Γερμανικός Ποιμενικός

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
γεια σε ολους.θα ηθελα να ρωτησω αν ο γ.π μπορει να ζησει σε διαμερισμα 100 τ.μ κ με αρκετα μεγαλο μπαλκονι.σιγουρα χρειαζεται ωρες εκτονωσης.αυτες πρεπει να υπαρχουν καθημερα στο προγραμμα του σκυλο η μπορει να γινοντια πχ σ/κ και 1-2 φορες μεσα στην εβδομαδα.η εκπαιδευση φυλακα ενος γ.π ποσο στοιχιζει?κ 2 τελευταιες ερωτησεις.το σκυλι μαδαει αρκετα?επειδη ισως να μην μπορω να το κανω μπανιο μεσα το χειμωνα τουλαχιστον υπαρχει μαγαζια που μπορω να το παω κ να μου το κανουν μπανιο 1 φορα το μηνα?αυτο ποσο θα μου στοιχιζε

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
μπάνιο το πολύ 4 φορές το χρόνο
βούρτσισμα καθημερινά και έτσι γλυτώνεις τις τρίχες
ζει άνετα και σε λιγότερο από 100 τετραγωνικά
η τιμή εκπαίδευσης είναι ανάλογη του εκπαιδευτή
βόλτες καθημερινά και απαραίτητα

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
μονο 4 φορες το χρονο?δεν μυριζει ετσι το σκυλι ομως?1 ωρα βουρτσισμα την ημερα αρκει?με την εκτονωση-ασκηση του σκυλου τι γινεται?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
γεια σε ολους.θα ηθελα να ρωτησω αν ο γ.π μπορει να ζησει σε διαμερισμα 100 τ.μ κ με αρκετα μεγαλο μπαλκονι.σιγουρα χρειαζεται ωρες εκτονωσης.αυτες πρεπει να υπαρχουν καθημερα στο προγραμμα του σκυλο η μπορει να γινοντια πχ σ/κ και 1-2 φορες μεσα στην εβδομαδα.η εκπαιδευση φυλακα ενος γ.π ποσο στοιχιζει?κ 2 τελευταιες ερωτησεις.το σκυλι μαδαει αρκετα?επειδη ισως να μην μπορω να το κανω μπανιο μεσα το χειμωνα τουλαχιστον υπαρχει μαγαζια που μπορω να το παω κ να μου το κανουν μπανιο 1 φορα το μηνα?αυτο ποσο θα μου στοιχιζε
Γειά σου Κυριάκο. Ο Γ.Π. μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα αρκεί να εκτονώνεται κάθε μέρα.Τον δικό μου τον βγάζω βόλτα δυο με τρείς φορές τη μέρα συνολικά περίπου δυο ώρες.Μακάρι να μπορούσα περισσότερο.
Οτι μαδάει,μαδάει είναι σίγουρο. Οσο για το μπάνιο,αν και κάνουν στα πετ σοπ δεν το συνιστώ να τον πηγαίνεις εκει που πουλάνε ζώα για ευνόητους λόγους.Εγώ τώρα τελευταία έχω βρει κινητή μονάδα καλλωπισμου που έρχονται με βανάκι στο σπίτι και του κάνουν γενικό μπάνιο και καλλωπισμό.
Εχεις πάρειγ.π. η σκέφτεσαι να πάρεις?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
1 ώρα; θα το κάνεις σαν αιγυπτιακή γάτα

το
βούρτσισμα είναι ο καθαρισμός του , επίσης με μωρομαντηλα

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
σκεφτομαι γ.π γιατι ειναι η αγαπημενη μου ρατσα,τρομερος σκυλος πανεξυπνος και γινεται καλος φυλακας.επισης ειναι και πολυ καλος σκυλος συντροφιας.οταν λες τον πας βολτα περπατημα μονο η τον πας σε κανενα παρκο και παιζεις μαζι του με μπαλακια πχ

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
σορρυ αλλα δν ξερω.μπορεις να μου πεις ποση ωρα το βουρτσιζεις,τι περιλαμβανει η βολτα του κ ποσο στοιχιζει ο καλλωπισμος του?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τις περισσότερες φορεές περπάτημα με λουρί,γιατί αν δεν είναι περιφραγμένος ο χώρος δεν εμπιστεύομαι να τον αφήσω λυτό μη φύγει.
Αν υπάρχει κάποιος χώρος προστατευμένος σίγουρα μπορεί να παίξει και να τρέξει.
Το βούρτσισμα δεν διαρκεί με τις ώρες,το βλέπεις,τώρα δε τοέχω χρονομετρήσει!
Υπολογιζε γύρω στα 50 ευρώ για το μπάνιο του.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν έγραψες κάπου αλλού πως είτε σπουδάσεις στην πόλη σου είτε αλλού θα πας σε δικό σου σπίτι; πού ξέρεις ότι θα είναι 100 τετραγωνικά; εκτός κι αν σκέφτεστε με τους γονείς σου να πάρετε τώρα.
όσον αφορά τους χώρους, υπάρχουν πολλές απόψεις, η κοπέλα μου μένει μόνη της σε διαμέρισμα 117 τετραγωνικών με ένα ροτβάιλερ, εγώ μένω σε 55 τετραγωνικά με χάσκι και βέλγικο ποιμενικό. Βλέπεις η πραγματικότητα είναι πως ο σκύλος θέλει να είναι με την οικογένεια του, το αν θα κάθεται πάνω σε ένα καναπέ ή αν θα μένουν σε ένα διάδρομο 14 τετραγωνικών σαν το πρώτο σπίτι που νοίκιασα ως φοιτητής δεν έχει καμία σημασία.

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
40
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
το σκυλί παρέα θέλει όχι τετραγωνικά..και όπως όλα τα ενεργητικά σκυλιά ιδανικό είναι το τρέξιμο και σπριντ για να ξεδίνουν και όχι απλά βόλτα περπατώντας. Αρκεί να υπάρχει ο χώρος ο βέβαια.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
το σκυλί παρέα θέλει όχι τετραγωνικά..και όπως όλα τα ενεργητικά σκυλιά ιδανικό είναι το τρέξιμο και σπριντ για να ξεδίνουν και όχι απλά βόλτα περπατώντας. Αρκεί να υπάρχει ο χώρος ο βέβαια.
Εμείς λέμε να ξεκινήσουμε agility όταν φτιάξει λιγάκι ο καιρός για να εκτονώνεται περισσότερο!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
φοιτητης ειμαι και ζω στην αθηνα.μενω με την αδερφη μου κ τον πατερα μου κ ειμαι στην σχολη περιπου 4 ωρες την μερα 12-4 συνηθως.κ το βραδυ παω για μιαμιση ωρα κικ η για βαρυ

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Ο ΓΠ είναι σκύλος με πολλή ενέργεια. Δεν έχουν τόσο σημασία τα τ.μ. όσο η εκτόνωσή του. Έχει απίστευτη ενέργεια και σε συνδυασμό με το ότι, όπως οι περισσότερες μεγαλόσωμες φυλές, αργεί να ωριμάσει, αν δεν το εκτονώνεις αρκετά ετοιμάσου για ταλαιπωρία. Και δυστυχώς μαδάει πολύ και μάλιστα όλο τον χρόνο και όχι μόνο δύο φορές όπως άλλες φυλές. Όσο για το "φύλακας", ναι μπορεί να γίνει καλός, δεν είναι όμως αυτονόητο (εξαρτάται από τα αίματα) ότι ο σκύλος θα βγεί, δεν "το έχουν" (πια) όλα τα γερμανικά ποιμενικά δυστυχώς.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Το θέμα είναι πως πρέπει να βρεις ενα καλό ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ να αγοράσεις τον σκύλο σου . Πριν πας όμως εκεί , ψάξε , διάβασε , ενημερώσου . Μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις . Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη . Είναι ένα αιώνιο μωρό , θα εξαρτάται πάντοτε από εσένα . Στα λέω αυτά ξέροντας τι σημαίνει ευθύνη . Εγώ είμαι μαθητής 3ης λυκείου και μέσα στο πρόγραμμά μου , έχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2,5 ώρες βόλτα . Αυτό σημαίνει οτι πριν το σχολείο , μετά και μετά το φροντιστήριο πηγαίνουμε βόλτα . Αυτό σημαίνει πως ορισμένες φορές κόβω από άλλες υποχρεώσεις , ακόμα και πολύτιμες ώρες ύπνο. Ξέρω είμαι λίγο οφ τοπικ . Τελοσπάντων , είναι μια ράτσα που θέλει καθημερινό βούρτσισμα , εκπαίδευση η τιμή της οποίας κυμαίνεται από 500-1000 ευρώ (όχι απαραίτητα) και ψυχοσωματική εκτόνωση .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα είναι πως πρέπει να βρεις ενα καλό ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ να αγοράσεις τον σκύλο σου . Πριν πας όμως εκεί , ψάξε , διάβασε , ενημερώσου . Μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις . Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη . Είναι ένα αιώνιο μωρό , θα εξαρτάται πάντοτε από εσένα . Στα λέω αυτά ξέροντας τι σημαίνει ευθύνη . Εγώ είμαι μαθητής 3ης λυκείου και μέσα στο πρόγραμμά μου , έχει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2,5 ώρες βόλτα . Αυτό σημαίνει οτι πριν το σχολείο , μετά και μετά το φροντιστήριο πηγαίνουμε βόλτα . Αυτό σημαίνει πως ορισμένες φορές κόβω από άλλες υποχρεώσεις , ακόμα και πολύτιμες ώρες ύπνο. Ξέρω είμαι λίγο οφ τοπικ . Τελοσπάντων , είναι μια ράτσα που θέλει καθημερινό βούρτσισμα , εκπαίδευση η τιμή της οποίας κυμαίνεται από 500-1000 ευρώ (όχι απαραίτητα) και ψυχοσωματική εκτόνωση .
Καθόλου off-topic...όλα αυτά που λες είναι μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα...