Γεια χαρά σε όλους...!

rottie_dias

Member
3 Μαϊου 2011
13
0
α8ηνα
Καλησπερα σε ολους ονομαζομαι Αντωνης και εχω ενα rottie 8 μιση μηνων τον Δια και απλα ειμαι πανευτυχης που τον εχω διπλα μου.Μπηκα στο foroum για να μαθω καποια πραγματα που ισως δε γνοριζω και να γνωρισει καινουργιους φιλους ο Διας.!

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Καλσήρθες Αντώνη!
Να χαίρεσαι το φιλαράκι σου και να περνάτε υπέροχες στιγμες μαζί!!!!
Έχεις πολύ υλικό να διαβάσεις εδώ και να μάθεις πάμπολα πράγματα!!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς ήρθατε! Να τον χαίρεσαι!
Αλλά...
βάλε καμιά φωτογραφία του ολύμπιου ντε,,,:D

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
να εχεις πολυ καλες στιγμες μαζι του...!!! εδω μεσα θα μαθεις πολλα πραγματα και ολες οι αποριες σου θα λυθουν...!! :)

rottie_dias

Member
3 Μαϊου 2011
13
0
α8ηνα
προσπαθω να βαλω να φενεται οπως εσας κατω απο το ονομα αλλα δε το βρισκω..Ενω στο προφιλ μου εχει φοτο κατω απο το ονομα.Αν μπορει να μου πει καποιος το τροπο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
προσπαθω να βαλω να φενεται οπως εσας κατω απο το ονομα αλλα δε το βρισκω..Ενω στο προφιλ μου εχει φοτο κατω απο το ονομα.Αν μπορει να μου πει καποιος το τροπο.
Κουκλος! Να σου ζησει!!!!!

πηγαινε στο πινακα ελεγχου στις ρυθμισεις υπογραφης για να τον αναρτησεις!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
κούκλος!!να τον χαίρεσαι:):)
θες να μας πεις πως απέκτησες το φίλο σου ?
α και η φωτο που είναι ο Διας με ένα παιδάκι απίστευτη :cool:

rottie_dias

Member
3 Μαϊου 2011
13
0
α8ηνα
βασικα ειχε ενας γνωστος μου που ειχε ζευγαροση το δικο του και αυτο ηταν να το κρατηση αλλα τελικα δε μπορεσε για καποιο λογο και ετσι του το πηρα.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
βασικα ειχε ενας γνωστος μου που ειχε ζευγαροση το δικο του και αυτο ηταν να το κρατηση αλλα τελικα δε μπορεσε για καποιο λογο και ετσι του το πηρα.
ελπίζω εσυ να μην θες να το ζευγαρώσεις :)

rottie_dias

Member
3 Μαϊου 2011
13
0
α8ηνα
δε το εχω στα σχεδια μου αλλα δε ξερω αν μπορει να ζευγαροση κιολας γτ εχει μονο εναν ορχι ακομα...Αυτο ειναι ενα προβλημα που εχω..

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
ΚΡΥΨΟΡΧΗΣ ΣΚΥΛΟΣ - ΓΑΤΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΥΨΟΡΧΙΑ. Είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποίαν, ο ένας ή και οι δύο όρχεις δεν βρίσκονται μέσα στο όσχεο, όπως θα έπρεπε φυσιολογικά, αλλά παραμένουν είτε στην κοιλιακή κοιλότητα, είτε σε κάποιο σημείο του βουβωνικού πόρου. Επομένως, ως κρυψορχία ορίζεται η συγγενής εκείνη ανωμαλία, κατά την οποία ο όρχις δεν τελειώνει την κάθοδο του εντός του όσχεου, κατά την διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής. Οι όρχεις γεννιούνται μέσα στην κοιλιά του εμβρύου και κατέρχονται μέσω του βουβωνικού πόρου εντός του όσχεου (σάκκος που περιέχει τους όρχεις). Η κρυψορχία μπορεί να αφορά τον ένα ή και τους δύο όρχεις. Αν αφορά τον ένα όρχη, το ζώο έχει φυσιολογική αναπαραγωγική ζωή και είναι γόνιμο. Αν όμως η κρυψορχία αφορά και τους δύο όρχεις τότε, το ζώο είναι στείρο. Η κρυψορχία είναι μια κατάσταση περισσότερο συνηθισμένη στο σκύλο, παρά στο γάτο. Υπάρχει υψηλού βαθμού κρυψορχία, όπου οι όρχεις βρίσκονται εντός της κοιλίας και μικρότερου βαθμού κρυψορχία με τους όρχεις να ευρίσκονται μεταξύ βουβωνικού πόρου και όσχεου. Πολλές φορές οι όρχεις του αρσενικού ζώου είναι μετακινούμενοι, δηλαδή ανεβοκατεβαίνουν από το όσχεο στην βουβωνική περιοχή. Καλό είναι μέχρι τη συμπλήρωση των 3 πρώτων μηνών της ζωής του ζώου, οι όρχεις να έχουν κατέβει μέσα στο όσχεο.
Οι όρχεις ζουν εντός του όσχεου σε μια θερμοκρασία 34οC. Όταν οι όρχεις βρεθούν σε άλλη θέση, δηλαδή υψηλότερα, εκτίθενται σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, της τάξης των 37οC. Η διαφορά αυτή της θερμοκρασίας επιφέρει ατροφία των κυττάρων που δημιουργούν το σπέρμα. Η διαταραχή αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα το παραγόμενο σπέρμα να είναι αλλοιωμένο. Η υπερθέρμανση επίσης αυτή των όρχεων μεγαλώνει το ποσοστό ανάπτυξης όγκων με κακοήθεια στους όρχεις, διότι ο μοναδικός καλά τεκμηριωμένος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο των όρχεων είναι η κρυψορχία. Συνεπώς η κάθοδος των όρχεων προς το όσχεο είναι αναγκαία για τη φυσιολογική λειτουργία τους ώστε να παράγεται γόνιμο και υγιές σπέρμα. Η κρυψορχία παρουσιάζει πολλαπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν τα ζώα καρκίνο των όρχεων, γι' αυτό καλό είναι να αφαιρείται ο κρυψόρχης σε ζώα που συμπλήρωσαν το πρώτο έτος της ηλικίας τους, γιατί έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος να αναπτύξουν καρκίνο. Σε προληπτική βάση, η ορχεκτομή είναι απαραίτητη να γίνεται στα ζώα, σε κάθε περίπτωση κρυψορχίας. Η γονιμότητα του κρυψόρχη σκύλου είναι δεδομένα μειωμένη και οι αρσενικοί απόγονοι θα έχουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς η πάθηση είναι κληρονομική. Για τον λόγο αυτό, οι κρυψόρχεις καλό είναι να απομακρύνονται από την αναπαραγωγή.

πηγη : http://www.vets.gr/article.php?article_id=103

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δε το εχω στα σχεδια μου αλλα δε ξερω αν μπορει να ζευγαροση κιολας γτ εχει μονο εναν ορχι ακομα...Αυτο ειναι ενα προβλημα που εχω..
ψάξε στο φορουμ τουσ λόγους που δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε το ζώο μας!!εγω το θεωρώ εγκληματικό ! γιατι δεν το στειρώνεις ?

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Καλώς ορίσατε! Να τον χαίρεσαι τον Δία σου! Κούκλος είναι!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλώς ήρθες! Έχει και η κοπέλα μου Ρότι θηλυκό. Είναι σκέτη γλύκα :)

Γι' αποφυγή παρεξηγήσεων, είναι στειρωμένη...