Γερμανικός ποιμενικός κουτάβι και λέρωμα

nikosas

Member
23 Ιουνίου 2012
6
0
Γεια σας πριν λίγο καιρό απέκτησα από εκτροφέα ένα Γερμανικό ποιμενικό κουτάβι 2 μηνών
Θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος με το πρόβλημα της καθαριότητας.
Μένω σε διαμέρισμα και προσπαθώ εδώ και ημέρες να του μάθω να λερώνει έξω στο μπαλκόνι και όχι μεσα, αλλά παρότι σε διάρκεια 10 ημερών κάναμε κάποια σημαντική πρόοδο πάλι κάποιες φορές το λέρωμα γίνεται μέσα.
Υπάρχει ελπίδα ότι στο τέλος θα λερώνει μόνο έξω και επίσης δεν λερώνει ποτέ στο ίδιο σημείο, πως θα μπορούσα να του μάθω να πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο;

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
είναι μικρό ακόμα, μην ανησυχείς. δεν τίθεται θέμα να μην μάθει ποτέ να λερώνει έξω.
υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθει το σκυλί να λερώνει στην βόλτα του ή γενικά οπουδήποτε έξω.
εγώ μιας και τον σκύλο μου τον είχα πάρει ήδη στην ηλικία ενός χρόνου, δεν έτυχε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα μιας και ήξερε ήδη να λερώνει έξω. οπότε θα σου πω τι έχω ακούσει.
όταν θα το βλέπεις να θέλει να κάνει την ανάγκη του, θα πάρεις ένα φυλλάδιο και θα το βάλεις να τα κάνει εκεί.. μετά θα πάρεις το φυλλάδιο με τις ανάγκες του πάνω και θα το βάζεις κάθε φορά όλο και πιο κοντά στην πόρτα.
δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος, αλλα την είχα διαβάσει σε ένα σιτε όταν έψαχνα για σκύλο.
οι πιο έμπειροι ας πάρουν θέση!!:)

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
ειναι πολυ μικρος για να τα κανει ΜΟΝΟ εξω...το σκυλι λογικα εχει καταλαβει οτι πρεπει να τα κανει εξω αλλα ειναι πολυ μικρο για να εχει τον πληρη ελεγχο της κυστης του...αυτος ειναι και ενας λογος που μεχρι μια ηλικια θα εχεις ατυχηματα μεσα στο σπιτι...

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Για να μην ανησυχείς εγώ έχω καταλάβει πως ούτε και ο σκύλος απ την στιγμή που θα μεγαλώσει θέλει να τα κάνει στο χώρο του.
για την ώρα δεν μπορεί να τα κρατήσει γιατί είναι κουτάβι.
Αυτό που έχει μείνει απ την κουταβοηλικία και μέχρι που χρόνησε απ τα σκυλιά μου δεν είναι τα λερώματα αλλά οι ζημιές
μασουλάνε κι αυτά που δεν φαντάζεσαι, προσοχή για τον σκύλο + κόστος ζημιών, θα εκπλαγείς.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Η δικιά μου δυο μέρες, το πολύ τρεις τα έκανε μέσα. Μετά με την μπαλκονόπορτα μόνιμα ανοιχτή, φιδάκι και σιτρονελα για τα κουνούπια και ξεκίνησε μόνη της να τα κάνει έξω.
Και όταν λέμε έξω εννοούμε ισο πιο μακριά γίνεται. Σε δέκα πέντε μέτρα μπαλκόνι πάει τέρμα θεού να τα κάνει.
Άφηνε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή συνέχεια και θα βγει μόνος του.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλα πραγματικά εγώ δεν δυσκολευτικα καθόλου με αυτό το θέμα.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

nikosas

Member
23 Ιουνίου 2012
6
0
Πατέρας: SG LEEROY VOM ST MICHAELSBERG
Μητέρα:V GABI VOM BEKIN
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
Αυτό με τις εφημερίδες το δοκίμασα αλλά δεν έγινε τίποτε, αγόρασα και πανες αλλά και πάλι κάθε φορά πηγαίνει σε διαφορετικό μέρος.
Δεν με ενοχλεί καθόλου φυσικά αυτό αρκεί να λερώνει έξω.
Επίσης και μία άλλη ερώτηση ενώ είχε και τα δύο αυτάκια του σηκωμένα εδώ και μία ημέρα το ένα έχει κατέβει πάλι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να προσέξω;
Σας ευχαριστώ

Last edited:

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Επίσης και μία άλλη ερώτηση ενώ είχε και τα δύο αυτάκια του σηκωμένα εδώ και μία ημέρα το ένα έχει κατέβει πάλι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να προσέξω;
Σας ευχαριστώ
Μην το σκεφτεσαι καθολου για τα αυτια δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα...το περνανε ολα τα κουταβια αυτο.Απο αυτα που γραφεις το κουταβι πρεπει να ειναι κοντα στους 3 μηνες και αυτη η περιοδος ειναι ειναι που αρχιζουν να αλλαζουν δοντια οπου και χρησημοποιουν πολυ ασβεστιο.Ετσι δεν μενει αρκετο για τα αυτια τα οποια επισης χρησημοποιουν ασβεστιο.Με τον καιρο θα σηκωθει παλι.Θα σε βεβαιωσουν και τα πιο εμπειρα μελη του φορουμ.

Υ.Γ. Θελουμε φωτογραφιες του μικρου!;)

nikosas

Member
23 Ιουνίου 2012
6
0
551828_4095246625682_147012242_n.jpg
-= Ρήγας = ημ.γεν. 13/4/12 , καταστροφέας επίπλων :) , μέχρι τώρα απώλεια ένα ζευγάρι παντόφλες

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Κούκλος κουκλος κούκλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έρωτας!!!!!!!!!!
Εμένα έμαθε στο μπαμ!
Ήμουν τυχερή, είχα από πάνω ταράτσα. Οπότε όποτε τον έβλεπα να τα κάνει τον έπαιρνα στα χέρια και τον πήγαινα κατευθείαν επάνω. Κι όταν είχε ολοκληρώσει τα εμβόλια κάτω!
Βέβαια τηρούσα κι εγώ αυστηρά τον χρόνο. Πχ 2 μηνών? κάθε δύο ώρες επάνω. 3 μηνών? 3 ώρες και ου το καθεξής!
Δε του επέτρεψα ποτέ να χρησιμοποιήσει μπαλκόνι ή δωμάτιο. Είναι έξυπνα σκυλιά κι αν ασχοληθεις πραγματικά μαζί τους από τη πρώτη στιγμή που θα μπουν στο σπίτι θα δεις οτι όλα τα κάνουν εύκολα! Αυτός είναι ο σκόπός τους..... να είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν σε όλες τις συνθήκες!!!!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να σου ζήσει!Πανέμορφο είναι!
Κούκλος κουκλος κούκλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έρωτας!!!!!!!!!!
Εμένα έμαθε στο μπαμ!
Ήμουν τυχερή, είχα από πάνω ταράτσα. Οπότε όποτε τον έβλεπα να τα κάνει τον έπαιρνα στα χέρια και τον πήγαινα κατευθείαν επάνω. Κι όταν είχε ολοκληρώσει τα εμβόλια κάτω!
Βέβαια τηρούσα κι εγώ αυστηρά τον χρόνο. Πχ 2 μηνών? κάθε δύο ώρες επάνω. 3 μηνών? 3 ώρες και ου το καθεξής!
Δε του επέτρεψα ποτέ να χρησιμοποιήσει μπαλκόνι ή δωμάτιο. Είναι έξυπνα σκυλιά κι αν ασχοληθεις πραγματικά μαζί τους από τη πρώτη στιγμή που θα μπουν στο σπίτι θα δεις οτι όλα τα κάνουν εύκολα! Αυτός είναι ο σκόπός τους..... να είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν σε όλες τις συνθήκες!!!!!
καθε 2 ώρες και το βράδυ;;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
θα τον εχεις εννοια μολις ξυπνησει το πρωι να τον πας εκει που θελεις εσυ να τα φτιαχνει.συνηθως μεχρι τις 6-7 η ωρα δεν ξυπνανε σαυτη την ηλικια.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Το βράδυ κανόνιζα να τον βγάζω στις 2-3 το βράδυ και μετά το πρωί στις 7.
Αλλά όλο το βράδυ τον είχα μέσα στο crate.
Η αρχή είναι πάντα δύσκολη :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το βράδυ κανόνιζα να τον βγάζω στις 2-3 το βράδυ και μετά το πρωί στις 7.
Αλλά όλο το βράδυ τον είχα μέσα στο crate.
Η αρχή είναι πάντα δύσκολη :)
αφου δούλεψε πάντως μπράβο :)