Ποτέ δεν παίρνουμε σκύλο με αυτόν τον τρόπο.
Θες γερμανικό ποιμενικό; Ψάχνεις να βρεις εκτροφέα και παίρνεις έναν πραγματικό γερμανικό ποιμενικό, με τα όλα του.
Δεν θέλεις κάτι συγκεκριμένο, αλλά απλά ένα φατσάκι να γίνει μέλος της οικογένειάς σου και ο σύντροφός σου, για τα επόμενα 10-15 χρόνια; Πας σε μια φιλοζωική και παίρνεις ένα από τα τόσα που περιμένουν.

Οι τύποι λοιπόν αυτοί που έκαναν το ζευγάρωμα αυτό, πάρα πολυ κακώς έπραξαν. Κάκιστα.
Και ελπίζω στο μέλλον, να μην σκοπεύεις κι εσύ, να ζευγαρώσεις το ημίαιμό σου.

Αν μη τι άλλο...μην προωθείς σε παρακαλώ τα υπόλοιπα κουτάβια. Ας κόψουν τον λαιμό τους, να τους βρουν μόνοι τους σπίτι. Λες και δεν υπάρχουν 100άδες σκυλιά που περιμένουν. Επρεπε να δημιουργηθούν κι άλλα :mad:

Καταλαβαίνεις μεταξύ άλλων, ότι είναι εντελώς άτοπο, να ρωτάς αν θα σηκωθούν τα αφτιά του, έτσι;

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos
Το πείρα ως μέλος τις οικογενείας , διότι είχα σκύλο και αυτό ημιαιμο μικρο δεν ξέρω ακριβώς τι ράτσα ήταν , έζησε 15 σχεδόν 16 χρονιά ευτυχισμένο .
Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να ψάξω σκυλάκι μεσώ φιλοζωικής αλλά δεν βρήκα κάποιο που να μου αρεσυ :/

Αργότερα θα το στειρώσουμε το σκυλί γιατί δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να βγουν κουτάβια από ημιαιμο σκύλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Μπράβο σου.

Αν και...με τόσες φιλοζωικές στην Αθήνα, εντύπωση μου κάνει, που δεν βρήκες κάποιο να σου αρέσει.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Στέργιο, το κουταβάκι σου όπως το βλέπω εγω δε νομίζω να τα σηκώσει τα αυτάκια γιατι δεν έχει σηκωθεί καν ένα μέρος αυτών
( οπως εδω ας πουμε GermanShepherdSienna2Months.JPG που εχει σηκωθει το 1/3 στην ιδια ηλικια με τον δικο σου)

κατα τη γνωμη μου δε χρειάζεται να του τα κόψεις τα αυτάκια, κουκλος θα είναι κι ετσι, γιατι θες να επέμβρεις; υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θέλεις τα αυτιά πάνω;

να σου ζήσει το θηριάκι

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τι ειδους παρεμβαση εννοεις δηλαδη οταν λες να παρεμβεις "γενικοτερα", να του τα κοψεις; Τι ναρθηκες; Σιγα μην του τα κανεις και σε στυλ φλογας. Αστο στην ησυχια του οπως ειναι το κουταβι. Πληροφοριακα παντως επειδη το βλεπω να τινει πιο πολυ προς ελληνικο ποιμενικο, τα αφτια αν θες να τα κοψεις τα κοβουν πολυ κοντα, μη σου πω συριζα και αυτο για προστασια. Αν ο δικος δεν προοριζεται για εργασια που ενεχει κινδυνο απολειας δεν εχεις λογο να το κανεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Eίναι πανέμορφο κουταβάκι.
Δεν χρειάζεται να παρέμβεις στα αυτάκια του, μπορεί και να τα σηκώσει, ο καιρός θα δείξει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βρε παιδιά δεν ειπε για κόψιμο!!!
Απλά αν δεν σηκώνονται τα αυτιά τα ξυρίζουν και βάζουν ναρθηκάκι-λευκοπλάστ, που τα βοηθά να μεινουν όρθια. Πχ στα γιορκι ειναι συνηθες αυτό.
Αλλά αν σου πω Στεργιε ότι εμενα μου αρεσει ετσι? Είναι κουκλάκι!!!
Μην του τα πειράξεις, το γεγονός ότι εχει και ελλ, ποιμενικό μπορει να το κάνει με κατεβασμένα αυτιά που ούτε γερανός δεν θα κρατησει μόνιμα πάνω.

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos
Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια σχετικά με το σκυλάκι , Όταν λέω να επέμβω , ενοω μονό εάν τα αυτάκια του άρχιζαν να πέρνουν από τη μαμά και σηκώνονταν σε ένα σημείο και ήθελε βοήθεια, θα του έβαζα νάρθηκα σε αυτή την περίπτωση , τώρα εάν πάρουν τα αυτάκια του από το ελληνικό δεν θα κάνω τίποτα γιατί το σκυλί προορίζετε για σπίτι και όχι εργασία.

stergios93

Member
24 Αυγούστου 2012
14
0
31
Athens , Korydallos
Ρώτησα μια γνωστή κτηνίατρο σχετικά με τα εμβόλια , διότι δεν του έχουμε κάνει κανένα ακόμα , μου είπε καλύτερα να περιμένουμε 1 2 βδομάδες από την μέρα που το πήραμε για να συνηθίσει το σκυλί και μετά να τα κάνουμε.

Αυτές τις μέρες εντόπισα κάποια τσιμπούρια , και πήρα ειδικό σπρέι για αυτά , του πείρα και κάποια κοκαλάκια για τα δόντια :) .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ρώτησα μια γνωστή κτηνίατρο σχετικά με τα εμβόλια , διότι δεν του έχουμε κάνει κανένα ακόμα , μου είπε καλύτερα να περιμένουμε 1 2 βδομάδες από την μέρα που το πήραμε για να συνηθίσει το σκυλί και μετά να τα κάνουμε.

Αυτές τις μέρες εντόπισα κάποια τσιμπούρια , και πήρα ειδικό σπρέι για αυτά , του πείρα και κάποια κοκαλάκια για τα δόντια :) .
Πρώτο εμβόλιο εχει κάνει? Αν ναι, θα ακολουθησετε το πρόγραμμα.
Δεν καταλαβαίνω, τι να συνηθίσει το σκυλι? το νέο σπιτι? αυτό δεν θέλει 1-2 βδομαδες. Εμεις κατευθείαν κάναμε το δεύτερο εμβόλιο μιας και ηδη είχε φτάσει η ώρα του από το πρώτο. Δεν περιμενα να συνηθίσει.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Απο την στιγμη που ειδες οτι εχει τσιμπουρια κατευθειαν στον κτηνιατρο για να του κανετε εξετασεις..
Κι εμεις με το που την πηραμε κατευθειαν στονκτηνιατρο απο την πρωτη μερα.