Γεια σε όλους!!

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Καλησπέρα σας παιδιά,
Παρακολουθώ αρκετά το φορουμ και βοηθήθηκα σε αρκετά θέματα όσο αφορά το σκυλάκι μου.
Πριν 1 μήνα και κάτι απέκτησα ένα πίντσερ. Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμε με σκυλί, με την έννοια ότι πρέπει να του μάθω κάποια πράγματα. Είναι 6 μηνών και 9 ημερών όπως καταλάβατε (δυστυχώς και πάλι) το πήρα αρκετά μεγάλο. Μου το έδωσε κάποιος γνωστός μου ο οποίος το είχε με άλλα 2 πιντσεράκια ελεύθερα στον κήπο. Οπως καταλαβαίνετε λόγω άγνοιας δεν σκέφτηκα ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να το μάθω να πηγαίνει κάπου συγκεκριμένα για τουαλέτα, μιας και έμαθε να τα κάνει ελεύθερα παντού. Εχω δοκιμάσει αρκετά όπως πάνες απλές αλλά και ήδη ποτισμένες με υγρό, εφημερίδες, ένα υγρό που έριχνα κάποιες σταγόνες πάνω στην πάνα,με το λουρί να το κρατάω πάνω από την πάνα. Στην αρχή τον έβγαζα 4-5 φόρες την ημέρα και κάπως το ελέγχαμε. Το μόνο που έβρισκα ήταν το πρωί που σηκωνόμουν τα ξαναέκανε πάλι. Εκανε τσίσα 2-3 φορές στην πάνα και μία κακάκια, αλλά μάλλον ήταν καταλάθος. Τα κάνει αν είναι δυνατον ακριβώς από δίπλα και όχι επάνω. Εχω απογοητευτεί κάπως.. Περιμένω καποια βοήθεια γιατί έχω φτάσει στα όρια μου.. Ειμαι στη διάθεση για οποιαδήποτε ερώτηση η διευκρίνηση για κάτι.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
νωμιζω εισαι σε λαθος κατηγορια!!
τεσπα!! να χερεσε το πινσερακι σου !! για το σχετικο προβλημα θα σου πουν τα αλλα μελοι!

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Απλα σκέφτηκα μιας και είμαι νέο μέλος και είπα να σας χαιρετήσω, να πω και τον πόνο:)

merlin2

Member
5 Ιουνίου 2011
5
0
athina
καταρχας μην απογοητευεσαι ..θελει υπομονη αλλα θα το ριθμισεις το θεμα.θα σου πω εγω τι εκανα .την ταιζα συγκεκριμενες ωρες καθε μερα .αφου ετρωγε και επινε και νερακι την εβγαζα βολτα και με λιγο υπομονη και χωρις πιεση απο μενα εκανε την δουλεια της η ιρμα.χρειαστικε πολλες επαναληψεις να το μαθει αυτο.πλεον ερχεται μονη της και μου γαυγιζει για να την παω "τουαλετα".απο προσωπικη εμπειρια θεωρω οτι εσυ εισαι ο πομπος και ο σκυλος ο δεκτης.δηλαδη θελει ηρεμια και επαναληψεις ωστε να καταλαβει πως ετσι ειναι το σωστο και ετσι ειστε και οι 2 ευτιχισμενοι για διαφορετικους λογους.

atoki

Active Member
6 Ιουνίου 2011
26
0
θεσσαλονικη
Λοιπον η μικρουλα μου ειναι 2 μηνων και ειναι πολυ ποιο δυσκολο το θεμα της τουαλετας γιατι δεν κρατιεται καθολου τα κανει παντου!!!!Αλλα πρωτα απο ολα υπομονη αυτο χρειαζεσαι για αρχη.Με το λουρακι πως τα παει?με την βολτα ειναι πολυ ανεξαρτητος-τη?ποσες φορες το ταίζεις,ποτιζεις εχεις προγραμμα,ειναι παρα πολυ σημαντικο!πρεπει να εχεις το νου σου καθε φορα που θα το ταίσεις γιατι σε 10-15' θα θελει να κανει την αναγκη του!αν το δεις να μυριζεται βαλε κατευθειαν λουρι και εξω 2-3 φορες δεν θα πετυχει αλλα θα το παρει το μηνυμα σιγα σιγα!και οταν τα κανει σπιτι ΠΡΟΣΟΧΗ μονο την στιγμη που τα κανει (αλλιως δεν το καταλαβαινει δεν θυμαται) μαλωμα με φωνη η και εφημεριδα διπλα του να τρομαξει λιγο και παλι προσοχη μην το κανεις να σε φοβαται απο το πολυ μαλωμα!οταν θα το βγαλεις βολτα και τα κανει επιβραβευση με χαρα μπραβο καμαρι μου και τετοια..

atoki

Active Member
6 Ιουνίου 2011
26
0
θεσσαλονικη
καταρχας μην απογοητευεσαι ..θελει υπομονη αλλα θα το ριθμισεις το θεμα.θα σου πω εγω τι εκανα .την ταιζα συγκεκριμενες ωρες καθε μερα .αφου ετρωγε και επινε και νερακι την εβγαζα βολτα και με λιγο υπομονη και χωρις πιεση απο μενα εκανε την δουλεια της η ιρμα.χρειαστικε πολλες επαναληψεις να το μαθει αυτο.πλεον ερχεται μονη της και μου γαυγιζει για να την παω "τουαλετα".απο προσωπικη εμπειρια θεωρω οτι εσυ εισαι ο πομπος και ο σκυλος ο δεκτης.δηλαδη θελει ηρεμια και επαναληψεις ωστε να καταλαβει πως ετσι ειναι το σωστο και ετσι ειστε και οι 2 ευτιχισμενοι για διαφορετικους λογους.
πολυ σωστα αλλα κουραγιο μεχρι τοτε!!!

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Γενικά έμαθε πολύ γρήγορα να τα κάνει έξω. Και μάλιστα φτάσαμε και σε πολύ καλό χρόνο. Από εκεί που μας έπερνε και 2 ώρες καταλήξαμε σε 10-15 λεπτά μετά το φαγητό να έχουμε ξεμπερδέψει με την τουαλέτα. Φυσικά τον πήγαινα σε ένα συγκεκριμένο μέρος πάντα. Απλά επειδή δεν γίνεται πάντα να τον βγάζω έξω, θέλω να τον μάθω να τα κάνει και κάπου συγκεκριμένα στο σπίτι. Εδω και αρκετές μέρες με έχει σκάσει στη κυριολεξία. Π.χ σήμερα τον έχω υπό επιτήρηση στη βεράντα από τις 10:30 το πρωί αφόυ τον τάισα (όπως επίσης ξανά το μεσημέρι) και με το ζόρι έκανε τσίσα πάνω στην πάνα στις 7 το απόγευμα. Για το άλλο δεν το συζητάμε καθόλου. Τον ήρθε κάποια στιγμή αλλά δεν τον είδα να τον εμπνέει η πάνα και με 2 γεύματα από το πρωί ακομα δεν τα έκανε. Το ξέρω όμως πως αν τον αφήσω και πάω μέσα σε 10 λεπτά θα τα έχει κάνει και δυστυχώς όχι εκεί που πρέπει. Κάνω κάτι λάθος? Καμιά φόρα εκέι που τον κρατάω πάνω στην πάνα αυτός ξαπλώνει, αλλά δεν τον αφήνω. Εχει δοκιμάσει κανείς κανένα υγρό που να έκανε δουλειά? Γενικά τις τελευταίες 3-4 μέρες δεν τον βγάζω καθόλου. Προσπαθώ να του μάθω εδώ στο σπίτι. Πρέπει να τον βγάζω και έξω? Οσο για το φαγητό τον δίνω 3 φορές τη μέρα πάντα την ίδια ώρα και πάντα την ίδια ποσότητα.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
@ atoki

Το λουρί το συνήθισε αν εξαιρέσουμε ότι είναι το 2 γιατί το πρώτο το φάγαμε. Εχω πρόγραμμα που το τηρώ κατά γράμμα. Ενώ όταν τον τάιζα και τον έβγαζα έξω μέχρι το τέλος έμαθε να τα κάνει αμέσως στο σπίτι τίποτα. Περνάνε ώρες και τίποτα. Δυστυχώς τον έχω μαλώσει κάποιες φορές γιατί έφτασα στα όρια μου, ίσως και γι αυτό υπάρχει πρόβλημα. Αλλα όταν τον περιμένω 3-4 ώρες να τα κάνει και μόλις τον αφήσω και φύγω αμέσως τα κάνει, εντάξει πως να κρατηθώ μετά? Σίγουρα το ότι μέχρι 5 μηνών τα έκανε όπου να ναι είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι πολύ δύσκολο ξαφνικά να πρέπει να αλλάξει συνήθεια. Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως δεν υπάρχει περίπτωση να μάθει τώρα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Έξι μηνών δεν θεωρείται.....μεγάλος και σίγουρα δεν είναι αδύνατον να μάθει διάφορα πράγματα....
Θεωρώ πως είναι λάθος το ότι δεν τον βγάζεις βόλτες για να μάθει να κάνει τις ανάγκες του μέσα στο σπίτι...
Εδώ προσπαθούμε (μετά κόπων και βασάνων) να τα μάθουμε το "έξω"....
Σιγά σιγά, μεγαλώνοντας θα κρατιέται και θα τα κάνει μόνο έξω....
Αλλά έτσι όπως το χειρίζεσαι, μάλλον το σκυλί μπερδεύεται....
Καλό θα ήταν να κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ και είμαι σίγουρη ότι θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες....(υπάρχουν ένα σωρό θέματα...)

Α, και καλώς ήρθατε......

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Έξι μηνών δεν θεωρείται.....μεγάλος και σίγουρα δεν είναι αδύνατον να μάθει διάφορα πράγματα....
Θεωρώ πως είναι λάθος το ότι δεν τον βγάζεις βόλτες για να μάθει να κάνει τις ανάγκες του μέσα στο σπίτι...
Εδώ προσπαθούμε (μετά κόπων και βασάνων) να τα μάθουμε το "έξω"....
Σιγά σιγά, μεγαλώνοντας θα κρατιέται και θα τα κάνει μόνο έξω....
Αλλά έτσι όπως το χειρίζεσαι, μάλλον το σκυλί μπερδεύεται....
Καλό θα ήταν να κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ και είμαι σίγουρη ότι θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες....(υπάρχουν ένα σωρό θέματα...)

Α, και καλώς ήρθατε......
Σίγουρα θέλω να μάθει να τα κάνει και έξω, αλλά όταν δεν μπορώ να τον βγάλω ή όταν λείπω δεν θέλω να τα κάνει όπου να ναι πάνω στη βεράντα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μεγαλώνοντας και με τη σωστή "εκπαίδευση" δεν θα τα κάνει μέσα στο σπίτι....
Θα περιμένει να βγει τη βόλτα του.
Εκτός κι αν εννοείς ότι μπορεί να μένει μόνο του πάνω από 12 ώρες....
(εμένα τα δικά μου έχει τύχει να κρατηθούν τόσο και περισσότερο, σε ελάχιστες περιπτώσεις βέβαια έχει συμβεί αυτό, και φυσικά μετά τον 1 - 1 1/2 χρόνο....όχι κουτάβια....)

atoki

Active Member
6 Ιουνίου 2011
26
0
θεσσαλονικη
Πραγματι ο σκυλος χρειαζεται την επαφη με τον εξω κοσμο και εχει μπερδευτει με την συμπεριφορα σου διοτι του μαθαινεις στην αρχη την πολυτιμη βολτα και προσπαθεις να του αλλαξεις τα μυαλα ξαφνικα.. με τη διατροφη δεν ξερω τι σε συμβουλευσαν αλλα για μενα η συνταγη ηταν 2 φορες την μερα νερο και φαγητο οπως και 2 βολτες μια το πρωι πριν την δουλεια και μια το απογευμα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Γενικά έμαθε πολύ γρήγορα να τα κάνει έξω. Και μάλιστα φτάσαμε και σε πολύ καλό χρόνο. Από εκεί που μας έπερνε και 2 ώρες καταλήξαμε σε 10-15 λεπτά μετά το φαγητό να έχουμε ξεμπερδέψει με την τουαλέτα.
Έχεις έναν πολύ έξυπνο σκύλο που προσπαθείς να τον κάνεις χαζό. Όλοι κανουμε αμάν να μάθει ο σκύλος μας να τα κάνει στην βόλτα και εσυ αγωνίζεσαι να μάθει να τα κάνει σπίτι...Τι να πω τέτοιο πρόβλημα πρώτη φορά συναντώ. Ή μας δουλεύεις ή κάνεις ότι μπορείς για να μας τρελάνεις, μπερδεύεις το ζώο και μετά να τον μαλώνεις κιόλας γιατί δεν αντέχεις άλλο που κάνει το νορμάλ.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Έχεις έναν πολύ έξυπνο σκύλο που προσπαθείς να τον κάνεις χαζό. Όλοι κανουμε αμάν να μάθει ο σκύλος μας να τα κάνει στην βόλτα και εσυ αγωνίζεσαι να μάθει να τα κάνει σπίτι...Τι να πω τέτοιο πρόβλημα πρώτη φορά συναντώ. Ή μας δουλεύεις ή κάνεις ότι μπορείς για να μας τρελάνεις, μπερδεύεις το ζώο και μετά να τον μαλώνεις κιόλας γιατί δεν αντέχεις άλλο που κάνει το νορμάλ.
Ρε παιδιά με έχετε παρεξηγησει. Θελω να τα κανει εξω απλα θελω να μαθει να τα κανει και στην πανα που εχω στη βεραντα. Π.χ ελειψα μια μερα και ειχε γεμισει όλη τη βεραντα.Γιατι σας φαινεται τοσο περιεργο?Οταν δεν θα μπορω να τον βγαζω καποιες μερες,που θα τα κανει?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Γιατι να μην τα κανει εξω?
Η αποκτηση ενος σκυλου συνοδευεται και με την υποχρεωση να βγαινει καθημερινα βολτες ανεξαρτητα απο τον καιρο, τις υποχρεωσεις μας και την διαθεση μας.
Οταν θα λειπεις περισσοτερο απο οσο αντεχει θα καθαριζεις ολη την βεραντα. Και τι εγινε? Εκτος και αν εχεις σκοπο να το κανεις συχνα. Το να λειπεις ολη μερα εννοω.

Πχ εμεις πηγαινουμε για σκι. Κατι που σημαινει οτι ξυπναμε μες την μαυρη νυχτα. Πριν φυγουμε βγαζουμε βολτα την Baroque και ας μην ειναι η συνηθισμενη της ωρα για βολτα. Συνηθως θα γυρισουμε πολυ αργα το βραδυ κομματια. Με το που θα γυρισουμε θα την βγαλουμε βολτα. Μεγιστος χρονος χωρις βολτα 16 ωρες. Καποιες φορες εχει κρατηθει το μαναρι μου και καποιες αλλες οχι. Ε τι να κανουμε αυτη φταιει ή εμεις που λειψαμε τοσες ωρες? Και υποψην οτι προκειται για ενηλικο σκυλι αρα ελενχει καλυτερα την κυστη της. Συνηθως κανονιζουμε να παει καποιος δικος μας να της ανοιξει να βγει στον κηπο. Γιατι εννοειται οτι δεν την αφηνουμε μονη της στον κηπο ή το μπαλκονι αλλα μεσα στο σπιτι.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Φιλε μου νομιζω πως δεν αξιζει να προσπαθησεις να του μαθεις κατι τετοιο.Αν ο σκυλος σου ξερει ηδη να τα κανει εξω,σημαινει οτι εχει καταλαβει που πρεπει να τα κανει(ειναι μικρος,ειναι λογικα τα ατυχηματα).Απο την στιγμη λοιπον που αυτος μαθαινει να σεβεται τον χωρο σου,το λιγοτερο που μπορεις να κανεις εσυ γι αυτον,ειναι να τον βγαζεις τις βολτες που χρειαζεται.Αν δεν μπορει ακομα να κρατηθει,τουλαχιστον μην τον μαλωνεις,μπερδευεται και δεν μαθαινει τιποτα.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Μαλλον δεν μπορουμε να συνενοηθουμε.Ως επί το πλήστον θέλω να τα κανει εξω,αλλα θελω και καπου στη βεραντα. Σε μερικους μηνες θα φυγω φανταρος, θα μπορει λετε η μητερα μου να τον βγαζει 2-3 φορες καθε μερα? Δεν το βρισκω λογικο να καθαριζω συνεχεια τη βεραντα, τωρα στην αρχη ναι, αλλα μετα οχι. Της θειας μου μια χαρα τα κανει στην πανα. Μπορει καποιος να με βοηθήσει να του μαθω να τα κανει ΚΑΙ στην πανά?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Βρε καλε μου δεν μας ακους.
η μεθοδος που ακολουθεις δεν μπορει να λειτουργησει. Το να μην πας βολτα το κουταβι για να αναγκαστει να τα κανει στην βεραντα ετσι ωστε να τον επιπληξεις και να του ξαναματαμαθεις να τα κανει στην πανα δεν στεκει.
Καταρχην με τις φωνες και τα πολλα μαλωματα εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα για αυτο περιμενει να φυγεις απο κοντα του για λιγο για να τα κανει.
Αφου ηξερες οτι θα πας φανταρος και η μαμα σου δεν θα μπορει να τον βγαζει εξω 2-3 φορες την μερα γιατι το πηρες τωρα και οχι οταν θα τελειωνες το φανταριλικι σου?
Τεσπα το μονο που μπορω να σκεφτω δεδομενου οτι τετοια προβληματα δεν ειχα ποτε ειναι το εξης:
ξαναξεκινα τις βολτες και τις επιβραβευσεις οταν τα κανει εξω. Θα πρεπει να αποκατασταθει asap η σχεση σας.
Επειδη ειναι ακομα μικρουλη σιγουρα οι 3 βολτες την ημερα δεν του φτανουν για την αναγκη του. Αρα οταν θα θελει να παει τουαλετα στο ενδιαμεσο τον βγαζεις στο μπαλκονι και τον πας στην πανα.
Προσπαθησε να χρησιμοποιεις στις βολτες σας μια συγκεκριμενη εντολη πχ πιπι οταν τα κανει ετσι ωστε να συνδιασει οτι εντολη πιπι εχουμε το ελευθερο να κανουμε την αναγκη μας.
Το να το κρατας με το ζορι πανω στην πανα για να τα κανει στρεσαρει το κουταβι και εσενα και αποτελεσμα μηδεν.
Ξαναδιαβασε ολα τα θεματα σχετικα με την εκμαθηση τουαλετας τοσο σε πανα οσο και εξω. Νομιζω οτι θα σε βοηθησουν.
Και ας ελπισουμε οτι μεχρι να φυγεις το μικρο θα μπορει να κρατιεται τοσο ωστε να τα κανει στις 2 βολτες που θα το πηγαινει η μαμα σου.
Και μην μου πεις οτι δεν θα μπορει να το πηγαινει ουτε 2 φορες την μερα βολτα. Γιατι θα σου ξαναπω γιατι το πηρες τωρα?

ΥΓ και η δικια μου η μαμα που απο σκυλους εχει ελαχιστη πειρα και δουλευει και τα ωραρια της ειναι δυσκολα 2 βολτες τα 2 σκυλια μου τα πηγαινε. Μπορει οχι τοση ωρα οσο εγω αλλα σιγουρα δεν τα εκαναν στο μπαλκονι. Ουτε η μεγαλη μου ουτε το κουταβι

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Δυστυχως το πιντσερακι προέκυψε ως δώρο από μια φίλη μου. Δυστυχως και πάλι δεν ήξερα τι με περίμενε. Υπό αυτες τις συνθήκες δεν ήξερα αν θα το δεχόμουν. Εχουμε άλλα 2 σκυλία,αλλα καμια σχέση με αυτό. Το θέμα είναι ότι το βλέπω το καημένο και το λυπάμε, με κοιτούσε με ένα βλέμμα (όντως απορημένο) μιας και το είχα ποση ώρα πάνω από την πάνα και το θέμα είναι ότι έιχει από το μεσημέρι να τα κάνει και με το ζόρι έκανε το 1/3 να πω?! Πήγαινε στην πόρτα έτοιμο για βόλτα και εγώ το πήγαινα στην πάνα. Δυστυχως έχω το πολύ 4-5 μήνες και πρέπει όπως και δήποτε να γίνει κάτι με το θέμα τουαλέτας. Και το θέμα είναι ότι το περνάω το λούκι όλο εγώ μιας και ούτε καν ρώτησα τους δικούς μου για το σκυλί, απλά το έφερα στο σπίτι. Οπότε ούτε λόγος για βοήθεια. Τον έμαθα σε ένα συγκεκριμένο μέρος να τα κάνει και το τελευταίο διάστημα με το που βγαίνουμε του λέω συνέχεια "κανε τσισάκια", "κάνε κακάκια" ώστε να μάθει τις λέξεις. Και ναι το γλυκούλη μου μαθαίνει απίστευτα γρήγορα.. Εκανε 2 φόρες τσίσα και 1 κακάκια πάνω στην πάνα, αλλά μάλλον ήταν καταλάθος, γιατί όλες τις υπόλοιπες ήταν σχεδόν δίπλα. Η πάνα πρέπει να είναι πάντα καθαρή? εννοω αν την λερώνει πρέπει να βάζω καινούργιά? Γιατί διάβασα ότι γενικά αυτά είναι πολυ καθαρά σκυλιά και δεν τα κάνουν στην πάνα αν είναι λερωμένει. Εγω την αφήνω με τσισάκια ώστε να μπορεί να μυρίσει και να τα κάνει αλλά δυστυχώς τίποτα.