Γερμανικός ποιμενικός... Μαδάει, φυσιολογικό;

unregister

Member
11 Απριλίου 2011
9
0
Καλησπερα ,στην παρεα σας .Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να σας μεταφερω τον προβληματισμο μου και να ζητησω και την γνωμη καποιου μελους με γνωσεις στην συγκεκριμενη φιλη .Ειναι 15 μηνων γερμανικο ποιμενικο και εδω και 2 μερες οταν την χαιδευω φευγουν τουφες ολοκληρες απο την γουνα της ,απο κατω υπαρχει ενα στρωμα απο μαυρο τριχωμα (δεν φαινεται το δερμα της ).Εχω πανικοβληθει λιγο γιατι παντα εβγαζε τριχες ειδικα στο βουρτσισμα αλλα τωρα φευγουν τουφες .Ειναι ευδιαθετη τρωει παιζει και γενικα δεν εχω παρατηρησει καμια διαφορα στη συμπεριφωρα της .
Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Φιλικα
Νικος

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλώς όρισες!

Υποθέτω ότι είναι η αλλαγή τριχώματος, λόγω εποχής, αλλά ας σου απαντήσει και κάποιος γνώστης της φυλής. Και το δικό μου το ημιαιμάκι έχει αρχίσει extra μάδημα αυτές τις μέρες.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Νομίζω πως μαδάει φυσιολογικά,η φυλή αυτή μαδά γενικότερα αρκετά,δεν πρέπει να σε απασχολεί και ιδιαίτερα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κ εμεις ξεκινησαμε σιγα σιγα κ λερωνουμε....πριν μια βδομαδα που τον χτενησα κ τον εκανα μπανιο δεν εβγαλε τιποτα κ χθες με το περασμα του χεριου...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το παράξενο θα ήταν να μην μαδάει!
Αν το δέρμα είναι φυσιολογικό και το τρίχωμα που μένει υγιές, το μόνο που μένει είναι να χτενίζεις συχνότερα. Αν δημιουργούνται τούφες που φεύγουν ολόκληρες σημαίνει ότι θέλει περισσότερο χτένισμα.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σε αντίθεση με τα άλλα σκυλιά που συνήθως μαδάνε 2 φορές το χρόνο, ο γερμανικός ποιμενικός μαδάει μόνο μία, αλλά αυτή διαρκεί 365 ημέρες :p

:D:D:D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θέλεις να δεις το σπίτι μου?

Κάθε απόγευμα επισκέπτονται κάτι γνωστές μου τις γωνίες του σπιτιού που λέγονται τριχομπαλίτσες!

Καλό χτένισμα πριν μπείτε σπίτι και τα υπόλοιπα με την ηλεκτρική!

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
ειναι φυσιολογικος ο πανικος σου .....απλα ο σκυλος σου σου φωναζει οτι ηρθε η ανοιξη κια πλησιαζει το καλοκαιρι....αστειευομαι μην με παρεξηγησεις ....και μην ανησυχεις ετσι ειναι η φυλη μας ...με πολλη τριχα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν λέω κι εμείς βρίσκουμε τρίχες παντού στο σπίτι αλλα φέτος τα πράγματα ήταν ΠΟΛΥ πιο καλύτερα.

unregister

Member
11 Απριλίου 2011
9
0

Σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση στο ερωτημα μου .Δικαιολογημενο λετε λοιπον το μαδημα ,χαλαει βεβαια την αισθητικη της σκυλιτσας μου αφου εχει "μπαλοματα" πλεον στην γουνα της αλλα η φυση ξερει καλυτερα .
Κατα τα αλλα Φωβαμε οτι αν την βουρτσισω θα μεινει χωρις τριχωμα τωρα ..

Kkranis , με πονεσε η κοιλια μου απο το γελιο ,φοβερη απαντηση.

http://www.dogforum.gr/v3/member.php?2053-kkranis

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Να μην φοβάσαι ότι θα μείνει χωρίς τρίχωμα. Να την χτενίσεις πολύ, μέχρι να φύγουν όλες οι νεκρές τρίχες και να μην έχει μπαλώματα.

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
unregister όντος έχουμε πολύ τρίχα :) .
Αλλά ρε unregister μήπως εννοείς κάτι άλλο, και η δικιά μου που αλλάζει τώρα τρίχωμα (πρώτα ξεκίνησε με τον εσωτερικό μανδύα και τώρα με τον εξωτερικό πιο πολύ) αλλά δεν καταλάβαινες μπαλώματα και σίγουρα δεν φαινόταν οτι με το βούρτσισμα θα μείνει με το δέρμα.
Μήπως να έβαζες καμιά φώτο με το τι εννοείς .

(και με την ευκαιρία καλωσόρισες κιόλας)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
διαφήμιση υποτίθεται ότι είναι αυτό, μ' αρέσει πάαααρα πολύ όμως (ψιλο-off topic? όχι τελείως)
Ναι, διαφήμιση για ηλεκτρικές σκούπες της Dyson που θεωρούνται οι καλύτερες για τρίχες κατοικιδιων (σσσ... μην μ'ακούσει η Sara μόνο! :-$ :lol:)

Και το βρίσκω όντως
Πολύ καλό...:D
και φυσικά on topic!

Έχω κι άλλο σχετικό βιντεάκι :D
(συμπεριλαμβάνει και την σκούπα που λέγαμε)

[video=youtube;fBYtCmJFrm4]http://www.youtube.com/watch?v=fBYtCmJFrm4[/video]

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ρε σεις,μηπως ειναι η sara ειναι αυτη???βεβαια το σκεφτομαι ακομη ,γιατι δεν βρηκε η τυπισα μεσα στο σαντουιτσ ολοκληρο μουφ αλλα μερικες τριχουλες,ομως εχω σοβαρες υποψιες οτι ειναι!!!!!!

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Πες "γεια!" στο χειμερινό τριχωμα!!!!
Πως νομίζεις θα μπορέσουν να αντέξουν το καλοκαίρι?
Όντως ο γ.π. γενικα μαδάει, αλλά από οτι βλέπω απο τον δικό μου, έντονα 2 φορές το χρόνο!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Πολύ γελάω που επιλέγετε κοντότριχα και...για να μαδάνε λιγότερο...:D
Εμείς τουλάχιστον τα κάνουμε κοτσίδες και τα μαζεύουμε ευκολότερα...;):p