Γερμανικός ποιμεν. ή Καύκασου?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
H πλατφόρμα του φόρουμ δέχεται ως τίτλο θέματος 32 χαρακτήρες. Εάν ο τίτλος είναι μεγαλύτερος, το θεμα ΔΕΝ εμφανίζεται.

likos said:
Καλησπερα σας ειμαι καινουγιο μελος στο φορουμ και θα εκτιμουσα την βοηθεια σας σε ενα μεγαλο διλλημα.Γερμανικος ποιμενικος η ποιμενικος καυκασου?

likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Ειχα ενα μποξερ θηλυκο πραγματικα πολυ καλο σκυλι αλλα μου εφυγε επειδη ειχε περιοδο (αν και στο πισω μερος του μυαλου μου εχω και το ενδεχομενο της κλοπης του σκυλου) και γενικα ασχολιωμουν πολυ με σκυλια απο μικρος και παντα ειχα ενα ημιαιμο λυκοσκυλο στο εξοχικο μου.τωρα λοιπον ηρθα στο διλλημα που σας ειπα αν και εχω και καποιες αλλες ρατσες στο μυαλο μου αλλα αυτες εχουν την πιο περιοπτη θεση.Στο γερμανικο θαυμαζω την εξυπναδα του,τις ικανοτητες του και την αξιοπιστια του σαν χαρακτηρα και στον καυκασου την αστειρευτη δυναμη και ικανοτητα σε θεματα φυλαξης.Γιατι ζω και σε μια δυσκολη περιοχη και θελω εναν καλο φυλακα.Λοιπον δεκτες ολες οι γνωμες και φυσικα οτιδηποτε αλλη προταση εχετε δεκτη!

Ξεχασα να πω οτι μπορω να διαθεσω πολυ χρονο για τον σκυλο και οτι επισης εχω ενα κοντινο προσωπο εκπαιδευτη οποτε το σκυλι θα περασει σιγουρα απο εκπαιδευση.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
λοιπον,καταρχην,οποια φυλη κι αν διαλεξεις απο τις δυο,θα την παρεις απο εκτροφεα,-και οχι απο μαγαζια-αγγελιες-γνωστους γειτονες κλπ-
εαν θελεις να αποφυγεις πολλα (μα παρα πολλα ) προβληματα,που κοστιζουν απο καθε αποψη.
ελπιζω να εισαι διατεθιμενος να το κανεις αυτο.
παμε τωρα παρακατω.
ο γερμανικος ποιμενικος,μπορει και εχει τις δυνατοτητες να κανει τα παντα,δεν θα πληξεις ποτε μαζι του,μπορει ανετα να σε ακολουθει παντου,να ειναι ενα ενεργο μελος της οικογενειας και να τα πηγαινει καλα με ολους σας.
ο ποιμενικος καυκασου,ειναι ααααλλο φρουτο...πρεπει να ενημερωθεις για τον χαρακτηρα του,(ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ)διοτι με αυτον θα περασεις τοσα χρονια και θα τον διαπιστωνεις καθημερινα και οχι με την ικανοτητα φυλαξης του,την οποια το πολυ πολυ να διαπιστωσεις μια φορα (που δεν στο ευχομαι).
αποτρεπτικοι για εναν ξενο,μπορουν να ειναι και οι δυο σκυλοι,αλλα δεν μπορεις να επιλεξεις σκυλο που θα ζει μαζι σας τοσα χρονια,μονο για την ικανοτητα φυλαξης (η οποια πρεπει να καταλαβεις οτι ειναι συναρτηση πολλων αλλων παραγοντων της προσωπικοτητας του,που εσυ η να μην μπορεις να την διαχειριστεις,ειτε λογω απειριας,ειτε γιατι απλα δεν σου ταιριαζει,δεν εχετε ταυτιση)
εγω εχω και τις δυο φυλες ,εαν θελεις να με ρωτησεις κατι συγκεκριμενο,εδω θα ειμαι.

likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Ξερεις εχω ακουσει οτι ο γερμαν.ποιμεν. εχει χασει την παλια του αιγλη επειδη τον εκτρεφουνε με βαση την εμφανιση και οχι τις εργασιακες ικανοτητες και αυτος ειναι ο λογος που εχω μια επιφυλακτικοτητα.Τωρα εκτος των δυο αυτων φυλων σκεφτομαι και ολλανδικο ποιμενικο αλλα δεν ξερω πολλα για τον χαρακτηρα του και το αν υπαρχει στην ελλαδα.Μηπως θα μπορουσες να με διαφωτισεις?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
να σταθούμε λίγο εδώ????

likos

και παντα ειχα ενα ημιαιμο λυκοσκυλο στο εξοχικο μου
το σκύλο τον θες για φύλακα στο σπίτι ή στο εξοχικό??????

likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Tο σκυλο τον θελω για το σπιτι αλλα θα ερχεται μαζι μου οταν θα φευγω στο εξοχικο.Το σαρλανινατς ειναι πανω απο τα κυβικα μου δεδομενου οτι εχουμε και ενα μωρο 2 χρονων στο σπιτι.Δηλ και το καυκασου που σκεφτομαι ειναι λιγο ακραιο..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Προτείνω να πάει το μωρό 8 ετών πριν πάρετε σκύλο. Μέχρι τότε θα έχετε χρόνο να διαβάσετε μερικά βιβλία περί φυλών, ανατροφής και εκπαίδευσης κλπ. και θα είστε προετοιμασμένοι σωστά.

Είναι αρκετά δύσκολο να έχεις μικρό παιδί με σκύλο εάν δεν έχεις αρκετή εμπειρία και γνώσεις. Προσωπικά δεν βλέπω το λόγο να μπεις στην ταλαιπορία, εφόσον το παιδί απαιτεί πάρα πολύ χρόνο τώρα.

Αν ήταν τουλάχιστον 4-5 ετών θα ήταν πιο εύκολο (μπορεί να μάθει να σέβεται το ζώο). Καλό θα ήταν επίσης να σκεφτείς έναν σκύλο που είναι ιδιαίτερα καλός με τα παιδιά (πχ. Νέας Γης). Θα κάνει το όλο θέμα πολύ πιο εύκολο.

Η γυναίκα σου τι γνώμη έχει για όλα αυτά ;
Θα πρέπει να το θέλει όσο κι εσύ (και περισσότερο) για να πετύχει η συμβίωση.

likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Δεν ειμαι παντρεμενος ειμαι αδερφος της μικρης και υπαρχουν αλλοι 4 ανθρωποι που το φροντιζουνε και να ηθελα δεν θα μπορουσα να ασχοληθω μαζι της
(ξερεις τωρα δυο αδελφες και η μανα δυσκολα τα πραγματα)οποτε δεν εχω τιποτα να κανω εκτος της δουλειας και του γυμναστηριου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
likos said:
εχουμε και ενα μωρο 2 χρονων
Εγω λεω να κρατησεις το μωρο :D Και να ψαξεις μια ποιο ευκολη φυλη απο το καυκασου!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Dr.Zhivago said:
Καλό θα ήταν επίσης να σκεφτείς έναν σκύλο που είναι ιδιαίτερα καλός με τα παιδιά (πχ. Νέας Γης). Θα κάνει το όλο θέμα πολύ πιο εύκολο.

.
απο το καυκασου,τα σαρπλανινατς και τις ολλανδικες απαντησεις των μαλινουα,πηγαμε στο νεας γης? :lol: :lol: :lol:
μα ,δε μου λες τωρα,τι δουλεια εχει το σκυλι αυτο σε διαμερισμα :? και με καθηκοντα φυλαξης? :p "καλα με τα παιδια",μπορουμε να βρουμε και αλλα σκυλακια.
στο θηλυκο γερμανικο,εχεις ενστασεις? εγω ανετα θα το προτεινα.

likos

Active Member
18 Μαϊου 2008
35
0
Ξεχασα να σας πω οτι δεν μενουμε σε διαμερισμα αλλα σε μονοκατοικια με 100 τ.μ. περιπου αυλη.Παιδια πηρα σημερα ενα βιβλιο για τον γερμανικο και να πω την αληθεια απογοητευτηκα λιγο.Φυσικα αυτο το σκυλι εχει φοβερες δυνατοτητες αλλα πλεον πολλες ασθενειες απο την ανεξελεγκτη εκτροφη και δερματικα προβληματα.Δεν ξερω μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση του αναξιοπιστου γερμανικου ποιμενικου.Εσεις τι λετε γι αυτο?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
να σταματησεις το διαβασμα..

χωρις πλακα..ποιο βιβλιο διαβασες?πμ me.
θυμαμαι...βιβλια...που μεχρι την μεση των σελιδων εκαναν ψιλοαναφορα στην φυλη και μετα ολα τα αλλα ιδια...για οποιον σκυλο και εαν διαβαζες...