λοιπον,καταρχην,οποια φυλη κι αν διαλεξεις απο τις δυο,θα την παρεις απο εκτροφεα,-και οχι απο μαγαζια-αγγελιες-γνωστους γειτονες κλπ-
εαν θελεις να αποφυγεις πολλα (μα παρα πολλα ) προβληματα,που κοστιζουν απο καθε αποψη.
ελπιζω να εισαι διατεθιμενος να το κανεις αυτο.
παμε τωρα παρακατω.
ο γερμανικος ποιμενικος,μπορει και εχει τις δυνατοτητες να κανει τα παντα,δεν θα πληξεις ποτε μαζι του,μπορει ανετα να σε ακολουθει παντου,να ειναι ενα ενεργο μελος της οικογενειας και να τα πηγαινει καλα με ολους σας.
ο ποιμενικος καυκασου,ειναι ααααλλο φρουτο...πρεπει να ενημερωθεις για τον χαρακτηρα του,(ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ)διοτι με αυτον θα περασεις τοσα χρονια και θα τον διαπιστωνεις καθημερινα και οχι με την ικανοτητα φυλαξης του,την οποια το πολυ πολυ να διαπιστωσεις μια φορα (που δεν στο ευχομαι).
αποτρεπτικοι για εναν ξενο,μπορουν να ειναι και οι δυο σκυλοι,αλλα δεν μπορεις να επιλεξεις σκυλο που θα ζει μαζι σας τοσα χρονια,μονο για την ικανοτητα φυλαξης (η οποια πρεπει να καταλαβεις οτι ειναι συναρτηση πολλων αλλων παραγοντων της προσωπικοτητας του,που εσυ η να μην μπορεις να την διαχειριστεις,ειτε λογω απειριας,ειτε γιατι απλα δεν σου ταιριαζει,δεν εχετε ταυτιση)
εγω εχω και τις δυο φυλες ,εαν θελεις να με ρωτησεις κατι συγκεκριμενο,εδω θα ειμαι.