Γεια σε όλους

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Κατ'αρχάς να χαιρετήσω όλα τα καλά παιδάκια :)

Έπειτα να σας παρουσιαστώ. Λοιπόν, είμαι 22, φοιτητής, και μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα ( και οικονομίες...) αποφάσισα να πάρω boxer από εκτροφείο της Ελλάδας. Θα ήθελα αν δεν σας κάνει κόπο να μου προτείνετε κάποιον καλόν εκτροφέα (έχω κάτι στο νου μου αλλά θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες).

Επίσης,να ρωτήσω και κάτι ακόμα, όσον αφορά το φύλλο του σκύλου. Αν και είμαι φοιτητής, σε 1 χρονο τελειώνω τις σπουδές μου, και στο πατρικό μου έχουμε ένα rottweiler που είναι 6 μηνών τώρα. Αρχικά έλεγα να πάρω θηλυκό σκυλάκι (για διάφορους λόγους), αλλά τον τελευταίο καιρό με ψήνει η λύση του αρσενικού. Αν πάρω αρσενικό, θα έχει προβλήματα κυριαρχικότητας με το rottweiler(επίσης αρσενικό)? Από την άλλη αν πάρω θηλυκό, τι μέλει γενέστε στις γόνιμες μέρες;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Αν χαιρετάς μόνο τα καλά παιδάκια, αφήνεις κάποιους από εμάς απ'έξω και δεν είναι ευγενικό :rolleyes:

Μπράβο σου που είσαι ενήμερος για τον σωστό τρόπο απόκτησης του σκύλου που θέλεις.

Επικοινώνησε με τον ΚΟΕ [www.koe.gr] και ζήτα λίστα με τις δηλωμμένες γέννες.
Ολες τις υπόλοιπες απορίες σου, θα σου τις λύσει ο εκτροφέας σου.

Υπόψιν, το pedigree δεν χρεώνεται έξτρα. Αν ακούσεις κάτι τέτοιο, κλείνεις το τηλέφωνο.
Με το άλλο αρσενικό, είναι πολύ πιθανό έως και σίγουρο, να υπάρξει θέμα.
Αν πάρεις θηλυκό, θα αναγκαστείς να στειρώσεις το ένα από τα δύο.

Με το στρατιωτικό σου τι θα γίνει;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Στις γόνιμες μέρες είναι εύκολη ή λύση κάνεις στείρωση.
Στρατό πήγες αν όχι τρέναρε την απόκτηση σκύλου μέχρι να το κάνεις.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλώς ήρθες :)
Μπράβο που ψάχτηκες και μπήκες στο φορουμ πριν πάρεις το σκύλο.
Εκτροφείς υπάρχουν αρκετοί νομίζω γιατι η ράτσα είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα, έχουμε εναν απο αυτούς εδώ στο φορουμ, το εκτροφείο του ονομάζεται Atrotos Boxers .
Γενικά η συμβίωση δυο αρσενικών αποφεύγεται.. οχι οτι είναι ακατόρθωτη βέβαια. Αν πάρεις θηλυκό θα πρέπει είτε να προχωρήσεις σε στείρωση είτε να φροντίζεις να μην εχουν τα σκυλιά καμια επαφή κατα τις γονιμες μέρες αλλά και (νομίζω) λιγες μέρες πριν και μετά απο αυτές. Ως προς τη συμβίωση το πιο πιθανό είναι να είναι ομαλότερη με το κοριτσάκι. Επικρατεί η άποψη οτι τα θυληκά είναι κάπως πιο εύκολα απο τα αρσενικά , το τελικό τους βάρος είναι λίγο μικρότερο απο των αρσενικών και δένονται με την οικογένεια ενώ οι ικανότητες φύλαξης υπάρχουν στο dna και των δυο φύλων. Ό,τι θες ρωτάς, εδώ είμαστε..

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Ένα καλο εκτροφειο που έχω δει στο φόρουμ είναι το ατροτος μποξερ, υπάρχουν και αλλα πολυ καλα εκτροφεια, αλλα δεν θυμάμαι ονόματα( κανε αναζητηση εκτροφεια μποξερ και θα τα βρεις ;) ) . Τώρα, αν πάρεις αρσενικό υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κυρίαρχικοτητα, αλλα λύνεται. Αν πάρεις θηλυκό όταν θα είναι σε γόνιμες μέρες, το αρσενικό θα την μυρίσει και θα θέλει να ζευγαρωσει(φυσιολογικό) οπότε θα πρέπει να είναι σε ξεχωριστά δωμάτια μέχρι να τελειώσουν οι μέρες :)

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό, αλλά εκτός αυτού έχω υποστήριξη από την οικογένεια μου.

@halalima Όταν λες ότι μπορεί να υπάρχει λύση στο πρόβλημα της κυριαρχικότητας τι εννοείς; Με ποιόν τρόπο;

Επίσης να σας πω ότι δεν θέλω να κάνω στείρωση(ούτε ο αδερφός μου που έχει το rottweiler θέλει)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Αν δεν κάνετε στείρωση, θα περάσετε πολύ άσχημες ώρες επί σειρά πολλών ετών κι εσείς και τα σκυλιά σας και η γειτονιά.
Εκτός, αν μετακομίζετε το ένα από τα δύο, για δύο μήνες τον χρόνο, σε άλλο σπίτι.
Αλλη πιθανότητα συνύπαρξης δεν υπάρχει.

Αν θέλεις μια φιλική συμβουλή, εδώ που ρωτάς, θα ακούς συνεχώς τι πρέπει να κάνεις.
Αν αυτό, δεν συνάδει με το τι θέλεις, σου λέω με σιγουριά ότι δεν θα βοηθηθείς καθόλου.

Η απλή υποστήριξη, στην περίπτωση που θα είσαι απών από το σπίτι σου για χρόνια, δεν αρκεί.
Θα πρέπει να μπορεί κάποιος, να ασχολείται εξ'ολοκλήρου με τον σκύλο. Οχι περιστασιακά και υποστηρικτικά. Και σίγουρα όχι, μόνο όταν έρθει η ώρα της αναχώρησής σου, αλλά από την αρχή που θα έρθει το κουτάβι στο σπίτι. Full time job, δηλαδή...

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
@ mareco Πιστεύω οτι δεν υπαρχουν μονόδρομοι και οτι με καλή θέληση μπορώ να βρω την βέλτιστη λύση,γιαυτό άλλωστε μπήκα και σ'αυτό το forum για να ζητήσω τη γνώμη σας. Δηλαδή, αν για τις γόνιμες μέρες έχουμε το κάθε σκυλί σε διαφορετικούς χώρους (σε άλλον όροφο του ίδιου σπιτιου) θα χουμε τόσο πολυ πρόβλημα;;
Όσο για το στρατιωτικό, ειναι 9 μήνες και 8α το κάνω σε 3 χρόνια απο τώρα (λογικά).Εξάλλου,έχω συζητήσει με τους δικούς μου και είναι χαρά τους να ασχοληθούν με το σκύλο για αυτό το διάστημα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Εγώ πάλι, όσο ασχολούμαι και μαθαίνω, πιστεύω ότι η καλή θέληση δεν είναι πάντα αρκετή και πολλές φορές η διαδρομή είναι μονόδρομος :rolleyes:

Είναι θετικό, που οι γονείς σου θέλουν να ασχοληθούν.
Επίσης, είναι κάτι θετικό το ότι υπάρχει η επιλογή του άλλου ορόφου. Αλλά μπορεί και να αποδειχθεί και μάταιη. Θα δείξει...

Σου ξαναλέω, ότι θα σε βοηθήσει πάρα πολύ και ο εκτροφέας σου, σε όλα αυτά.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
@halalima Όταν λες ότι μπορεί να υπάρχει λύση στο πρόβλημα της κυριαρχικότητας τι εννοείς; Με ποιόν τρόπο;
Με εκπαιδευση δικη σου και των σκυλιων και βαζοντας εσυ ορια στις μεταξυ τους σχεσεις :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
επίσης θα πρότεινα, ακόμα κι αν πιστεύετε πως τα πράγματα είναι καλά μεταξύ τους, να έχετε πάντα το νου σας και να αποφεύγετε να τα αφήνετε και τα δυο μαζι στον ίδιο χώρο όταν λείπετε. Επίσης και πάλι θα πρότεινα να τα φέρετε σε επαφή απο μωρά (ή οσο μωρό θα είναι το ροτ όταν πάρεις το άλλο τελος πάντων ;ρ )

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δε σου προτείνουμε τίποτα.. σου λέμε οτι με το θηλυκό θα είναι πιθανότατα πιο εύκολη η συμβίωση αλλά θα πρέπει να προσέχεις πολύ στις γόνιμες μέρες ενώ με το αρσενικό μάλλον θα δυσκολευτείς με τη συμβίωση αλλα δε θα χρειαστεί να περάσεις τα "ζόρια" των γόνιμων ημερών. Όλα παίζουν σε πιθανότητες. Αν πάρεις αρσενικό υποθέτω θα ζητήσεις απο τον εκτροφέα να σου διαλέξει εκεινο με τις λιγότερες πιθανότητες να βγει κυρίαρχο. Η απόφαση είναι δική σου, στο σπίτι το δικό σου θα είναι τα σκυλιά, δικές σου οι καλές στιγμές δικές σου και οι δυσκολίες.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εάν πάρεις διαφορετικού φύλου σκύλο, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα τις γόνιμες μέρες και θα πρέπει τα σκυλιά να είναι μονίμως απομονωμένα γιατί "το κακό" μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή! Θα πρέπει να τα έχετε το νου σας διαρκώς! Στο σπίτι, στις βόλτες, παντού!

Όσον αφορά στη συμβίωση, η δική μου εμπειρία είναι η αντίθετη! Εγώ έχω πρόβλημα (και είχα ανέκαθεν) με τα θηλυκά μου! Τα αρσενικά ποτέ δεν γάβγισαν το ένα το άλλο, ποτέ δεν τέθηκε θέμα κυριαρχίας! Πάντα τα πήγαιναν καλά και πάντα έπαιζαν! Αντίθετα, τα θηλυκά μου ζορίζονταν και ζορίζονται ακόμα και τώρα (με τα 2 έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα συνύπαρξης κιόλας!)

Οπότε υποθέτω πως εξαρτάται από το σκύλο! Υπάρχουν σκυλιά του ίδιου φύλου που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα μεταξύ τους! Το θέμα είναι η πρώτη προσέγγιση! Επίσης, και προβληματάκι να δημιουργηθεί, θα μπορέσετε να το λύσετε με εκπαίδευση αν χρειαστεί! Με το καλό να πάρεις το σκυλάκι σου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Εγώ θα σου πρότεινα να μην πάρεις τίποτα ακόμη, σε ένα χρόνο θα σου δωθεί η ευκαιρία να απολαμβάνεις και εσύ την παρέα του ροττ της οικογένειας και να ζήσεις περισσότερο την εμπειρία ενός σκύλου. Αν τότε θέλεις ακόμη μπορείς να κάνεις την κίνηση. Όπως δεν θα πρότεινα σε κάποιον που βρίσκετε σε μεταβατική φάση της ζωής του να κάνει παιδί έτσι θα σου έλεγα και σένα να σκεφτείς την προοπτική να κάνεις υπομονή και να πάρεις έναν σκύλο αργότερα.

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Μίλησα και με κάποιους εκτροφείς και αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι καλύτερο να πάρω αρσενικό. Όπως μου είπαν επειδή είναι ακόμα κουτάβια(και το rott ,πόσο μάλλον το boxer που θα πάρω) το πιο πιθανό είναι να μην έχω πρόβλημα. Αλλά και να παρουσιαστούν ''διαμάχες'' αν τους βάλουμε κάποια όρια όταν είμαστε και μεις παρόν, και τα κρατάμε χόρια όταν λείπουμε, δεν θα χουμε πρόβλημα. Ελπίζω να γίνουν φιλαράκια και να γουστάρει ο ένας την παρέα του άλλου :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
pianista μου, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία :rolleyes:

Μην εκπλαγείς πάντως, αν συμβεί το αντίθετο. Να είσαι προετοιμασμένος και ψυλλιασμένος.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
οπότε φαντάζομαι προανατολίζεσαι σε κάποιο εκτροφείο που έχει ήδη γέννα ή περιμένει όπου να 'ναι, ε;
γιατί αν περιμένεις να βρεις και γέννα έχεις 2 μήνες μέχρι να γεννηθούν τα κουτάβια και 2 ακόμα μέχρι να μπορέσεις να τα πάρεις, θα κοντεύει να χρονίσει το ροτ :Ρ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες!

...το πιο πιθανό είναι να μην έχω πρόβλημα. Αλλά και να παρουσιαστούν ''διαμάχες'' αν τους βάλουμε κάποια όρια όταν είμαστε και μεις παρόντες, και τα κρατάμε χώρια όταν λείπουμε, δεν θα χουμε πρόβλημα. Ελπίζω να γίνουν φιλαράκια και να γουστάρει ο ένας την παρέα του άλλου :)
Αυτό μου θυμίζει κάτι... από τα παραμύθια του Hans Cristian Andersen (ή, των αδελφών Grimm) που διάβαζα μικρός...

Εδώ που τα λέμε, ακόμα και μεγάλος να τα διαβάσω θα μου αρέσουν!

Γι' αυτό είμαι υπέρμαχος αυτού που λέει το μέλος mareco:

pianista μου, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία :rolleyes:...