Γεια χαρά!!

melina_dog

Member
1 Απριλίου 2011
6
0
Παιδια γεια σας ειμαι νεος σκυλομπαμπας και λιγο μερδεμενος...

Να το ταϊσω, να το παιξω τι να το κανω;

Μολις μπηκα στο σπιτι με το κουταβακι και δεν ξερω τι να κανω, θυληκουλη ειναι, εκεινο ηξερε κατουρησε το πατωμα και τωρα ξαπλωσε... πεντε μετρα μακρια μου τι να το κανω;

Παιδια τα φωτα σας εχω ενα κομπο στο στομαχι...

Παντως ειναι γλυκα!!!

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Καλησπερα φιλε και να σου ζησει η μικρουλα, απο που το πηρες το κουταβακι ? ποσων μηνων ειναι ? στον γιατρο το πηγες ? αναλογα την φυλη θα διαλεξεις και την τροφη, αλλη παιρνουμε για τις μεγαλοσωμες φυλες και αλλη για τις μικροσωμες. Συγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων. Αν ειναι πολυ μικρουλι για τις αναγκες τις υπαρχουν καποιες ειδικες πανες.

melina_dog

Member
1 Απριλίου 2011
6
0
Την μικρουλα την πηρα απο καταφυγιο, μου ειπαν πως ειναι καννισακι αλλα μαλλον για ημιαιμο το κοβω. Ειναι περιπου 2 μηνων και ειναι μια σταλια, δηλαδη στην μια παλαμη μου την κραταω μεσα... Στον γιατρο θα παμε το απογευμα.

Ευχαριστω για τον καταιγισμο ερωτησεων εχω πολυ αγχος...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Οκ φίλε μου μην σε πιάνει πανικός τώρα. Έχεις φροντίσει για τα προικιά του ? Κάνε μια βόλτα στο πετ της γειτονιάς σου το απόγευμα να προμηθευτείς τις πάνες για τα τσίσα, το κρεββατάκι, τροφή και τα μπωλ του. Βάλε του νερό και άστο να εξερευνήσει λίγο το περιβάλλον. Θα είναι αρκετά ήσυχο μέχρι να συνηθίσει μετά θα είναι ενα ζωηρό κουτάβι. Να σου ζήσει. Άμα ηρεμήσετε τράβα και φωτο να το δούμε. Άντε καλά κατουρήματα....:D
Παιδιά βάλτε τα ανάλογα λινκς δεν τα έχω πρόχειρα.

Last edited:

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Ολοι μας τα εχουμε περασει αυτα :) φυσιολογικο ειναι. Μπραβο σου για την κινηση να προτιμησεις μια ψυχουλα απο το καταφυγιο. Στις σκυλοκουβεντες θα βρεις πληροφοριες για οτι πρεπει να μαθει ενας νεος σκυλογονιος, για τις αποριες σου εδω ειμαστε. Καλως ηρθες.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλός τον...

Το μικράκι είναι πολύ.....μικράκι! Θα χρειαστείς υπομονή, τον κατάλληλο εξοπλισμό και ... υπομονή!!! :)

Λοιπόν για το τάισμα θα διαλέξεις μία καλή τροφή για μικρόσωμα που θα του κάτσει καλά. Κατά προτίμηση αυτή που της έδιναν στο καταφύγειο. Ανθες να αλλάξεις για να μην το κόψουν οι διάρροιες θα αλλάξεις σταδιακά, ανακατεύοντας την παλιά με την καινούρια... Ρώτα και τον κτηνίατρο αλλά νομίζω 3 φορές την ημέρα είναι καλά.

Θα πρέπει να πάρεις κρεβατάκι, πιατάκια (ανοξείδωτα κατά προτίμηση), αρκετά μασουλιτήρια και παιχνίδια, πάνες και ένα crate ή ένα πάρκο.
Άσ' το να ησυχάσει για αρχή καλύτερα θα ήταν ήδη να είχες το crate να κοιμηθεί εκεί. Το ότι κοιμήθηκε μακριά σου μην σε αγχώνει και μη το παίρνεις προσωπικά ουσιαστικά δε σε ξέρει... σιγά σιγά δε θα ξεκολλάει!

Τώρα για τις πάνες και τα τσίσα θα κάνω copy paste αυτά που έγραψα το πρωί: Η πρώτη εκπαίδευση που θα της κάνεις. Το κουτάβι ως μωρό δεν έχει ακόμη την ικανότητα να ελέγχει τη κύστη του. Αυτό σημαίνει πως ανά συχνά χρονικά διαστήματα πρέπει να ξαλαφρώσει. Σίγουρα δε θα λερώσει μετά το φαγητό, τον ύπνο και το παιχνίδι. Σημάδια ότι το κουτάβι θέλει να λερώσει...: κινείται ανήσυχα, μυρίζει επίμονα σχδόν νευρικά και σε κύκλους, σταματάει το παιχνίδι. Εκείνη τη στιγμή το παίρνεις αγκαλίτσα χωρίς να πεις λέξη και απαλά το πας στην πάνα του (βολεύει για να μη χρειάζεται να έχεις τη μπαλκονόπορτα συβεχώ ανοιχτή αργότερα!) το αφήνεις απαλά και λες την εντολή που έχεις διαλέξει (πιπί, τσίσα, λέρωσε κ.ο.κ.). Και περιμένεις μέχρι να ενεργηθεί. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να έχεις περάσει την πάνα λίγο από τα τσίσα της για να της μυρίσουν και να την κάνουν να καταλάβει πιο εύκολα. Μόλις τα κάνει στην πάνα χαρές και πανηγύρια (δεν είμαι υπέρ της λιχουδιάς). Και αυτό θα γίνεται όση ώρα είσαι στο σπίτι. Όταν φεύγεις στο πάρκο με το κρεβάτι, την πάνα, νερό και παιχνίδια, κατά προτίμηση τόσο μεγάλο ώστε το κρεβατι και η πάνα να καλύπτουν όλο το δάπεδο. Τα κουτάβια από ένστικτο δεν λερώνουν ποτέ εκεί που κοιμούνται, οπότε όπου και να πάει εντός πάρκου θα είναι πάνα. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να λερώνει άνετα με το που βάζεις στην πάνα, και μετά σταματάς την αγκαλιά και το καλείς να σε ακολουθήσει και το οδηγείς μέχρι την πάνα. Κάποια στιγμή με τον καιρό θα το δεις να τρέχει μόνο του προς την πάνα!! Εγώ την ακολουθούσα όσο μπορούσα πιο αθόρυβα και με το που τα έκανε την επιβραβευα. Το κάνω ακόμα και σήμερα και όταν της λέω τσίσα ακόμα και να μην έχει η κακομοίρα σφίγγεται να βγάλει κάτι απλά και μόνο για να κάνουμε χαρούλες!!
Το μότο μας στο λέρωμα είναι "δεν αφήνουμε το κουτάβι να κάνει λάθος", αυτό σημαίνει ότι δημιουργείς πάντα τέτοιες συνθήκες ώστε το κουτάβι να τα καταφέρνει σωστά. Ατυχήματα θα υπάρξουν, αλλά δεν μαλώνουμε εκτός αν τοπιάσουμε επ' αυτωφόρω και πάντα μόνο λεκτικά ούτε κούνημα από το σβέρκο, ούτε εφημερίδες, ούτε χτυπήματα...

Καλό διάβασμα και σε σένα σε όσα περισσότερα θέματα του forum μπορείς και να τη χαίρεσαι!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθες, να χαίρεσαι το μωράκι σου, και συγχαρητήρια που επέλεξες να πάρεις σκυλάκι από καταφύγιο. :):):) Η Χρυσούλα με κάλυψε απόλυτα. Το σημαντικότερο πρώτο βήμα είναι ο κτηνίατρος, και φαντάζομαι ότι τώρα θα είστε εκεί. Αυτός θα σου δώσει τις απαραίτητες συμβουλές. Μην διστάσεις να μας γράψεις τις απορίες σου. Εμείς είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας μαζί σου. Στο φόρουμ θα βρείς πολλά πολλά πόστ με πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν. Αυτό που γράφεις, ότι αισθάνεσαι ένα σφίξιμο στο στομάχι, με συγκίνησε ιδιαίτερα. Δείχνει άνθρωπο ευαίσθητο, ο οποίος έχει συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει κανείς υιοθετώντας έναν σκύλο. Άρα όλα θα πάνε καλά. Το μικρούλι θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στο σπίτι, όπως άλλωστε και εσύ. Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να έχει το κρεβατάκι του, και σιγά-σιγά θα γνωριστείτε και θα ξεκινήσει η όμορφη συμβίωση. Πρόσεχε πολύ το ενδεχόμενο ατυχήματος - μπορεί να μασήσει καλώδια, και να φάει ότι βρεί στο πάτωμα. Εκεί πρέπει να έχεις τον νού σου. Κατά τα άλλα ηρέμησε και απόλαυσε το ... :D:D:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Τα κορίτσια με κάλυψαν απόλυτα, να προσθέσω μόνο σε αυτό που είπε η andromeda , το ενδεχόμενο ατυχήματος, όσο πιο μικρούλι το κουταβάκι είναι τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος, πολύ προσοχή στα ποδαράκια του, στις αγκαλίτσες και στα χαδάκια γιατί είναι πολύ εύθραυστο ακόμη.
Καλώς ήρθες και να σου ζήσει !!

melina_dog

Member
1 Απριλίου 2011
6
0
Γυρίσαμε απο την γιατρο... Πριν παμε μυριζε χαλια... Δεν πλησιαζονταν! Η γιατρος ειπε πως αυτο οφειλεται στο ασυλο. Την καθαρισε, της εδωσε συροπακι για τα σκουλικια. Ειμαστε καλα και χωρις παρασιτα...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες και καλη υπομονη με το κουταβι! Και σφουγκαριστρα! Θα την χρειαστεις...:)

Υγεια για το σκυλακι, πανω απ΄ολα...

melina_dog

Member
1 Απριλίου 2011
6
0
Σφουγκαριστρα... ναι αλλα για ποσο; Στην γιατρο σημερα ενα σκυλακι ενος ετους εκανε τις αναγκες του στο πατωμα... Τοοοσο πολυ;

Αν και μετα απο κουβεντα με την σκυλομαμα του εμαθα πως του βαζει κολονια ζιβενσι... Μαστουρης ο σκυλακος...

Υ.γ. οσο σας γραφω αυτα η κουκλιτσα μου κοιμαται πανω στο ποδι μου!!! Οταν ηρθε ουτε να με φτυσει.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Διαβασε τα σχετικα θεματα στο φορουμ για εκπαιδευση τουαλετας κλπ...:)
Και ποσα τσισα να κανει αυτο το ''πραγματακι''...?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες και να σου ζησει η τοσοδουλα σου! Θελουμε φωτο!

Με υπομονη, σταθεροτητα και κατανοηση ολα θα τακτοποιηθουν πολυ γρηγορα:)

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
Καλως ηρθες και καλη υπομονη με το κουταβι! Και σφουγκαριστρα! Θα την χρειαστεις...:)

Υγεια για το σκυλακι, πανω απ΄ολα...
απαραιτητο αξεσουαρ! και για πολυ καιρο κιολας! χεχε!
τες πα αδερφε μην αγχωνεσαι, ολα καλα θα πανε, και χαιδευε το δε θα σπασει! χχεχε! αυτο με τις κολωνιες δε ξερω..μου κανει καπως, σκεφτομαι οτι με την οξεια οσφρηση π εχει, θα το τρελαινει η μυρωδια της κολωνιας!
Και ναι, θα την χρειαστεις την σφουγγαριστρα αρκετο καιρο! μη ξεχνας, οτι ειναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΙΙΙΙΙΙ και δε ξερει τιποτα ακομα, απο το καινουριο περιβαλλον του.
Αυτο ομως δε σημαινει οτι δε θα μαθει κιολας! διαβασε ολα αυτα που σου προτεινανε, και πιστεψε με, θα σαι μια χαρα!
αντε, να σου ζησει το "παιδι", και φωτος γρηγορα!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες να την χαιρεσαι την μικρουλα σου....μη ανχωνεσαι ολα καλα θα ειναι!!!Καλο σφουγκαρισμα,οσο για το ποσο θα κρατησει αυτο εξαρταται απο εσενα και ποσο γρηγορα θα μαθει να τα κανει στην πανα για αρχη και εξω μετα!!!:)

Christie

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2011
64
0
Αθήνα
Γυρίσαμε απο την γιατρο... Πριν παμε μυριζε χαλια... Δεν πλησιαζονταν! Η γιατρος ειπε πως αυτο οφειλεται στο ασυλο. Την καθαρισε, της εδωσε συροπακι για τα σκουλικια. Ειμαστε καλα και χωρις παρασιτα...
Να σου ζήσει καταρχας το κοριτσακι σου το ομορφο....!!!!
Να ρωτήσω κάτι τώρα.... Όταν παίρνουμε ένα κουτάβι πάντα του δίνουμε φαρμακάκι για τα σκουλήκια??? Για να μην αποκτήσει ή επειδή έχει ήδη?Το δίνουνε και προαιρετικα???
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!!! Απλά όταν έρθει το μπουμπουκάκι μου θέλω να είμαι όσο δυνατόν πιο ενήμερη γίνετε....Αν έχετε ξανασυζητήσει το θέμα συγνώμη... Δν βρήκα κάτι στην αναζήτηση...!!
ευχαριστώ!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να ρωτήσω κάτι τώρα.... Όταν παίρνουμε ένα κουτάβι πάντα του δίνουμε φαρμακάκι για τα σκουλήκια??? Για να μην αποκτήσει ή επειδή έχει ήδη?Το δίνουνε και προαιρετικα???
Η αποπαρασίτωση είναι συστηματική και δια βίου. Θα σε ενημερώσει ο κτηνίατρος.:)