Γερμανικός ποιμενικός κουτάβι θηλυκό, συμπεριφορά.

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Αγαπητά μέλη καλώς σας ξαναβρήκα! Πριν από ένα μήνα μου χάρισαν μια λύκαινα και έχω ζοριστεί με το πως να την εκπαιδεύσω και να συμπεριφερθώ. Σημειωτέον οτι έχω έναν παππού γκριφόν κανις 14 ετων.
Με την τουαλέτα της το παλεύω(τα κάνει από τις 7 το πρωί που να βάζω ξυπνητήρι η δόλια για να την βγάλω έξω), με έχει κάνει κοτλέ από τις νυχιές της συνέχεια ανεβαίνει πάνω μου μισή μερίδα άνθρωπος είμαι και με κάνει και χάλια. Το "έλα" το έχουμε το "δίπλα" το ψιλοέχουμε, το "κάτω" με τίποτα. Της έχω πάρει αρκετά παιχνίδια και όλη μέρα ασχολείται με αυτά ασταμάτητα. Την εχω περιφραγμένη διότι έχουμε ποντίκια στην εξοχή και βάζουμε ποντικοφάρμακα, έχω ένα μεγάλο κτήμα αλλά φοβάμαι να την έχω ελεύθερη γιατί αυτη τη στιγμή τρώει τα πάντα. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες οδηγίες πλεύσεις?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Είναι μικρή αρκετά για να περιμένεις να ξέρει καλά "κατσε, δίπλα, κάτω"

Οταν λες περιφραγμένη τι εννοείς? Γιατι μπορεί να θεωρείς οτι κινδυνεύει να φάει ποντικοφάρμακο, αλλά κινδυνεύει και από την επαφή με τα ποντικια (λεπτοσπείρωση κλπ) Και τα ποντίκια ανετα περνάνε την οποιαδήποτε περιφραξη

chocolataki

Member
12 Αυγούστου 2008
22
0
Της έχω ένα σπιτάκι περιφραγμένο από σύρμα περίπου 8τμ. Βάζουμε ποντικοφάρμακα στο κτήμα για να προστατευτούμε από τα ποντίκια, το σπίτι μου είναι στους αγρούς. Θα ήθελα να την αφήσω ελεύθερη στο κτήμα αλλά τώρα τρώει τα πάντα δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σαν ηλικία δεν είναι καθόλου νωρίς να γνωρίζει εντολές!
Από 3 μηνών αρχίζουμε σιγά σιγά και εισάγουμε εντολές με ήπιο τρόπο!

Εφόσον την έχεις όμως 1 μήνα δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις! Το μυαλουδάκι το έχει άρα μπορείς άφοβα να αρχίζεις και να εισάγεις κανονικά εντολές και συμπεριφορές!