Κατ' αρχή σας χαιρετώ και σας συγχαίρω για το φόρουμ σας. Ονομάζομαι Χάρης και είμαι από Λευκωσία. Είμαι κάτοχος ενός αρσενικού Doberman 4 χρόνων(δεν ξέρω πως και άργησα να βρω το φόρουμ) Δεν ασχολούμαι ούτε με show ούτε με οτιδήποτε απλώς μου αρέσει η φυλή και η συντροφιά τους. Κατ΄ακρίβεια σας βρήκα ψάχνοντας πληροφορίες και γνώμες για ένα θέμα.Κάνω κάποιες σκέψεις για απόκτηση ακόμη ενός doberman ή ενός german shepherd για συντροφιά και παρέα του Kaizer μου. Έχω κάποιο δείγμα συμβίωσης με άλλο σκύλο μιας και η αδερφή της γυναίκας μου φέρνει το σκυλάκι της εκεί από κουτάβι και παίζουν(ενός χρόνου σκυλάκι είναι τώρα και το φέρνει από τότε που ήταν κουτάβι)...περνούν πολλές ώρες μαζί όταν έρχονται στο σπίτι μας έτσι νομίζω το πρώτο δείγμα είναι θετικό. Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι, έχοντας ένα σκυλί με δυνατό χαρακτήρα και κυρίαρχο στο χώρο του,όπως άλλωστε όλα τα αρσενικά σκυλιά , ασχέτως πως είναι πολύ κοινωνικοποιημένος και φιλικός ίσως όταν έρθει η στιγμή που θα φέρω στο σπίτι ένα σκύλο του ίδιου χαρακτήρα(είτε άλλο doberman ή ένα γερμανικό ποιμενικό) πως θα αντιδράσει ή ο ένας ή ο άλλος. Μιλάμε για απόκτηση σκύλου διαφορετικού φύλου και απόκτηση του από κουτάβι
Last edited: