Γερμανικός ποιμενικός - γραμμές αίματος

Constanine

New Member
26 Οκτωβρίου 2011
1
0
Γειά σας,
θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες της φυλής αν μπορούν να μου προτείνουν υλικό για μελέτη, όσο αφορά το πρότυπο και τις γραμμές αίματος γερμανικών ποιμενικών. Το πρότυπο της ράτσας δίνει πληροφορίες αλλά χωρίς εικόνες ή εστω σκίτσα δεν με βοηθάνε και πολύ. Τις γραμμές αίματος πώς μπορεί να τις μελετήσει κανείς ? Απλά παίρνεις ένα ένα τα εκτροφεία και βλέπεις τα πέντιγκρι των σκυλιών τους ? Και την δυνατότητα για εργασία στην κάθε γραμμή πώς μπορείς να την δείς ? Το να δώ ενα SchH ή ένα IPO σε κάποιον σκύλο, σίγουρα δηλώνει ότι ο σκύλος έχει κάποιο drive αλλά επίσης ότι "δουλεύτηκε". Αυτό λοιπόν δεν τον κάνει καταλληλότερο για εργασία από ένα σκυλί που δεν του δώθηκε η δυνατότητα να μπει στο στίβο. :) Οποιος έχει ασχοληθεί με πρότυπο-γραμμές αίματος - εργασία και τον τρόπο που συνυφαίνονται ας προτείνει υλικό. :Dβιβλία - dvd - internet όλα δεκτά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος. Το "ποιμενικό ανατολικής ευρώπης (VEO)" με το "ποιμενικό ανατολικής γερμανίας (DDR)", τι διαφορά έχουν? Γιατί εμένα μου φαίονται αν όχι τα ίδια, χωρίς καμία διαφορά :)

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Γειά σας,
θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες της φυλής αν μπορούν να μου προτείνουν υλικό για μελέτη, όσο αφορά το πρότυπο και τις γραμμές αίματος γερμανικών ποιμενικών.
Εργασιακών γραμμών ή εκθεσιακών ?

Το πρότυπο της ράτσας δίνει πληροφορίες αλλά χωρίς εικόνες ή εστω σκίτσα δεν με βοηθάνε και πολύ.
Όποιες εικόνες και να δεις, απλά προσπαθούν να προσεγγίζουν το πρότυπο, τουλάχιστον όσον αφορά τις εκθεσιακές γραμμές με όποιες αποκλίσεις αν παρατηρήσεις, γιατί κανένας σκύλος δεν είναι τέλειος. Επίσις υπάρχουν περίοδοι στην εξέλιξη του Γ.Π όπου το SV αλλάζει το πρότυπο κανόνων στην εκτροφή.

Τις γραμμές αίματος πώς μπορεί να τις μελετήσει κανείς ?
Διαχωρίζοντας που θέλεις να εστιάσεις, σε εργασιακά ή εκθεσιακά δείγματα.

Απλά παίρνεις ένα ένα τα εκτροφεία και βλέπεις τα πέντιγκρι των σκυλιών τους ?
Ναι ....αν μπορείς να το κάνεις αυτό θα σε βοηθήσει γιατί θα δεις τελικά ποιος είναι ο φαινότυπος που σου αρέσει και τι προσφέρει ως εργασιακή ικανότητα. Αν θες και μπορείς, την Κυριακή στον Μαραθώνα στο χώρο του Μarathon-land θα διαξαχθεί έκθεση Γ.Π. Εκεί μπορείς να έρθεις σε επαφή με εκτροφείς και να απαντηθούν πολλά από τα ερωτηματά σου.

Και την δυνατότητα για εργασία στην κάθε γραμμή πώς μπορείς να την δείς ? Το να δώ ενα SchH ή ένα IPO σε κάποιον σκύλο, σίγουρα δηλώνει ότι ο σκύλος έχει κάποιο drive αλλά επίσης ότι "δουλεύτηκε". Αυτό λοιπόν δεν τον κάνει καταλληλότερο για εργασία από ένα σκυλί που δεν του δώθηκε η δυνατότητα να μπει στο στίβο
.

Αν παρακολουθήσεις σεμινάρια και αγώνες εργασίας που διεξάγονται στην Ελλάδα και στο εξωτερκό θα ξεχωρίσεις αυτό που σε ενδιαφέρει.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος. Το "ποιμενικό ανατολικής ευρώπης (VEO)" με το "ποιμενικό ανατολικής γερμανίας (DDR)", τι διαφορά έχουν? Γιατί εμένα μου φαίονται αν όχι τα ίδια, χωρίς καμία διαφορά :)

Οπτικά μπορεί να φαίνονται ίδια αλλά δεν είναι. Τα χρώματα που επιθυμούν οι Ρώσοι είναι μαύρο με λευκό αντί του καστανού, το μαύρο και κάποια δείγματα γκρίζου.

Τα αποδεκτά δείγματα φυλής για τον "ΚΟΕ" της Ρωσίας πρέπει να μην έχουν τουλάχιστον 5 γεννιές πίσω σκύλους από Γερμανία. Είναι πολύ πιο βαριά γύρω στα 55-60 kg και το ακρώμιο περίπου στα 76 cm. Επίσις δεν είναι αποδεκτή η κυρτότητα της λεκάνης, το ακρώμιο πρέπει να είναι ελαφρώς πιο ψηλά από την λεκάνη και να είναι λίγο πιο....μακρόστενα, εννοώντας ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι τετράγωνα. Η θέση αυτιών ζητείται να είναι ΚΑΘΕΤΗ στο κεφάλι χωρίς αποκλίσεις στα πλάγια.

Ο χαρακτήρας τους είναι από εκείνους που δεν θα τον έλεγες παιχνιδιάρη όπως ένα κλασσικό Γ.Π ακόμα και εργασιακών γραμμών, δεν θα παίξουν με μπαλάκια και τα συναφή παιχνίδια. Είναι πολύ σοβαροί σκύλοι και αποτελεσματικοί με πολύ καλό χαρακτήρα, αγαπούν ΠΟΛΥ την οικογένεια και είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαιρετικοί φύλακες.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Οπτικά μπορεί να φαίνονται ίδια αλλά δεν είναι. Τα χρώματα που επιθυμούν οι Ρώσοι είναι μαύρο με λευκό αντί του καστανού, το μαύρο και κάποια δείγματα γκρίζου.

Τα αποδεκτά δείγματα φυλής για τον "ΚΟΕ" της Ρωσίας πρέπει να μην έχουν τουλάχιστον 5 γεννιές πίσω σκύλους από Γερμανία. Είναι πολύ πιο βαριά γύρω στα 55-60 kg και το ακρώμιο περίπου στα 76 cm. Επίσις δεν είναι αποδεκτή η κυρτότητα της λεκάνης, το ακρώμιο πρέπει να είναι ελαφρώς πιο ψηλά από την λεκάνη και να είναι λίγο πιο....μακρόστενα, εννοώντας ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι τετράγωνα. Η θέση αυτιών ζητείται να είναι ΚΑΘΕΤΗ στο κεφάλι χωρίς αποκλίσεις στα πλάγια.

Ο χαρακτήρας τους είναι από εκείνους που δεν θα τον έλεγες παιχνιδιάρη όπως ένα κλασσικό Γ.Π ακόμα και εργασιακών γραμμών, δεν θα παίξουν με μπαλάκια και τα συναφή παιχνίδια. Είναι πολύ σοβαροί σκύλοι και αποτελεσματικοί με πολύ καλό χαρακτήρα, αγαπούν ΠΟΛΥ την οικογένεια και είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαιρετικοί φύλακες.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Ευχαριστώ φίλε και να 'σαι καλά!! Μια χαρά βοήθησες. Έχω έναν γνωστό βουλγαρία που έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμμένα σκυλιά και μου είπε κι αυτός σχεδόν τα ίδια, ειδικά για τον χαρακτήρα. Έχει ένας φίλος του βούλγαρος ένα, είναι 10 μηνών και είναι 48 κιλά!!! Πρέπει να είναι φοβερά σκυλιά!!! Και πάλι ευχαριστώ.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έχει ένας φίλος του βούλγαρος ένα, είναι 10 μηνών και είναι 48 κιλά!!! Πρέπει να είναι φοβερά σκυλιά!!! Και πάλι ευχαριστώ.
Ή ο σκύλος είναι παχύσαρκο ή εκτός προτύπου... με ότι αυτό σημαίνει.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
να ρωτησω και εγω... το ποιμενικο ανατολικης γερμανιας (DDR) με το ποιμενικο τσεχιας τι βασικες διαφορες εχουν?