Γεράκι????

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλησπέρα....

Στην απογευματινή βόλτα με την μηχανή, μέσα σε ένα δάσος κοντά στην Πρέβεζα, είδα κάτι σκυλιά να περνάνε το δρόμο "κλειδωμένα"

"που πάνε γ@μ@ το prey τους?" σκέφτηκα σε άψογη κυνοφιλική διάλεκτο...

Στην άλλη μεριά του δρόμου...είδα ένα πουλί που μου έμοιασε με μικρό γεράκι, ανάμεσα σε περπάτημα και προσπάθεια πτήσης !

Ευτυχώς φόραγα τα γάντια της μηχανής και το έπιασα χωρίς να γίνω σουρωτήρι, παρά τις επιθέσεις του...

Το έφερα σπίτι και πήρα τηλ την ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, οπότε κανονίσαμε να το στείλω με το ΚΤΕΛ αύριο το πρωί.

Η ερώτηση είναι η εξής:
Μήπως μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τι είναι?
Αν είναι απλώς μικρό και επειδή μούσκεψε από την χτεσινή καταιγίδα δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, μήπως θα ήταν καλύτερα να το άφηνα να ηρεμήσει σήμερα δίνοντάς του και κάτι να φάει...και να το αμόλαγα αύριο...
Αντί να φάει την ταλαιπωρία του ΚΤΕΛ και να φτάσει αύριο βράδυ Αθήνα?

τραυματισμένο δεν μου φάνηκε πάντως..

Ιδού ο "Γούντυ"...
(εννοείται ότι του έβγαλα όνομα...αφού με έκανε σουρωτήρι...)

DSC_0419.jpg

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μπράβο, ρε Κώστα!!!
Την έκανες και σήμερα την καλή σου πράξη!

Υ.Γ. Δεν έχω ιδέα από γεράκια...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μπορεί να μην το βλέπεις εμφανώς τραυματισμένο αλλά μπορεί πχ να εχει κανα καταγματάκι, οπότε νομίζω ειναι καλύτερα να το στείλεις μια και καλή και να το παραλάβει εθελοντης της ΑΝΙΜΑ από το κτελ παρα να ρισκάρεις να χάσεις χρόνο αν εχει πρόβλημα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Λοιπόοοοον

Από όσα πρόλαβα να βρω..
Είναι κανονικού μεγέθους Levant sparrohawk (Accipiter brevipes)
γεράκι.jpg

μοιάζουν...δεν νομίζετε?

Ελληνική ονομασία... Σαίνι!!!!!!!!!!

Στην οικογένεια των Αετίδων....και ουχί των Ιερακίδων (άκυρο???)

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μπορουμε να δουμε την πλατη? Νομιζω πως ειναι πετριτης νεαρος σε ηλικια. Να το στειλεις ή στην Ανιμα ή στο ΕΚΠΑΖ, κανουν καλη δουλεια επανενταξης, εχουν ειδικους γιατρους που συνεργαζονται με τα πουλια και χωρους καταλληλους και πανω απ'ολα εμπειρια χειρισμου ωστε να περνανε το λιγοτερο δυνατο στρες. Οι περισοτεροι κτηνιατροι ειναι ασχετοι με πτηνα. Μπορεις να του δωσεις ωμο στηθος κοτοπουλο ή κιμα. Νερο αν δεν πινει απο μπολ μπορεις να σταξεις λιγο νερο πανω στα ρουθουνια του, τα πτηνα πινουν κι απο εκει χωρις να πνιγουν.

Ειμαι εθελοντης στο ΕΚΠΑΖ, εξυπηρετω με μεταφορες-αποστολες καποιες φορες που μπορω.

εντιτ: Ισως και σαΐνι. Αυτο που λες ειναι νομιζω.

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.387
kanarini.net

πανέμορφο πλάσμα δες εδώ... γεράκι φαίνεται και ίσως και μωρό ακόμα! με το κτελ πως θα πάει?? θα φάει τρελό stress!!! δεν ξέρω τι αν σου πω δεν μου έχει τύχει αλλα γιατί να το στείλεις στην anima άμα δεν είναι άρρωστο? και αν μην το αφήσεις ελεύθερο?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Λοιπόοοοον

Από όσα πρόλαβα να βρω..
Είναι κανονικού μεγέθους Levant sparrohawk (Accipiter brevipes)
View attachment 39392

μοιάζουν...δεν νομίζετε?

Ελληνική ονομασία... Σαίνι!!!!!!!!!!

Στην οικογένεια των Αετίδων....και ουχί των Ιερακίδων (άκυρο???)
Χωρίς pedigree, ό,τι και να λες δε μας πείθεις.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
kanarini.net

πανέμορφο πλάσμα δες εδώ... γεράκι φαίνεται και ίσως και μωρό ακόμα! με το κτελ πως θα πάει?? θα φάει τρελό stress!!! δεν ξέρω τι αν σου πω δεν μου έχει τύχει αλλα γιατί να το στείλεις στην anima άμα δεν είναι άρρωστο? και αν μην το αφήσεις ελεύθερο?
Διοτι δεν μπορουμε να εκτιμησουμε τι μπορει να εχει χωρις να το δει ειδικος γιατρος. Τωρα ξεκουραζεται, μπορει να μαζεψει δυναμη και να βαλει τα δυνατα του να πεταξει και να πεσει λιγο παραπερα που δεν θα το δει κανεις. Κωστα κανε καλυτερα οτι σου πουν αυτοι στο τηλεφωνο. :)

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Άμα το έλεγες νωρίτερα θα έστελνα την αδερφή μου να συναντιόσασταν να το έφερνε αυτή Αθήνα γιατί έρχεται σήμερα!!

Πανέμορφο!! Είναι τραυματισμένο??βάλτο σε ένα κουτί με τρύπες κι άστο στην ησυχία του να μην ακούει θορύβους!!Αν θες με μια σύριγγα στάξε νερό πάνω στο ράμφος του μήπως και θέλει να πιει!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Μπορουμε να δουμε την πλατη? Νομιζω πως ειναι πετριτης νεαρος σε ηλικια. Να το στειλεις ή στην Ανιμα ή στο ΕΚΠΑΖ, κανουν καλη δουλεια επανενταξης, εχουν ειδικους γιατρους που συνεργαζονται με τα πουλια και χωρους καταλληλους και πανω απ'ολα εμπειρια χειρισμου ωστε να περνανε το λιγοτερο δυνατο στρες. Οι περισοτεροι κτηνιατροι ειναι ασχετοι με πτηνα. Μπορεις να του δωσεις ωμο στηθος κοτοπουλο ή κιμα. Νερο αν δεν πινει απο μπολ μπορεις να σταξεις λιγο νερο πανω στα ρουθουνια του, τα πτηνα πινουν κι απο εκει χωρις να πνιγουν.

Ειμαι εθελοντης στο ΕΚΠΑΖ, εξυπηρετω με μεταφορες-αποστολες καποιες φορες που μπορω.

εντιτ: Ισως και σαΐνι. Αυτο που λες ειναι νομιζω.
Αν θες να βγάλω φώτο...
Κιμά έχω...να δώσω λες?
Για νερό...δεν θα διακινδυνεύσω...μέσα στα νερά ήταν....
Για Πετρίτης είναι πολύ μικροπόδαρο...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το έχω σε κλουβί με σίτα (που στεγνώνω τα αυγοτάραχα...μου χα χα) και του έριξα ένα σεντόνι από πάνω...που ξέρω ότι κάνουν για να ηρεμούν τα πουλιά...
Μάλλον κι εγώ καταλήγω να φύγει αύριο πρωί πρωί, αφού φαίνεται ότι είναι ενήλικο για το είδος του...ΑΡΑ...κάτι δεν πάει καλά.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τι λε ρε Epial????

Πίσω πίσω στα γεράματα positive reinforcement????
Θα φάει πνίχτη να μάθει να σέβεται!
Που με τέντωσε!

Λοιποοοοον...
Είναι θυληκό από ότι δείχνουν τα χρώματα...
Το αρνητικό είναι ότι το συγκεκριμένο είδος...είναι αποδημητικό...και τέτοιο καιρό πρέπει να την κάνει για Αίγυπτο και κάτω...
Οπότε μάλλον ο κατακλυσμός τους χάλασε το ταξίδι...

Levant Sparrowhawk - Wikipedia, the free encyclopedia

Σας τα λέω λίγα-λίγα όπως τα βρίσκω...

εντιτ
Ευχαριστώ Παναγιώτη! :D

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν τρώει κιμά...
Προτιμάει το χέρι μου...
Έκανα και το λάθος να το πιάσω χωρίς γάντι για να ψηλαφίσω το φτέρωμα αν έχει καμιά πληγή...
ΠΙΟΥ νο3